Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

SD-politiker stämmer Transportarbetarförbundet – stöd henne i kampen


DISKRIMINERING  Thoralf Alfssonriksdagsman för SD, tar upp på sin bloggsida att under oktober månad 2011 uteslöts Maria Cimini från Transportarbetarförbundet.

Anledningen till uteslutningen var att Maria Cimini var aktiv Sverigedemokrat och representerade SD som förtroendevald i kommunfullmäktige i Mönsterås. Sverigedemokraten och fullmäktigepolitikern Maria Cimini har nu därför stämt fackföreningen Transport, som har uteslutit henne ur förbundet. Därför vill vi på uppmaning av Thoralf Alfsson stödja Maria Cimini med hennes advokatkostnader.

– Det här är rena öststatsfasonerna. Hela mitt parti står bakom mig och jag kommer att driva det här så långt som det behövs, säger Maria.

Transportarbetareförbundets styrelse har gjort ett ställningstagande om att fackmedlemmar som arbetar aktivt för SD, exempelvis genom att sitta med i beslutande församlingar på partiets mandat, driver idéer som krockar med Transports värderingar.

– Det gäller bland annat människors lika värde och rätt, säger partiets tredje vice ordförande, Martin Viredius som kommenterar saken i förbundets egen tidning Transportarbetaren.

Maria Cimini sitter som ersättare för SD i Mönsterås kommunfullmäktige. Hon är även ledamot styrelsen för SD i Oskarshamn/Emådalen. Men hon menar att uteslutandet av henne från facket är olagligt.

– Mina politiska åsikter kan inte ligga till grund för ett uteslutande. Det hör inte hit vilket parti jag är med i. Det här handlar om omvärldens fördomar mot SD som främlingsfientligt, vilka är helt felaktiga. Jag har själv italiensk-amerikanska rötter och vet hur det är att bli trakasserad för sin härkomst, och min pojkvän är dessutom etiopier, säger hon.

Maria Cimini själv anser att det redan finns prejudikat på att det är olagligt att utesluta en fackmedlem på de grunder som Transportarbetareförbundet anför.

– Det finns gamla fall med uteslutningar av både kommunister och högerextremister ur fackförbund och där har det visat sig att det varit fel, säger hon.

Men låt oss nu berätta att Transportarbetarförbundet har uteslutit fel kvinna.

Från Thoralfs blogg lånar vi texten för att upplysa Er om ärendet:

Maria beslutade mer eller mindre omgående att överklaga beslutet och därmed stämma Transportarbetarförbundet. Maria Cimini är inte den första som Transportarbetarförbundet uteslutit men jag (Thoralf Alfsson) tror inte att någon beslutat att driva en process mot fackförbundet så handfast som Maria Cimini gör.

Maria har anlitat en advokatbyrå för att driva hennes stämning av Transportarbetarförbundet. Hennes ärende är nu på väg upp i hovrätten.  Givetvis kostar hennes beslut att stämma fackförbundet och anlita en advokatbyrå en hel del pengar. Hennes försäkringsbolag kommer täcka ca 50 procent av hennes kostnader, men resten måste Maria Cimini stå för själv. 

Sverigedemokraterna har startat en solidaritetsfond som förhoppningsvis kan hjälpa Maria Cimini till viss del men långt ifrån alla Marias kostnader. I dagsläget har fakturan från advokatbyrån nått ett sexsiffrigt belopp. Jag (Thoralf Alfsson) har frågat Maria Cimini om jag får göra ett upprop på min blogg som ett stöd för hennes kamp mot Transportarbetarförbundet.

Hennes överklagan är väldigt viktig ur prejudicerande hänseende. En framgång kommer utan tvekan leda till att fackförbunden får sig en knäpp på näsan och de kommer passa sig för att utesluta Sverigedemokrater på enbart grunden att någon är aktiv Sverigedemokrat. Det största hindret för Maria Cimini att driva ärendet till sista/högsta instans är ekonomin.”

Vill du hjälpa Maria Cimini kan du sätta in ett bidrag på Bankgiro 5279-5465. Skriv också Maria Cimini på inbetalningen.

När Barometern skrev om hennes överklagan gjorde man som vanligt ett ”journalistiskt klipp”. Maria Cimini har blivit utesluten ur Transportarbetarförbundet. 

