Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Inside info från ett svenskt fängelse


KRÖNIKA VERKLIGHETEN Denna lilla krönika baseras rena fakta då jag personligen går i god för det och känner personen i fråga mycket väl. En av våra bästa grannars söner sitter oskyldigt dömd på en anstalt i Skåne för ekobrott.

Bakgrund: Brottet i sig han gjort är att han sålde sin firma för flera år sedan till några fula fiskar, som han inte visste var några fula fiskar. Han blev dessutom blåst och fick inte betalt. När polis grep de fula fiskarna för andra brott, greps även grannens son. Han har knappt ens en parkeringsbot i bagaget innan. Anledningen till att han greps var att polis fick för sig att han samarbetade med de fula fiskarna, vilket familjepappan inte gjorde.

Han kommer från en bra familj med god ekonomi, har en trevlig fru och fina barn, inget utländskt påbrå alls. Han har haft diverse olika advokater i ärendet, mestadels klåpare, som inte lyckats få honom frikänd. Han dömdes för ett par år sedan till fyra års fängelse, men har på grund av uppskov och överklagande skjutit upp domen tills i början på sommaren. Det en stor skandal att han ens dömdes skyldig, då han själv blev blåst på pengarna.

En dag i början på sommaren blev han nedkallad till polisen i staden han bor i. Hans fru och ena barn körde ned honom till polisen där han gick medan familjen väntade på honom utanför. Då fick han beskedet av polis att ”nu är det dags” för transport till anstalten. Han bad då att få gå ut och säga ”hej då” till sin familj utanför, men nekades(!) detta. Då har han ”väntat” på fri fot i två år på detta besked, och när väl får det, får han inte ens säga hej då i polisens lokaler. En polisman gick ut och på ett snorkigt sätt meddelande beslutet, men vägrade berätta vilken anstalt han skulle transporteras till.

Nyligen var hans familj nere och hälsade på honom på fängelset, jag vill inte säga vilket. Han berättade då hur han behandlas i fängelset. Han får inte ha tillgång till Internet eller egen dator. Däremot lever han gott och har det hur bra som helst berättade han. Han sitter tillsammans med en mindre grupp interner, av de totalt 160 som finns på anstalten, på en öppen avdelning. Inom denna grupp är en av internerna kock till yrket.

Denna kock lagar lyxmat åt dem varje dag, det är stekar, fläskfilé och ena goda middagen efter den andra. Rena restaurangen berättade han. Han berättade även att av dessa 160 på anstalten är cirka TIO(!) stycken av svensk härkomst, resten är utlänningar och invandrare – 150 stycken alltså.

Så ser det ut där han sitter. Vi får förhoppningsvis mer inside av honom var det lider. Just nu har han även börjat att plugga ett språk han inte kunde innan, så möjligheterna i ett svenskt fängelse är oanade. Rena hotellet. Nedan en bild på hur en cell borde se ut i Sverige för de tungt kriminella förbrytarna.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  förstår inte riktigt syftet med artikeln?

  • Kullen

   Utöver det svenska rättsväsendet är totalt korrumperat och att det inte finns någon  bevis på stor brottslighet bland invandrare/utländska medborgare i Sverige…

  • nitohu

   Det kommer ( som jag fattar det  ) mera

  • PeterXXL

   Syftet är bl.a. att visa att ekobrott döms man synnerligen mycket hårt för. Och det råder dessutom omvänd bevisföring. När väl utredare och åklagare har bestämt sig för att någon ska sättas dit för ekobrott så blir man också dömd, och det rejält.

   • schmupp

    Tom häleri är det hårda straff på en kompis köpte en moppe i god tro(vilket inte existerar idag) efter 1 år 11 månader och 2 veckors utredning altså 2 veckor innan presk tiden gäller så dömdes kompisen till 3 år villkorligt men det har kunna gett fängelse

 • naviclima

  Sverige ,Sverige familjen mår nog skit men vi har tappat all respekt för Svenska myndigheter dom kör över dig totalt även fast du är oskyldig..Det är svårt att gå emot myndigheter du som lilla människan har tyvärr inte en chans.

