Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Bidragsfuskande irakiska familjen häktade


ASSISTANSFUSK Den assistansfuskande irakiska familjen häktades igår på sannolika skäl misstänkta för grovt bedrägeri och bidragsbrott mot försäkringskassan och grovt bidragsbrott mot Linköpings kommun av en summa på ca 5,3 miljoner kronor.

Pappa Haidar och hans, enligt fejkad skilsmässa, före detta fru Ala Fathi hade tolkbehov på arabiska, något som deras häktade son Husam inte behövde enligt häktningsframställan som vi beställde. Mor och söner är skrivna på Skattegården 51 i Linköping, medan den ” svårt rörelsehindrade” pappan är skriven hos c/o Hussein El Mawla, Järnbärarvägen 4 i Skärholmen. Mer uppgifter ur häktningsframställan nedan.

I samband med att åklagaren framställde sitt yrkande framkom det att mannen misstänks ha lurat till sig sammanlagt 5,3 miljoner kronor i assistansersättning. Enligt ett så kallat kvarstadsyrkande begär Försäkringskassan 4,1 miljoner kronor och Linköpings kommun 1,2 miljoner kronor.

Kammaråklagare är Marianne Staaf. Linköpings tingsrätt häktade:

 • Haidar Ali, 650715-387*, c/o Hussein El Mawla, Järnbärarvägen 4, Lgh 1202, Skärholmen. Tolkbehov på arabiska. För Grovt bedrägeri mot försäkringskassan 070101-070731 i Linköping, Grovt bidragsbrott mot försäkringskassan 070801-110131 i Linköping och Grovt bidragsbrott mot Linköpings kommun 110201-120531 i Linköping.
 • Anhållen i frånvaro: 2012-10-11 kl 14:49
 • Ala Fathi Hasan, 720513-414*, Skattegården 51 C, Lgh 1002, Linköping. Tolkbehov på arabiska. För Grovt bedrägeri mot försäkringskassan 070101-070731 i Linköping, Grovt bidragsbrott mot försäkringskassan 070801-110131 i Linköping och Grovt bidragsbrott mot Linköpings kommun 110201-120531 i Linköping.
 • Anhållen i frånvaro: 2012-10-11 kl 14:41
 • Husam Ali, 910928-591*, Skattegården 51 C, Lgh 1002, Linköping. För Grovt bidragsbrott mot försäkringskassan 080801-110131 i Linköping.
 • Anhållen i frånvaro 2012-10-11 kl 14:45
 • Mål nr B 2265-12

De häktade finns nu i arresten i Linköping. Tyvärr häktades inte deras andra son Muhannad Ali 19, som nu kanske kan förstöra eller manipulera bevis, och/eller flytta/gömma pengar. Vi hoppas att de har koll på detta.

Relaterat
Arabisk familj begärs häktad för bidragsfusk

 • Allanoskar

  Bra att ni lyfter detta. 
  En lite språklig kommentar dock: Man säger väl inte att ”pappan är skriven på Skärholmen”, utan ”pappan är skriven i Skärholmen”?

  Kanske dialektalt? Jag har hört norrlänningar säga nu ska jag ”gå på affärn”….Ha, ha för mig låter det som att han ska klampa omkring på affärens tak!

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  Skall vi få ordning på brotsligheten måste det till en annan politik.
  SD över 10% i ny mätning. http://nyheter24.se/nyheter/politik/729253-sd-over-tio-procent-i-ny-matnin

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Denna avart har kriminalitet i blodet ! Tror NÅGON att dom har någon form av skyddsbehov ? Nej,dom är här ,väl medvetna om svenskarnas naivitet och avsikten från början var att blåsa oss på så mycket pengar som möjligt. Brottet borde rendera dessa parasiter livstids utvisning efter avtjänat fängelsestraff, men tyvärr får dom nog stanna,de tillhör ju den nya ADELN !

 • Simpson1

  Jobbar som assistent och har väntat LÄNGE på att dessa ska åka dit. Han jag arbetar för är lam i ena sidan har epilepsi och är halvblind. Han höll på att förlora sin assistans för någon på FK tyckte han var frisk  Sett en del som verkligen inte haft behov av hjälp. OCH nu får all som åker dit miljoner i böter vi betalar med skattepengar.

 • http://www.facebook.com/niclas.skoog.9 Niclas Skoog

  Vad säger arkitekten bakom denna invandrarvänliga reform Bengt Westerberg? För att det inte skall vara missvisande så utnyttjas assistansreformen främst av zigenare. Därav statistiken om 5% som arbetar ur denna grupp.

