Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Inga Julgranar på torgen i Visby i år?


Indragningar på allt som tillhör Julen, börjar sprida sig som en löpeld över landet. Göteborg var först ut, sedan Visby. Vem kommer härnäst?

Kommunkassorna börja bli tomma, och en stor anledning till det är kostnaderna för försörjningen av våra ”pensionräddare.” En nyanländ ensamstående trebarnsmamma erhåller ca:  21 800 kr skattefritt per mån, då har hon och barnen även fri tillgång till sjuk och tandvård gratis.

 Sedan är det alla andra kostnader som till exempel fri sjuk-tandvård, bostadskostnader levnadsomkostnader för alla illegala som finns i landet som har exkalerat, allt detta ger sammantaget tomma kassakistor för kommunerna. Det kommer däremot aldrig någon politiker att erkänna. Till och med flaggningen på nationella högtidsdagar kan komma att dras in i Visby.

Inga julgranar på Östercentrum, Stora torget eller Södertorg. Julens dekorationer i Visby är en del av det som ryker när regionen tänker spara en halv miljon kronor utsmyckning inför årets sista storhelger.

 Bakgrunden är det sparbeting som ligger på Region Gotlands teknikförvaltning. Där har man kommit fram till att det ska sparas in 450 000 kronor av gatu- och parkavdelningens underhållspengar.

En stor del av den besparingen, nästan 100 000 kronor bedöms kunna göras på den utsmyckning av Visby som normalt skulle ha skett fram till årsskiftet.

- Om det blir som man planerar så är det i princip all jul- och nyårsdekoration som ryker, inte bara julgranarna utan även all ljusdekoration som den i Österport, säger Janne Persson, ansvarig trädgårdsmästare för Visby norr.

Men handlarna i Visby tänker inte låta innerstan och Ösercentrum bli utan gran i år.

Enligt Visby Centrum-ledaren Roger Hammarström förs just nu diskussioner om hur man ska finansiera julutsmyckningen med egna medel.

- Julen är handelns viktigaste tid på året så vi tänker lösa det här själva. Vi fick just reda på det här men redan i nästa vecka måste vi ha en färdig plan. Vi kommer att lösa julutsmyckningen, det måste vi göra, säger Roger Hammarström.

Förutom allhelgona-, jul- och nyårsdekoration som granar, buskar, ljus och marschaller på Visbys gator och torg, påverkar besparingarna höstens planteringar och resten av årets flaggningar vid allmänna högtider.

 Helagotland    Omröstning

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Smart, dra ner på utsmyckningarna => Mindre folk som julhandlar => mindre pengar (moms) till staten.
  Låter som en klockren lösning som verkligen kommer att fungera.

  Nu inser ju handlarna att man måste julskylta/skapa stämning och kommer rädda detta. Men skall det bli samma när inte pengarna räcker till att underhålla vägarna osv?
  Nej, fler och fler vaknar upp och inser vad som händer med Sverige. Låt oss hoppas att de vågar rösta rätt 2014 också.

 • Simpson1

  Får väl kalla julen Mahham madda ahfif eller nåt och söka bidrag eller nåt.

 • bloodgrape

  Ser en viss trend!  Igår var det en julkrubba på västkusten som inte fick ha Jesusbarnet!?

 • PETER NYMAN

  Fattar ni inte att det måste sparas,för att kunna sattsa på den nya SVENSKA högtiden ramadan

  • Oxis

   Den är ju en GAMMAL SVENSK TRADITION enligt våra politiker.

 • kokoo

  MUSLIMER, MUSLIMER. dom ruinerar Sverige och Svenska skattebetalare !!!

  • j_london

   Japp… tillsammans med deras quisling-orienterade och landsförrädande bundsförvanter: 7-klöverns politiker – på såväl nationell som kommunal nivå.

