Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Söndagskrönika av Julia Caesar: ”De medmänskliga”


SNAPHANENKRÖNIKA Folkpartiledaren Jan Björklund tar sats. Det här ögonblicket har han förberett länge. Han har till och med fönat håret för att ta sig så bra ut som möjligt.

”Får jag berätta om Hibo” säger Jan Björklund, och det är inget frågetecken efter frågan. Det får han. Alla får säga vad de vill, och ännu hellre vad de tror att andra vill att de ska säga, för nu är det partiledardebatt i SVT:s Agenda. Men det står snart klart att det som ska utspela sig inte alls är en debatt om en politisk fråga. Det handlar om något helt annat: svenskt mästerskap i Medmänsklighet.”

”Lika tidigt står det klart att sju av de åtta deltagande partiledarna anser sig tillhöra De Medmänskliga och en enda, Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson, representerar De Omänskliga.

/…/Sverige är Medmänsklighetens hemort på jorden, det vet varenda människosmugglare. Det är till Sverige de helst fraktar sina kunder. /…/Om Medmänsklighet begränsas till att gälla något mindre än hela jordens befolkning på sju miljarder människor förvandlas den omedelbart till Omänsklighet. Illusionen att den svenska Medmänskligheten klarar att omfatta samtliga jordens invånare får nämligen inte spricka. Då kan vad som helst hända.

Jan Björklunds ögon lyser av segervittring

Invandringspolitiken är den fråga där fyrtio års mörkläggning och lögner snabbt håller på att dras fram i ljuset, dels genom Sverigedemokraternas intåg i riksdagen 2010 och dels genom att fler och fler svenskar hämtar sin information från fria skribenter på bloggar och internet istället för från makttrogna och förljugna gammelmedia.

Så låt oss tala om Hibo. Politisk teater har han övat på i många år och behärskar till fulländning. Nu drar han ett verkligt trumfkort ur bakfickan – ett enbent ensamkommande flyktingbarn. Ska ett moraliskt mästerskap kunna vinnas måste debatten föras ned på individnivå, så sentimentalt som möjligt.

Det är så man öppnar tittarnas tårkanaler, det är så man får dem att storgråtande treva efter en storpack pappersnäsdukar, och det är framför allt så man undviker besvärande frågor om invandringspolititiken i stort. Jan Björklund talar om Hibo som ett tolvårigt barn i inbördeskrigets Somalia, som om det vore nutid. I själva verket är Hibo Abduallhi 32 år och kom till Sverige för sjutton år sedan, 1995. Men det säger inte Jan Björklund.

”Med din politik hade Hibo aldrig fått komma hit, hon hade kastats ut” säger han anklagande till Jimmie Åkesson”…/…/

[...]

”Han vet mycket väl att Hibo Abduallhi som krigsskadad flykting garanterat skulle ha fått asyl i Sverige enligt FN:s flyktingkonvention och en mängd andra regler. Hon skulle också ha fått asyl i överensstämmelse med Sverigedemokraternas partiprogram. Men det säger inte Jan Björklund. För nu handlar det inte om att hålla sig till fakta eller ens visa politisk anständighet. Nu gäller det att vinna tv-tittarna genom att tävla i Medmänsklighet.

/…/I det segregerade liv Jan Björklund lever bland vita likasinnade i maktens elitskikt kan han inte påminna sig att han har träffat en enda riktig flykting. Tittarna får inte veta att Hibo Abduallhi kom till Sverige med hjälp av flyktingsmugglare. Själv hade hon aldrig hört talas om Sverige. Hur betalade den föräldralösa Hibo den resan? Det berättar inte Jan Björklund. Att ta upp sådana ovidkommande detaljer vore Omänskligt.

I praktiken välsignar och sanktionerar Jan Björklund och hans regeringskolleger den världsomfattande kriminella smugglingsindustri som tjänar miljarder på att frakta asylsökande just till Sverige. Att de är kriminella får man överse med så länge som de samarbetar i att leverera asylsökande från världens alla hörn och därmed ger alliansregeringen full pott i Medmänsklighet.

Det säger någonting om graden av desperation i regeringen när man måste gå in på migrationsverkets hemsida och leta fram ett sjutton år gammalt flyktingärende att använda som tillhygge i en debatt om invandringspolitik. /…/De vet att snart spricker hela skiten.

