Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

2 000 jobb sparas bort på Telia Sonera


NEDSKÄRNINGAR Telia Sonera ska spara två miljarder kronor under de närmaste två åren. Det innebär att 2 000 tjänster försvinner, enligt delårsrapporten.

VD och koncernchef Lars Nyberg skriver i ett pressmeddelande att man lagt ner mycket tid på att analysera verksamheten på djupet de senaste månaderna och att ambitionen är att ”fundamentalt ändra arbetssätt”.

Det finns flera skäl till besparingarna, enligt pressmeddelandet. Kostnaderna växer snabbare än intäkterna och det är den trenden som måste vändas, skriver Lars Nyberg i pressmeddelandet.

– Vi har ett industrifenomen som innebär att det inte finns någon tillväxt inom den mobila verksamheten. Och om lönerna går upp med 3 procent och vi inte har någon tillväxt på topplinjen, då måste man hitta kostnadsbesparingar, säger Lars Nyberg till TT.

– Grunden för kostnadsbesparingarna är att vi måste finna sätt att förenkla vår verksamhet och ifrågasätta alla möjliga aktiviteter vi har. Jag tror att vi kan göra det med mindre kostnader.

Sammantaget innebär besparingarna att det blir neddragningar på 2 miljarder kronor under de kommande två åren och att cirka 2 000 medarbetare, eller 7 procent av koncernens totala personalstyrka, berörs.

Vd Lars Nyberg kommenterar också den senaste tidens uppgifter om mutbrott och penningtvätt relaterade till köpet av frekvenser i Uzbekistan.

”Anklagelserna som riktas mot Telia Sonera är allvarliga, även om vi är övertygade att de är grundlösa. För att klargöra de faktiska omständigheterna och fastställa om det finns någon som helst grund för anklagelserna har Telia Sonera initierat en extern juridisk granskning som skall presenteras före årsskiftet. Riksenheten för korruption har också inlett en förundersökning, vilken vi välkomnar och som vi kommer att samarbeta med,” skriver Nyberg.

SR

 • http://twitter.com/Lobuz1 Lobuz

  Vinsten är FÖR liten 2000 ska bort. Vinsten var 6,5 miljarder för 3 kvartalet, förra året 7,5 miljarder.
  Istället för att förbättra service så att kunder flyr inte från Telia väljer man att inte göra något
  konstruktiv så destruerar man bolaget. Skrämmande att chefer på Telia ska vara kvar.

 • Fryke

  Ja inte jobbar den VDn för Telia inte utan han verkar vara anställd av något annat telebolag.
  Logiskt också att dom kan betala miljarder i mutor men inte upprätthålla ett bolag som faktiskt går med vinst.
  Hur jävla mycket måste vinsten vara för att räknas som lönsam??

  Av egen erfarenhet i Telia så kan jag tala om att dom är inte måna om sin personal ett jävla dugg + att det fanns ett bonussystem då jag jobbade.
  Gick det bra för bolaget fick man extra på lönen.
  Undrar då hur mytcket VDn fick i bonus? För fick alla ”lägre” anställda del av vinsten så måste VDn och högra chefer fått ännu mer…

 • allemand

  I riksdagen står Åsa Somnaom och hyllar alla inkommande raketforskare. Vad har hon tänkt att de skall jobba med tanke på alla varsel?

 • Andersonszkan

  Bara detta kommer att minska antalet lediga jobb från dagens 37 096 till 35 096 samtidigt som över 100 000 bidragssurfare till ska försörjas.

  ”Vi står inför spännande utmaningar som kommer att generera enorma vinster i framtiden.”

 • Catinka

  Och vi behöver ”arbetskraftsinvandring” för…?

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Som tur är har vi våra pensionsräddare som kommer att se till att våra pensionärer får pengar till sin kattmat. Hur då tänker ni? Jo, det är ganska enkelt. Pensionsräddarna badar i bidrag och om man beskattar dem, låt oss säga med 5%, så kan man låta de pengarna gå till pensionärerna. Fifigt vad? Framtiden är säkrad. 

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Är vinsten för liten?
  Tillväxten för låg?

  Halledussingarna då! Kanske skulle herrar feta direktörer på sådana bolag sänka sina egna löner istället!

  Jag är såååå glad att jag inte längre har med detta skitiga företag att göra.

 • micklaren

  Verksamheten krymper i Sverige och ökar utomlands.
  Av någon anledning så sköter man den svenska marknaden urdåligt.
  Det kanske är så att de stora snabba pengarna gör man där skatterna är lägre och pengarna som köper fördelar och framtida rikedomar flödar under bordet.