Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Sportikonen Tommy Engstrand petad från morgonsoffan


DDR-TV GÖR DET IGEN SVT:s sportikon Tommy Engstrand, 71, fick hård kritik sedan han försvarat Bosse Hanssons uttalanden om ”svartingar i AIK”. Försvaret var alldeles för magstarkt för SVT att ha med honom i ”Gomorron Sverige”.

SVT valde därför att banna honom från att sitta med i morgonsoffan. ”Det fanns en risk att den historien skulle komma upp igen. Ämnet kändes så brännande hett och Tommy ville inte prata mer om det”, säger projektledaren Ewa Lundin. Så går det till i svensk statsfinansierad oberoende media. Stormen kring Bosse Hansson tog ny fart när vännen och kollegan Tommy Engstrand framträdde i Aktuellt. Se klippet nedan.

I en direktsänd debatt med Sportbladets Erik Niva försvarade han Hanssons ordval eftersom det enligt honom inte var lika rasistiskt på 1930- och 40-talet.

– Det är kanske så att många av oss inte tycker att det är så ofantligt märkvärdigt som det tycks vara idag, sa Tommy Engstrand.

– Det fanns en risk att den historien skulle komma upp igen och vi ville ha ryggen fri och kunna diskutera det. Jag pratade med Tommy i helgen och vi var helt överens om att det var bra att han avstod, säger projektledaren Ewa Lundin.

Försvårar Tommy Engstrands framträdande i Aktuellt hans position i SVT:s Morgonsoffa?

– Det blev en diskussion om det. Jag tycker att det är svårt. Vi har ett uppdrag om att ha ett vidsträckt yttrandefrihet. Man ska inte drabbas av moralpanik. Han har inte sagt det i vårt program och bara för att man hamnar snett ska man inte kastas ut. Men vi har verkligen diskuterat det här på redaktionen. Självklart får man inte säga det som Bosse Hansson sa.

sportbladet

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Applåder till Tommy Engstrand.

  Herreminskapare – hur orkar de hålla på? 

 • farsartat

  ”som journalist så har man faktiskt ett ansvar att följa med och gå i någon form av sin samtid”. JUST DET! J*vla lögnaktiga journalister. Då ska ni ALLTID göra det! 

  • snuffid

    Det gäller att vända kappan efter vinden.

   • farsartat

    Vi som hajat…vi kommer inte att förlåta journalister och landsförrädarpolitikerna.

  • Pantertanten

   Dom är snarare schizofrena.

   • farsartat

    Jag växlade nyligen några ord med en person, som utbildar sig till journalist. Jag försökte ”varna” för hur de drillar de studerande att tänka och agera PK. Att dagens journalister, till ca 98% egentligen bara är ”tyckare”. Jag kan säga, att den här personen inte förstod ett skvatt av vad jag pratade om, eller rättare sagt inte ville förstå och menade att Sveriges journalister gör ett bra jobb. Ja, vad säger man…

 • Grimhild

   Trams!

 • farsartat

  Bra att du stod på dig Tommy!

 • MN10

   
  Sa Bosse Hansson ”svartingar i AIK” och Tommy Engstrand försvarade honom—— det var det värsta, kan bara inte vara sant och sen alla vattenkammade Sverigedemokrater också. Att dom inte lär sig—— det är ju profeten Muhammedjargongen som gäller nu i Sverige om man skall få sitta i morgonsoffan.

  • Andersonszkan

   Dom får vara glada så länge det finns en soffa att sitta i  – snart får dom kräla på golvet med arslet i vädret.

   • Pantertanten

    Inte på golvet, jättestora mattor gjorda av slavar.

 • MN10

  Upplever det som ett rollspel av  Erik Niva när han moraliserar. Inte rimligt att en normalt funtad människa är  både så moraliskt och politiskt korrekt som han uttrycker att man bör vara. Hans skenhelighet imponerar inte.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Där försvann min respekt för Erik Niva. Han förpassas härmed till de hycklandes skara.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000102347491 Yair Geirshtein

  Stort tack till Tommy som vågade stötta Bosse.

