Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Polis körde nästan på tvååriga Jenna


UPPDATERAD – SJU VIDEOKLIPP Att man förundras över polisens uppträdande är vanligt tyvärr idag. Detta verkar taget ur en film, men utspelade sig i Kungens kurva igår lördag 13 okt.

Hur kan man som polis skrämma en liten tvååring ,så hon börjar gråta,när hon sitter i sin pappas famn det är inte ens ursäktligt. När poliserna försökte smita från detta blev de som tur var omringade av personerna som var med på denna bilutställning i ett garare vid Kungens kurva. Kan inte kommentera detta säger polisbefälet.

Nedan finns sex videoklipp om händelsen som AB inte tar upp


 

 

Sibbas tvååriga dotter som besökte en bilträff blev nästan påkörd av polisen.

– Man hör bara att den gasar till, och man hör däcktjut. Sen ser jag att den kommer i full fart mot oss, säger hennes pappa Siyabendé ”Sibba” Holm till Aftonbladet.

I tumultet som uppstår efteråt är de nära att bli omkullknuffade av en annan polis.

Siyabendé ”Sibba” Holm är medlem i en förening som anordnade en bilträff i garaget vid ett varuhus i Kungens kurva i går. Hans dotter hade pratat om att hon ville titta på bilarna och Siyabendé åkte dit tillsammans med en kompis och dennes dotter.

Efter att de varit där i 20 minuter kom en civil polisbil körandes mot dem i en hastighet som Sibba uppskattar till 40-50 km/h.

– De visade inga tecken på att stanna och folk fick hoppa åt sidorna.

Sibba gick sist i ett led och hans dotter gick framför vännen.´

– Jag hinner inte ens reagera förrän bilen är precis framför henne. Men då ryckte min kompis som tur är i hennes arm och drar undan henne.

Bilen tvärnitade sedan drygt tio centimeter från en annan bil. Ur den civila bilen kliver två uniformerade polis.

– Jag frågade han som körde ”såg du inte min dotter, hon är bara två år”. Han sa nej och bara flinade och gick därifrån.

Stämningen i garaget blev hotfull när Sibba och de andra ifrågasatte polisens agerande.

– Jag är så upprörd, det ska vara en instans som skyddar folk och inte som kör över 2-åringar. De hade inga blåljus, ingenting. De gjorde ingen uppmärksam på att de kom förutom att de gasar rätt mot en folkhop.

Sibba bestämde sig för att polisanmäla händelsen och kopplades då till ett polisbefäl som tog emot hans anmälan. Befälet meddelade att han skulle komma till platsen.

Efter telefonsamtalet berättar Sibba att befälen ska komma dit, och då går polisen tillbaka till bilen och försöker backa ut.

Men folksamlingen hindrar bilen genom att ställa sig i en ring runt om.

– Efter någon minut kom en ouniformerad kille och puttade bort folk och kastade dem åt sidan. Även mig och jag har min dotter i famnen.

Efter ett par minuter blev den civilklädde polisen aggressiv och gick rakt mot Sibba och hans dotter.

– Han börjar trycka mot henne i ryggen. ”Rör inte min dotter, skäms ni inte”, sa jag åt dem. Då får jag svaret på varför jag tagit min dotter till ett sådant här event, säger han.

Polismannen ger sig inte utan puttar en gång till på Sibba som vacklar bakåt med flickan i famnen. Dottern blir då rädd och börjar gråta.

Efter ett tag fick polisen förstärkning av flera patruller. Och till slut kommer även befälet och förhör Sibba och kompisen på plats.

Enligt polisen i Södertörn larmades de allra först till garaget av varuhuset som berättar att deras kunder inte kunnat ställa sina bilar där. I polisens rapporter står det att ingen person blivit anmäld för detta.

Att tvååriga dottern nästan blev påkörd är ingenting som polisen vill kommentera.

– Jag ska nog inte uttala mig eftersom det är anmält för enheten för interna utredning, säger Erik Mikaelsson, stationsbefäl på polisen Södertörn.

Att en polisman knuffade Sibba när han höll i dottern kan polisen av samma anledning inte kommentera.

– Jag har ingenting att säga om det, jag vet inte vad som hänt eftersom jag har inte sett någon dokumentation. Har pappan gjort en polisanmälan så ligger den på enheten för interna utredningar, säger han.

– Det jag vet är det du berättar för mig. Det känns inte okej det du berättar, men det är inte min uppgift att utreda den här händelsen.

 AB 

 • antikomunisten

  Vad interna utredningar leder till vet vi.Hur kan det komma sig att polisen 
  utreder sina egna brott?En idiot kan ju begripa vad det blir, dock icke
  politiker och det sager ju allt om deras mentala kapassitet. 