För en tid sedan lämnade hon in en stämningsansökan mot fackförbundet vid Stockholms tingsrätt, något som Barometern skrev om för en tid sedan. I artikeln fanns även en bild på Maria Cimini. Nu visar det sig att bilden blev kraftigt beskuren av Barometern. De ville helt enkelt inte ha med den etiopiska kvinnan som står tillsammans med Maria Cimini, något som anses rasistisk och diskriminerande i våra ögon. Den passade helt enkelt inte in i den främlingsfientliga bild som tidningen ville skapa av Sverigedemokraten Maria Cimini. Typiskt PK-agerande av vänstertomtarna.

Nedan: Barometerns bedrägliga bild där de inte ville visa Maria med en etiopisk kvinna

 Nedan: Originalbilden med Maria och den etiopiska kvinnan

Så här skriver Maria Cimini själv om Barometerns fixande:

Tack allihopa för ert stöd! Det glädjer mig oerhört att det finns fler som ser det omänskliga och orättfärdiga i detta. Ni ska veta att bilden ovan på mig är tagen just i Etiopien då jag var där med Action Aid i höstas. Jag sprang i The Great Ethiopian Run för välgörenhet med Haille Gbrselassie och fick ihop över 25 000 kronor till bl.a. den etiopiska kvinna de klippt bort på bilden som nu har en egen liten affär istället för att bo på gatan. Jag frågade Barometern varför de klippte bilden och det var visst av ”utrymmesskäl”. Personligen tycker jag att då en bild säger mer än tusen ord, hade den förstås visat en annan sanning än den Transport vill se.”

Stöd nu Maria Cimini, ni som kan.

Thoralfs Blogg

 • antidotes

  Jag har aldrig gillat facket. Och nu visar de ju vad de går för! Lycka till Maria!

 • pica_pica

  Är det skottpengar på SD? Trodde jag bodde i ett land som respekterade yttrandefrihet och demokratiska val.

 • myrornaskrig

  Alla normalbegåvade bör lämna TAF i protest mot den antidemokratiska PK-fascistiska ledningen. 

 • Skattkistan

  Jag har arbetat som aktiv inom min fackförening. Jag har uppmanat mina arbetskamrater att vara med i fackföreningen. Jag arbetar inte längre men är fortfarande med i facket. Vet inte var mitt förbund står i denna fråga, får ta reda på det. Är det så attt de har samma synsätt som Transport, lämnar jag in min ansökan om utträde med en tydlig förklaring varför!!

 • NE_Mannen

  Transport är ett skitfack, de har ju uteslutit folk förut också, detta måste defenitift vara olagligt, politisk förföljelse i ett demokratiskt land. Om hon förlorar denna rättegång så får vi gadda ihop oss och hitta på något jävelskap åt transport !

 • MakingBacon

  Bästa Transportarbetarförbundet, nämn en punkt med SD:s program som krockar med Transports värderingar.

 • Angermannaland

  Det här måste upp på bordet ordentligt, det är ju fullständigt vansinnigt…
  Det är svårt att överdriva hur viktigt den här principfrågan är, den här sortens facism får inte legitimeras genom vår tystnad.
  Ska vi stå med näven i fickan eller göra något åt saken?

  Nu är det upp till bevis, vi SKA hjälpa Maria att driva rättsprocessen!
  Du som är beredd att göra anspråk på Sverige och kräva din rätt, lämna ett bidrag och gör det nu genast.

  Enligt ovan:
  Bg 5279-5465. Skriv Maria Cimini på inbetalningen

 • BockenBruse

  Fackförbund vilka skojare, jag har aldrig varit med i något, de går ju hand i hand med politikerna vad kan man förvänta sig.

  Må satan ta sjuklövern
  den politiske flyktingen

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Du har rätt – fackförbunden är en av huvudorsakerna till den hätska stämningen på arbetsmarknaden då de i alldeles för många år drivit den vansinniga politiken att arbetsgivarna och arbetstagarna är ”fiender.

   Att Lucifer kommer att ta sjuklöverns bedrövliga opportunister kan vi lugnt utgå ifrån redan är planerat av samme herre med horn, klöver och svans – han skall bara bygga en avdelning som är riktigt, riktig varm.
   SD 2014

 • Emse1

  Glöm inte att utnyttja twitterknappen och förmedla detta budskap så får det än större spridning! :)

