Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Erkänner mordet i larmsamtalet


Att som kvinna döda, mörda, lemlästa någon närstående är ofattbart. Livet är något för underbart för att det ska tas ifrån dig med våld. Oavsett var i världen du bor.

Att försvara sig är en helt annan sak. Det är nödvändigt och tvunget. Även i sådant sammanhang bruka vapen.Men som denna kvinna, 42-årige Jeanette Javell ringa SOS och småskrattande berätta att hon dödat sin pojkvän är ofattbart. Tyvärr har vi inga riktiga livstidsstraff här i Sverige.

 

 

I larmsamtalet erkänner fembarnsmamman lugnt och småskrattande att hon knivdödat sin pojkvän:

– SOS 112 vad har inträffat?

– Hej, jag tror jag har dödat en människa i dag.

– Tror du att du dödat en människa?

– Han som jag döda är i Högbo.

– Varför tror du att du dödat honom?

– För att jag, ja, ha, ha, han slog mig och jag fick panik och visste inte vad jag skulle göra riktigt.

– Vad gjorde du då?

– Jag tog en kniv helt enkelt och stack i honom.

Samtalet kopplas här vidare till polisen.

Den nu 42-årige fembarnsmamman, Jeanette Javell ringer samtalet från en arbetskamrat söder om Stockholm dit hon åkte efter att ha lämnat sin döde pojkvän Ingemar ”Inke” Wallin, 49, på golvet i hans villa i Högbo, Sandviken.

Innan hon ringer SOS 112 har hon berättat för arbetskamraten att hon väntade tills Ingemar somnat och sen funderat om hon skulle hugga honom i hjärtat eller huvudet.

Till larmoperatören en stund senare säger kvinnan att Ingemar slagit henne och att hon då fick panik och högg honom med kniven.

Kvinnan står åtalad för mord och i dag avslutades mordrättegången i Gävle tingsrätt efter att hon genomgått en rättspsykiatrisk undersökning.

Den visar att hon inte anses lida av någon allvarlig psykisk störning och kommer att kunna dömas till fängelse. Redan innan läkarundersökningen slog tingsrätten fast att kvinnan är skyldig till att uppsåtligen ha dödat Ingemar Wallin.

Efter ett verbalt bråk mellan de båda under midsommarhelgen högg hon Ingemar ett stort antal gånger med en filékniv tills bladet gick av. Hon hade just flyttat hem till honom och de skulle fira midsommar tillsammans med sina respektive barn.

Motivet till knivdådet tros vara att Ingemar ville avsluta förhållandet. Under rättegången har kvinnan hävdat att hon agerat i nödvärn. Efter dådet tog hon sina barn och körde till morföräldrarna söder om Stockholm. Sen knackade hon på hos en arbetskamrat i närheten och berättade vad hon gjort. Sen ringde hon 112.

Polis och räddningstjänst larmades till Ingemars hus där han hittades död.

Jeanette Javell greps och åtalades senare misstänkt för mord.

AB 

Den åtalade kvinnan är:

 • Jeanette Viktoria Javell 1970-09-05 Salem

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  18 år som högst? Knappast farmor. Livstid är livstid även i Sverige om man inte får ett tidsbestämt straff och det är det inte alla som får. Leif Axmyr har suttit i snart 30 år och han lär inte få ett tidsbestämt straff. Mattias Flink kommer att ha suttit 20 år när han släpps ut. John Ausonius har suttit 19 år och han har inte fått ett tidsbegränsat straff. Tommy Zethraeus har suttit i 18 år och har fått avslag två gånger på tidsbestämt straff. Zethraeus är unik i det avseendet att han fått 10 år påbackning på sin livstidsdom. 

  • Farmor_Anka_Exponerat

   Har kontrollerat igen Du har rätt.

 • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

  Verkar vara kvinnan på den videon, stämmer på namnet och låter väl som samma röst? http://www.tv4play.se/program/idol?title=jeanette_javell_-_nar_loven_faller&video_id=1012132

  • scarface_sweden

   Japp, det är rätt kvinna.

