Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fredriks sanning om vad som hände när hans hundar sköts av polisen i Hjorthagen,Stockholm


INSÄNDARE Vi fick detta brev från en av våra läsare. Finns inte så mycket mer att säga än att om ni älskar era hundar, och gillar djur överhuvudtaget så läs.

Det har varit manifestationer över hela landet. Finns en Facebooksgrupp. Har letat efter filmen som det talas om men har tyvärr inte hittat den. Letar vidare och om Ni har den, hojta till.

Citat från mailet till oss: ”Kan ni ta in detta..? Om Fredrik som fick sina hundar ihjälskjutna..nu har han orkat berätta sin sida av hur det var..fruktansvärd läsning kan jag säga,om ni inte har läst redan..man blir skräckslagen som hundägare..o medmänniska..det här är en ung kille..bara 20 år..o detta är ju inte de enda fallet…på kort tid..men kanske det värsta..är själv engagerad i djurrätt o har sett på nära håll hur poliser kan missbruka sin makt när det gäller människor o deras hundar..snälla ta in Fredriks egen berättelse..finns oxå en petition att underteckna..tack för många bra artiklar..kram.” Slut citat.

Läs vad Fredrik säger. Tar med allt i sin helhet på engelska (som är översatt hit). Inklusive länkarna som stod i brevet. Orden tryter just nu.

Det var i måndags i förra veckan som polisen sköt två hundar av rasen Cane Corso i Hjorthagen i Stockholm. Enligt polisen ska hundarna ha gått till attack när de gick fram mot ägaren som hotade att skada sig själv. Hundarna sköts med ett 20-tal skott.

Fredriks sanning

Fredrik ringde upp mig idag när jag var med Barkley i hundgården, och vi fick chansen att ta vid där vi slutade prata igår, och han fick chansen att berätta sin sida av vad som hände. Det här är Fredriks version, hans sanning om vad som hände den dagen då hans liv förändrades. Många av frågorna jag har fått skickade till mig blir besvarade här, andra kommer jag besvara senare.

Jag vill samtidigt nämna att Fredrik har inte orkat se filmen än.. och han är inte säker på om han kommer orka göra detta. De första dagarna så har han inte kunnat minnas nåt, men ju fler dagar som har gått ju mer av incidenten har kommit tillbaks till honom.”

Fredrik hade tagit tre öl med sin vän, och satt sig ner för att ta en cigarett där han brukar sätta sig på väg hem när en polisman kommer fram till honom och ifrågasätter vad han gör där. Polisen står under hela samtalen med lutandes mot plåtväggen med armen, cirka tio cm från Rossos huvud. Rosso sitter bara där och Rambo sitter lika fint på andra sidan om Fredrik. Båda hundarna är kopplade. Fredrik reagerar på en gång att polisen har attityd mot honom.

Han minns inte riktigt hur ordväxlingen gick, men han minns att polisen hela tiden nämnde “kamphundar” och att Fredrik svarade att det inte är kamphundar utan Cane Corso och de är unghundar båda två, men att dom är snälla familjehundar. Polisen fortsätter att prata om kamphundar.
Inte en enda gång under polisens samtal med Fredrik så frågar polisen efter Fredriks namn.

Fredrik tycker polisens attityd är obehaglig och även om han svarar spydigt tillbaks så försöker han hålla sig lugn, eftersom han vet att det inte kommer hjälpa att vara dryg tillbaks. Polisen beslutar sig för att de ska ta in honom till stationen, och Fredrik säger att han vill ringa sin mamma så hon kan hämta hundarna, men polisen säger att det får han inte.”

Hittills har jag trott att det är här polisen går iväg och ställer sig med sina kollegor, det är fel. Polisen står kvar men blir mer aggressiv.

”Han fortsätter att prata en stund med Fredrik och går sedan iväg till sin kollega Fredrik får en uppfattning att just de två poliserna känner varandra på ett personligt plan. Han vet inte riktigt varför men han får en känsla av att de är polare. De står och pratar ett tag viskar, och klappar varandra på axeln.

