Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Han får tillbaka sin beslagtagna sprit


Måste kännas bra för denna kille i Tomelilla. Tingsrätten i Ystad kunde inte döma honom för langning utan han fick böter och villkorlig dom.

Som vi alla vet vid det här laget, är tingsrätterna ”lite”svårbedömda när det gäller domslut. Går sällan numera att gissa i förväg hur de ska döma. Förutom när det gäller ”pensionsräddare”. Där frias det hellre än döms till straff. Oavsett hur grovt brottet är verkar det som i många fall.

Det är bara att gratulera till denna dom. Han klarar sig ett tag utan att behöva gå till systembolaget för att fylla på. Böterna på 16 000 kr är fruktansvärt högt. Det borde ha varit mycket lägre. Var inga större mängder som han hade. Fast det fick nog ledamöterna i rätten att känna sig nöjda och glada.

Minst fyra gånger sålde 49-åringen sprit till personer som inte fyllt 20.
Nu döms han till villkorlig dom – och får sin sprit tillbaka.

När polisen slog till mot mannen i april 2011 hade han nästan 200 liter öl, 12 liter cider, 14 liter vin och 12 liter starksprit hemma.
Och trots att han nu fälls av Ystads tingsrätt för att vid minst sex tillfällen – varav fyra till personer under 20 – ha sålt sprit, lyckades inte åklagaren bevisa att han hade spriten hemma för att kunna sälja den.
Mannens egen förklaring, att han skulle ha spriten till sin egen och sin sambos födelsedagsfest, är inte så osannolik, tycker tingsrätten, som häver beslaget och ger mannen alkoholen tillbaka.

Däremot döms han alltså för sex fall av olovlig försäljning, och får en villkorlig dom.
Han är tidigare ostraffad, har fast jobb och är inte alkoholist, konstaterar tingsrätten, så han behöver inte övervakas.
Han ska dock betala totalt 16000 kronor i dagsböter.

Skånskan

  • SveaLydig

    Ett hyfsat startkit till en trevlig fest.

  • tokeskil

    Kan inte vara en blatte för han har fast jobb.