 • Guest

  Jag skall baka en tårta till honom med en bågfil
  i fyllningen. Hemska tanke att sitta oskyldig ,
  det brott han begick var en oförsiktig ”godtrogenhet”.
   

  • modernghost

   Man ska vara ganska paranoid i det nysvenska samhället om man vill överleva. Har aldrig förstått mig på människor som hänger ut sig på nätet med namn och bild, eller folk som kategoriskt vägrar att analysera och reflektera över sin omgivning och handla därefter. Det har visserligen blivit omodernt med att använda eget huvud i Sverige…

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Interner på svenska fängelser får lyxmat medan man måste snåla in på maten i skolorna. För att inte tala om hur man snålar in på gamlingarnas mat. Många gamlingar svälter ihjäl.

  Funderar på att klä ut mig i burka och göra en riktig stöt så att man får mat och husrum och även tillgång till att måla. En av Sveriges farligaste förbrytare får utöva sin konst i fängelset, han blir säkert erkänd som en stor konstnär en dag………

   

  • modernghost

    Arklöv är en mycket duktig konstnär. Har du någonsin skådat hans alster? Dom är magnifika till skillnad från s.k. modern abstraktion. Hans personlighet vet jag inget om, det intresserar mig inte, och varken jag eller du har bekostat hans konstnärlighet – den är medfödd.

   • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

    Han sitter inne för polismorden i Malexander.

    Visst, han är en konstnär. Antingen är man detta eller inte. Jag är själv en konstnär som får kämpa och själv betala mina utbildningar. Skulle han och jag ha utställningar på två gallerier sidan om varandra vid samma tidpunkt. Vem skulle få sålt sina verk, han eller jag? Naturligtvis han eftersom han är en sk ”kändis”.

    Du är välkommen att kolla på min konst. Den finns på min hemsida, klicka på min avatar. Det är väldigt svårt att få ut sin konst idag (om man inte är någon kändis) Gallerier är skitdyra att hyra för två veckor. De gallerier som tar provision och inte hyra, där måste man ha minst en jurybedömd utställning bakom sig. Och då måste man vara med i det stora förbundet för Sveriges konstnärer. Jag har blivit refuserad där, men ska söka in igen. Kanske hinner jag dö innan jag blir erkänd, jag – en vanlig människa.

  • Pantarei59

   Gör det! Prova på det livet en gång så kanske, bara kanske du kan hitta en till infallsvinkel till de myter du upprepar tills de blir sanna

   • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

    Vad är det som skulle vara myter? Berätta för mig!

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  4 års fängelse för det? Pedofil Muslimen fick 1.5år för våldtäkt mot barn nyligen, och han våldtäktsmannen på färjan fick nått liknande. Skandal!!!!

 • YOTHI_TARZAN

  Man kan inte vänslas med kriminella – ska man sälja sin firma bör man ha en advokat.

 • nitohu

  I danska ungdomsfängelser så är 70 % Muslimer.Förhållandet borde vara något liknande även här.Ska bli spännande o se om vår intagne vän har något intressant att rapportera om denna grupp.

 • Bajen666

  Va fanken är det inte Vita Briggen i ………?

   Men den är stängd och nerlagd….för jäkla skönt när dom slog igen det stället kom mycket bus ifrån den anstalten som sen stannade kvar här och ställde till jävelskap..!

  SD 2014.

  • SWEbuilder

   Ser ut som fängelset i Kalmar.

   • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

    Arkivbild..glömde tillägga det

 • barbaselo

  En reflektion bara… Den intagen som är kock till yrket och serverar fläskfilé, skulle knappast bli långlivad på kåken.

 • PeterXXL

  De brott som man döms hårdast för i Sverige är ekobrott och narkotikabrott. Ifråga om ekobrott så gäller omvänd bevisföring. Dvs det är den åtalade som måste bevisa att han är oskyldig, inte åklagaren som måste bevisa att man är skyldig.