Den ena polisen närmar sig Fredrik och hundarna och “stampar” med foten i marken mot Rambo, och Fredrik får känslan av att han hetsar Rambo, som hittills sitter ner. Polisen gör ett “utfall” mot Rambo, som nu reser sig upp från sittande ställning. Rambo gjorde inget utfall här. ”Man kan se när man tittar på filmen att polismannen springer fram mot Rambo, sen backar han samtidigt som han tar upp sin pistol”.

Första skottet som faller är på Rambo.. och det är här som Rosso gör utfallet. Fredrik håller fortfarande i båda hundarna, men nån gång under skottlossningen så sliter sig Rambo och försöker fly undan, men sätter sig ett par meter längre bort och tittar på Fredrik och undrar vad han ska göra nu. Han ser att Rambo har ont och är rädd, men Rambo stannar, för han vet inte vad som förväntas av honom, och vad han har gjort för fel.

Fredrik tror att Rambo ställde sig upp för att leka med polisen som hetsade, och nu sitter han där och förstår inte vad som händer, vad han har gjort för fel, och varför han har så ont. Rosso som nu också har blivit träffad av ett antal skott hoppar fram och tillbaks över Fredrik SAMTIDIGT som polisen skjuter. Fredrik hör varje skott som missar eftersom det slår i betongen eller i plåtväggen bakom.

Han gissar att det skottet som är närmast honom, missar hans huvud med cirka tio cm. Vid ett tillfälle när Rosso hoppar över Fredrik i sin kamp om att komma därifrån så skjuter polisen honom precis när han är i luften ovanför Fredrik. Hade skottet gått lite under hade det träffat Fredrik i magen, lite högre och Fredrik hade blivit träffad i huvudet. Men han hör istället hur Rosso blir träffad i magen.”

Inte en enda gång under filmens lopp så ser man att hundarna är aggressiva gentemot polisen, utan dom försöker bara fly.

När båda hundarna har fallit ihop så sliter Fredrik fram sin kniv från byxorna och drar den snabbt två gånger över halsen, men kniven är felvänd och det är baksidan av eggen han drar med.”

Det är alltså först nu som Fredrik drar fram sin kniv, inte när polisen rusar fram som vi tidigare trott, han har inte heller hotat med att ta sitt liv innan.

Polisen springer fram och slår kniven ur Fredriks hand, och han tappar greppet om kniven med en gång. Polisen fortsätter att slå fredrik över låren och bröstkorgen med batongerna. När han ligger där så hör han fortfarande hur hans hund ligger bredvid honom och rosslar.Hhan är fortfarande vid liv, och Fredrik vet inte när han dör. Vad han ser däremot när han ligger där, är hur Rambo ligger längre bort och rycker. Fredrik tror att det är dödsryckningarna, och hur en polis går fram och slår Rambo i huvudet med sin batong för att “avliva honom”.”

När jag frågar varför polisen var så aggressiva mot honom så svarar han att han tror att det beror på att polisen redan var så taggade på bråk efter att ha haft att göra med bråkiga personer redan, efter fotbollsmatchen det var därför polis redan fanns i närheten.

Det är många frågor som rör sig i Fredriks huvud idag. Varför jag.. varför mina hundar? Polisen visste inte vem han var när dom gick fram och inte heller när allting brakade samman. Så han förstår inte hans attityd står inte i proportion till vad som hände. Han var inte efterlyst. Han utgjorde inget hot. Han hotade inte med att ta sitt liv. Det enda han kan komma på är att han blev dömd på förhand pga sina hundar.

Fredrik har polisanmält händelsen och varit och lämnat vittnesmål. Han känner att han fick bra mottagning av polisen som höll i intervjun, så vi får hoppas på att detta inte bara blåser förbi. Det är vår uppgift nu att vi håller liv i det här och inte låter det passera. Jag har försökt att hålla den här texten så saklig som möjligt.