Bostadsbristen är akut, och bostäder snyter man inte ur näsan på den tid det tar att hålla ett valtal. Skolan befinner sig i fritt fall, liksom sjukvård och äldreomsorg. Även den svenska kassakistan har en botten fast politikerna inte vill låtsas om det.”

[...]

”Fredrik Reinfeldt säger att invandringen förändras väldigt snabbt, att asyltrycket är stort, och det är en väldig prövning för Sverige. ”Fortsätter vi i gammal omhändertagandefilosofi kommer vi att få sprickor och konflikter som Jimmie Åkesson kommer att utnyttja” säger han. Han ser farorna. Men han tror att han kan bemästra dem. Varken han eller någon annan partiledare i de sju gammelpartierna har kurage nog att begränsa invandringen. För då är man Omänsklig.”

[...]

”Statsministern tror att diskussionerna i folkdjupet är ett större hot än vad själva verkligheten utgör mot hans position. Verkligheten – de enorma problemen med stora ointegreringsbara grupper av analfabeter från Somalia, Irak och Afghanistan – tror han nämligen att han ska kunna lösa med lite politisk quick fix. Kännetecknande för en sekt är att grunda sitt handlande på tro, och regeringen utgör sekten De Medmänskliga. /…/

Saken är bara den att det inte stämmer. /…/ I några reportage har Katarina Gunnarsson och Markus Eriksson på SR Studio Ett beskrivit vilka enorma problem massinvandringen av lågutbildade och analfabeter innebär för de mottagande kommunerna, bland andra Katrineholm,  Eskilstuna och Borlänge. Det är banbrytande reportage om den verklighet som politikerna inte vill se.”

De här kvinnorna kommer aldrig ut i arbete

”På Sfi (Svenska för invandrare) i Borlänge sitter en grupp illiterata kvinnor från Irak och Somalia och ljudar vokaler.

Ooooooo……..
Ååååååååå….
Eeeeeeeee……..
Aaaaaaaaa………

Johanna Karlman, lärare på Sfi:s A-nivå, nivån för analfabeter, säger:

Det är en stor grupp som inte kan läsa och skriva på sitt eget språk. De kan oerhört lite. De har inte ens traditionen att läsa skyltar, tittar inte på symboler. Bildtolkning är jättesvårt, att skriva siffror och räkna. Bara att lära sig klockan är jättekomplicerat. Omvärldskunskap, titta på världskartan. De vet inte var Irak ligger, har ingen aning om var Borlänge eller Sverige ligger.”

”De här kvinnorna, min elevgrupp, kommer aldrig ut i arbete. Det betyder inte att jag säger samma sak om alla på Sfi. För de här kvinnorna handlar det om att kunna prata med dagispersonal, med grannar i bostadsområdet och i tvättstugan, att kunna säga att det är vackert väder när man står och väntar på bussen, att kunna säga sitt personnummer. Sådana små saker.”

För de Medmänskligaste av alla, extremisterna i miljöpartiet, räcker de inte att Sverige håller på att rämna under trycket av ett rekordstort flykting- och invandrarmottagande. De vill ha mer. Mycket mer. I en totalt verklighetsfrämmande riksdagsmotion med den träffande rubriken ”Den svenska drömmen” gör MP fullkomligt klart att de vill öppna Sveriges gränser för fri invandring:

Fler ska få stanna. Miljöpartiet har en vision om en värld utan gränser, där alla har möjlighet att flytta, men ingen tvingas fly. Vi vill därför att möjligheten till anhöriginvandring utökas och att försörjningskravet vid anhöriginvandring avskaffas. Vi anser att barns egna asylskäl ska prövas för sig. Bestämmelserna om ”synnerligen ömmande omständigheter” ska användas mindre restriktivt, så att exempelvis allvarligt sjuka människor får stanna i Sverige. Det ska vara lätt att komma hit. Alla har rättigheter. Miljöpartiet arbetar för att göra det lättare att röra sig över gränser.”

”Medmänskligheten bär vi tillsammans” sa miljöpartiets språkrör Åsa Romson i partiledardebatten. /…/ Hon utgår från sin egen egocentriska världsbild med lika mycket markkontakt som en luftballong.

