Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kvinna erkänner lögn om våldtäkt


LÖGNERSKA I tre års tid har en 40-årig man varit stämplad som en våldtäktsman. Men nu säger kvinnan att hon ljugit – våldtäkten ägde aldrig rum.

Det var i oktober 2009 som händelsen inträffade. Kvinnan och mannen genomförde ett samlag. Efteråt menade kvinnan att hon blivit våldtagen medan han hävdade att det aldrig varit frågan om något tvång.

Trots att det inte fanns någon egentlig teknisk bevisning som stödde kvinnans berättelse valde Umeå tingsrätt att döma mannen till två års fängelse för våldtäkt, en dom som senare fastställdes av hovrätten.

Nu hävdar dock kvinnan att våldtäkten aldrig ägde rum och att hon hela tiden ljugit om våldtäkten. Hon har själv kontaktat polisen och lämnat en redogörelse över vad hon nu menar har hänt.

Den nya berättelsen stämmer mycket väl överens med den version av händelseförloppet som 40-åringen konsekvent lämnat i både polisförhör och under rättegångarna.

I sitt erkännande förklarar hon att hon aldrig hade någon avsikt att skada mannen, utan att hon fastnade i en lögn som var svår att backa ur och som hon över tid började tro på själv.

- Den sanning som fanns var den sanning jag fick höra, och det var att jag blivit våldtagen, säger hon.

När hon nu presenterat sin nya berättelse har en förundersökning inletts mot henne där hon är misstänkt för falsk tillvitelse.

VK

 • ledsenfarmor

  Ska säga något som jag inte gjort på många många år, inte sedan jag var ung: Djävla pissapa, gräv ner dig.

  • farsartat

   Håller med! Våldtäktsmän är bland det vidrigaste som finns. Hon tillhör samma kategori och bör få ett kännbart fängelsestraff och mannen en rejäl dos slantar + någon form av upprättelse.

   • ledsenfarmor

    Absolut ska han ha både ersättning och upprättelse. Att ljuga om en våldtäkt är lika illa som att begå den.Hon ska ha samma straff som utdömdes till honom . Inget annat duger anser jag. Lika för lika i sådana här fall.

    • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

     Moraliskt kan man se det så men juridiskt är det olika straffskalor för våldtäkt och falsk tillvitelse. 

     • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

      Att ljuga om ett brott i Sverige är billigt. Allt för billigt.

     • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

      Intressant fråga. Om jag falskt tillvitar någon att ha begått ett brott, denne döms och sitter av sitt straff – hur stort blir då straffet för tillvitelsen? Spelar det någon roll vad man har ljugit om – snatteri, våldtäkt, mord? ”Öga-för-öga, tand-för-tand” kan muslimerna pyssla med, men vad gäller juridiskt? Är det värre att få någon felaktigt fälld för stöld än för våldtäkt?

      Såg just att maxstraff för falsk tillvitelse är 2 års fängelse – det besvarar på sätt och vis min fråga. Sjukt…

 • Riket

  Han har säkert hunnit förlora både vänner och arbete.

  • farsartat

   + att det är ett helvete att tvätta bort stämpeln sedan. Tänk när han söker jobb och arbetsgivaren frågar vad han gjort de senaste 2-3 åren….jo, jag satt i finkan för våldtäkt, men jag är oskyldig.

 • mickke

  Falska våltäktsanklagningar !! Aset som erkänt sina falska anklagningar skall dömas till minst 3-5 år fängelse.

  • Grimhild

    Konsekvens kan bli att ingen kommer att erkänna falska anklagelser även om de skulle ångra den. Men någon påfölj måste det förstås vara

 • Voluspa

  Och familj. Tragiskt som fan.
  ”Om jag kan få en friande dom kanske jag kan hitta ett jobb och kanske mina barn förstår att deras pappa inte är någon våldtäktsman.”

  Någon som har fler citat från betalartikeln?.

 • Storeberg

  Det är så Sverige ser ut därför att feministerna fått härja fritt under alltför lång tid. Män som blir dömda på en simpel lögn – utan någon som helst bevisning. Röj upp feministträsket! Rösta  SD 2014 !

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Det har naturligtvis ingenting med feministträsk att göra. Falsk tillvitelse vid påstådd våldtäkt har förekommit långt innan feminismen bredde ut sig över Sverige. 

   • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

    Feministerna har ju målat upp en bild att alla män är djur i princip. Jag tvivlar på att det hjälpte den oskyldiga mannen…..

  • kladdkaka

    Är SD emot feminism?

   • Sverre

     Det får jag verkligen hoppas!

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  ”- Den sanning som fanns var den sanning jag fick höra, och det var att jag blivit våldtagen, säger hon.”

  Låter bra skruvat det där, undrar hur fan en del tänker (eller inte gör det…..).

 • Theobservermum

  Mannens liv är ett helvete, oavsett om han blir frikänd för brottet. Omgivningen tror ändå på att han har gjort det. För den sakens skull hoppas jag att det finns en domare som dömer henne till fängelse. Det är oursäktligt det hon har gjort. 

 • Mickans

  Att få ”väldtäktsman” instämplat i pannan är inget som någonsin går bort. Det spelar ingen roll om kvinnan kommer ut och erkännde att hon ljög. Folket kommer tro att han gjrode det ändå, men hon väljer att ”skydda” honom.

  Tyvärr är det så lätt för tjejer och kvinnor. Det är bara skrika att dom har blivit våldtagna, kom med en snyft historia, ljug upp en historia och säg till dina kompisar att ge falska vittnesmål så kan man få vilken kille som helst fälld. Hela Sverige och media kommer ställa sig på tjejens sida. Tjejen klasses som en hjälte som vågar anmäla en våldtakt.

 • tokeskil

  Den sanning som fanns var den sanning jag fick höra.  Lås in fanskapet på psyket och släng nyckeln så att det inte kommer nån fler och talar om sanningen igen.

 • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

  Amerikansk forskning visar att 25% av alla anmälda våldtäkter är falska.

 • Pingback: ”Jag är inte förbannad” « Sweden Confidential

 • Sverre

   Du är något viktigt på spåren. Självklart skall straffet för falsk tillvitelse anpassas till brottet ifråga. T ex 3 år för våldtäkt skall ge 3 år för falsk tillvitelse.

 • Sverre

  Edit. Det går inte att svara på en kommentar.

  • http://mypress.se/ MyPress.SE

   @Ping knyter också …
   Efter inloggning går att kommentera, ska inte vara så men är så …
   Det ser du genom detta inlägg, teknikens under fungerar även i sängen!
   Det är bara VK.se som queerfeministisk tidning ej tillåter kommentarer till artikel ovanm en könvilla i media! VK – VenusKuriren.se visar sanningen!

 • http://mypress.se/ MyPress.SE

  “- Den sanning som fanns var den sanning jag fick höra, och det var att jag blivit våldtagen, säger hon.”
  Brottsoffermyndighetens tilltänkta generaldirektör Annika Öster är ordförande i kartellen Centrum mot våld, hur går det ihop?
  http://mypress.se/2012/10/15/erkanner-logn-om-valdtakt-centrum-mot-vald-umea-2/