Det var jobbigt för honom att berätta och för mig att höra, så jag var tvungen att stänga av känslorna under telesamtalet, och även nu när jag skriver. Fortsätt sprida detta.

http://hundkillen.wordpress.com
http://www.causes.com/causes/795618-utbilda-polisen-i-djurhantering/actions/1689356
https://twitter.com/hundkillen
hundkillen@gmail.com

 • Kullen

  Dessa poliser vi har i Sverige dom tycks inte duga till någon mer avancerad uppgift and trafikkontroll och knappt det. 20 skott för att döda 2 hundar? Är detta de tredje eller uppmärksammade fallet där polis skjuter hundar i år?

 • svartamalin

  Man såg polisen med den ”stukade båtmössan”, det är inte tillåtet för polis att vanställa denna,som ingår i strikt uniforms klädsel. Bara där framstår dessa poliser provocerande och med tuff attityd. Dessa poliser är olämpliga!

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Det verkar nästan som det är samma typ slynglar som tidigare åtminstone fanns på Norrmalmspolisen – de var fullständigt galna hela bunten. En kompis och jag blev stoppade av dem efter de, sittande i en sk….n SAAB Turbo visat långfinger och gapat om raggarjävlar – och då visade jag dem förstås bakhjul, med rök – inte så svårt då – med en HemiCuda. När de slog på blåljuset stannade jag och den ena kommer springande upp och gapar att jag skall komma ut annars krossar han rutan – som var nervevat – duktig ponke – så vi gick ut båda och möttes med varsin smocka. Kompisen tjänstgjorde på samma regemente som jag i gamla dagar, och mot sådana busar finns bara ett tillvägagångssät – ner med dem – och det kom de. När vi kom hem ringde jag Nackapolisen och anmälde det som hänt. Hörde aldrig ett kvitter från dem.

  Tyvärr så har ju inte alla den möjligheten, och jag känner verkligen både för Fredrik och hans hundar. Poliser bör inte vara beväpnade förrän de lärt sig använda sina vapen – allt för många fall av konstig vapenhantering de senare åren.

  • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

   Norrmalmspolisen, jo en sådan hemlig civillirare nitade faktiskt jag också utan att veta vad det var för dumhuvud. Jag var precis hemkommen från skithålet Liberia, där man mer eller mindre dagligdax fick använda sitt ”tjänstevapen” mot diverse dårar. Oftas behövde man bara visa sig stor och hota, precis som dessa snutar alltså. Man var van att vara på sin vakt och slå först och fråga sedan. Jag var på den tiden i duktig form men såg säkert sliten ut efter närmare 30 timmars resa. Jag bodde på Drottninggatan och skulle snedda över Johanneskyrka när en dåre hoppade på mig bakifrån.(knarkhandlarna hade ofta sin verksamhet där då) Min vana trogen la jag ner dåren och körde en armbåge över strupen och en njurchip och avlägsna mig. Han pissade nog snett ett par dagar efteråt. Fick senare höra att det var en av de där snutarna. Jag kände några andra snutar som jag då pratade med om grejen, av gamla stammen som INTE gillade gänget, om man säger så.
   Sinnessjuka djävlar.

   Om någon feminiserad blattepolis attackerar en idag får man vara glad om man kan pissa rakt. Att slåss utan hjälpmedel är ingen option. Men med kan jag nog klara mig även idag. Speciellt med tanke på hur illa dom klarar saken.

 • blirsatrott

   http://www.youtube.com/watch?v=HWGpjv37RaA&feature=youtu.be

  • http://pulse.yahoo.com/_EC5RCDMJ3HVFCJ2RE7Q723Z5QE eva

   Sinnessjukt utfall från denna polis.
   Man ser ju klart och tydligt att han via kroppspråket går till attack.
   Att hunden reser sig är väl bara narurligt och friskt.
   Var polismannen från mellanöstern?
   Polisen här bör få sparken tycker jag.