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

   ”kapassitet” stavas ”kapacitet”. Tack & lov att du inte är politiker, med din ”mentala kapassitet”. En nybyggare får sin ”bilträff” i ett P-garage (gissar på Skärholmens centrum) störd när ordningsmakten dyker upp och ber dem att ta ”bilträffen” någon annanstans. Lättstött, som MENA-folk är, så börjar han (tillsammans med sina lika j-a dumma kompisar) skrika och skräna och vifta med armarna. Förstärkning anländer, och det reder ut sig till slut. En vanlig dag i förorten, med andra ord. Och som avslutning, lite ”gråta ut” i en av Sveriges sämsta nyhetsmedia. Vardagsmat.

   • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

    Min tanke precis.

   • antikomunisten

    Jag har aldrig varit nagon skrivkarl.Har dessutom varit borta fran Sverige 25 ar.Dessutom har svenskar numera inte svenska namn.
    dom ar inte svenska langre lika lite som sverige ar svenskt.Har du hort talas om svensk polis som trackasserar invandrare?det har
    inte jag?I stallet for att gnalla om stavning kunde du ju ta dig samman och forsoka gora nagonting.Nar jag foreslog uppstallning
    for demonstration holl du kaft,men nar det kommer till handling ar
    du lika skrackslagen som dom ovriga svenskarna.Eller hur?

    Den 14 oktober 2012 09:34 skrev Disqus :

    • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

      Du kanske menar ”trakassera”? För övrigt lite svårt att läsa det du skriver. Vet du vad!? Man har nyligen upptäckt att det går att generera ”icke-amerikanska” tecken i Windows! Leta, så hittar du! Det är inte svårare än att skriva ett ”ü” på ett svenskt tangentbord. Men leta inte för länge, man kan bli tokig av sådant.

     • antikomunisten

      Ditt huvudsakliga intresse ar stavning sa varfor
      soker du inte jobb som larare?Om det ar svart att lasa
      sa ge fan i att lasa vad jag skriver.Gnalla pa oves-
      entligheter ar ju ofarligt men att stalla upp for en
      demonstration mot det pagaende vanvettet ar mer
      an ditt obefintliga kurage tillater da darrar knana.
      Fortsatt du som bror duktig att gnalla pa stavning.
      Det ar det enda du tors gnalla om. 

     • 530729

      Jag, liksom de flesta här, har inga problem med att förstå dig!
      Din vän Jörgen

     • antikomunisten

      tack PATRIOT.

     • Michael_Svensson

       Har inte heller några problem att läsa vad du skriver.

     • antikomunisten

      Tack patriot

     • kripokommissar

       ´Jo, men nog kan du stava till antikommunist i alla  fall.

     • antikomunisten

      Jag har fatt hjalp av andra sprakintresserade.

 • http://twitter.com/ErikvonGerber Erik von Gerber

  Jag behöver inte ens ha varit på plats för att förstå vad som hände. En lättkränkt pensionsräddare tycker poliserna ska visa ”RESPEKT” men får inte den respekt som han tycker att han förtjänar av svennefittorna (polisen). Han går sedan banans och ringer sen Sveriges värsta skvallertidning för att gråta ut och få sympatier. Han är helt oskyldigt och har självklart sköt sig exemplariskt. Eller inte… 

 • trastensuger

  Ha ha aftohoran är inblandad….

 • snuffid

  Man behövde bara läsa namnet för att förstå att det blir problem, kanske det går att mygla till sig ett skadestånd.

 • Buttington

  Uppretad blattestämning på ett blatteevent. Ovanligt. 

 • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

  Det börjar lukta illa här på SweConf. Det känns som om lockbeten läggs ut, för att ”fånga rasister”. På senare tid har SweConf lagt ut allt fler artiklar om hur ”flyktingar” behandlas illa – och det händer faktiskt! Ta det väldigt varligt med att skriva kommentarer här ett tag, och häng med vad som skrivs på andra ställen.

 • nitohu

  Jag hade också blivit upprörd av den här polisens agerande.Konstigt att han inte åkte på stryk, faktiskt.

 • Andersonszkan

  Storm i ett vattenglas – skärpning SweCon!

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

    Bara för att du är paranoid så innebär det inte att du INTE är förföljd! :) SweCon kanske inte är infiltrerade, jag vill inte ge upphov till några grundlösa rykten.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Ja, skärpning. Farmor har en tendens att okritiskt förmedla PK-medias snyfthistorier. Kanske har farmor inte förstått uppgiften eller så har hon kanske svårt att tydligt förmedla vad hon vill ha sagt.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Jag köper inte den berättelsen rakt av. Jag som nyss haft en tvååring (dom växer alldeles för fort) vet att denne inte visste vad bil var i den åldern och än mindre var kapabel att ha någon önskan om något så abstrakt för honom. 

  Berättelsen är osammanhängande och ger ingen klar bild om vad som inträffat. Ingen skugga över dig Farmor, det är berättelsen som sådan som är oklar.

  Jag är extremt misstänksam när PK-media rapporterat något, oavsett vad.

  Så fort jag ser en invandrares namn blir jag tyvärr väldigt misstänksam. Minns den hällda mjölken över flickan i Forserum.