 • Tomtomaso

  Detta ingår i de svenska kommunernas policy att bli politiskt och religiöst obundna. Jag kan väl hålla med om att kommunen skall syssla med andra saker, som skola,vård och omsorg. Dom kanske skall lägga ut detta engagemang på handlarna. det är inte mer än rätt att det är handlarna som får betala, eftersom det är dom som tjänar på detta.
  Sen kan man diskutera vem som betalar skatt och till vad! Det viktiga är att, man börjar någonstans. Kommunerna borde inte syssla med det som inte ingår i deras uppdrag att se till sina innevånare. I detta borde inte socialbidrag till invandrare ingå osv…

  • 585961

    Ja som dom behandlar sina skattebetalare så får dom nog snart vända sig till sandlopporna för att  slippa betala ut bidragen och be dom skänka en slant från sin kriminalitet

 • tokeskil

  I Gävle har man en bock, Visby kan väl ha en kamel att bränna ner.

  • j_london

    He, he, he… kamel. Den var bra den!

  • Andersonszkan

   Problemet är bara att det är AFA-fascister och deras kulturberikande anhang som bränner ner den svenska julbocken – skulle inte tro att dom ger sig på en kamel.

 • Nisse Pisse

  Kan någon, gärna swedenconfidential, ge källa på att Göteborg sumpat julgranen?
  Har sökt så gott jag kan men hittar ingen info.

  Tack.

  • Farmor_Anka_Exponerat

   Nej, någon sådan information har vi inte utan det var Fredriksdal som vägrade att ha ett julspel uppförd av barn. De vägrade kyrkan att ha en levande julkrubba. Sedan gjordes det en pudel ofattbart snabbt, förmodligen för att en politiker gick till tidningarna. Du kan läsa om det här:
   http://www.swedenconfidential.info/2012/10/18/ar-julspelet-pa-fredriksdal-andrat-till-vinterfest/ och här
   http://www.swedenconfidential.info/2012/10/18/ingen-nedmotering-av-julen-i-ar-fredriksdal-har-gjort-en-pudel/

   • 585961

     Var väl rädd att inga kunder skulle komma och det skulle det ju inte heller, fega skitar

 • hva410e

  I dagens Sverige, så anses väl det rasistiskt att ha julgran, det kan störa
  våra ”högt älskade muslimer”

  • 585961

    Ja högt hatade

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Det blir moskeer och minareter istället , vilka alla ska vara glada för, enligt regeringen.
  Muslimiserade Sverige går in i den vackra framtiden.

  Återigen , vem blir förvånad ?

  • Agera1

   Nej men käre vän, det pågår ingen islamisering.

   Med vänlig hälsning,
   E. Ullenhag

  • Oxis

   Ja istället för att höra Visby domkyrkas klockor ljuda ut över Östersjön kommer böneutropen att höras  över vattnet.

 • PekingNorroping

  Finns inte rasismen innan så skapar gärna pk politiker den med hjälp av sär rättigheter m.m 

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  När man inte trodde att det kunde komma något värre…. nåja, där fick jag så att jag teg. Hur i helaste Hades tänker politiker? Nej, vänta, stryk den frågan… kom just på att de tänker inte alls.

 • Tomtomaso

  Det senaste är detta. 
  http://www.kristianstadsbladet.se/ostragoinge/article1725833/Tradition-bryts–lucia-stalls-in.htmlÄr det kanske dags att ta bort våra jultraditioner som har blivit en symbol för dansen kring guldkalven och mammons lov och ersätta dom med en månads ramadan. tillsammans med våra befriare/rikare. 

 • gbmye

  Förs dra in julen. Den är ju en kristen högtid så den kan ju skippas. Sen kommer midsommaren. Stång, musik och arrangemang är dyrt och vem saknar ”små grodorna” utom några svenska ungar. Att fira svenska flaggans dag blir nog nästa projekt. Nationalkänsla är osund och texten ”Du gamla du fria” kan ifrågasättas. Första maj kanske vi måste behålla. Det är ju viktigt att folk arbetar och betalar skatt, så arbete är ett vinn-vinn, om man räknar krasst. Det ryktas att man försöker spara pengar till viktiga saker, genom att sänka antalet partier i kommun och riksdag. Genom uteslutningsmetoden kan demokratin öka. Det går framgångsrika försök inom mediaindustrin. Man sparar tidningspapper och tidsvinster är inte obetydliga om färre personer tillåts att prata.
  Julinskränkningar är början på en spännande utveckling mot framtiden.