 • exosse

  Men vad är det för sopor vi har fått som poliser? Det syns ju tydligt på filmen att de provocerar fram en reaktion hos hundarna. En reaktion som dessutom inte är aggressiv. Det kommer inga skall, inga anfallsvrål, inga attackförsök.

  Avsked! Ut med sån skit ur kåren.

 • http://www.facebook.com/einar.revhejm ulven2

  snutsvin !!!!!

 • svenne42

  Fy f-n vilka usla poliser dessa rötägg bör omedelbart avskedas från polismyndigheten.

 • Anonym

  Hoppas verkligen att poliserna straffas även om jag tvivlar.
  Vilket hemskt öde både för hundarna och hundägaren. Har själv två hundar så jag kan tänka mig känslorna.

 • Xenono

  Namninsamling för att avskeda de tre poliserna som sköt ihjäl 2 hundar:

  http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6963

  4213 underskrifter på en vecka.

  Djuren är oskyldiga. De ska inte behöva lida för att politikerna skapat ett samhälle fullt av hat, våld och aggression. Vi västerlänningar har stiftat lagar för att skydda djuren, vi är i princip ensamma om detta i världen. Det berättar vad för slags folk vi är, tänkande och kännande människor – Civiliserade. Ur detta faktum kom Gandhis talessätt: ”En nations storhet och dess etiska framsteg kan bedömas av hur man behandlar sina djur.”. Vår civilisation är på tillbakagång. Det är upp till oss att förhindra det.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Givetvis kommer inte polisen ställas till svars. När har dom någonsin fått göra det? När en idiot till polis blir så djävla rädd att han skjuter in i ett gym vid ett pågående rån och sedan blir befodrad säger det allt om polisens inställning. Att skjuta hundar verkar vara en av polisen hobbies. Rubbade människor. Givetvis har jag skrivit på, men jag har ingen illusion om att det kommer lyckas. Poliser kommer fortfarande ha maktfullkomliga inkompetenta individer inom kåren för ”kårandan” att skydda sina egna är vida mer viktig än att göra sitt jobb.

  • Kullen

    ” När en idiot till polis blir så djävla rädd att han skjuter in i ett
   gym vid ett pågående rån och sedan blir befodrad säger det allt om
   polisens inställning”

   Har du en länk till det, det kan ju fan inte vara sant.

   • hans högbom

    stått i både aftonbladet expressen och varit på tvnyheterna om gymskotten..

   • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

    Länk, det finns nog massor. Google min vän. Du får nog uppdatera dig själv. Att vara allmänbildad inom nyhetsflödet är en bra förutsätting för att debattera på siter som denna.

    • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

      Synd att buset inte hade softairguns så polisen inte behövde besvara elden…..

     • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

      Besvara eld gör man inte in i ett skyltfönster med 11 skott eller vad det va… Om man får ett sådant adrenalinpåslag att man inte kan bedöma situationen för man blir så triggad och exalterad så man inte inser öppen gata inte är platsen för eldstrid, helt oavsett vem som står framför en, ska man inte ha vapen. Eller snarare man ska inte inneha en tjänst där man har våldsmonopol. Vi som jobbat i riktigt farliga miljöer vet hur farliga dylika trigger happys är. Dom skapar farliga situationer för alla. Och på öppen gata med svensson som uppdragsgivare och skyddsobjekt hör dom INTE hemma.

     • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

       Så du tror på fullaste allvar att de medvetet sköt in i ett skyltfönster?

      Eller varför låta poliser ha vapen överhuvudtaget att brukas i självförsvar. Bättre ge dem en batong som de kan slå i en lyktstolpe och skrika ”Stanna, annars slår jag ett skarpt slag i stolpen”…..

