Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Glava inkl migrationsverket bröt mot lagen


Fria tider har som vanligt gjort ett fantastiskt reportage om Glava. Helt osannolika uppgifter som kommer fram om migrationsverket affärer.

Den 24 september i år gjordes den tidigare hotell- och spaanläggningen Glava gästgård om till ett exklusivt boende för 200 asylsökande, (till en kostnad av 480 000kr/dygn) på en liten ort med lika många bofasta invånare.

Kommunledningen i Arvika hade inte fått möjlighet att ta ställning till beslutet när Migrationsverket bestämde sig för att köra över både kommunen och de boende på orten och hyra slottet genom att anlita ett helt nybildat välfärdsbolag. Nu visar det sig att myndigheten inte har upphandlat affären – och att en tidigare regeringsanställd är inblandad i bolaget. Fria Tider har granskat de minst sagt märkliga turerna runt affären.

 I normala fall när statliga eller kommunala myndigheter vill köpa in en tjänst eller produkt görs en offentlig upphandling. Detta gör att företag kan tävla om att erbjuda det bästa priset och på så sätt kan vi som skattebetalare få ut mesta möjliga för våra skattekronor. Förfarandet är dessutom viktigt då alla i och med det har möjlighet att få insyn i processen så att ingen kan skriva lukrativa avtal med släktingar eller vänner, vilket vore en form av korruption

När det gäller Glava Gästgård skrevs kontraktet med ägaren CLT Care AB bara en vecka före utsatt inflyttningsdatum och föregicks alltså inte av något sedvanligt upphandlingsförfarande. Faktum är att företaget knappt hunnit bildas innan kontraktet skrevs på. Bolaget registrerades så sent som i augusti och F-skattsedeln från Skatteverket utfärdades bara två dagar innan avtalet – värt åtskilliga miljoner skattekronor – slöts med Migrationsverket.

Läs vidare på Fria Tider.se

 • Fotonen

  I Bryssel är det snus och i Sverige år det herrgårdar. I båda fallen kan man tjäna grova pengar om man tillhör den inre cirkeln. Och ingen av makthavarna eller deras granskare bryr sig.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100002091394345 Bengt-Göran Söderberg

  Affärsmän vill öppna flyktingförläggning i Glava – Nyheter | SVT.Play:

  ”från den 24 september”

  http://www.svt.se/nyhetsklipp/regionalt/varmlandsnytt/article307493.svt

 • zootsuit

  När ska dessa korrupta politiiker ”åka dit”? Förmodligen aldrig så länge som det ser ut nu, men Vi som är ”uppgraderade” kommer att se till att de får sitt rättmätiga straff. Bäva månde förrädarna.

 • antidotes

  Haha I love it!!!!

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

  Det fanns väl ingen personal anställd så ortsborna har ställt upp gratis för att hjälpa till.
  Tidigare annonserades det efter Städpersonal & frukost/receptionspersonal. Vet inte om de fick några sökanden.
  Nu annonserar man efter Dag/Natt-tjänst Väktarjobb.

  • 585961

    Vem skulle frivilligt jobba på ett sånt ställe, pensoinsräddarna  kan väl sköta sig själva eller måste dom ha hjälp att bli torkande i stjärten också, är det bara oduglingar och IQ nollor Reinfelt importerat

   • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

    Svar på samtliga frågor – Ja.

 • pica_pica

  Helt klart har invandringspolitiken inneburit lukrativa snabba klipp för många Ofta har vi sett våra ”representanter” politikerna i framkant. Politikernas strävan att öka på invandringstakten får en att fundera hur korrupt Sverige är?

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Politikerna är motiverade av egen personlig ekonomiskt vinst. Det är därför dom fortsätter denna galna mass invandring. Dom är antagligen delägare i dessa skumma företag som driver asylboendena genom vänner, släktingar eller målvakter….

 • Roland X

  Korruption så det skriker om det.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100002091394345 Bengt-Göran Söderberg

  Man sopar säkert detta under mattan, som man gjorde på mitten av 80-talet.. Där oseriösa affärsmän, blev multimiljonärer på asylbonden.

 • batman4ever

  Gott folk!,här ser vi den verkliga anledningen till massöverinvandringen och exploateringen av Sverige och dess resurser och innevånare!!!  STOPPA!!!  POLISANMÄL!!! LYNCHA!!!! DETTA ÄR DINA OCH MINA SKATTEPENGAR!!!!! VÅRA BARNS FRAMTID!!!

 • naviclima

  Politikerna är hysteriska och näringslivet tjänar grova pengar på detta elände som kostar och kostar och kostar..Men ingen säger STOPP vi har inte plats eller pengar???

 • PETER NYMAN

  Det är tolv städare anställda,det tillför lite men något till vanligt folk.Att det nu har varit demonstrationer i byn Är en upplevelse,men att det är onda andar och spöken som gör deras boende så fruktansvärt.Det finns inget att göra.Bussen går för sällan.Ambulansen tar så lång tid.Mottagnings förhållandena är för dåliga,för ipon.Dessa förhållandena gör det inte möjligt för inbjudna gäster att godta

 • Pingback: Quien se acuerda de los refugiados afganos y su maratón de violación a una jóven sueca madre de dos hijos? « NUEVA EUROPA- Nueva Eurabia