Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fortsatt nedmonteringen av julen?


Jul på Fredriksdal är mer än en vanlig julmarknad. Under tre dagar präglas hela området av genuin julstämning med en blandning av gamla och nya jultraditioner.

Fredriksdal utlovar massor med julstämning men Jesusbarnet och de tre vise männen är inte välkomna. ”Är Jul på Fredriksdal bara ett kommersiellt jippo? Kyrkofullmäktiges ordförande Eva Åsare (M) ställer frågan efter att kyrkan fått nej till att medverka med en levande julkrubba

 ”En religionsfobi som överskrider alla gränser”. Så kommenterar kyrkofullmäktiges ordförande Eva Åsare (M) det besked som Svenska kyrkan i Helsingborg fått av ledningen på Fredriksdals museer och trädgårdar. Tanken var att barn och ungdomar från Raus och Maria församlingar skulle medverka i en levande julkrubba på det traditionella – och populära – arrangemanget Jul på Fredriksdal.  

En tjänsteman på Fredriksdal tyckte från början att det var en bra idé och planerna fortskred. Men så kom beskedet till kyrkans personal via ett mejl: Tyvärr blir det inget av eftersom Fredriksdals uppdrag är att vara politiskt och religiöst oberoende.  

– Det är ingen som skulle tvingas att titta på julkrubban, men jag är övertygad om att många skulle uppskatta en påminnelse om vad som hände i ett litet stall i Betlehem för 2000 år sedan. Och var skulle det passa bättre än i den fina miljön på Fredriksdal.

 Eva Åsare har reagerat starkt på stadens agerande.

– Jag är bedrövad, och tycker att man här går över en gräns. Vad är det man firar på Fredriksdal? Är det bara ett kommersiellt jippo? Beslutet föder en mängd andra frågor, får man sälja en halmstjärna som också är en religiös symbol. Får man sjunga O Helga natt på Konserthuset? Hur ska det bli med adventskalendern…

Jul på Fredriksdal är mer än en vanlig julmarknad. Under tre dagar präglas hela området av genuin julstämning med en blandning av gamla och nya jultraditioner. 

HD

 • controlman

  De borde skämmas ordentligt!
  Vad för julstämning ska det vara där då?
  Har bott tidigare i Fredriksdalsområdet, men detta slår priset!
  Fan ta er om Ni nu blandar in andra religioner där!
  Då är nedmonteringen av julens innebörd helt nedlagd.
  Fy f-n!

  • antikomunisten

   Den ar redan nerlagd.Nu ar det muslimerna som staller villkoren.

 • 123ferdinand

  Om inte Jesuskrubban får vara med tycker jag inte det heller behövs någon Julmarknad . Det är ju därför vi firar jul . 

  • Andersonszkan

   Jesuskrubban behöver inte vara med, det har du rätt i, men den ska inte heller förbjudas. Ett rimligare krav vore väl att förbjuda allt vad hucklen och sopsäckar heter med tanke på hur kristna blir behandlade i muslimska länder som tex Sverige.

   Den kristna koptiska kyrkan i Agnesberg utanför Göteborg dras med ständiga bombhot och andra trakasserier – precis som i vilket annat muslimland som helst.

 • allemand

  Om någon kan bevisa att det hände för 2000 år sedan skall jag tro på det annars som nu så fortsätter jag tvivla. De som tror på sagorna kan gärna få smycka vad de vill när de vill.

  • antikomunisten

   Det kommer du inte att fa tycka efter nasta val nar muslimerna ar
   storsta partiet och har makten.

 • Guest

  Går det inte att kombinera, lägg en nioårig flicka i krubban och
  låt tre araber med eregrerade lemmar överlämna bröllopspresenter
  till barnet. I en annan del av krubban blir Maria berikad medan
  Josef blir rånad.

  • Andersonszkan

   Det är så det kommer att se ut om några år – samtidigt som man piskar ”otrogna” kvinnor och analvåldtar otrogna ”svennehundar”.

   • antikomunisten

    Javisst.Mohammed skall ju aterfodas av en man.Darav detta
    rovknullande. 

 • Emse1

  bara ett ytterligare sätt att sakta men säkert förinta svenska traditioner och kristendom fördel islam. Som ”musse” skulle jag  varje dag skratta mej fördärvad över hur dum svensken är för som musse kan de ju sitta lugnt och bara vänta ,allt medan islamiseringen får fortgå obehindrat! Undrar hur mycket muslimkramarna blivit erbjudna eftersom de ger bort vårt land?

  • antikomunisten

   Dom har inte blivit erbjudna nagonting.Dom befinner sig i coma och
   har inte forstatt nagonting av nagonting.

   • Emse1

     Nja, så giriga som dessa äckel är så har de nog blivit erbjudna något de inte kan motstå,sen att de inte fattar vidden av sitt handlande är ju …nästa steg!

 • Andersonszkan

  Tack för en bra och viktig artikel Farmor Anka :)

  Detta är ett väl beprövat koncept i islamiseringen av Sverige och den dumme svensken köper det varje gång.