    • Kullen

      Menar på befordringen, nyheten om själva skjutandet har jag hört och läst om.

     • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

      Har också stått i tidningen och på nätet.

  • hans högbom

   finns fler exempel.. pikekten i västerås som åker och spöar folk och sen låser in dom spöade personerna i fyllecell.. en kille fick till läkare efter cellvistelsen och enligt doktorn så var det tur han inte tappade synen.. en polis kallas visst batong-eva pga hennes sport att spöa alkoholister i parken..

 • Patricmedce

  Varför bar Fredrik på en kniv?

  • KungFy

   Såvitt jag har förstått är Fredrik hantverkare och kniven en del av hans utrustning då han var på väg hem från jobbet

   • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Det är inget skäl att bära på kniv. Lika lite som att en skogshuggare går omkring och bär på en yxa i stan. Han har brutit mot knivlagen.

   • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

     Så han var på väg hem från jobbet i sina jobbkläder där kniv är allmänt vedertaget arbetsredskap. Han slinker in på en pub och drar i sig ett gäng öl, sitter därefter ute med sina hundar som han hunnit hämta efter jobbet innan puben.

    En polis kommer fram och pratar med honom och sedan går allt fel, eller har jag missat något?

 • Hummlan

  Ja herregud, varför var polisen intresserad av Fredrik överhuvudtaget?
  Ofta att de kastar sig över sittande, rökpausande man med hundar, stora eller små, utan anledning.

 • hans högbom

  var intressant att se vad vissa poliser på twitter tyckte om detta.. de verkade inte förstå att man kan avliva djur med ett el 2 skott eller hur man använder vapen alls.. smartskaft..

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Polisen behöver lära sig anatomin hos djur och i det här fallet hundar om dom nu ska avliva djuren. Tragiskt att använda 9mm och inte lyckas träffa så att djuret går ned.

  Eller så får dom skaffa kraftigare vapen som dom har i bilen som även använda när viltolyckor inträffat.

  Att skjuta så många skott när det räcker med 1 huvudträff eller hjärta, jägare skulle hängas om dom skulle skjuta så många skott i skogsdjuren vid jakt.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Lära sig anatomin? Det är ingen [större]  skillnad på anatomin på en hund eller människa. Targiskt att använda 9 mm? Det spelar ingen roll om man använder 9 mm, .50 eller 22. Träffar du rätt saknar det betydelse.

   Vad polisen behöver göra är att lära sig skjuta och att inte försöka skjuta på rörliga mål för det är inte lätt. Prova själv.

   • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

    Jag har skjutit mot rörliga mål… men dom verkar tro att ett skott i rövhålet får stopp på djuret :)  OM jag skjuter med 3006:an så spelar det verkligen ingen roll var jag träffar då kraften i anslaget räcker till och blir över :) Men även en 22:a mitt i hjärtat kan slå ut djuret snabbt, men det har hänt att det gått igenom och djuret bara blött ut efter en tid … Det jag menar med att de får tänka på en ”människa” på fyra fötter så att organen finns på en horizont läge så att säga :)

 • 2REP

  ”Bara ett par tre öl” hur många gånger har man inte hört den visan när personen knappt kan stå upp. Som sagt med mer intag av alkohol så försvinner omdömet i samma takt som intaget.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000022992225 Heidi Lehtinen

  In Finland Media has not given right information about the situation at all.

  Here is link to the fb-site made from this incident:

  http://www.facebook.com/againstdoghate

 • El Cid

  Idiot som drar kniv och är spydig. 

  • Sverkersson

   Ska de skjuta hundarna för att han är spydig. Är du dum i huvudet ?

   • http://twitter.com/MattiasStanton Mattias Stanton

    Näe men alla inblande verkar lite dumma i huvudet. Poliserna med. Varför bär man kniv?

   • El Cid

    Nej, det sa jag inte. Det va du som drog den slutsatsen, är du dum i huvudet?

