Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Tre anhållna vid spritsmugglingshärva


Tre personer sitter anhållna efter tillslaget mot en stor spritsmugglingshärva som gjordes på tisdagsmorgonen.

Tidigt i går morse slog Tullen till mot ett tiotal platser i Härnösand och Sundsvall. 

– Tre personer sitter anhållna och vi har gjort omfattande beslag, säger Anders Bergqvist, projektledare på Tull­verket till Dagbladet.

Spritsmugglingsligan ska ha varit verksam sedan 2009 och smugglat in stora mängder öl, vin och sprit i Sverige som de sedan ska ha sålt vidare.Tillslaget skedde på ett tiotal platser i länet vid sextiden på tisdagsmorgonen och var ett samarbete mellan Tullverket, Skatteverket, Kronofogden och Polisen. Tre personer greps och togs in till förhör och anhölls under tisdagen misstänkta för grov smuggling, skattebrott och olovlig försäljning av alkoholdrycker. De misstänkta är 58 år, 49 år och 43 år gamla. Fler personer kommer att hämtas in till förhör, och Anders Bergqvist utesluter inte att fler kommer att anhållas.

Under husrannsakningarna, som gjordes i både bostäder och lagerlokaler, togs tusentals liter alkohol togs i beslag. Kronofogden gjorde även betalningssäkringar hos fyra personer på 1,3 miljoner kronor, både i kontanta medel och fast egendom som exempelvis bilar.

Gårdagens tillslag och spritsmugglingsligan har kopplingar till den omfattande spritsmugglingshärvan förra året där 86 personer åtalades.

– Det handlar om en ren fortsättning på den operationen, men vi tror i nuläget inte att den här härvan är lika omfattande. Det går dock inte att utesluta att den kommer att växa ytterligare säger Anders Bergqvist till Dagbladet.

OPERATION GOLD:

I maj 2011 slog polisen, Tullen, Skattemyndigheten och Kronofogden i Operation Gold till mot det som kom att växa till en av de största spritsmugglingshärvorna någonsin i Sverige.

Utredningen, som var på drygt 10 000 sidor, visade att ligan under flera års tid hanterat enorma mängder öl, vin och sprit som man fört in i landet från Tyskland och att verksamheten var uppbyggd som ett företag. Polisen uppskattade att det handlade om minst 195 000 liter öl, 7 000 liter vin och 1 700 liter starksprit.

 Dryckerna såldes sedan vidare till privatpersoner i Västernorrland och Jämtland.  De 27-åringar som utpekades som huvudmän dömdes i juli i år till två års respektive tvår och två månaders fängelse. men ytterligare 76 personer, däribland flera köpare dömdes till allt från dagsböter till fängelse för sin inblandning. Polisens utredning visade att huvudmännen tjänat mångmiljonbelopp på verksamheten och levde lyxliv.

Allhanda 

 • biran

  Godset är inköpt inom EU och salufört inom EU. Vad är det som är smuggling.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Hur kan du inte veta det? 

 • antidotes

  Kommer osökt in på denna lilla sketch. http://www.youtube.com/watch?v=8XEu057yX0Q

 • antikomunisten

  Ett litet tipps till tullen.Ni far det alldeles gratis och jag ar saker pa att nar
  ni har kommit underfund med att det ar en lysande idee som aldrig slagit
  er tidigare.Hall i er for nu kommer revolutionerande nytankande.
  BEVAKA GRANSOVERGANGARNA.Nu ramlade ni val ur era kontors-
  fatoljer over nagonting sa revolutionart och omtumlande.Men sa staller ni
  fragan,vem skall gora detta for vi har ju inte tid att lamna vara kontor for
  att utfora sadant fotarbete.