Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Svenskt Nigeriabrev eller …….


Den första polisanmälan mot inlandsprofilen gjorde den 20 maj 2009. Då var det tre personer som berättade för Skellefteåpolisen att de ska ha blivit lurade på vardera runt 100 000 kronor.

Inlandsprofilens egen version är att han behövde ekonomiskt stöd för att få loss ett arv på cirka 20 miljoner pund.

Inlandsprofilen har förhörts fyra gånger av polisen mellan den 10 november 2009 och 30 mars 2012. Vid samtliga tillfällen har han förnekat brott.

Polisen i Skellefteå tog ovanstående bild som inlandsprofilen skulle dela med sig av. Men hela investeringsprojektet är en bluff, enligt åklagare Andreas Bogseth. Ett av brottsoffren: före detta arbetsmarknadsministern Börje Hörnlund (C).

Det var i torsdags som åklagare Anderas Bogseth, efter en flera år lång polisutredning, väckte åtal mot den 70-årige mannen från Västerbottens inland. Mannen åtalas för grova bedrägeribrott. Det finns åtta brottsoffer som ska ha förlorat totalt över en miljon kronor.

Enligt åtalet rör det sig om något som kan liknas med så kallade Nigeriabrev, men med ett något annorlunda upplägg. Inlandsprofilen har kontaktat personer som han känner och berättat att han har en stor summa pengar att hämta utomlands.

Pengarna kommer från ett arv från en uppfinnare, patent som tidigare varit värdelösa, men som sedan inlandsprofilen utvecklat dem blivit värda mångmiljonbelopp. Men enligt Andreas Bogseth finns det ingenting som tyder på att inlandsprofilen skulle vara omnämnd i testamentet.

Ett av de mer spektakulära inslagen är bilden på kassakistorna med mångmiljonbelopp i utländska sedlar. Enligt åtalet ska inlandsprofilen ha visat bilden för finansiärer och sagt åt dem att han själv varit till London och sett kistorna med egna ögon.

En av dem som satsat pengar är förre arbetsmarknadsministern Börje Hörnlund:

– Han har inte levererat några av de pengar han lovat, säger Hörnlund i polisförhör.

Inlandsprofilen säger i polisförhör:

– Åklagaren har inte på något sätt bevisat att jag gjort detta för egen vinning. Det verkar vara medvetet från hans sida att forma utredningen med avsikt att till varje pris fälla mig, inte att söka sanningen.

NorranNorran

 • snuffid

  Det här om något bevisar väl en ministers intelligensnivå.  

 • Saxtorparen

  Börje Hörnlund, arbetsmarknadsminister 1991–1994 .
  Nu kan du känna dig lika blåst som en Svensk skattebetalare känner sig vid löningen. 

 • tokeskil

  Ingen som vet namnet på denne inlandsprofil alt ?