  Jag vill veta exakt vad som hänt och inte hänt och det lär jag väl aldrig få veta. Det enda jag vet är att det kommer att snyftas länge om det här i media. Inte för att det nödvändigtvis stämmer utan för att anmälaren har ett ickesvenskt namn.

  • klossen

   Storyn verkar ju ha fungerat på Farmor Anka, åtminstone. Sen kan man ju fråga sig vilken sorts förälder som tar med sitt barn till en sådan
   miljö. Kolla filmerna, knarkare och krimmos så långt ögat kan nå. Det är
   ju självklart att polisen skulle rycka ut och att det skulle bli tjafs.
   Tar han med sig dottern ut när det är upplopp också? ”Hans dotter hade
   pratat om att hon ville kasta sten på snuten och Siyabendé åkte dit
   tillsammans med en kompis och dennes dotter.” Det verkar som att man i vissa kretsar har lite annan syn på vilka aktiviteter och evenemang som är barnvänliga, det blir inga besök på Gröna Lund där inte.

 • Kullen

  Med tanke på svensk polis kan det mycket väl vara så att det är som dom påstår, men iofs så kan det vara något som vanligt händer här i Sverige. Polisen blivit provocerade så pass mycket att det är bristnings gräns och inte ser ungen. Alla har varit där då man inte ser annat än antagonisten framför en. Men som andra säger i kommentarerna, var noga vad ni skriver atmosfären förändras här inne…

 • YOTHI_TARZAN

  Jag kan inte dra några som helst slutsatser om detta

 • svenne666

  Vad har hänt med SweCon…. Varför har ni blivit PK?… är det för att ni söker presstöd?..

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

    Lojaliteter kan bytas, och köpas.

 • NissenN

  Operation humanshield!

 • Michael_Svensson

  Tycker att SweCon hänger på Aftonbladet med att vinkla just den här händelsen.  Från samma kille som lagt ut dessa video på Youtube kan man finna videos som visar hur det går till på dessa träffar i parkeringsgaragen där familjer kommer för att handlar: http://www.youtube.com/watch?v=Pfa2s1xbKHI&feature=channel&list=UL

  Vet inte varför du Farmor som skrivit ovan artikel inte kollat var dessa gör på sina träffar. Inte konstigt att polisen ser allvarligt på det hela med tanken på olycksrisken för många besökare. För övrigt tror jag att träffen var i Heron Citys garage i Skärholmen, kan tillägga att många barnfamiljer rör sig i detta garage.

  Skärpning Farmor Anka!!!

 • Xenono

  Historien hade mina sympatier tills jag såg människorna på filmen. Invandrare, rasblandade människor, pundare och slödder-svenskar. Även den civila polisen såg misstänkt tattaraktig ut. Givetvis känner jag medlidande för barnet, jag tillhör ett folkslag som utvecklat stark empati för det levande. Men sakernas tillstånd tvingar mig att välja förnuft och rationalitet framför hjärtat. Det här har ingenting med oss vanliga och hederliga svenskar att göra. De här människorna är förlorare i den evolutionära kampen för överlevnad. Vi måste tänka på oss själva.

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Jag har inget emot poliser utan ser dom som vardagshjältar, en utpost om den inte funnits alls så hade drägget tagit över gatorna och landet än mer laglöst!
  Rötägg finns överallt och drivkraften bakom önskan att blivit polis som avgör slutresultatet.
  Att dom är människor med brister och fel det förstår ju var och en men jag har lagt märke till en attityd förändring hos många.

  Är det känslan av otillräcklighet, hjälplöshet, känslan av att ha förlorat den respektfulla synen hos allmänheten speciellt bland berikarna en orsak? 
  Och så tycker jag själv personligen att man INTE ska ha polis som inte är etnisk svensk!
  Är dom födda i Sverige har svenska vänner talar svenska 100% och har svenska värderingar så kan det vara en sak men att ta in en invandrare som är allt annat än svensk med värderingar i det ”andra ” lägret är fel!

  Sen om polismannen oavsett etnisk tillhörighet tror sig vara en övermänniska och stå över den vanliga individen gör att den personen inte borde vara polis.
  Det är lät att döma men gå ner i invandrar träsken och försök att inte bli påverkad efter säg 10-20år med bespottningar, hot ,kränkningar och våld. Det ingå i yrket säger en del men det är människor vi talar om och det sätter sina spår var så säker.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Min spontana reaktion på detta är först och främst att ifrågasätta vad det är för slags ”möte” man har i ett garage, och sedan om det är så lämpligt att ta med sig en 2-åring dit. Man får ingen information om mötets karaktär.

  Och om nu polisen kommer dit civilklädda, då måste där finnas någon anledning till detta. Jag ser inte att polisen handlat fel här.

  Återigen så använder sig dessa människor av barn som sköldar, denna gång för att nedvärdera polisen, vilket vi inte alls behöver i detta land.

  Jag förstår inte artikelns budskap om jag ska vara ärlig.