 • PeterXXL

  På öppna anstalter så har varje gruppboende en veckobudget. Inköp sker centralt i form av storhushållsinköp, och är dessutom momsbefriat. Så även om denna budget inte är stor (typ 50 kr per person och dag), så kan man med bra planering och en bra kock äta mycket bra. Det ska dock tilläggas att det finns också sådana grupper som inte alls kan hantera budget och inköp, och då äter dom också därefter.

 • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

  Syftet med artikeln var inte att tycka synd om personen jag känner, utan för att visa att svenskt fängelse är som ett hotell OCH att 150 av 160 intagna är UTLÄNNINGAR…

  Men ville skriva bakgrunden till hans existens innanför murarna…

  • Pantarei59

   Oj försökte du se något ur mer en en synvinkel, haha, glöm det. Allt är svart eller vitt på denna sida och glöm inte…..No Mercy….har man varit på fel plats fel tid så får man skylla sig själv, eller hur?!

 • NE_Mannen

  I mångkulturens fotspår dyker inte någon nämnvärd kriminalitet upp ? Bara 150 av 160 ! Endast 93,75 %, inte direkt någon anmärkningsvärd hög siffra eller ? Matte är jag inte så bra på så jag antar att siffran är låg och inte alls alarmerande på något sätt.   :-)

 • pungrat

  Min magkänsla säger mig att denna artikel samt artikeln om han med hundarna, han som satt och drack bärs med sina hundar, ”som var snälla som lamm” var dagen definitiva bottennapp.

  Fortsätter Swecon på detta sätt lär ni inte bli långlivade.

 • hans högbom

  man fick på en norrländsk anstalt för något år sedan snabbförflytta ett gäng ickesvenskar sedan dom hotat att döda nästa svensk som blev placerad där då dom ansåg det vara deras kåk som de hade utryckt sig.. 

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Hade varit både billigare och bättre att sparka ned avskrädet i något gammalt gruvhål istället. LOL

   • modernghost

     En massiv tvångsrepatriering är att föredra, och stängda gränser. Asylsökande måste kunna styrka sin identitet och det måste finnas uppenbara flyktingskäl för att kunna få asyl i ett annat land.

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Ohhh shit , var det verkligen så många Svenskar.

  • Teofil13

   Han kanske räknade in vakterna ;()

   • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

    Ja , precis det jag misstänkte.

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Man skall vara försiktig med  vilka man hänger med. Lätt att åka in när ”bängen trålar”….

 • FranzJosefStrauss

  1. Klart att han säger att han är oskyldig. Jag tror dock själv att de flesta som döms till fängelse i Sverige är skyldiga. Quick och liknande fall hör faktiskt till undantagen.

  2. Han har skäl att överdriva om hur mysigt det är för att lugna familjen. Därmed inte sagt att svenska fängelser håller samma standard som fängelser i Bangladesh.

  • getingblandhumlorna

   Nja, 

   jag har en god vän som blev blåst av sin kompanjon. Min vän är ingen ekonom (men har naturligtvis ett egensansvar för att hålla viss koll på räkenskaperna) och kompanjonen lyckades manipulera siffrorna och smita med 1,6 mille varav merparten skulle gått till skatter.

   Trots att rätten konstaterade att det var kompanjonen (som numera lever utomlands)  som tagit alla pengarna så fick min vän ta smällen för skatteskulden och krypa in i 9 månader.

   Så killen kan vara oskyldig (men ev. anklagas för att vara både naiv och korkad).

   • FranzJosefStrauss

    Kanske han är oskyldig, men då redovisas det på ett taffligt sätt. Om någon är dömd och man inte kan hänvisa till fakta som talar i motsatt riktning så är den dömde fortfarande brottsling i mina ögon.

 • Snodden

  Det här är det grövsta brott man kan göra sig skyldig till i detta land, att lura staten på pengar, kan tänka mig att då behövs inte speciellt mycket bevis.

  Våldta och mörda gärna folk, men stjäl f*n inte pengar av staten för då kommer du åka så det sjunger om det.

  • schmupp

   Då skulle kåkarna vara fulla av dessa såkallade nysvenskar då dem snor alla pengar som skulle kunna gå till annat typ sjukvård skola och våra pensionärer som sett till att vi har det bra elr iaf skulle haft det bra