Frågan är vilken drog miljöpartister går på, utöver ekologiskt lådvin. /…/ Det fullkomligt förkrossande stöd som de har i journalistkåren är också berusande. 41 procent av journalisterna sympatiserar med miljöpartiet enligt professor Kent Asps undersökning…/…/

Miljöpartiet är de sista stalinisterna. De vill ha ett totalitärt samhälle där de bestämmer vad människor har rätt till och inte. De vill ta bort statyer, en sann Medmänsklig gärning. I en motion skriver Annika Lillemets och Valter Mutt, båda mp, att statyerna av Gustav II Adolf och Karl XII i centrala Stockholm ska flyttas till en undanskymd plats. Gustav II Adolf har stått på Gustav Adolfs torg sedan 1796. Karl XII har stått i Kungsträdgården sedan 1868. Bort med dem!”

[...]

”Varför inte först som sist spränga statyerna, enligt känd förebild? Statysprängning passar miljöpartiets totalitära agenda perfekt.  2006 sprängde den talibanska regeringen ett av världens största kulturarv, Buddhastatyerna i Afghanistan. De var 1 600 år gamla och 58 och 39 meter höga. Orsak: de ansågs vara avgudabilder.

Partiledardebatten i SVT Agenda är ett fullständigt magplask, både politiskt och journalistiskt. /…/ Får det verkligen gå till så här? Vilken oerhörd respektlöshet mot tittarna/väljarna! När jag ser om debatten på SVT Play blir det ännu värre. /…/

Det blir snabbt klart att det handlar om mobbing på sandlådenivå. Sju mot en. Sju partiledare som frustar av Medmänsklighet gaddar ihop sig mot en Omänsklig. Anna Hedenmo och Mats Knutson ger den journalistiska handfallenheten ett ansikte. De låter politikerna komma undan med floskler, klyschor, sprickfärdigt uppblåst hycklande moral och total frånvaro av fakta. En dagisfröken skulle ha handskats bättre med situationen. Radions program ”Medierna” reagerar och sände på lördagen ett starkt kritiskt inslag mot partiledardebatten med hård kritik från bland annat statsvetaren Andreas Johansson Heinö.

Vad är egentligen Medmänsklighet? Om du har en enda tröja och ditt barn fryser, ger du då bort tröjan till ett annat barn? /…/ Om det redan är svår bostadsbrist och ungdomar tvingas bo kvar hos föräldrarna till uppåt 30-årsåldern, bjuder du då varje år in tiotusentals utlänningar som behöver bostad? Om du har en arbetslöshet på 7,5 procent, importerar du då varje år nya tiotusental som inte ens kan läsa och skriva eller har några kvalifikationer för den svenska arbetsmarknaden?

Två och en halv miljon människor är på flykt från inbördeskriget i Syrien. Sverige tar redan emot en mycket stor del av dem som flyr därifrån. Alla får TUT, tillfälligt uppehållstillstånd i tre år. Hela mottagningssystemet håller på att sprängas, landet dammsugs på varenda sängplats som står att uppbringa. Det kommer 1 200 – 1 500 asylsökande i veckan till Sverige, en fördubbling jämfört med förra året. Är det Medmänskligt att bara ta emot dem? Ska inte Sverige i Medmänsklighetens namn ta emot alla två och en halv miljonerna? Eller varför inte alla 40 miljoner som är på flykt i världen? Vem sätter gränser för Medmänskligheten? Finns det några gränser över huvud taget? Den frågan är politikerna livrädda för att svara på.”

[...]

”Ulla Comérus är 68 år. Hon är en i ”folkdjupet”, vars existens Fredrik Reinfeldt har noterat. Ulla Comérus bor i Botkyrka strax söder om Stockholm, en av Sveriges invandrartätaste kommuner där svenskar är i minoritet. I torsdags ringde Ulla till radions ”Ring P1” och pratade med programledaren Alexandra Pascalidou, invandrare från Rumänien (zigenerska, red anm). Ulla Comérus frågar vilka ord vi får använda i Sverige nuförtiden. Jag återger dialogen med så lite redigering som möjligt, för den är mycket intressant.”

