Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Är eller blir Ship to Gaza bordat?


Detta slås upp relativt stort i en del av våra PK-mässiga tidningar. Inte många, men ändå. I den israeliska tidningsvärlden tas detta emot mest med ett leende och en huvudskakning.

 Ungefär som när en förälder tittar på sitt lekande barn. Fast när ”barnet” börjat uppföra sig illa, då säger ”föräldern” ifrån. I ett av reportagen, har de som huvudrubrik: ‘Peaceful’ Swedish flotilla sets sail to Gaza Strip.

I tidningar utomlands är Mattias Gardell överhuvudtaget inte nämd. Måste svida rätt bra för honom. UD sägs följa utvecklingen för en eventuell bording. Finns ingenting om att detta skett varken i svenska tidningar eller utländska. Inte än. Vad det kommer att svida för Mattias Gardell om det inte blir en sammanstötning.

Flera svenskar finns ombord på skeppet, konstnären Dror Feiler och riksdagsledamoten Sven Britton, S inkl Mattias Gardell.

 Enligt det senaste så befann sig skeppet  klockan 07.15, 52 sjömil från sitt mål och det fanns då inga israeliska fartyg i närheten.

– Båten ska komma fram under förmiddagen, säger Ann Ighe, talesperson för Ship to Gaza, till Expressen.se.

Israel har förklarat att man ska borda båten på internationellt vatten och gripa dem som befinner sig ombord. 

- Vi har sex oidentifierade fartyg i närheten av oss, säger Mattias Gardell, ombord på ”Estelle”, till Expressen.se.

Ship to Gaza-fartyget Estelle förföljdes i natt av sex israeliska fartyg. Det finskregistrerade fartyget med cirka 25 propalestinska aktivister från Sverige och andra länder ombord stävade i natt allt närmare Gazas kust. Enligt norska VG skulle den israeliska marinen borda fartyget i natt.

- Vi har gjort det klart att vi inte tillåter att skeppet går innanför tremilszonen utanför Gaza, säger en israelisk armékälla till VG.

Aktivisternas talesman Mattias Gardell säger till Expressen att ”Estelle” håller kurs mot egyptiska El-Arish söder om Gaza, men att ”destinationen kan ändras”.

- Vi har inte blivit kontaktade av israeliska marinen än. Men vi har fått indikationer från andra källor om att en bordning ska vara nära förestående, säger Gardell.

Mats Samuelsson på UD berättar för Expressen.se att de strax före 02 nåtts av informationen om att Estelle ska bordas men vill inte uppge hur de fått uppgifterna.

- Vi följer utvecklingen noga, säger Mats Samuelsson.

Finlands utrikesdepartement som varnade Ship to Gaza ska ha informerats av israeliska UD om det väntade tillslaget. Fartyget skulle enligt samtalet bordas på internationellt vatten för att föras till Ashdod.

Ombord på Ship to Gaza finns bland andra politiker från både Norge och Sverige, målet är att försöka bryta Israels blockad, ge humanitärt stöd och nå Gazaremsan. Vid två tidigare tillfällen har organisationen gjort försök att leverera varor till Gaza, men båda gångerna har de stoppats av Israel.

År 2010 dödades nio aktivister på Ship to Gaza när Israel gick ombord på ett skepp.

 jpost   jpost    jpost   expr  expr

 • j_london

  Muslimkramande vänsterfjantar… som leker jultomtar, anförda av anarkisten och muslimälskaren Mattias Gardell… Vem bryr sig egentligen!

  Förutom dyngspridarna Aftonbladet och Expressen förstås.  Den lille röde bacillen och tangentpillaren Anders Lindberg, har till och med fått till en ”ledare” om nordiska fjantarna och Mellanöstern-muslimerna.

  • Andersonszkan

   Efter att själv ha seglat på Medelhavet i oktober så förstår jag att Mattias är fast – om bara pk-pressen kunde inse detta och ignorera när han utövar sina nöjen så kanske dom skulle kunna rädda hem några läsare.

   • j_london

     Hmm… förlåt den indiskreta frågan, men Andersonszkan har väl inte varit ute på ett privat  litet ”Ghaza-jippo” i östra Mare Nostrum!

    • Andersonszkan

     Mare Nostrum (vårt hav) – vad trevligt det låter :)

     Jo, det har jag – fast batikhäxorna var utbytta mot italienska festglada modeller och den obligatoriska cementsäcken och backen med mineralvatten mot parmaskinka, patta negra och sprudlande chianti i femliterskrus :)

     • j_london

      Mums… jag anmäler mig som frivillig mässkalle till nästa seglats. Jobbar för maten och förströelserna… ombord ;-) Det lovar jag!
      Blev nämligen väldigt imponerad av alla ingredienserna ombord; de är alla av det slaget som gör livet värt att leva…

      Förresten, har faktiskt redan ätit ett par mackor i dag med jamón serrano (spanska motsvarigheten till parmaskinka). Drycken får anstå till bortåt skymningen…

     • Andersonszkan

      Dessvärre har jag inga fler resor inbokade och kommer nog inte att ha heller – numera är det hälsosamma skidturer i fjällen som gäller – i mån av tid och andra resurser :)

      Jamón serrano är utsökt – till ölen rekommenderar jag Westfalenskinka, som har en utpräglad sälta, finns både som rökt och orökt.

