Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Beväpnade män sköt ihjäl 20 moskébesökare i Nigeria


NIGERIAPROBLEMEN  Beväpnade män öppnade eld mot moskébesökare i Kaduna i norra Nigeria på söndagen. Minst 20 personer dödades i attacken som inträffade i den avlägsna byn Dogo Dawa i delstaten Kaduna, uppgav en lokal ledare.

Delstatspolisen bekräftade händelsen men gav inga dödssiffror. Beväpnade män öppnade eld mot muslimska tillbedjare när de lämnade en moské i norra Nigeria på söndagen och dödade minst 20 människor, sade en lokal tjänsteman. Attacken på söndag hände i en avlägsen by som heter Dogo Dawa, i staten Kaduna, säger Abdullahi Muhammad, som är den traditionellt styrande kommunalrådet i Birnin Gwari, ett kommunalt område intill byn.

Statens poliskommissionär Olufemi Adenaike bekräftade händelsen, men uppgav ingen dödssiffra. Det fanns inga omedelbara anspråk av någon som ville ta på sig ansvaret för attacken.

Som en stor del av norra Nigeria har Kaduna plågats av ett uppror som leds av radikala islamistiska sekten Boko Haram. De attackerar vanligtvis säkerhetsstyrkor, regeringstjänstemän eller kristna, men har även drabbat muslimska präster och moskéer i det förflutna, särskilt de som inte följer deras varumärke av islam.

Kaduna ligger också nära Nigerias instabila ”Middle Belt”, där Nigerias mest muslimska norr och till stor del kristna söder träffas, och där spänningar över mark och etnicitet ofta utmynnar i våld. Men Abdulladhi sade att attacken troligen utförts av en lokal kriminell liga.

- Vi misstänker att attacken är en vedergällning av ett gäng beväpnade rånare som förlorade en del av sina medlemmar efter en skottlossning nyligen mellan byborna och medborgargardet, sade han.

- Byn hade terroriseras av en väpnad grupp som agerar från läger i skogen. Dessa beväpnade män attackerar oftast byar och bilister längs den hektiska motorvägen mellan Kaduna och Lagos.

Det islamistiska uppror i norra Nigeria, och vapen som strömmar in från grannarna vid tröskeln till Sahara, har förvärrat våldsnivåerna i regionen. Väpnade rån och lokala tvister som urartar till dödliga skottlossningar blir allt vanligare i hela det fattiga norr.

TheStar

- Törnrosa – gm Kapten_Krok

 • antidotes

  *Suck* – kommer i ärlighetens namn inte på nåt annat att säga just nu.

 • Odalmannen

  Nigeria i dag, Sverige i morgon.

 • Elitemaster90

  Afrikanska länder borde tvångsförvaltas av mer civiliserade länder för vi har ju sett hur mycket stöd och pengar vi har kastat över dessa negerhövdingar så blir det aldrig fred.

  • NE_Mannen

   Totalförbud för islam är en bra början, innan alla islamister är borta så är det meningslöst att lägga ett rött öre på afrika.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Dom länder som en gång förvaltade dessa mörka länder borde aldrig ha lämnat dem. Tänk så mycket elände vi hade sluppit idag om så hade skett.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Hela Afrika tycks bestå av länder som antingen är mer eller mindre korrumperade, där galningar sitter och bestämmer, eller så är det strider mellan olika religioner, stam- och klankrig.

  Man börjar faktiskt undra om det egentligen var där vi kom ifrån………..

 • PETER NYMAN

  Vad för grupp, vad för land VI måste förstå att det är Afro,typ Zoomalier vi talar om.Kan DOM inte lära sig klockan på 6mån,hur skulle DOM då kunna styra ett land.