 • YOTHI_TARZAN

  Det är sprit och droger som har gjort henne till mördare – hennes hjärna är grillad 

  • Lotte

   Hon är inte sprit och drogmissbrukare. Lider däremot av ADHD samt Borderline. Gå in och läs på dessa diagnoser, så kanske ni förstår vad som kan hända med deras psyke!!! 

 • klossen

  ”Att som kvinna döda, mörda, lemlästa någon närstående är ofattbart.” Är det bara jag som reagerar på det där, eller? Eller är det så att Farmorn är en helig ko som absolut inte får kritiseras?

  • Farmor_Anka_Exponerat

   Nej du, jag är absolut ingen helig ko. Kritik tas tacksamt emot. Det är på den man lär sig. Däremot avskyr jag människor som gör just detta, oavsett kön och etnicitet. Jag har inte lagt någon moralisk betänkenhet i detta inlägg. Vore mig helt främmande.

  • Lotte

   Fördomar!
   Det är väl lika illa att mörda/lemlästa någon även som man/pappa. 

 • Lotte

  Efter att hört samtalet, så tycker jag inte att hon skrattar!!! Känner personen ifråga, och hör på hennes röstläge att hon är i chock tillstånd!!! Man ska inte dömma andra när man inte känner dom!!! Många människor kan faktiskt skratta när de är i chock! Vet en del som fått dödsbesked om att anhöriga gått bort,, då de egentligen borde gråta, så skrattar dom istället…

 • Lotte

  Jag fördömmer verkligen hennes handlande,att mörda en man.                                                       Men ni som inte känner henne vet inte vilken fin och gullig person hon verkligen är egentligen… Har känt vederbörande i 17 år, har aldrig upplevt att hon är en galning, som många säger här! Hon har aldrig slagit sina barn eller ex män tidigare… Däremot så har hon ADHD samt Borderline, som vi tror måste ha haft stor påverkan på hennes handlande.     För mig hjälpte hon för några år sedan när jag var väldigt sjuk, det ska hon ha en eloge för!  Det vi vet om i detta fall är det hon tidigare berättat för oss, för två år sedan, att mannen hon träffade inte alltid var så snäll emot henne, han misshandlade henne psykiskt gång på gång! Det råkade jag även få höra en gång när hon av misstag ringde upp mig ifrån sin mobil för ett år sedan, Hans kommentarer var inte snälla! Vi alla tyckte att hon skulle ha lämnat mannen för länge sedan, för tydligen, efter det som har hänt så var dom två inte bra för varandra!!! Suck! =(… 

 • Lotte

  Tycker väldigt synd om hans familj samt hennes familj, det är alltid de anhöriga som drabbas mest! =( Tänker i första hand på deras barn som lider stort,mycket nu!        barnen som förlorat sin pappa & barnen som förlorat sin mamma. 

 • http://twitter.com/venuskuriren VK – VenusKuriren

  Stämningsansökan finns här:
  http://img820.imageshack.us/img820/5552/stmningsanskan169612.pdf
  Gärningen
  medges men förnekar brott. Mord av Ingemar Wallin medges som hämnd
  enligt vittnesutsaga. Bevisningen är graverande mot Javell, Jeanette
  Viktoria. Läs länkad PDF
  http://mypress.se/2012/10/17/erkanner-mordet-i-larmsamtalet

 • Pingback: Jeanette Javell mördar man av nöje? VIDEO | VK - Venus Kuriren

 • Pingback: KVINNOMORD SVERIGE – För tankar till ett slakthus | Socialnämnden

 • Pingback: Jeanette Javell mördar man av nöje? VIDEO | UmeNytt.SE - Nyheter Umeå - Nyhetsportal

 • Pingback: KVINNOMORD SVERIGE – För tankar till ett slakthus | UmeNytt.SE - Nyheter Umeå - Nyhetsportal

 • Pingback: Får inte gå på dotterns studentfirande – Dömd för mord på sin pojkvän