Ulla Comérus: Får jag säga ”färgad”, får jag säga ”svart” eller vad får jag säga?
Alexandra Pascalidou: Du får väl säga vad du vill som du tycker känns rätt.

UC: Jamen, det får man ju faktiskt inte. Det kommer massor av människor till Sverige och talar om för oss vad vi får säga och tycka.
AP: Vilka människor kommer fram till DIG och säger vad du ska säga och tycka? Har de verkligen så mycket makt, de som kommer till Sverige?

UC: Ja, de hörs väldigt mycket i media i alla fall, tycker jag.
AP: Gör de? Var då nånstans?

UC: Jag kan ju fortsätta och berätta hur det var när jag första gången såg en neger.
AP: Säger du NEGER?

UC: Ja, man sa så då, och det ligger ingen värdering i det ordet. Vi tycker inte att det är så hemskt. När jag första gången såg en färgad människa på stan säger jag till mamma ”Vad är det här för nånting?”, och hon svarar mig: ”Det är en neger”. Sedan säger hon inget mer och jag funderar en stund och så säger jag: ”Varför är han svart?”. ”Jo” säger mamma, ”för han kommer från ett land där solen är så stark att han skulle bli bränd om han inte hade ett skydd mot solen. Och naturen är så klok så den kan ordna det så där bra.”
AP: Det var en tid då det inte alls var laddat.
UC: Förstår du då hur svårt det är för oss som är uppfostrade i en tid när det inte var laddat? Vi hade ju nästan inga invandrare i Sverige.

Alexandra Pascalidou börjar nu tala om sin mormor som växte upp i en liten grekisk bergsby och blev skräckslagen när hon kom till Sverige och fick se människor från Gambia.

UC: Ju fler invandrare och ju fler olika människor som kommer till det här landet, desto svårare får vi svenskar att förhålla oss. Vi ska anpassa oss efter alla, och vi ska vara så förstående. Vi ska ändra vårt språk, vi får inte säga det ena och det andra. Men andra grupper blir de oberörbara som man inte får kräva någonting av.
AP: Det är väl ändå ganska naturligt! Vi lever i en mångkulturell värld.

UC: Det är väl inte naturligt att pressa undan svenska folket till förmån för andra!
AP: Men tycker du inte att det är bra att människan utvecklas till att respektera olikhet och annorlundaskap och att vi försöker att inte kränka våra medmänniskor?

UC: Absolut! Men det är ju inte en kränkning! Det är ju ni som kommer hit och talar om att det är en kränkning. Ordet ”nigger” är för mig nedsättande, och det skulle jag aldrig använda. Ordet ”neger” är inte det, och jag säger inte att vi inte ska anpassa oss till en viss grad. Men jag säger att det är väldigt svårt, och det skapar ytterligare meningsskiljaktigheter. Jag känner att det här drar åt fel håll. Det är inte så att ni i etablissemanget kan gå ut och tala om för oss gamla etablerade svenskar hur vi ska säga och vad vi ska göra, utan att det blir mer bråk, mer meningsskiljaktigheter.
AP: Men spelar det ingen roll för dig att det finns människor som blir kränkta av det du säger?

UC: Jo! Men jag vill att de ska förstå oss.
AP: Vadå oss? Vilka är ni?

UC: Så som ni identifierar det i media finns det vi och oss. Annars skulle det inte vara något problem, eller hur?
AP: Vilka är vi? Jag förstår inte riktigt.

UC: Det kan jag säga utan vidare. När jag säger vi menar jag oss gamla svenskar som bor här och är födda i det här landet, även människor med invandrarbakgrund som är födda här. Men jag tycker ändå att det är lite magstarkt att komma till ett land som öppnar sina dörrar och försöker hjälpa alla på alla olika sätt, vi delar med oss av våra gamla inbetalade skattepengar och allting sånt, och sen vill ni inte alls förstå hur vi tänker och hur vi menar, och särskilt när vi inte menar något illa.
AP: Det finns ju väldigt många svenskar som har en annan hudfärg som inte vill bli kallad neger.

UC: Jag har en färgad dotter ska jag tala om för dig. Vad är det med det?
AP: Vill hon bli kallad svarting?

UC: Hon skulle nog inte bry sig, måste jag säga.
AP: Har du frågat henne?

