Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”De asylsökande känner sig som djur”


LYXTURISTERNA Det är stora flyktingströmmar till Sverige just nu och boendestandarden påverkas negativt av svårigheterna att hitta bostäder.

I Gällivare ligger ett vandrarhem med elva stugor som idag används som asylboende. Där träffar Nordnytts reporter, Elin Lindkvist, ”Amir” som vill vara anonym. Stugan som han bor i är varm och fuktigt och lukten av mögel är genomträngande och stark. Flera av de asylsökande säger att de känner sig som djur.

-Att bo här känns förstås tryggt. Men det är inte bra att bo så många människor tillsammans. Det fattas också många saker. Matlagningsmöjligheterna är begränsade och det finns inga garderober där vi kan ha våra kläder, säger ”Amir”.

I en annan stuga bor det ett tjuogotal kvinnor tillsammans och i ett av rummen lever Marina Shamoyev från Armenien tillsammans med två andra kvinnor. Hon har bott på asylboende i två år:

-Jag har fått ont i huvudet och magen av situationen, säger hon.

På asylboendet finns det bäddar för cirka 140 personer och för varje person betalar Migrationsverket 80 kronor per dag. Det innebär att migrationsverket betalar drygt 300. 000 kronor i månaden till fastighetsägaren av vandrarhemmet.

-Situationen är inte optimal och vi har gjort en genomgång med fastighetsägaren för två veckor sedan och vi har begärt en rad åtgärder och de flesta verkar vara åtgärdade, säger enhetschefen för Migrationsverket, Maud Lantto.

Det var också igår som Nordnytt besökte asylboendet och vad reportageteamet kunde se var det mycket kvar att åtgärda. På fredag kommer Migrationsverket besöka boendet igen för att se att alla åtgärder som fastighetsägaren ska ha gjort är utfärdade. ”Amir” och de andra mår inte bra på boendet och hoppas snart bli förflyttade till ett annat ställe men nu finns inga alternativ.

-Vi mår inte alls bra i den här miljön men vi har inget alternativ, säger ”Amir”.

SVT

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Dom är DJUR!

 • kalleanka99

  Det här är fruktansvärt, så kan man ju fan inte ha det! Gropspisen från afghanistan utbytt mot en inbyggnadshäll, verkade dock klaga på att han inte fick igång värmen men det är väl ingen match för denna raketforskare att klura ut hur en sketen spis fungerar! Undrar om det finns några ”asyl”sökare som känner tacksamhet mot landet sverige som ger dem denna möjlighet att komma hit och våldta samt bli livstidsförsörjda av oerhört korkade svenskar utan krav på motprestationer, förstår dom själva hur jävla bra dom kommer att få det bara dom ”orkar” stå ut ett litet tag på ett sk asylboende?

  • 585961

   Dom är ju vana att elda  , så snart brinner hela skiten och dom får bo i tält i vinter, skönt

 • Pingback: ”De asylsökande känner sig som djur” | UmeNytt.SE - Nyheter Umeå - Nyhetsportal

 • scarface_sweden

  Satan, tänkte inte på att han kanske hade med sig en stor bildskärm till datorn när han anlände. Jag ber om ursäkt för en missvisande bild, min dator strejkar när jag försöker byta ut bilden :-(

 • tokeskil

  Vi har inget val.   Det är bara att sticka hem .

 • Guest

  Undrar hur rummen såg ut innan berikarna kom, förvisso
  verkar det finnas rötskador – men när uppkom dessa ?

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Vandrarhemmet har stått oanvänt i många år och fått förfalla. 

  • 585961

   Som invandraren i Umeå som pryade i hemtjänsten , slängde ut en hel vattenhink över parketten och trodde han hade städat , han kom väl direkt från sin hemmagrotta  det puckot , sen sprang han efter sin handledare hela tiden och ville dejta henne ev gifta sig tills hon fräste från, såna puckon går inte att lära något

 • blirsatrott

  Dom lata svinen orkar inte städa…
  Åk hem till Afrika med vändande Bananbåt nu.

 • PastorCash

  Välutbildade entreprenörer som tydligen inte orkar städa. Men att ta sig till bidragsparadiset Sverige gick bra, det fanns det ork till. Nu får vi se om de orkar söka sig jobb? 