     • j_london

       Vi ligger tydligen inom samma smaksfär…
      Jag är en storkonsument av skinka aus Westfalen (ja, den kommer kanske inte alltid därifrån…); gärna ”original”, alltså rökt… samt ett öl med lite extra humle från Saaz. Och då talar vi förstås tjeckiskt öl, som ex. Urquell, Holba…

     • Andersonszkan

      Urquell är No 1, men den ska drickas ur fat, helst så nära källan som möjligt, inte på systemets burkar eller flaskor – gäller för övrigt de flesta öl.

      När man fraktar öl på container över halva Europa så kan dom bli stående veckovis på olika terminaler, för att inte tala om själva lastbilsresan och uppnå rent skadliga temperaturer – öl är ju en färskvara.

      Jag importerar min tyska öl själv och när den är slut köper jag svensk öl på bolaget, numera finns det ju ett fantastiskt utbud från lokala småbryggerier – här i närheten har Ahlafors bryggeri som åtminstone förr gjorde en fantastisk ale.

      När jag åker runt i Tyskland och letar efter ett Gasthaus för övernattning brukar jag hålla utkik efter ölskyltar som Ratsherrnpils, Flensburger, Radeberger, Oettinger, Urquell, Licher, Budweiser (den tjeckiska) – fantastiska öl på fat och sen finns det ett antal p*ssöl som jag undviker. Likala mikrobryggerier börjar bli vanligare även i Tyskland och där kan man göra intressanta nedslag…….nu får jag nog sluta, jag skulle kunna prata om öl en hel vecka

     • j_london

      Ja, öl är ett intressant tema. Håller med dig fullständigt att, öl skall drickas från fat – okokt!

      Här hemma köper jag mycket sällan importerat öl; hårt kokt (högpastöriserat) gör att många subtila och delikata aromer försvinner. Dricker faktiskt gärna Falcon – som i likhet med de flesta inhemska öl är lågpastöriserade och smakar OK.

      Håller med dig beträffande gyllengula tjeckiska Budvar; som på fat kanske är något av det godaste öl man kan dricka!

      Själv har jag sedan länge en förkärlek för öl från östra Europa, som oftast är mycket lugnare till följd av lägre innehåll av H2CO3, eller i alla fall mindre bubblor!

      Men… har du smakat Lübzer Pils från Lübz i Mecklenburgische Seenplatte? På fat är detta öl ”einer Gottschenk”!

      Vad säger du polskt öl?
      Zywiec till exempel…

     • Andersonszkan

      Ha, lustigt att du också gillar Falcon, det är mitt vardagsöl – vet du varför?

      Det är gjort på ett så fantastiskt fint källvatten så att när jag ska släcka törsten så är det Falcon som gäller, helst 2,8an för där kommer det fantastiska vattnet bäst till sin rätt.

      Lübzer kan jag inte erinra mig att jag har druckit, men en del polska. Polen tillhör ju också ölbältet. Italien, Grekland, Cypern, Frankrike, Österrike, Schweiz, Spanien är katastrofer på området. Norge har faktiskt fortfarande en hyfsad ölkultur och där poppar också mikrobryggerierna upp. Ett besök på Lillehammer Bryggeri (mikrobryggeri + restaurant) är ett måste när vi åker skidor i Gudbrandsdalen.

      Och nu ska jag faktiskt släcka törsten med en Falcon bayersk 2.8, för att därefter ställa mig vid spisen och laga en måltid som kräva helt andra drycker :)

     • Johan Rydberg

      Det som är intressant i Tyskland är att praktiskt taget all öl säljs pa flaska pa grund av skatteregler och att utbudet i en vanlig livsmedelsaffär är mycket stort-

      Själv föredrar jag mörkt öl och det bör absolut inte drickas kallt.

      I Berlins tunnelbana sitter propra unga kvinnor, absolut inga missbrukare med sin flaska öl helt ogenerat och dricker. Första gangen jag sag det trodde jag ej det var sant.

      Tyslkarna dricker väldiga mängder öl 365 dagar om aret.

     • Andersonszkan

      Vad menar du med att all öl säljs på flaska – har du aldrig varit på en marknad, krog eller restaurant?

 • Micketheone

  Varför dyker inte Mossad (Israeliska underrättelsetjänsten) under fartyget med en gammal svängborr? Israelerna behöver inte borda Estelle, utan Mattias Gardell och co. kommer garanterat vilja borda israelernas fartyg när dom börjar bli våta om fötterna….

 • Saxtorparen

  Sänk skorven .

 • YOTHI_TARZAN

  Hur dom helst guds utvalda folk skiter ut sig som vanligt

  • veryoldfool

    Det fattade jag inte.