  Man tar bort allt som har den minsta beröring med kristendomen, vilket ju de flesta svenska traditioner har eftersom Sverige har varit kristet i tusen år och när de kristna symbolerna och traditionerna är puts väck och den dumme svensken känner sig nöjd med sin sekularism så dyker hucklena upp med sin halalskit och vips har en traditionell julmarknad som denna förvandlats till en muslimsk kamelmarknad.

  Svenska skolor har utsatts för denna omvandling men den intill medvetslöshet hårt sovande svensken reagerar naturligtvis inte förrän muslimen bokstavligt talat juckar honom i r*ven.

  Vi har sett hur man på svenska skolor avskaffat julfester, julmat i bamba, skolavslutningar i kyrkan mm mm med hänvisning till att skolan ska vara sekulär och att muslimska barn känner sig kränkta – SAMTIDIGT som svenska skolbarn måste måste stå ut med att bli undervisade kärringar i hucklen och tom sopsäckar med hänvisning till att deras religion kräver denna klädsel. Och nu har det gått så långt att man tom serverar halalmat på svenska skolor och de barn som inte vill äta skiten ombeds av deras svenska rektorer att äta sallad eller ett knäckebröd.

  Det svider i svennes plånbok och detta tycks inte beröra honom, men sanna mina ord, den dagen är inte långt borta när det svider i svennes r*v också – men då är det för sent!

  • Guest

   Bra skrivet av Dig – håller med om att Farmor Anka lyft fram
   en angelägen frågeställning ifall vårt kristna arv skall förnekas.

  • Pantarei59

   Det måste ju finnas något sätt att påverka även de besluten, men särskilj det från invandringshat och islamhat och påverka istället öppet. Nåt får man ju göra i alla fall för det här är ju löjligt. Intellektuella som aldrig är ute i förorten tror de kan föra invandrares talan..blir lika dåligt varje gång

  • antikomunisten

   Ja du Anderzonsskan,jag har ocksa predikat det samma under manga
   ar men vi kastar bara parlor for svinen.Svenskarna onskar inget hogre 
   an att bli muslimernas slavar.Vi som inte vill deltaga i detta har bara en
   sak att gora.LAMNA LANDER.

  • Buttington

   Om du hade en knapp, som om du tryckte på den skulle ”radera” samtliga högt uppsatta kulturmarxister i Sverige. Skulle du trycka på den då?

   • Andersonszkan

    Nej.

 • Erk23

  Hur i Zeus r*vhål tänkte de där, man ska ha en julmarknad men de ska vara religiöst oberoende. 
  Rätta mig om jag har fel, men är inte julen en religiös högtid???

  • antikomunisten

   Inte nu langre.Numera ar det muslimerna som staller villkoren.

 • Stroppen

  I det nya Sverige är det viktigare att fira Ramadan och islamprofeter.

 • humanalltoohuman

  Men det var ju religionen kristendom och den har ingen plats i ett modernt Sverige.

  Om det däremot hade varit frågan om islam och om utläggning av ett 100-tal bönemattor, hade svaret blivit: ”- det vore islamofobiskt att säga nej”.

 • humanalltoohuman

  För att uttrycka det mindre ironiskt:

  Artikeln lyfter fram mångkulturen i sin kärna.

  Mångkultur handlar inte om att flera kulturer skall leva i fred sida vid sida. Mångkultur är en kulturmarxistisk värdenihilistisk idé, som syftar till att misstänkliggöra och marginalisera ursprungskulturen till förmån för andra kulturer.

  • Guest

   Intressant ifall Du utvecklade Dina tankar och skickade
   dem till SweCon med förhoppning om publicering.

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Så här är det och ingenting ändrar på detta faktum: Det som är dåligt för izlam och muzlimer i samhället är så otroligt,otroligt bra för oss. Därför ska vi aldrig någonsin vika ner oss eller ge bort en rättighet vi har. Dessvärre är ju detta det enda vi gör och det blir vår undergång.

  • antikomunisten

   Inte blir.Det ar var undergang.

 • Blaator

  Väljarna vill väl ha det så här och den moderata kyrkofullmäktigeordföranden har antagligen inte satt ned foten i sitt eget parti. Det är många moderater som undrar så ledningen skall inte vara alltför säker. Moderaterna är ett parti som lika gärna kan ha 7 % som 34 % av väljarkåren.

  • Andersonszkan

   Moderaterna är inte med i kyrkofullmäktige längre.

 • kokoo

  Ny påverkan av ISLAM ! 

 • kokoo

  När kommer kravet att vi måste stå på knä och ashlet i vädret fem gånger per dag ?

  • antikomunisten

   Efter nasta val. Da ar muslimerna i majoritet i riksdagen.

 • Emse1

  UPPROP !

  Snälla läsare av SC ,avpixlat och likande sajter,sätt igång operation TWEET
  (finns en sådan knapp både på dessa sajter men också inne på gammelmedias artiklar i sakfrågorna som tas upp)

  Lämna länken till SC /avpixlats  artikel  så kommer fler att hitta in här och få sej en och annan tankeställare. Alla bäckar små !

