Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Utebliven donation till djur upprör mer än djurplågande halalslakt


HYCKLERIETS ANSIKTE Parken Zoo i Eskilstuna har haft sparbössor sedan 2008 som samlat in pengar till bland annat den utrotningshotande amurleoparden, men organisationen Alta i London har inte fått in några pengar.

Nu råder ”chock och vrede” för att pengarna inte kommit in till djurrättsorganisationen, och även för de uppgifter som kom fram i kalla fakta att enligt zoot ska djur ha skickats till andra djurparker när de i själva verket avlivats. Men var är reaktionerna om de djur som avlivas med halal och koshermetoder? Dessa djur som får utstå ett fruktansvärt plågeri för att ett gäng fanatiskt religiösa människor kräver detta, då finns det ingen som gapar.

Halal är en muslimsk benämning på tillåtna livsmedel. Fågel och fyrfotadjur måste vara slaktade enligt muslimsk sed för att vara halal. Koscher innebär att något enligt judisk sed är rituellt rent. Djur måste slaktas med en ytterst vass kniv. Allt blod ska rinna ut så snabbt som möjligt. Riktig halal eller koscher tillåter inte att djuret är bedövat när det slaktas.

Sura 2:168:
”Han har blott förbjudit eder det självdöda, blodet, svinets kött och sådant, varöver någon annans namn än Guds åkallats. Men om någon tvingas av nöd utan lystnad och utan brottslig avsikt, så är det ingen synd för honom; Gud är förvisso överseende och barmhärtig.”
(K.V. Zetterstéens översättning)

På ren svenska – Om inget halalkött finns att tillgå, så får de alltså äta vad sjutton som helst, utan att någon Allah bryr sig -  med andra ord innebär det att om en muslim hävdar att det är diskriminerande att vi inte främjar tillgång till halalkött, så tycks denne muslim inte vara medveten om vad hans, hennes eller hens heliga skrift säger i saken, och skall hädanefter enbart knipa igen i frågor som rör förhållandet stat kontra religion.

Nyhetsklippet om Parken Zoo varar i 5:40

 • http://www.pkcensuren.n.nu/ PKcensuren

  PK stryper ju medvetet ner allt om djurplågeriet halal

  PGA islamiseringen? Hur många skulle vara ”positiva” till islam om PK media visade ”ritualen” för skära av halspulsådern? 

 • 585961

  Ja djurrättsaktivisterna verkar vara  ett fegt släkte

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Vanligt folk vet inte vad halalslakt är. Dvs en del vet kanske att det är kött som muslimer äter, men hur djuret avlivats har de ingen aning om. (enligt min ovetenskapliga undersökning på jobbet.)

 • pica_pica

  De har ju visat en viss förkärlek för att använda knivar på människor också!

 • svartamalin

  ”Sila mygg och svälja kameler”, gör aktivister-kommunister!

 • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

  darura om jag inte missminner mej,, alltså det är tillåtet för en muslim som befinner sej på främmande mark att äta vad som helst om det är nöd och inget halal finns att tillgå…

  det här är något vi måste få kommuncheferna att inse, de är så outbildade på vad islam innebär och vad som egentligen står i sagoböckerna..
   fy fan vad religionsfriheten missbrukas till förmån för främlingar, hur mycket har inte det här tramset om islam kostat sverige.
  ta innebörden av att bygga en moske på främmande mark, vad betydelsen egentligen är, vips så är marken helig och tillhör allah och den får man inte skända oavsett,, den blir ett slags sambandscentral inför övertagandet och uppförs överallt där islam vinner mark, det var så det började en gång när de invaderade europa…. och blev kvar i många århundraden innan de slutligen drevs ut,, skillnaden är nu att vi själva bekostar mycket av eländet.

  vi går islam till mötes på ett grundlöst sätt utan att veta vad vi egentligen sysslar med när vi tillåter islam i samhället..

 • PETER NYMAN

  Det är underligt att man inte hör protester när,flera skolor enbart serverar halal slaktatsött och knappt något svin-kött.Där bör föräldrarna protestera kraftigt.

 • Andersonszkan

  TV4 körde för några år sen en flerårig följetong om bulgariska, rumänska och ungerska gåsfarmare som plockade dun från levande gäss – det här var människor som under det kommunistiska oket var tvingade att försöka överleva så gott det gick. Sammantaget kunde det röra sig om några hundra fattiga obildade småbönder – MYCKET UPPRÖRANDE!

  Men att 1,5 miljarder muslimer äter långsamt ihjälplågade djur är inget som bekymrar vare sig TV4 eller svenska djurrättsaktivister, som har fullt upp med att släppa ut minkar som förstör ekobalansen i naturen.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=656551611 Sara Bodin

  JO!! Det upprör verkligen, det är därför jag är vegetarian och försöker varje dag att få fler med mig. Jag gjorde ett helt arbete i skolan om halal slakt, massproduktionen av kött, PÅ ENGELSKA! Så jo, det är många av oss som pratar om Parken Zoo, som också bryr oss om allt det andra som händer de stackars djuren runt om i världen. Jag är vegetarian och donerar pengar varje månad till WSPA. Så släng inte ut åsikter om att vi inte bryr oss om andra djur än de på Parken Zoo för det stämmer inte!

 • Catinka

  Jag kan bli fadder för ett djur men ALDRIG någonsin kommer jag acceptera halaslakt!