Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Sänkt straff för nigeriansk narkotikasmugglare


UTVISNING 51-årige Morris Johnson, med uppehållstillstånd i Spanien, dömdes av båda instanserna för grov narkotikasmuggling.

Hovrätten sänker dock fängelsestraffet eftersom han antagligen inte kommer att få nytt uppehållstillstånd i Spanien om han utvisas från Sverige.

51-årige Morris Johnson, bosatt i Spanien, dömdes av tingsrätten för grov narkotikasmuggling till fem års fängelse efter att han transporterat in drygt 700 gram kokain. Vid tingsrätten uppgav mannen att han skulle använda kokainet för eget bruk.

I Oslo skulle han köpa en minibuss och torkad fisk, för att sedan köra ner den till Nigeria och sälja fisken. Mannens märkliga historia talar, enligt tingsrätten, för att han avsåg att sälja narkotikan. Det framgår även att han varit en del av en organiserad verksamhet. Brottsligheten bedöms sammantaget som grov.

Straffvärdet är, enligt tingsrätten, fem års fängelse. Han utvisas även från Sverige. Den omständigheten att han riskerar att förlora sitt uppehållstillstånd i Spanien eftersom han kommer att föras upp på en spärrlista medför ingen annan bedömning.

Hovrätten sänker straffet till fyra och ett halvt års fängelse. Det konstateras att mannen under ganska lång tid har vistats i Spanien för att försörja sin familj i Nigeria. Hans uppehållstillstånd gäller i Spanien till 2015.

Att han utvisas från Sverige kommer att innebära att han förs upp på en spärrlista i Schengens informationssystem (SIS). Eftersom det finns anledning att anta att han inte kommer att få nytt uppehållstillstånd i Spanien sänks fängelsestraffet av hovrätten.

Hovrätten över Skåne och Blekinge dömer:

 • Morris Johnson 1961-08-21 skriven i Spanien, medborgare i Nigeria med tolkbehov på engelska till fängelse i 4 år 6 månader för grov narkotika smuggling. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit före 2027-07-02.
 • Mål nr B 2151-12

 • etnofil

  för första gången förstår jag varför man inte utdömer livstids utvisning…Nu kan han komma tillbaka lagom vid sextiofemårs-åldern, allt för att kunna rädda pensionen… Sin egen alltså.För det var väl det sjuklöver-kaktusen menade med ”pensionsräddare”, eller?
  Sverige har ett ruttet rättsystem!
   

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Knarksmugglare och våldtäktsmän är för viktiga! Om dom utvisas permanent, skulle advokaterna inte kunna dra in hundratusentals kronor per ny rättegång med dom som gärningsmän, eller hur!? ^^

 • antidotes

  Kanske dags att han smakar sin egen ”medicin”, bokstavligt talat! Ni förstår säkert vad jag menar.

 • antidotes

  Kul historia ur verkligheten: Brittiska polisen tog en pundare som hade gömt sprutan där solen aldrig skiner. Den ene polisen till den andre: ”-Ska jag sparka honom i röven?” Som genast svarade: ”-Nej vi tar in honom istället”. Hehe..

 • hans högbom

  grovt tjänstefel av svenskt rättsväsende att göra såhär klart det ska vara på livstid.. absolut inget annat.. men men eftersom han döms för brott överhuvudtaget så ska han ut från shengen enligt deras regelverk  oavsett vad dessa tror… hehehehe…

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Det är detta som Maud och Annie brukar ju yla om babbarnas kraft som nybyggare och idesprutor. Och jag får nog hålla med dom. Synd bara att det oftast rör sig om olika scams och kriminella påhitt som inte gynnar våra samhällen. Kanske det inte har någon betydelse fär Annie och Co. Bara det faktum att dom kommer på nya saker kanske imponerar på den lille fröken. Det är väl inte lätt att värdera saker om man aldrig har satt sin fot på en arbetsplats.

 • norrbaggen

  Förutom att utvisningen borde vara på livstid ser jag inga problem, ett halvår mindre på kåken borde spara oss miljontals kronor. 

 • 585961

  Utvisa skithögen DIREKT tål inte se såna sandkoppor