 • controlman

  Vad är problemet??
  Vad hade de väntat sig??
  Passar det inte, så åk hem där Ni kom ifrån.
  Sverige är nog inget land för Er, kära nissar..
  Sluta klaga och var tacksam, men det vet Ni väl ta mig fan inte vad det innebär!
  URK!!!

  • Orbitni

   Ja vad är det för hemskt de flytt från?

  • Johan Rydberg

   Jag blir sa arg. Vad förväntar de sig?

   Gratis inkvartering pa Grand, Best Western,Sheraton eller Scandic för 1200 kronor dygnet.Nu far det banne mig vara nog med dessa otacksamma snyltare.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Man kan ju tycka att dom som inte ska vara här men ändå är här borde kunna få bo bättre än att bo i ett unket och för länge sedan utdömt vandrarhem. Speciellt om man betänker att uthyraren drar in 300 000 kr per månad. Att dom inte har här att göra är en annan sak.

  Sedan kan man undra vad dom hade väntat sig. Bo i egen villa med städhjälp, butler, en iPhone till varje familjemedlem, 52″ TV i varje rum, guldkranar i alla badrum och två BMW?

  • Guest

   En vettig reflektion av Dig – även om Vi är emot denna invandring
   skall skattebetalarnas pengar inte gynna uthyrare av mögelhus.

  • Andersonszkan

   Jag tycker att det är ett bra pedagogiskt grepp att låta dom bo i mögliga baracker och fukten försvinner om man stänger av värmen.

   Norge prövade detta grepp för många år sen – man gjorde annonskampanjer i de länder som asylturisterna kom ifrån och visade upp vad de hade att vänta sig när de kom till Norge; trångt boende i baracker – och vips hade asylströmmen minskat rejält.

 • Tigeraldrig

  Låt dom måla upp stället och städa. Klorin och lite färg bör dom väl kunna hantera.
  Och de kan ta sig tillbaka till Stockholm en del av dom, så det finns ju intiativförmåga.
  Är det menat att dom ska ha allt, eller hur är det tänkt.
  Åk härifrån.
  Ta med ”ont i huvet&magen” alla har ont överallt.
  Sluta tro att Sverige kan trolla med knäna, det har vi gjort länge, men nu funkar det inte längre.

 • Emse1

  ”kvinnan har bott 2 år på asylboendet”
  Jaha och varför pratar hon då ingen svenska???

 • Emse1

  Jag tycker att vi ser till att sådana här pengautsugare till uthyrare  får en enkelbiljett till dessa asylanters hemland,kan kanske avskräcka penningk*ta uthyrare att  vara en stor orsak till Sveriges förfall genom att delta aktivt i massinvandingen genom att hyra ut.

 • PolarenPer

  Herregud om dessa lata pengakåta människor skulle kunna ta upp händerna ur fickorna och kanske städa sitt hus. Vem vet en målarburk pensel kanske kunde göra att dessa herrar slapp stå och röka hela dagarna. Vaknar man inte när man ser detta reportage kommer man aldrig att vakna. 

 • Andersonszkan

  ”Flera av de asylsökande säger att de känner sig som djur.”

  Jag uppskattar folk med självinsikt.

  Var den låg?

  Kan bero på att jag är sänkt :(

  • Guest

   100 av 10 möjliga poäng – då skall det tilläggas att jag är snål.

  • antikomunisten

   Jag delar din asikt.

 • nitohu

  Jag vet ett ställe som skulle passa perfekt för dom asylsökande.Kompetent personal som vet hur man hanterar dessa finns dessutom redan på plats.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5310376

 • svartamalin

  Sluta att kasta skit på oss skattebetalare vi har inte råd att försörja all världens bidragstagare. Åk hem till er höga standard! Stick iväg från Sverige och oss ”barbariska”människor…Vi kan inte hjälpa er mera. Ni har fått allt vi har-STICK NU HEM TILL ERT!!! 

 • svenskeman

  Hem till hyddan
   

 • kokoo

  Vi Svenskar känner oss som undergivna SLAVAR för att Muslimerna skall känna sig nöjda.

  • antikomunisten

   Vi ar redan deras slavar och alla jublar och onskar inget hogre an att
   forbattra miljon for prinsarna osterifran.Svenskarna ger garna bort sin
   sista krona. 