 • Pantarei59

  Så otroligt idiotiskt! Det här gagnar inte en enda människa. De enda som firade svenska nationaldagen i Angered med svenska flaggan var invandrare, de har inget emot våra traditioner utan firar oftast båda faktiskt. De som fattar beslut är väldigt sällan förankrade i verkligheten. Sånt här får mig att förstå att det blir ett hat och ännu större rädsla för främlingar. Vet inte vad man ska göra åt såna idioter, mer än att öppna käften och säga emot som vanligt…öppet och ute i verkligheten inte bara här. Demonstrera kanske, men i sakfrågan, inte mot invandring

 • antikomunisten

  Julkrubba ar ju uteslutet,det maste ni val anda forsta.Muslimerna blir ju
  krankta.Om inte dessa kristna varderingar raderas kommer strax nagra
  hot fran muslimerna och da bojer sig alla i djup vordnad och uppfyller alla
  krav.Svenskarna har blivit en ynkedom som aldrig tidigare skadats i 
  varldshistorien.Dom skanker bort sitt eget land och ger sig sjelva som
  slavar.Jag grattulerar er svenska folket till en lysande framtid som slavar. 

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

  Fredriksdals uppdrag är att vara politiskt och religiöst oberoende. Varför har de julmarknad då? Julen är ju en religiös högtid. Verkar vara fel på logikkretsarna där.

  • Andersonszkan

   Julen är från början ingen religiös högtid, men den blev kidnappad av kyrkan – det går alltså utmärkt även för muslimer att fira svensk jul och många gör det också, men ska nu Fredriksdals julmarknad vara så förbenat sekulär så får dom väl porta alla kärringar som kommer dit i hucklen och sopsäckar – reglerna ska väl vara lika för alla.

   • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

    Jo, kyrkan hade som strategi att ersätta de hedniska högtiderna med kristna versioner. (Enligt samma modell byggdes kyrkor på de hedniska heliga platserna).
    Firandet av Kristi födelse ersatte firandet av midvintersolståndet (nordgermanernas ”yule”).
    Så den ursprungliga julen var en hednisk religiös högtid.

 • ledsenfarmor

  Man blir förtvivlad. Vad tusan sysslar de med? Vinterfester, vinterpresenter och allt annat de har hittat på. Jag blir så förbaskat trött på alla idiotiska saker dessa PK-människor håller på med.

 • Pingback: Ingen nedmotering av Julen i år! Fredriksdal har gjort en pudel « Sweden Confidential

 • 585961

  Ja allt svenskt ska nedmonteras , nu är det julens tid, tidigare  är det rättssyemet som havererat , såg att imanen  i Mangsmålet inte ansågs jävig fast han satt både i polisnämnden och som nämdeman medan  sverigedemokraten i  Södertäljemålet helt har fråntagits nämndemanna jobbet, Sveriges inte befintliga rättssystem har helt gått i botten vad gäller   förtroende och har gjort bort sig helt och hållet men nu vet vi på vilken sida dom står de mussekramarna och det kommer dom att få veta

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Sakta men säkert så börjar man backa för de kristna traditionerna. Är detta månne för att muslimerna inte ska känna sig kränkta?

  I Trelleborg ska min i år inte ha någon omröstning om vem som ska vara Lucia. Det är bestämt att en kör ska sjunga och ”lussa”. Hörde detta på radion i morse så jag har ingen källa på vem som skulle vara i denna kör eller varför man inte skulle ha någon vald Lucia.

  Hör precis på lokalnyheterna att julkrubban ska få vara kvar. 

 • 585961

  Då kan dom lägga ned hela julmarknaden också ,men dom trodde förstås att svenskar skulle komma och handla  men nu får dom bara muslimer som kunder, undrar hur många det blir ????????????????????? grattis till utförsälningen av den svenska julen

 • Tomtomaso

  De flesta helger som vi firar i sverige har ett religiöst ursprung. De helger som inte har det är, nationaldagen och första maj. Alla andra helgdagar har en religiös bakgrund. Skall även dessa dagar, hamna i det pk träsket över icke önskvärda sedvänjor. Om politikerna vill att vi skall leva upp till det perfekta mångkulturella samhället så får vi ta bort alla helger inklusive söndagen. 

  Lycka till!

 • 530729

  Fin målning, Gunilla! :-)
  Jag funderar starkt på att konvertera till asa-tron! Då kan jag fira midvinterblot.
  Jörgen

  • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

   Tack Jörgen :-)
   Jo jag har faktiskt räknat mig som hedning och häxa och kanske gör så fortfarande. Vill ju inte bekänna mig till något religion för då blir allt fel. Naturens och elementens lagar, de finns och dem tror jag på.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Jag skulle inte förvåna mig om vi väldigt snart väver in Islams helgdagar i våra nuvarande. Se bara vilken cirkus det blir numera varje år när det är Ramadan……….