  • tokeskil

    Visst menar du 5 st ?

 • Brite_Liner

  Det är sådant här som gör att man glatt kliver upp i ottan, går en sväng med hunden, klär på barnen, ser till att de går till skolan, gör sitt värv under dagen, kommer hem, läser läxor, talar om rätt och fel och solidaritet för barnen, tar del av samhällsdebatten, betalar en ansenlig summa skatt och hoppas att världen i morgon blir ännu bättre – men så får man ta del av dessa uppgifter och man förstår att denna lilla bubbla man lever i verkligen är liten, förlegad och alldeles för Svensk! I själva verket bör man ju naturligtvis istället följa nyadelns recept och utnyttja och INTE bidra till allas bästa. Fy Fan!

 • Blodsven

  Varför häktas inte ansvariga idioter på Försäkringskassan som utan kompetens delar ut svenska folkets pengar till ohyra?

  • http://gidlöf.se Tomas

   Därför att vi har en form av korruption som kallas
   “den svenska doktrinen”.
   Innebörden är att myndigheter aldrig anses ha gjort fel.
   Tjänstefel och andra brott som begås av Sveriges Offentliga Makt
   (=myndigheterna) utreds som regel inte. / T

  • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

   Ja visst ska dom på FK dömas. Men men….Sverige i ett nötskal

 • Brite_Liner

  En liten lustig detalj i sammanhanget är ju att två av Sveriges nya berikare bor på SKATTEGÅRDEN – ett faktum som ser ut som en utvecklad tanke!

 • 585961

  Typiskt att nyadeln och pensionsräddarna  är i så stort behov av assistentersättning , vad i hel-te ska vi ta in sån skit ,ingen på F-kassan verkar reagera och vilken läkare har skrivit intyget ????? och Ulltotten och hela  Quislig regeringen reagerar inte på  detta , vilken nytta har man av en hel familj som endast lever på svenska skattebetalare och inte duger till någonting, fy fan för sån muslimskit , utvisa hela familjen omedelbart vill inte försörja dom  EN DAG till

 • Fryke

  Kollade in på Försäkrningskassans hemsida.
  Hittade en sida där man kan boka samtal på sitt språk…
  https://www.forsakringskassan.se/wps/portal/kontakt/kundcenter_privat/boka_samtal_pa_ditt_sprak/!ut/p/b1/

  Inte undra på att dessa inte ens behöver lära sig svenska för att ansöka
  Dom har landsmän som hjälper dom i fuskandet…

 • PETER NYMAN

  Detta fuskande bara ökar och ökar.Så fort det rör sig om stor bedrägerier,är det invandrare.Försäkringskassan är ett gäng som inte har kunnskap eller kompentens att avslöja,se till att sparka ut dessa idoter som tydligen har Zoomaliskt 68IQ.Att dom kan fortsätta år efter år,betyder att kontrollanterna är odugliga.

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Brottsliga Muslimer älskar Painfeldt ! Ta in fler vetja.

 • http://www.handlareprintz.com Handlare Printz

  Tycker ni är väldigt elaka mot den irakiska familjen. De har tyvärr missförstått det svenska välståndet. De har trott att alla får ut de pengar de anser sig de behöver från F-kassan. De är vilseledda och helt oskyldiga. Det är de som är offren i vanlig ordning i Sverige. Självklart ska vi ta in alla som behöver och vill komma hit. De skapar massor av nya jobb…….Pengar finns, det är bara att höja skatterna…..

 • hageby

  Borde man väl förstått att det var blatte kräk……

 • BunnyOle

  Kan härmed intyga att Skattegården blivit jävligt berikat med Somalier och Araber  

 • Fightforfreedom33

  Ingen utvisning, fortsätt så, svenskarna här på kommentarerna kan bara skriva ” utvisa dem” stackars er, fuck realisten som bara hänger ut utlänningar vad hände med ”rullstolsmannen” som lurade till sig 15 miljoner (kom han med realsiten??) vad har ni att säga om han? han var svensk? ”ska vi utvisa han direkt” eller påstå att hela hans nation är dåliga? han var ju svensk, och lurade staten 3x dubbla summan som familjen här påstås ha tagit, när dem inte ens har fått deras rättegång. Sluta spotta ut ord innan rättegång till att börja med.

 • Pingback: Invandrarfamilj åtalad för miljonbedrägeri med assistansersättning