Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Marockanske machetemannens dom fastslagen i hovrätten


HOVRÄTTSDOM  I tingsrätten dömdes marockanen Redouan El Ouali Alami Hansen, 33, till åtta års fängelse för det brutala machetedådet. Marockanen överklagade till hovrätten som fastställde tingsrättens dom. Videoklipp på honom längre ned.

Vid överklagandet yrkade han på att dömas för grov misshandel alternativt försök till dråp istället för försök till mord. När fallet togs upp i hovrätten i Sundsvall ändrade El Ouali Alami från Timrå sin historia. Han hävdade att han inte alls planerat att döda läkaren eller haft för avsikt att döda kvinnan han attackerade. Han gav sig på kvinnan med en machete för att framstå som psykopat för att få mer medicin och psykisk vård.

– Jag ville ha rättspsykiatrisk vård och tillgång till starkare mediciner, sa 33-årige Redouan El Ouali Alami Hansen i hovrätten.

Han hävdade att han inte alls hade för avsikt att döda kvinnan. I dag kom hovrättens dom där man konstaterat att mannen ska anses skyldig till försök till mord. Straffet på åtta års fängelse står därmed fast.

Dagen för brottet hade offret precis hunnit sätta sig i bilen när marockanen attackerade. Han slet upp bildörren och högg henne i ansikte, öga, lår och knä. En person kom rusandes, skrek och undrade vad han höll på med. Marockanen vände då om och sade åt alla att de fick inte ta kort på honom ”för då fan!”, sade han. Sen sprang mannen därifrån. Mannen har varit psykiskt sjuk sen en längre tid tillbaka.

Video på den påtända machetemannen när han kapar minibussen

Relaterat
Lärarinna höggs ned av berikare med machete
Marockanske machetemannen attackerade igen
Marockanske machetemannen närvarar inte i tingsrätten
Machetemannens attack gav åtta år i buren
”Machetemannen ljög i rätten för att få vård”

ST

 • YOTHI_TARZAN

  På det glada 70 talet ( Kungsgatan Stockholm ) var det en annan nordafrikan som mördade 2 unga svenska kvinnor.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Utvisning? Och vad fan gör en Marockan i Sverige dom har ju verkligen noll anledning till asyl?

 • biran

  Utvisningen för tusan, var är utvisningen?

 • 585961

  Ska inte muslimskiten ut ur landet vad i h-vete sysslar rättssystmet med är det bara muslimer i nämndemannakåren numera eller vad tänker ni med inte kan det vara  huvudet i alla fall, blir så in i h-vete förbannad , föda en sån skit,, SD 2014