Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Dalarna är hårt drabbat av apatiska flyktingbarn”


APATISKA BARN I antal barn lika många som miljonstaden Stockholm – och fler än storstaden Göteborg.

Läkaren och professorn Elisabeth Hultcrantz uppmanar landstinget att kopiera storregionernas lösning – att samordna resurserna mellan sjukvården, socialkontoren och migrationsverket. – En bra idé. Barnens välmående är alltid prioritet ett, säger nu landstingsrådet Ingalill Persson.

För två år sedan uppmärksammade DT landstinget på att sjukvården var sämre för asylsökande flyktingbarn i Dalarna – jämfört med vården för andra barn i länet. Sedan dess har landstinget medvetet satsat mer kraft och resurser för att samordna och effektivisera sina egna resurser – allt för att förbättra sjukvården för barn som kommer till länet som flyktingar.

Något som inte minst kommit till nytta i planeringsarbetet nu när Sverige väntar en utökad anhöriginvandring till landet.

– Att utreda en samordning för att hjälpa svaga och utsatta barn är något självklart. Därför tycker jag att det nu är otroligt viktigt att vi fortsätter tänka samordning – inte minst när det gäller de apatiska flyktingbarnen i länet. Vi är flera aktörer som har ett ansvar – kommunen, sjukvården och migrationsverket. Jag tror att en samordning mycket väl skulle kunna förbättra situationen, säger landstingsrådet Ingalill Persson.

Uppgifterna om omfattningen av problemet med apatiska barn i Dalarna har överraskat landstingsledningen.

– Att det var så här illa kände jag inte till. Då är jag ändå engagerad i flyktingfrågor, säger landstingsråd Ann-Catrin Lofvars (MP).

Landstingsledningen lovar att sätta sig in i problematiken.

– Vi måste komma tillrätta med detta. Vi måste först få en bättre helhetssyn och informera oss om situationen. För de här barnen är varje dag en förlorad dag och varje timme en förlorad timme. Det är oacceptabelt ur alla aspekter och från alla nivåer, säger Lofvars.

Ett utökat samarbete mellan sjukvården och andra myndigheter kan vara svaret.

– Mobila enheter som föreslås låter bra. Klart är att vi måste komma tillrätta med det här. Dalarna kan inte vara sämre än övriga Sverige. Det här ingår i våra uppgifter, säger Ann-Catrin Lofvars.

Ett samarbete mellan länets socialförvaltningar, sjukvården och staten skulle troligtvis också innebära en samhällsekonomisk vinst. Förutom en bättre vård för barnen.

– Men när det gäller barn och barns hälsa tänker vi inte i ekonomiska termer. Barnens välmående är alltid prioritet ett. Vi i landstinget ser alltid till barnkonventionen. Jag är glad för att denna läkare nu gett detta till känna och lyft frågan till oss. Vi vill ha kontakt med henne för att diskutera hur vi kan gå vidare, säger landstingsråd Ingalill Persson.

Fler artiklar i ämnet  finns på DT

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Apatiska flyktinbarn finns i ett enda land i Världen. Gissa vilket.
   

  • ledsenfarmor

   Nej det kan jag inte. Du har satt mig på pottkanten.

 • loofon

  När sjukvården i Norge satte dessa barn under bevakning 24/7 så tillfrisknade alla inom en vecka.
  Så är det barnens bästa man har för ögonen så ska de hållas borta från föräldrar och övrig släkt!

   

  • MakingBacon

    Man separerade barnen från föräldrarna. Föräldrarna begår övergrepp på sina egna barn för att få uppehållstillstånd. Thomas Jackson har en hel del att säga om det. Läs hans bok: Veritofobi : Simulera sjukdom! : apatister och apatiska barn / Thomas Jackson

   Låna den på bibliotek, finns den inte så tjata på dem att ta hem den.

   http://libris.kb.se/bib/10914357

 • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

  Det är nåt speciellt med Sverige, med tanke på att apatiska flyktingbarn inte existerar i andra länder än här. Eller jo, det finns 2 fall från Norge, men dom hade först sökt asyl i Sverige.

  Det är också konstigt att det bara drabbar vissa flyktinggrupper (speciellt zigenare), men hey, det är klart att ingen av barnen simulerar…

  • Johan Rydberg

   Jag har undersökt och jag har aldrig hört begreppetr apatiska flyktingbarn i Tyskland.

   Tycker svenskar att det är stimulerande att bli grundlurade ?

   • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

    Jag är duktigare än dom flesta på Internetsökningar, och genomsökte hela Internet efter apatiska flyktingbarn på engelska språket. Alla träffar handlade om Sverige, eller var skrivet av svenskar. Hittade inte ett enda fall som inte hade en koppling till Sverige.

 • YOTHI_TARZAN

  Svensken älskar att blir lurad – apatiska  flyktingbarn älskas av vår korkade journalister

 • HOTorpeden

  Enkel lösning: lägg in de apatiska barnen på sjukhus och 99% blir friska när de  slipper pressen från föräldrarna att spela apatisk.

 • snuffid

  Efter 6-8 veckor har muskulaturen förtvinat på en människa, något sådant ser man inte hos dessa barn. Varför är det bara i Sverige vi kan se sådant här? 

  • 585961

    För att här finns livstidsförsörjning för de lata lössen

  • NE_Mannen

   6-8 minuter efter de blir islamister så börjar hjärnan krympa drastiskt !

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000102347491 Yair Geirshtein

  Tänk på tsunamikatastrofen. Flera svenska barn förlorade både föräldrar och syskon. Inte fan blev de apatiska. Men berikare som nekas asyl, blir apatiska. Hur hänger de ihop? Borde man inte bli apatisk om man förlorat hela sin familj?

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  Det måste finnas ett apatiskt virus i Sverige som vi pursvenskar har blivit immuna mot. Så fort de kommer innanför den svenska gränsen blir de smittade.

 • Guest

  PUT intravenöst så tillfrisknar dom på ett par sekunder. 

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Det är ju helsjukt av föräldrarna att droga sina egna barn, ännu sjukare att svenska myndigheter går på lögnerna,

 • NE_Mannen

  Det finns inga apatiska gluttar, rent jävla nys. Gör en toxic analys på dem och se vad de har i ådrorna, finns det inget skumt där så spelar de bara teater. En så kallad KHAT och råtta lek ?

 • tokeskil

  Skriv ut falska PUT och dom är friska på 5 minuter och fort som satan iväg med lössen .

 • 585961

  Märkligt att dom blir apatiska så fort dom kommer till Sverige  när dom inte var det tidigare i sitt land , vem är så dum att han tror på de lössen

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

   Jag trodde först att rubriken var: ”Dalarna är hårt drabbat av apatiska politiker”.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  BAAAAAAAAAAAAAAAAAAARNEN

 • Oberst

  Hur ser egentligen SANNINGEN ut om dessa apatiska barn?