Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ungersk leverantör färgade fläskfilé som såldes som oxfilé


”MÖRKPIXLAD” FLÄSKFILÈ Det kan knappast ha varit av anti-rasistiska skäl som den påstått ungerska köttleverantören färgade fläskfilén mörk – även om det inte hade förvånat oss.

Det har nu uppdagats, sedan en restauranggrossist fattat misstankar och skickat prover, att flera ton fläskfilé har färgats och sålts som oxfilé till svenska grossister. Det är ännu inte klart om det färgade köttet har nått butiker eller restauranger. Livsmedelsverket har nu gått ut med varning via EU, dels för att färgämnet kan vara farligt, dels för att det finns risk att kunder inte tillagar fläskfilén tillräckligt länge, i tron att det är oxfilé.

Det färgade köttet har köpts från leverantören Heat AB, som nu har polisanmälts. Svalövs kommun, där Heat har sitt huvudkontor, tänker också polisanmäla Heat AB eftersom de bedrivit livsmedelsverksamhet utan registrering. En representant för Heat AB säger att han själv köpt köttet från en ungersk leverantör i tron att det verkligen var oxfilé. Totalt har Heat köpt 30 till 40 ton kött från den ungerska leverantören bara i år.

- Det är skandalöst och upprörande att det finns de som är så skrupellösa att de faktiskt märker om köttet. Inte minst för att det både finns en större smittorisk när det gäller fläskkött och att det finns vissa som av religiösa skäl inte äter fläskkött, säger Jan Bertoft, generalsekreterare vid organisationen Sveriges Konsumenter.

Han misstänker att mörkertalet är stort och att det finns mycket annat i våra affärer och restauranger som inte är deklarerat på rätt sätt.

- Brister i lagstiftningen gör att verksamheten fortgår utan att någon fälls, för det här är en ganska riskfri hantering för de som fifflar, säger Bertoft.

Det vore väl jättetråkigt om några muslimer nu råkat fått i sig fläskkött i tron att det var oxkött. Vi lider oerhört med dessa stackare i så fall. Men hur som haver så har de nog mått precis lika bra för det, fram tills de fick reda på det. Placeboeffekten!

DI

 • Andersonszkan

  Haha…hoppas att alltihopa har hamnat hos kebabkarvare och halalhandlare :)

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Då skulle jag må. Jag bevakar vår kommun så att dom inte serverar halaslaktade produkter till seniorbodenden och skolor.

 • J_Carlsson

  vad är det egentligen för dårar som inte ser skillnad på nöt och gris? Funderar på att spraylackera ett gäng bananer bara för att se hur många som går på att det är äpplen.

 • micklaren

  Intressant företag som inte verkar vara registrerat.
  Efter en del sökningar så konstateras att ett bolag med det namnet som sysslar med köttimport inte borde existera i Sverige. 
  Verkar vara den vanliga nu för tiden förhärskande entreprenörsandan i den undanskymda svarta sektorn.

 • micklaren

  Ser nu att företaget är ett bolag som heter Åke Hultberg och är registrerat på Åke Hulberg. Det sysslar med Kultur, nöjen och fritid, samt tävling med hästar.
  Alltså ej Heat AB som sysslar med köttimport.

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Ja stackars muslimer som har ätit detta !
  Dör dom nu ?