 • NE_Mannen

  En korv utan bröd är som en bög utan stjärt ! En jul utan julgran är som djurvänlig halalslakt !  Det pågår inte någon islamisering av Sverige.

 • Fryke

  I mitt bostadsområde har det funnits gran med lyse i årtionden
  Men på senare år har det inte blivit någon gran.
  Orsak tror jag är invandring och att det flyttat in på tok för många invandrare i området.
  De senaste åren som det fanns gran så klättrade mörkhåriga ungar i granen så både lysen och grenar hängde som efter en storm.
  Lampor stals från denna gran som annars var vackert upplyst. Hyresvärden har enkelt tröttnat på att under de få månader som granen stod fick dom åka och fixa till granen med lyse och att rätta till själva ljuskedjan så den satt snyggt.
  Ett par gånger fick dom t o m byta ut hela granen för att den var så förstörd.
  Under alla år jag bott här, sedan 80-talet, så har INGA granar förstörts så som det varit nu när invandringen kom. Om det inte vore invandrare som orsakar detta borde väl granar blivit antastade tidigare år – men så har inte skett.
  Det har funnits gran fram till för ett par år sedan men ingen gran de senaste 3-4 åren… Märklig tillfällighet i så fall eller…?

  • 585961

    Dessa  islamuppfostrade oduglingar  stjäl och tar allt dom kommer åt , i sitt hemland hade dom fått sitta inlåsta några år, först  tar dom våra pengar kan inte försörja sig själva ens och nu tar dom julen också fy fan  och må satan ta de kommunpolitiker som släppt in dom, skicka ut skiten ur landet omedelbart, SD 2014, SD 2014 och SD 2014

   • Kromonika

    Ja, ja, ja!

   • inger711

    Det är säkert bara en tidsfråga hur länge vi får ha svenska flaggan som den ser ut med ett kors på som anses stötande mot muslimer för det är ju en symbol för kristendom.

    Julfirande är ju också inget som muslimer gillar så det dröjer säkert inte länge för julfirandet förbjuds i områden med många muslimer. Och sverige bara finner sig i att anpassa sig till en helt annan kultur.

    Nedanstående länkar innheåller mycket information om den religionen samt fakta om kostnader för denna flyktingpolitik och fakta exempel på bidrag som är skattefria för just våra kulturberikare,,, men vad får svenskarna skattefritt?

    http://ladycobra-beliver.blogspot.com/

    http://ladycobra.wordpress.com/

    Nedan kan du gå in på videon där Jan Guliou
    intervjuas angående SD.

    http://ladycobra.wordpress.com/2011/10/11/jan-guilou-uttalar-sig-om-sverigedemokraterna/

  • Angermannaland

    Småstäder i Norrlands inland har varit som förbytta senaste åren, det kryssar mörka barn på kick-bikes och liknande vart man vänder sig. När man trodde att massa renar på vägarna var besvärligt. Men i de fallen är det mottagningen som bekostar julutsmyckningarna (i det korta perspektivet, långsiktigt är det givetvis tvärt om), resten av landet får öppna plånboken och betala för både invandrarna och en liten gratifikation till kommunkassorna.

 • Angermannaland

  Allt detta för att spara ynkliga 450,000 kronor. Det bekostar ju ändå inte en enda nyanländ i ens ett år när allt är inräknat.
  Sverige lär se många sådana sparåtgärder så länge MP får hålla i taktpinnen, undrar vad det är alliansen får i utbyte av MP som de tycker gör detta värt det?

 • Angermannaland

  Tänk på att vi får så mycket för skattekronorna, det är verkligen häftigt att betala skatt.

 • inger711

  Kan det inte bero på annat än besparingar?? Kanske det sitter någon kommunpolitiker i kommunen som är muslim, de avskyr allt julfirande som strider mot deras religion.

  Gå in på nedanstående länkar där det finns mycket information och klara fakta vad denna ansvarslösa flyktingpolitik kostar, samt massor med bra artiklar och videos som visar vad Islam är m.m.

  http://ladycobra-beliver.blogspot.com/

  http://ladycobra.wordpress.com/