 • diedummenschweden

  En standard på boende etc som svenska VÄRNPLIKTIGA fick nöja sig med!
  Men det skulle blivit PERMISSIONSFÖRBUD för den obefintliga sängbäddningen och O-ordningen på kläder etc !

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

   Det luktade mögel på mitt logement (79-80), och skåpet/garderoben rymde bara min miltära utrustning + en omgång civila kläder. Dagsersättningen var låg, och räckte till en dosa snus och fika på markan. Det var bara att bita ihop och gilla läget – jag tror inte att jag och mina lumparkompisar fick några bestående skador av att leva så.

   ”Flyktingar” kommer alltid att gnälla. Ett problem, för mig i egenskap av skattebetalare är däremot om de som berikar sig på flykting-businessen lurar stat & kommun – genom att ta betalt för en (alldeles för hög!) standard som de sedan inte erbjuder.

   För er som kanske inte förstår hur jag menar:

   Standarden som de ensamkommande ”barnen” ska erbjudas ÄR för hög. Det är problem 1. Upphandling sker, och flugorna (oftast etniska svenskar med tvivelaktigt förflutet) samlas runt sockerbiten. Den som vinner kontraktet fuskar sedan, och det är problem 2.

   • Johan Rydberg

    När jag gjoirde lumpen minns jag inte alls dagsersättningen, men den räckte bra. Dessutom fick vi tre mal mat varje dag sa det gick ingen nöd pa oss.

    Vi gnällde inte som vara ” nyanlända” gör.

  • Johan Rydberg

   Jag har bott pa ställen i Tyskland och Frankrike:, Paris,Berlin,  Hamburg,Köln, Düsseldorf som inte har varit mer än en säng och en krok att hänga upp rocken pa.

   Dessa människor kan inte annat än klaga.Matte satan ta dessa otacksamma snyltare.

 • cheval05

  Finns det asylsökande som åker hem igen på grund av detta? Nähä troligen inte.
  Varför bor man så i två år. Ja visst på grund av att man redan nu får mer i bidrag och annat än man någon gång får i sina hemländer.

 • Orbitni

  Bott här i två år – pratar enstaka ord på engelska… För sjutton jag kan mer ryska än hon kan svenska. Varför intervjuas de inte på svenska?? 

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Å ena sidan verkar stället ruskigt sunkigt, å andra sidan, alternativet är förföljelse, våld och död i det lan de flytt ifrån. Med andra ord, klaga inte, var i stället tacksamma över att få livhanken räddad.

 • Malmoman64

  Jag undrar varför dom söker asyl här om det är så dåligt. Jag undrar ochså vad kravmaskinerna har flytt ifrån?

 • Mimmi Mus

  Finns det plats för dem på Grand Hotel i Stockholm?

  Där brukar Nobelpristagarna bo under den tid de är i Stockholm, men de kanske kan hysas in på något vandrarhem.
  De har säkert förståelse för att vi i första hand ska se till att välfärdsräddarna har ett ståndsmässigt boende så att de känner sig välkomna och taggade att börja försörja svenskarna när de väl fått sina uppehållstillstånd, försörjningsstöd (f.d socialbidrag), egen lägenhet och reducerade avgifter för sjuk- och tandvård som den arbetstyngde svenske arbetaren finansierar med den skatt som han aldrig får någon större nytta av själv.

 • PETER NYMAN

  Efter några snyfthistorier så händer väl något.Dessa snyfthistorier är lkadana över hela landet.Det är Glava som aviker där finns nämligen onda andar och spöken konstaterar SVERIGES framtida arbetskraft.Dett visar klart att IQ-nivån är lite för låg för arbetsmarknaden

 • 585961

  Om det inte passar så är det bara att återvända till grottan dom kom från dessa sandloppor och djungeldjur, då skulle dom dessutom göra en massa svenskar jätteglada för ingen vill ha er i landet

 • http://www.facebook.com/people/Jeff-Jensen/666154689 Jeff Jensen

  Dom kan ju börja med att städa sitt jävla skit!

 • Kungen888

  Alla flyktingboende borde ha en klättervägg samt fri tillgång till bananer.