UC: Ja ja, hon är faktiskt så pass gammal att hon förstår de här problemen.
AP: Så om någon ropar neger efter din dotter på gatan, blir hon inte ledsen då?

UC: Hon är ganska tuff, min dotter, så hon skulle nog inte bry sig. Men det är inte det det handlar om. För mig är ordet neger inte nedsättande. Jag försöker tänka på det nu, men det är inte lätt att komma ihåg allt. Jag får inte säga negerboll längre som jag har sagt i alla år. För ett tag sedan suddade de till och med ut bilden av en kines på någon godisförpackning. Är det också fel?
AP: Ja, det är mycket. Och Sovjetunionen finns inte längre, och Jugoslavien och Tjeckoslovakien. Det är mycket att hålla reda på nuförtiden.

UC: Vad lätt det är att säga fel.
AP: Ja, vet du vad jag brukar göra? Jag brukar göra så här, Ulla. Jag brukar ha en liten post it-lapp i bakfickan med allt jag måste komma ihåg. Att köpa mellanmjölk, att inte säga vissa saker som kan kränka andra, och att det finns vissa länder som inte längre finns.

UC: Du menar inte att jag ska ta upp en post it-lapp när jag talar med människor och se om jag får säga det här!
AP: Jo absolut! Ibland måste man påminna sig, för det är ganska krävande att vara människa. Det är ganska krävande.

UC: Ja, det är väldigt krävande att vara svensk och försöka rätta in sig i ledet och säga rätt saker.
AP: Tack för att du ringde, Ulla Comérus.

Heja Ulla! Jag tycker att du ska strunta i post it-lapparna, ta en negerboll och fortsätta att hålla Omänsklighetens fana högt. Ju mer Medmänskliga våra politiker låtsas vara, desto fler Omänskliga blir vi i Sverige.

Af Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

Ring P 1 indslaget fra minut 16:12

snaphanen

 • BirgittaSvenne

  Tack, det här kallar jag för journalistik, på hög nivå !

 • mnilsson99

  Eller varför inte alla 40 miljoner som är på flykt i världen? Vem sätter gränser för Medmänskligheten? Finns det några gränser över huvud taget? Den frågan är politikerna livrädda för att svara på.”Nej men 40 miljoner tycker jag låter lite, det är 2 miljarder människor som lever i misär på under 1 dollar om dagen, jag tycker alla de kan få komma till sverige och få svenskt socialbidrag.

 • Johan Rydberg

  Sverige har blivit världens störtsa socislbyra.Vi har rad att ta emot hundratusentals asylsnyltare men inte att ta hand om vara äldre. de som byggde folkhemmet.

  Jan Björklund är en sadan hycklande smilfink. När jag bodde i Stockholm, Bromma. Gick jag ofta förbi hans villa som ligger i ett av Stockholms mest välbärgade och etniskt homogena omraden. Garanterat bara svenskar. Jan Björlund gillar inte olika.

 • Johan Rydberg

  En parentes. Ett par hundra meter fran Jan Björklunds villa i det helsvenska ( och trakiga ) Bromma lag en förskola.

  En somalisk barnskötare var TBC-smittad, vilket väckte föga entusiam bland de svenska smabarnsfäldrarena. Förskolan jämnades med marken ett par ar senare.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Svenska politiker och invandrade kvotbabbar med position dikterar villkoren för svenskar är en sanning lika tydlig som att solen går upp och ner. Det är inte bara fel utan kommer vara en av de grundläggande orsakerna att måttet är rågat. Man tillåts inte vara sig själv i sitt eget land. Individens rätt är begränsad till att vara en bankomat åt godhetsapostlar och pajasmänniskor. Att det inte är en hållbar politik behöver man inte vara ett geni att förstå. Men man undrar ju hur politiker tänker och varför dom beter sig som idioter, dom måste ju inse att dom biter sig i bakdelen. Är det grupptrycket?

 • Johan Rydberg

  Sverige ska ha en generös flyktingpolitik lyder mantrat. Mijöpartiet vill ga längre och ha fri invandring.

  Jag känner inte den minsta lojalitet mott mitt forna fosterland. Lat det ga under.

   Ju förr desto bättre.