    Jag har hamnat i liknande situationer på fyllan, med ordningsvakter/Polis. Det löser sig ALLTID, genom att jag är lugn/trevlig. Man behöver inte vara spydig, och kaxig. Sen vad är det för jävla tjomme som drar kniv? Är han känd av polisen sedan tidigare?Det var hemskt att hans hundar blev ihjälskjutna och det är inte försvarbart, men att provocera ordningsmakt och sen gråta ut för att man inte kan stå för vad man gjorde är idioti.

    • Sverkersson

     Så då tycker du att de ska skjuta hundarna….fy fan.

 • Sverkersson

  Hela den här historien är sjuk så man mår illa.

 • Sverkersson

  Undrar om Poliserna var muslimer ?

 • AnyoneIsBrainwashedByTheSystem

  Kan inte ens förstå hur många som tycker att det är okej att polisen ens får avliva ett djur!! Hur fan kan ni sitta och kritisera deras sätt att missa. De skulle inte ens ha skjutit. Är vi människor så jävla hjälplösa mot hundar att det enda sättet att förhindra att de skadar oss  är att döda dem med pistol. Vems version som är sann. Ja spelar det någon roll !!
  Om man har ”farliga hundar” Så borde det göras nån form av rättegång innan man beslutar att de får avlivas!! Hur jävla sjuka i huvudet är ni!
  Tänk om hans version är sann och det var så som han berättade som det gick till.

  Hur kan allmänheten ens tycka det är okej att poliser ens får ha kvar sin befogenhet som de har idag. De är lika miss-utbildade/ fel-utbildade som alla andra enda skillnaden är att de bär på ett dödligt vapen och får använda sin makt att missbruka med.

  • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

    ”rättegång”. Säg det till sexåringen som blev biten av en hundjävel. Ungen är traumatiserad för resten av livet medan hunden skall upp i rätten för att bedöma om den är farlige eller inte…. Uppenbarligen är hunden farlig, eller hur?

  • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

   Blev fel får återkomma när det fungerar

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

   Citat: ”Hur kan allmänheten ens tycka det är okej att poliser ens får ha kvar sin befogenhet som de har idag”. Tja, vilka ska annars gripa in när du befinner dig i ett nödläge – jag gissar att du är ganska ung och (kanske) har haft en ”run-in” med polisen? Vilka ska annars gå in i en lägenhet där en psykotisk person håller (t.ex) sin fru och sina barn som gisslan – och hotar med ”utökat självmord”? Du? Vem ska riskera sitt eget liv för att stoppa en narkotikapåverkad person som kör åt fel på E4:an, innan han frontar med en barnfamilj? Du? Vem ska gå in i en knarkarkvart, där det finns små barn som fick blöjan bytt för en vecka sedan? Du? Vem ska ta ner de som har hängt sig? Det fixar du säkert galant – NOT!

   Jag är inte polis. Ingen i min närmaste släkt är poliser. Jag kände en kille för snart 30 år sedan som började på polishögskolan, that’s it. Så tro inte att jag är insyltad eller partisk.

   Du kanske kan göra jobbet bättre, och då vore det väldigt intressant att veta hur du har tänkt lägga upp det. Jag tänker inte hålla andan…

 • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

  Det framgår ju tydligt att det är ett partsinlägg, och det är väl iofs OK. Poliserna på plats har säkert sin egen syn på saken. ”Fredrik hade tagit tre öl .. och satt sig ner där han BRUKAR sätta sig ner när han är på väg hem”. Jo, tjena… Han låg ju för fan ner, och några ”tre öl” tror jag inte ett dugg på :) . Han ”gillar inte polisens attityd”, är ”spydig” men inte ”dryg”. Vilken guld-kille! Två riktigt biffiga hundar på c:a 50kg stycket. EVENTUELLT (det vet jag inte) en synlig om än kanske inte dragen kniv. Och en liggande flödder-unge som är ”spydig” men inte ”dryg”. Poliser är vanliga människor, med familjer som de vill komma hem till på kvällen – precis som oss alla vi andra. Bara det faktum att helylle-killen till slut ”drar kniv” visar att polisen gjorde en korrekt bedömning från början. Han blev slagen med batong, stackarn… För att få honom att släppa kniven – slag mot låren är ju helt enligt instruktion! Ingen dör av att få hårda slag mot stora muskelgrupper, och Pundar-Fredrik är ett levande bevis för det – någon dag efteråt sitter han och gråter ut i slask-pressen.

