Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Utvisningsdömd Nigerian håller sig gömd


UTVISNING Situationen för utvisningshotade Simrishamnsbon Emmanuel Omatayo ser mörkare ut än på länge. Han senaste advokat har lagt ner ärendet.

– Advokaten som vi kontaktade sade att det inte gick att göra något, att allt som kan prövas har prövats, säger Veronika Löwall, en av Emmanuels vänner som engagerat sig för hans sak.

19-årige Emmanuel Omatayos öde har upprört många. Han kom till Simrishamn som 17-åring sedan han flytt hemlandet Nigeria och fick snabbt många vänner. I maj demonstrerade flera hundra personer på Simrishamns gator sedan Emmanuel fått avslag på samtliga asylansökningar och hotades av utvisning.

Strax därefter organiserade hans vänner ytterligare en demonstation, utanför Migrationsverket i Malmö. De drog även igång en insamling och arrangerade en stödgala för att samla in pengar till en ny advokat.

Emmanuel har hållit sig gömd sedan dagen då demonstrationen ägde rum i Simrishamn, eftersom hans ärende då lämnades över till polisen.

– Emmanuel håller sig fortfarande gömd och tar en dag i taget. Ett par personer har kontakt med honom för att höra att han mår bra trots omständigheterna.

Själv har Veronica Löwall fortfarande inte förlorat hoppet om att Emmanuel så småningom ska få stanna, även om hon just nu inte kan se någon lösning.

– Men man känner sig ganska frustrerad, konstaterar hon.

YA

 • Professorn

  .
  Är han nu en så kallad ”illegal invandrare”
  så har han bättre förmåner än vad jag har
  som vanlig pursvensk pensionär:
  Nämligen både gratis sjukvård och tandvård.
  Det är saker som jag bara kan drömma om…
  .

  • Pantertanten

   Känner många svenska pensionärer som inte har råd att gå till tandläkaren ens då en tand går sönder och dom har ont! 

   • Professorn

    Just det!
    Men skatten får vi lov att betala…

    • Pantertanten

     Känner en gammal dam som inte har anhöriga, som led av sin trasiga tand och inte hade pengar till tandläkaren, så jag och en kompis tog henne till tandläkaren och betalade för henne.

 • ledsenfarmor

  Det enda sätt detta kan uppröra mig det är att han får stanna efter en massa tjut o tandagnissel i PK-pressen. Då blir jag upprörd.

 • Guest

  Är Emmanuel försvunnen ? – vad som helst kan ha hänt.
  Hoppas det finns oroliga människor som kan hjälpa till
  att hitta honom, sätt upp anslag med hans bild överallt
  i Simrishamn med polisens telefonnummer

  • NE_Mannen

   Vilken läskig rasist du är, signalement på en neger, då kommer AFA hem till dig och eldar upp huset !!! ;-) ))))

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  ”..att allt som kan prövas har prövats”. O nej då. Håller han bara sig undan tillräckligt många år så kommer han att belönas med PUT.

 • j_london

  Hej alla Emmanuels vänner!

  OK… låt oss nu se hur många ”vänner” Emmanuel han har.  Alla dessa ”flera hundra” som springer runt och demonstrerar  och som på fladdrande lakansväv skrivit: Vi vill ha kvar Emmanuel…

  Lyssna nu här ”alla vänner”. Lyssna noga…

  Är ni beredda att lägga upp en miljon – till att börja med – och skriva under ett kontrakt att ni tar fullt ut ansvar för Emmanuel?

  Att ni betalar alla Emmanuels omkostnader: mat, husrum, kläder utbildning, fritid, tandläkar- & läkarbesök, mediciner samt alla andra sociala och praktiska omkostnader…

  Sverige är INTE någon förbannad socialbyrå för all världens människor som söker sig ett bekvämt liv i GRATISLANDET. Är är ni korkade så att ni går omkring och tror detta!

  • farsartat

   Ja, de är tyvärr så korkade.

  • NE_Mannen

   Det vanliga folket är så PK-Bacillat att de tror på allt och att det inte koster dem ett rött öre , TYVÄRR .

 • svenskeman

   Vadå Nigeria? Ska det verkligen gå att ens få ansöka om uppehållstillstånd från Nigeria?
  Ska vi ta emot alla till Sverige?
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Nigeria    Nigeria har även en stor mängd av underexploaterade mineralresurser som naturgas, kol, bauxit, tantalit, guld, tenn, järnmalm, kalksten, niob, bly och zink

  Nigeria = 54 rikaste landet och Sverige är 34 rikaste landet / BNP

  BNP (PPP)
  2003 års beräkning

   - 
  Totalt
  $50 202 milj (54:e)

 • swebyggare

  Niger-ia är ett land som beskriver landets invånare med dess namn. Dessa asylturister ska samlas ihop och sändas hem från närmaste strand, de får samtidigt chansen att lära sig simma utan segregerade badtider.

 • snuffid

  Det är lättare att hålla sig undan nu på hösten när det är svart ute.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Tar dom samma ansvar när han så småningom flipprar ur? För det gör han, garanterat.

 • PETER NYMAN

  JA nu har väl Advokaterna pressat ut vad som varit möjligt av skattemedlen.Så ut med honom och fram med en ny inkomnstbringare.Hälsar Advokatförbundet

 • tokeskil

  Ställ en vakt utanför sociala så är han fast inom 2 timmar.

 • Malmoman64

  Om dom gillar honom så mycket, tycker jag att dom kan följa med honom till Nigeria och stanna där. Samma sak fort dom inte får stanna här och leva på bidrag. Jag anser att gränspolisen ska få en större budget. Det ska även vara högre prioritet på att hitta illegala invandrare Illegala invandrare ska jagas med blåslampa.

  Det är olagligt att gömma och hjälpa en som har rymt ifrån fängelset. Då ska det ochså vara olagligt att gömma och hjälpa en illegal invandrare. Ja för annars är det ju diskriminering. Nu fick jag till det bra!! eller hur? Är det en utlänning som hjälper eller gömmer en illegal invandrare. Ska den personen utvisas med hela sin familj när polisen upptäcker det.

 • http://verklighetenisverige.wordpress.com/ Verkligheten

  Den där bilden kommer från Ystad Allehanda, men det är inte det som gör den intressant. Jag såg den redan i somras och samma sak slog mig då. Studera bilden. Noga. Den säger en hel del. 

  Varför ser Emmanuel Omatayo inte lycklig ut över att hans kamrater arrangerar en stöddemonstration för hans skull? Varför ser han rädd ut? Känns situationen inte bekväm? Är han inte riktigt med på tåget?Vilka är härförarna? De två killarna med de coola Rayban-solbrillorna varav en praktiskt taget föser fram Emmanuel Omatayo? Vilka är de? Vem är negertjejen i mitten som inte heller ser särskilt tillfreds ut? Det känns som om alla på bilden tycker att situationen är pinsam eller obekväm. Utom killarna på sidorna. De som leder demon. Vilka är de?

  Deras namn förekom i YAs reportage i somras, men står inte längre att finna på YA. Det enda jag minns är att de båda är bröder och har ett arabiskt efternamn.

  Någon som minns vilka de är?

  • ledsenfarmor

   Tror du har rätt. Något mysko är det.