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Förstår inte varför svenska politiker stödjer terrorister. Israel har säkert goda skäl för att sätta Gaza i blockad.

 • Roland X

   Det finns ingen blockad av hjälpsändningar till Gaza om man använder landvägen. Dagligen sänds hundratals av lastbilar in till Gaza.

  • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

   Skillnaden är att då kan man inte skylla på alla hemska israeliter eller slå upp det stort i tidningarna. :)

 • Markus Valiant

  Nu ska S/V Estelle vara bordad av den israliska marinen.

  Låt oss hoppas att alla inblandade ifrån den israeliska marinen klarar sig utan skador.

  Israel:

  http://www.youtube.com/watch?v=AoizSL-TEJQ&hd=1

  Gaza:

  http://www.youtube.com/watch?v=I1M4eH9Kk7I

  ”…Why? Because they are playing songs…”

 • bloodgrape

  Varför heter det inte ”Ship to Hamas”? Det är ju ditt ”hjälpen” skall!

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Varför borda dem? Sänk dem istället, så lär det inte skickas några mer skepp den närmaste framtiden!

 • NE_Mannen

  Jag som  i min enfald trodde det hette : SHIT TO GAZA .

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    I folkmun heter det Shit to Gaza.

 • http://vattentemperatur.blogspot.se/ AnnaF3

  Hoppas de hamnar i Egypten och berikas med den muslimska våren…

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000102347491 Yair Geirshtein

  Sänk Hamaskramarnas skepp. Låt Gardell simma med fiskarna.

 • amanski

  Med tanke på TT:s nyhet för några dagar
  sedan så kan vi anta att båten är lastad med Iphone 5. Det verkar finns gott om
  pengar i Gaza (Monaco Nr 2 vid Medelhavet) som har råd att köpa dessa. Verkar
  på TT som priset även är anpassat till betalningsförmågan, dvs överpris.

 • humanalltoohuman

  Jag såg att kulturmarxisten och chefspolitruken Anders Lindberg på Aftonbladet, skrivit ett inlägg i anslutning till bordningen av islamistvurmarnas båt. Anders skriver att ”belägringen av Gaza ska hävas”.

  En belägring innebär att fientliga styrkor försöker erövra ett visst område från en annan stat eller ett annat folk. Israel har dock inga sådana ambitioner och belägrar alltså inte Gaza. Snarare skulle man kunna säga att det omvända förhållandet föreligger – att Hamas i Gaza belägra Israel.

  Det är också av detta skäl som Israel stängt sin gräns mot Gaza, för att skydda sin egen befolkning mot terrordåd från Hamas och andra muslimska terrorister. I brist på självmordsbombare och terrorbrigader, som alltså inte tillåts infiltrera gränsen mot Israel, får därför DDR-Anders muslimska vänner i Gaza nöja sig med att terrorisera civilbefolkningen i södra Israel med raketer.

  Vad terrorkramaren Anders vill uppnå med att ”häva belägringen av Gaza” är alltså att muslimska terrorister får möjlighet att utan motstånd korsa den israeliska gränsen för att kunna slakta oskyldiga män, kvinnor och barn. Detta är dessutom i DDR-Anders värld förståeligt och förklarligt, mot bakgrund av det ”palestinska folkets stora lidande”.

  DDR-Anders retorik känns igen från hans syn på utvecklingen i Sverige, där han arbetar 24-7 med att försvara massinvandring, islamisering och värdenihilism. DDR-Anders företräder ett kulturmarxistiskt – och därmed odemokratiskt – åsiktsmonopol, som måste stoppas. Att folk slutar köpa Aftonbladet är en god början – en nedläggning skulle innebära ett gott slut.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Isrealiska soldater har bordat fartyget men inte använt något våld.

 • http://israelisverige.info Ralph Haglund

  Är inte 2-400 lastbilar med humanitärt gods från Israel PER DAG nog? En dagsleverans motsvarar kanske 150 fulla båtar. IDF varnade båten i god tid att de höll på att begå en olaglighet – de sket i det. Det är olagligt för Israel att INTE stoppa en blockadbrytare! 
  Hur mycket medmänsklighet har båtfolket uttryckt mot de i södra Israel som attackerats av storleksordningen 12000 raketer/granater? Hur mycket har de anklagat de stora makthavarna att inte lägga två strån i kors för att stoppa vapenleveranserna till Gaza, så Israel måste göra hela jobbet? Inte ens Bildt har gjort nåt!!!!!!

 • Brite_Liner

  Vad är Gardells EGENTLIGA skäl till denna resa, men framför allt i hela sin inställning i muslimfrågan? Ja, 1982 är en bra början – för den som nu orkar titta lite närmare :)

 • antidotes

  Sänk skiten!!

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

   Ska inte Mattias Gardell vara på jobbet? Vad säger Uppsala universitet om att en av deras professorer är ute och fjantar sig i stället för att ägna sig åt undervisning och forskning?

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Men oj vad det tjatas och gnatas om detta på PK media. Och precis i vanlig ordning så tar man ställning till palestiniernas favör.