  Krossa välfärdssamhället. släpp im ett par miljoner analfabeter fran tredje v#rlden.

   Varför halla pa att hyckla`?

  Sveriges väg till avgrunden är utstakad ochvarför dra ut pa det`?

 • antondavid21

  Hur vore det att dela ut post its till alla invandrare istället där det upplyser dom hur dom ska bete sig i Sverige. Undrar om hon tänkte på det när hon föreslog att Ulla skulle göra nåt liknande……nahhh…..det vore nog kränkande…….

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Underbart av Julia, helt underbart.
  Varje överbetald journalist borde ta sig en klunk rödvin, sätta sig i ett hörn och skämmas över sin uselhet.
  Jag läser hellre Julias krönikor 8 dagar i veckan än en enda av gammelmedias fantasier.

 • Korpralen

  Det allra värsta med Alexandra P. är att hon är så förbannat oseriös och börjar raljera så fort hon blir lite ställd mot väggen och inte har något vettigt svar. Som t.e.x detta bottennapp:
  UC: Jag får inte säga negerboll längre… För ett tag sedan suddade de till och med ut bilden av en kines på någon godisförpackning. Är det också fel?
  AP: Ja, det är mycket. Och Sovjetunionen finns inte längre, och Jugoslavien och Tjeckoslovakien. Det är mycket att hålla reda på nuförtiden.

  Det är rent bedrägeri att kalla sig för journalist när man ger så intelligensbefriade svar som Alexandra P. gör här. Det är också ett typexempel på argumentationsfelet ”Halmgubbe”, UC ifrågasatte inte om vissa länder skulle få finnas kvar eller påstod att ingenting ska förändras, frågan var ju på vems bekostnad? I 99 fall av 100 är det svensken som ska ”kompromissa”… Dvs kompromissa bort sig själv från jordens yta med början i sitt eget land.

  Och detta med post-it-lapparna var så billigt och fånigt att jag inte ens orkar gå in på det. Dessutom ljög givetvis Alexandra P! Hur utflippad hon än är emellanåt så inte fasiken har hon post-it-lappar i fickan med påminnelser om ”att inte säga vissa saker som kan kränka andra” även om just Alexandra verkligen skulle behöva en packe sådana lappar. Inte minst i sina ytliga kontakter med pursvenskar…

  AP ger ett starkt intryck av att ha sin egen lilla hemliga agenda som går ut på att invandringskritiker inte ska ringa upp hennes program för vem f-n står ut med sådant pubertetsliknande snömos hon spyr ur sig med jämna och ojämna mellanrum.

 • tokeskil

   Mycket troligt att Alexandra är en zigge , hon låter iallafall som en sån.

 • zelotai

  Alexandra Pascalidou är en kretin.

  Hittar inte klippet, då SVT har plockat bort det från Youtube.

  Från Petterssons bloggsida:

  ”Hur många invandrare har du skjutit den senaste tiden frågar Ring P1:s
  Alexandra Pascalidou till Stamatios Ledonius, som ringer och kritiserar
  de som är upprörda över ”Lasermannen 2:s skjutningar i Malmö. Han kallar
  dem hycklare. De har inte reagerat när invandrare har skjutit
  invandrare under flera år i Malmö. De har inte reagerat när en äldre
  svensk kvinna blir mördad på en parkering i Landskrona, de har inte
  reagerat när svenska tjejer blir våldtagna. Därför är de hycklare.”

 • PETER NYMAN

  Lite sanning,är sanning det med.

 • zelotai

  Den j-a arroganta imbecilla f-an. Hon pratar med Ulla som hon är en bebis.

  Hon är så arrogant och så korkad. Hade hon inte haft de korrekta åsikterna hade hon aldrig fått sätta sin fot på SVT.

  ”Vilka är vi? Jag förstår inte”

  ”Det finns faktiskt många svenskar som har en annan hudfärg”

  Din j——–a f——a!

  Kolla in IQn och arrogansen på detta inlägget.

  http://www.youtube.com/watch?v=skymsefgUfg

  Och lyssna på den där j-a Jimmy som kommer efteråt.

  ”Hon behöver nog flera post-it lappar”

  Vilken arrogant skit.

  ”Ditt j——a arroganta r-vh-l”