Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Lars Vilks skulptur Nimis har förvandlats till minaret med böneutrop


LARS VILKS Konstnären Lars Vilks skulptur Nimis i naturreservatet Kullaberg, i Nordvästra Skåne har förvandlats till minaret med böneutrop sex gånger om dagen.

En konstnärsgrupp berättade på söndagen i en video på Youtube att de ville utveckla verket i en ”anda av yttrandefrihet”, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

Det kan ju vara så att de betraktar mig som en islamkritiker som skulle ta illa upp om det kom ett böneutrop, men det kan ju också vara en humoristisk poäng och en kommentar till debatten, säger Vilks till radion.

Han talade nyligen vid ett möte i New York arrangerat av Sion (Stop islamization of nations).

Corren

 

 

 • Skattkistan

  Vad skall man säga? Tror ju att denna ”förbättring” av konstverket, får många att inse vad böneutrop från minareter innebär. Den tysta lugna miljön på Kullaberg är ett minne blott i och med detta. Skall vi ha det så överallt?
  Troligtvis blir motståndarna till böneutrop ännu fler i och med detta.

 • antikomunisten

  Allt tal om att muslimerna skulle komma i arbete ar en idiotisk tanke.Vad kan
  dom utfora for jobb nar dom har bonestunder 5 ggr.om dagen.Det finns ingen
  arbetsgivare som anstaller nogon som avbryter arbetet 5 ggr. om dagen.Men
  politiker kan dom ju bli for att sla i den sista spiken i den svenska likkistan.

  • swebyggare

   Att muslimerna ska kunna leva i ett modernt samhälle är att de blir försörjda, västvärdens socialpolitik, särskilt den Svenska modelen  lämpar sig perfekt för islamsk invasion.   

   • antikomunisten

    Vi gar en mork framtid till motes.

    Den 15 oktober 2012 06:17 skrev Disqus :

 • http://verklighetenisverige.wordpress.com/ Verkligheten

  Sex gånger? Ska det inte vara fem gånger? Om nu apparaten är solcellsdriven så kan den ju fungera under lång tid, men hur har man löst det här med att bönetiderna flyttas hela tiden? Är det inte dessutom lite vanhelgande, eftersom Vilks torn faktiskt inte är en riktig moské.

 • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

  Det är en AFA:it som pratar. Jonathan Pye:s lillebrorsa: 

  http://ingengornagot.blogspot.se/2011/06/domda-afaiter-angrar-inte.html 
  https://www.google.com/search?hl=sv&safe=off&tbm=isch&tbs=simg:CAQSXxpdCxCo1NgEGgIIAgwLELCMpwgaNgo0CAESDtoBqgKmAtkBqQL9BNcEGiDcLo1wJDKUVcWJVsCgh82C11tD93vFuAq7Sng5m0SQXgwLEI6u_1ggaCgoICAESBGi9CxwM&sa=X&ei=POJ7UPLtINP54QT48oGgDg&ved=0CCcQ2A4oAA&biw=1120&bih=616

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Vilks växer dag för dag. Den killen har humor.

  • Mormodern

   Ja, visst har han humor! Det är jättekul att stänga in en hundvalp i en varm bil samt att linda silvertape runt en katt. I yttrandefrihetens och konstens namn. Kul grabb, han Vilks.

   • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

    Och det har du läst här, eller hut. Kanske du ska reda på lite mer….¨
    Beviset på att kärringar är humorlösa….  

    http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=schyman_laser_in_hund_i_varm_bil.html  

 • pica_pica

  Det är tur att Vilks har humor. Själv blir jag förbannad. Ute i naturen vill jag ha det tyst och lugnt, dvs höra vattnets skvalp, vindens sus, fåglar, inte detta oljud.   Fåglar och djur lär nog bli sällsynta på denna plats. Men de har väl ingen ”rätt” längre liksom ursvenskarna. Vilken knäppgök – hur tänker han?

 • MakingBacon

  Synd att inte Vilks torn står i ett bostadsområde så folk får klart för sig vad det innebär med böneutropen inpå sig hela dagarna.

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Haha, det här var humor och satir. Vilket tydligen Vilks ansåg också eller känner han sig kränkt och skall elda upp några ambassader, döda lite människor, mm. För det är ju så alla kränkta tydligen gör ;-)

 • getingblandhumlorna

  Även om jag på många sätt ser islam som lika vidrigt som nazxism så gillar jag detta tilltag.

  Några har i andan av yttrandefrihet ”gett igen” på Vilks på ett genomtänkt och  humoristiskt sätt. Helt OK, för så ska ett öppet samhälle fungera.

  Sen är jag helt övertygad om att det inte är några av Koranläsarna som kommit på detta tilltag, för något så genomtänkt är de uppenbarligen och sorgligt nog inte kapabla till..

 • norrbaggen

  Tror det här kommer att bil en epic backfire för kommunisterna som gjort det.
  Vilks tycker att det är hur lajbans som helst, muslingarna ballar ur och mordhotar dem och myndigheterna kommer att klaga pga att dessa avgrundsvrål skrämmer fåglar och andra djur i naturreservatet. Vilks fick ju massor med skit när han byggde dessa 2 (otroligt coola) konstverk.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Jag beundrar Vilks för det tålamod han visar och för den humor han har.

  Men den där knäppgöken som monterade böneutropen – jag skäms för att jag är svensk. Jag skäms på hans bekostnad. Hur kan man sjunka så djupt?

   

 • PETER NYMAN

  Håll igång debatten.

 • MakingBacon

  Detta är ju så talande. Vilks är en person  som för islam på tal och så kommer liberalerna ”installerar” islam. Liberalerna är inte bara dörrmattor de är nu även bönemattor.

 • http://twitter.com/pandark2083 dan park

  Måste vara islamofober som gjort detta eftersom muslimer lär bli kränkta över att deras heliga ord ropas ut från en hädisk byggnad som dessutom är byggd av Lars Vilks.