Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kvinnomisshandlande iranier till tukthuset – ingen utvisning


MENABETEENDE  G. Grina och Atlan Turlanen inledde ett förhållande med varandra under år 2008. Förhållandet har beskrivits som stormigt och att det för en tid kan ha avbrutits men sedan återupptagits.

Atlan Turlanen kom hem till Grina. De hade en häftig ordväxling som gällde bland annat att Grina ville att Atlan Turkmen skulle återbetala en skuld till henne. Vidare uttryckte hon sitt ogillande över det gäng han umgicks med i Sundsvall. Han blev arg och aggressiv, och började slita i hennes dator. Hon bad honom lämna lägenheten, som han vägrade. Han tilldelade henne ett knytnävsslag över vänster öga så hon ramlade ner i soffan.

Han tog tag i hennes armar och hår och slet henne ner på golvet. Han sparkade henne i strumplästen fem till sex gånger på kroppen och i ansiktet. Hon trodde att hon skulle dö. Vid något tillfälle, bet han henne även i höger öra. Efter att han hade sparkat henne kom hon på fötter och flydde ut från lägenheten. Innan hon lämnade lägenheten sa han till henne att inte larma polisen. Hon hade svårt för att gå och ont i kroppen och huvudet.

Sedan hon flytt träffade hon på en äldre kvinna som ringde efter ambulans. Ambulansen kom efter ca 15 minuter. Av rättsintyget den 8 september 2012, framgår att hon hade:

Underhudsblödningar, överhudsavskrapningar och hudblödningar på höger öra, vänster kind, vänster om näsan, högra armbågsregionen, vänster överarm, bäckenets högra sida, högra lårets insida, högra lårets nedre del, höger underbens framsida och vänstra lårets framsida vilka uppkommit genom inverkan av trubbigt våld där ingenting talade emot att skadorna uppkommit i anslutning till den uppgivna tidpunkten eller annan näraliggande tidpunkt. Skadan nedom vänster öga har uppkommit genom fall mot en hyllkant.

Atlan Turlanen förekommer under fem avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes av Umeå tingsrätt den 25 november 2009 för narkotikasmuggling till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Han dömdes sedan av samma tingsrätt den 24 augusti 2011 för narkotikabrott m.m. till en ny skyddstillsyn. Kriminalvården har i yttrande i personutredning den 21 september 2012 anfört att han levt i ett konfliktfyllt förhållande med Grina med fysiskt och psykiskt våld, att han har ett långvarigt allvarligt narkotikamissbruk,

Ingen yrkan på utvisning trots upprepade domar.

Umeå tingsrätt dömde:

 • Atlan Turkman, 881108-187*, Adress sekretess. Medborgare i Iran. Tolkbehov. För Misshandel till fängelse tre månader. Påföljden avser även brottsligheten i avgörandena 2009-11-25 och 2011-08-24. Atlan Turkmen ska utge skadestånd till Guna Grina med 11 400 kr
 • Advokat Daniel Nordjell tillerkänns ersättning av allmänna medel med 45 353 kr. Lena Isaksson tillerkänns ersättning av allmänna medel för arbete som målsägandebiträde med 32 197 kr
 • Mål nr B 2110-12

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Hur svårt kan det vara? Ut med dåren, allt annat är tjänstefel!

 • pica_pica

  Det finns inget manligt i dessa kräk. Ingen riktig karl slår en kvinna bara fegisar.

 • Riket

  Vad i helvete gör han i Vårt vackra land när han är
  medborgare i Iran ?

 • Samin zad

  Han är INTE Etnisk Persisk, han är turkemen ( ett turkfolk som bor i turkemenistan samt iran) han må vara från iran fast han är icke etnisk pers med tanke på efternamnet, han är turkemen

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  När turkmän rör sig fritt börjar fruntimmer grina.

 • Luckypeter

  Turkiet med i EU.? Tror inte det

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  En skam för det svenska rättsväsendet att inte livstidsutvisning sker. Dessa missanpassade kvinnofientliga varelser skall inte finnas i det svenska samhället.

 • http://sweden.mypressonline.com/ Eddy Karlsson

  Löjeväckande och patetiskt straff.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Tre månader? Svenska artister som fuskar med skatten får två år. Svenska domstolar är ett skämt. 

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Heter han Turkman ? Hur som helst , ett till sånt kräk i detta land, suck.

 • biran

  Skyll inte på mig jag röstar inte på 7-klövern.

 • PETER NYMAN

  En annan dom från hovrätten konstaterar att våldtäkt inte är ett grovtbrott.Kvinnomisshandel bör jämnställas med snatteri.