  Förlorarna är hundarna, men de blev förlorare samma dag som de hamnade i klorna på en missbrukare. Synd, för Cane corso är en hyfsat fin ras – lugna och reserverade och inte särskilt aggressiva – men de har vaktinstinkt. Ska poliserna stå och googla på olika hundraser när de står i en akut sitation med en (suicidal?) knarkare med kniv och två RIKTIGT stora hundar??????

  Jag är så tacksam för att det finns personer (polis, tull, socialarbetare, tjänstemän på Migrationsverket och många andra) som är beredda att ta hand om alla dem som vi andra är rädda för.

  • exosse

    Jo, det finns en del egendomligheter i bakgrunden. Till exempel varför man valt att skaffa två valpar med två månaders mellanrum, i samma familj, av en ras som är så exceptionellt viktig att socialisera och skola väl de första åren. Samtida valpar är en dålig idé, oavsett ras.

   Men det är ju rätt ointressant i sak. För videon visar tydligt två balanserade hundar, som inte ens när de provoceras tappar fattningen. Händelserna innan skottlossningen startar påminner starkt om ”spökmomentet” under ett mentaltest. Och de två hade fått ett bra betyg.

   Dessutom ljög polisen. De sa att hundarna slet sig och attackerade. En hund sliter sig på slutet, men den springer åt sidan. Ingen attack.

   Vilket också visar en annan sak. Den hunden hade inte uppfattat polisen som ett hot. Så antagligen tog den polisernas rusning som en lekuppmaning.

   Så oavsett bakgrunden: De tre poliserna valda att starta en OK Corrall, med hundägaren mitt i kulregnet, och där skjuta ihjäl två fullt normala hundar som inte visat tillstymmelse till aggression.

   Sen kan man ju också undra vad polisens plan var från början. De åker på ett anrop som talat om två hundar som attackerar en liggande man. Men de har inte med någon utrustning för att åtgärda situationen, annat än sina pistoler. Vilket betyder att de bara hade en enda idé; att skjuta hundarna.

 • Kufr

  Blattar med kamphundar, och whitetrash med dito som i artikeln är ett stort problem, och ett hot mot vanliga människor, och andra djur för den delen. Personligen finner jag inget tragiskt att åtminstone 2 tickande bomber nu är undanröjda.

  • http://www.facebook.com/people/Nyfiken-Ienstrut/100001091536006 Nyfiken Ienstrut

   Nu är ju Cane corso inte kamphundar (vad nu det är..), men jag förstår hur du menar. Och, som sagt, det är lätt att sitta och döma en situation genom att spela ett youtube-klipp flera gånger – fram och tillbaka. Den förmånen hade inte poliserna som var på plats.

 • http://twitter.com/MattiasStanton Mattias Stanton

  Var har vi lärt oss av detta?

  Det finns idioter med kniv (och hundar de inte har en aning om hur de fungerar), och Poliser som borde jobba med tömma sopor istället.

 • http://twitter.com/hkeye7 Jesper Ternstedt

  Fruktansvärt. Vår egen ”polis” springer omkring och skjuter ihjäl medborgarnas husdjur på öppen gata samtidigt som Mattias Klum och Martin Emtenäs reser runt i världen och ”räddar fridlysta djur”. Vilken otroligt falsk bild. Vilket hyckel-land detta är. Mina kondoleanser till Fredrik med familj.