 • NE_Mannen

  Jävla CP-PK SVT dravel + Erik Niva ;alla vill inte se gluttar på planen !

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Hörde en rapp låt häromdagen, där kallar dom varandra och sig själva för ”Nigger” i varannan mening. Fast om vi säger samma ord är det förbjudet? Kan vi med hitta på ord som utlänningar inte får använda men som vi får säga fritt? Eller är det en lag som bara gäller dom?

  Bara tanken att folk kommer hit från andra länder och säger till oss vad vi får säga eller inte är skrämmande. Nej, nu ska jag gå äta en negerboll ^^

  • snuffid

    När vi var liten gjorde morsan negerbollar, inte f..an var det nåt fel på dom.

  • Andersonszkan

   Negrer och araber får använda vilka ord dom vill eftersom dom tillhör den svenska nyadeln, de frälse – vi ofrälse svennar ska knipa käft och jobba så att vi kan betala skatt till nyadelns lyxleverne.

 • Tonfisken

   Tommy Engstrand gör vad han kan och det är stort nog.
  Det hela har fått så stora proportioner att det har blivit lika löjligt som resten av massmedias  uttalande i rasistfrågor……det räcker ju att fråga efter en negerbulle i cafeterian så är man rasist och kan bli av med jobbet.
  När den generationen försvinner som Tommy och Bosse representerar då dör även Sveriges kultur och traditioner och då menar jag inte bara inom sport.

 • Bajen666

  Undrar om Tommy är Sverigedemokrat, om inte annat så blir han det väl nu..?!!

  SD 2014.

  • Pantertanten

   Fler och fler i vår generation blir Sverigedemokrater.

 • tokeskil

  Medaljer till både Tommy och Bosse .

 • Andersonszkan

  Jag står på Nivas sida, höll jag på att säga – fast lite längre kommen i tankearbetet och utvecklingen om jag får lov säga det själv.

  Thommy sitter fast i sina tankebanor från 30- 40-talen då en neger var en neger och Nivas sitter fast i sina tankebanor från 90-talet när en pensionsräddare var en pensionsräddare.

  Här kommer ett citat från en annan artikel på detta forum väl till pass:    

  ”Det är en stor grupp som inte kan läsa och skriva på sitt eget språk. De kan oerhört lite. De har inte ens traditionen att läsa skyltar, tittar inte på symboler. Bildtolkning är jättesvårt, att skriva siffror och räkna. Bara att lära sig klockan är jättekomplicerat. Omvärldskunskap, titta på världskartan. De vet inte var Irak ligger, har ingen aning om var Borlänge eller Sverige ligger.”

  ”De här kvinnorna, min elevgrupp, kommer aldrig ut i arbete. Det betyder inte att jag säger samma sak om alla på Sfi. För de här kvinnorna handlar det om att kunna prata med dagispersonal, med grannar i bostadsområdet och i tvättstugan, att kunna säga att det är vackert väder när man står och väntar på bussen, att kunna säga sitt personnummer. Sådana små saker.”

  Själv började jag samla på 70-talsprylar när folk precis hade upptäckt 50-talsprylarna som vid det laget hade blivit mer eller mindre värdelösa – Nivas försvarar ett samlande och investerande i värdelösa kulturberikande pensionsräddande nybyggare som är lika ute idag som dom svarta gipsnegresserna som hängde på svenskens vardagsrumsväggar och samlade damm – idag hänger negresserna återigen till ingen nytta i svenskens fd vardagsrum och samlar förutom damm både pensionspoäng och pengar på kontot bara genom att lära sig klockan.

  Nivas måste inse att det har hänt mycket sen 90-talet och att en pensionsräddare inte längre är en pensionsräddare utan en kvarnsten om halsen – först då kan han anklaga andra för att sitta fast i en annan tidsålder.

  UNDERKÄNT ÅT BÄGGE TVÅ – DEN GAMLA TIDEN ÄR FÖRBI, NYA TIDER RANDAS!

 • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

  Det finns ingen respekt längre för den äldre generationen. Det sipprar fram en intolerans mot dessa di gamle, som får mig att känna obehag. De goda är så intoleranta i sitt sätt att bedöma de gamla och visar ingen som helst pardon för dessa di gamle som med skatter betalat och byggt upp samhället så att dessa grötmyndiga ungtuppar ska kunna mopsa upp sig mot di gamle. Där kan man verkligen tala om att godisterna är intoleranta och inte alls gillar olika (åsikter). 

 • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

  Programledaren har ju helt tydligt också tagit parti. Ska inte denna vara neutral?

  • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

   Hjärntvättad, korkad, med världens smalaste synfält.

  • Stroppen

    
   Det har du absolut rätt i. Visst ska hen vara neutral. Men det bevisar återigen vad SVT står i de flesta frågorna. Man tar som vanligt parti för det som är politiskt korrekt. Här var det ju så genomskinligt så att frågan borde ju ställas om hen överhuvudtaget är lämplig som programledare, speciellt i ett statligt publicserviceföretag.
   Men vilken sandlådedebatt. Typiskt svenskt. Som vanligt hade SVT biträde från Aftonbladet. Inte Expo denna gången, men man tar ju nästan alltid folk från kulturvänstern som ska biträda SVT:s eget vänsterfolk.
   Observera ”hen” vilket passar bra i det här fallet.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  SVT fri television, Hahah så otroligt PK och korkade.  Våga vägra avgift, låt skiten självdö

 • svenne42

  Oj vad Niva (Aftonbladet) nu gillas av sin käre Helin när han nu är riktigt politisk korrekt.
  För vi alla från 1930-40 talet är ju dom värsta rasisterna för vi är ju inte politiskt korrekta.
  Mycket heder till Tommy som ställer upp för sina äldre sportjournalister.

 • Oberst

  Så fruktansvärt PK. SVT har verkligen sugrörsseende!

 • p079mbw

  Hänvisar till en eminent artikel av Bertil Rolf på Newsmill.
  Kränkthet har blivit en karriärväg i Sverige – Artikel av Bertil Rolf – Newsmill

 • http://www.facebook.com/niclas.skoog.9 Niclas Skoog

  Niggers, negerjävlar, svartingar och bananplockare.

 • wildepride

  Hela vår generation som arbetet hela livet och är födda på 30,40 och femtiotalet kan väl inte vara annat än SD. Den javla sjuklövern bryter ner vårt land. Snart får gamla mamma skickas ut för ättestupan så hennes försörjning kan gå till någon importerad analfabet.
  Jag undrar hur många år det tar innan etniska svenskar får sätta upp ett eget försvar, så det går att skydda sig mot shariagrabbarna?

 • bloodgrape

  Täppas Fågelberg mordhotar Lars Viik (indirekt) och får en veckas avstängning!!!!! Kommentarer på det?!

 • http://www.facebook.com/ragnar.blomqvist Ragnar Blomqvist

  Sv Radio, Ulf Elfving möter Tommy Engstrand, lör 21 oktFörsta spörsmålet som avhandlades gällde Tommys försvar av Bosse Hansson som använt ett förklenande ord om en färgad spelare, där Tommy antyder att det mest handlar om en generationsväxling. Varför inte, vad som förvånar mig är att detta färgade avtryck kunde få sådan genomslagskraft! Står det verkligen i proposition till det sagda?  Tänk  i stället, om alla vore lika snabba att slå ned och kritisera de verkliga orsakerna till varför vår värld håller på att gå under genom kapitalets girighet. Miljöförstöring; försurning som breder ut sig allt mer och vapenindustrien och allt våld som dagligen visas, inte minst från Afrika. Varför är det så frestande att sila mygg men svälja kameler? Tommy Engstrand var ärlig nog att slå ned på de avarter som fångar idrotten: Nationalismen, förhärligandet av styrkan, penninghysterin och våldstendensen även inom idrotten.