 • kallemllberg

  Transport är mycket flitiga till att kokettera i sammanhang som inte precis kan kallas att företräda sina medlemmars yrkesintressen. De svenska långdistansförarna är snart utraderade genom att svenska åkare får ställa sina fordon hemma på åkeriet eller öppna en filial i ett före detta östland och anställa förare på utländskt avtal. Nu ligger de utländska bilarna kvar på svenska vägar och kör eftermarknad i en vecka innan de far hem. Svenska åkerier och förare är chanslösa i denna låglönekonkurrens.
  .
  Och så kommer vinterns halka nu. De utländska är dåligt rustade för det väglag de möter här.
  De ställer till med avkörningar och blockeringar av halkiga vägar. Svenska bärgare har dåliga erfarenheter av främmande åkares försäkringsskydd så de vägrar att ta bärgningsjobbet utan betalningssäkran.
  Förmodligen blir det vägmyndigheten som får lägga den beställningen, men då får de nog invänta kontorstid.
  .
  Här har ”Transport” ett jättejobb om man nu behagar anstränga sig för sina betalande medlemmar.
  Jag rekommenderar att ni avlyssnar programmet. som sedan det sändes i söndags inte har hörts någon kommentar. Det i sådana här sammanhang tidstypiska paradigmetråder: som cirkusdirektören pålyser:”Största möjliga tystnad”.
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/102927?programid=1316

  • Saxtorparen

   Har du tipsat redaktionen ? Även på Avpixlat och Fria tider ?

 • Sven Olsen – (argdansk)

  En rimlig ersättning som bör idömas är minst 1 årsinkomst för förbundet. 

  Att man inte medgivit Maia fri process i detta prejudicerande ärende är både förvånande (?) och direkt oförskämt.

 • Blodsven

  Fackets enda uppgift är att tillvara ta medlemmarnas intresse, och stödja medlemmen i alla lägen. Idioterna på Transport gör precis tvärtom.
  Stora åkerier anlitar bemanningsföretag som i sin tur hyr ut ex.vis polska chaffisar för billigare peng. Istället för att motarbeta detta bedrägeri, så sitter dessa praktarslen i sina dyra kontor och yrar om alla människors lika värde. Fackhelvetet är ju naturligtvis genomkorrumperat, och spelar maktens spel mot SD med någon sorts avledande manöver.
  Må fan ta dessa vidriga rövslickare, och hoppas medlemmarna går ur skiten och visar sin solidaritet med Maria istället.

  Självklart backar jag upp damen med en slant….

 • LegeAtqueLacrima

  Jag gick ur facket för ett år sen ungefär bland annat på grund av den ”behandling” jag fick för att jag är Sverigedemokrat.
  Facken har för länge sen förlorat sin ursprungliga funktion, numera sitter de ”förtroendevalda” i knäna på företagsledningarna och går med på allt dom säger.

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  Det är bra att denna form av hyckleri som transportfacket står för prövas i en rättegång. Jag kommer att sätta in pengar.

 • Storeberg

  Donerat 300 kr nu.

 • 530729

  Barometern beskar bilden på Maria av ”utrymmesskäl”? Nej, demokrati och sanning har ingen plats längre varken i PK-media, Transport eller i Sverige. Kan det bli tydligare?  
  Jag kan slå vad om att alla dessa anti-demokrater i fackföreningarna och inom vår korrupta media har klickat på Aftonbladets ‘Vi gillar olika’-knapp och även att de ofta slår sig för bröstet och med emfas hävdar att ‘Alla är lika värda-det är väl självklart!.’ Hycklare!
  Det var länge sedan Sverige var en demokrati, vi lever i en demokratur.
  Jörgen

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  Detta med hatartidningen barometerns bild är typiskt för dessa PK blaskor. Kan något uppfattas positivt med SD skall det censureras bort. Barometern är i gott sällskap med AB , Expressen med flera.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Facket har överlevt sig själv ! Tycker mig se skrämmande likheter med maffian;”om du betalar så är du beskyddad,om inte kan otrevliga saker hända” !  Eller att arbetsgivaren är löntagarens fiende (motpart),vilket inte kan bli mer fel ! Arbetsgivare och anställd är båda beroende av varandra,och det vet dom om,så varför skall facket sko sig på parternas symbios,likt parasiter som inifrån långsamt”äter upp” värdarna som under lång tid med tvång,fött dom ! Alltför ofta slutar det med att fackets orimliga krav driver företagen ur landet eller till konkurs ! Moderna, upplysta löntagare behöver inga ”maffiabossar” som för deras talan,det kan dom göra själva,utan dyra mellanhänder som skor sig på den arbetande befolkningen ! Facket är en förlegad kvarleva från ”träpatronernas” tid och representerar bara sig själva,framför allt inte,på gammalt DDR-vis,lägga sig i vad medlemmarna har för politiska sympatier ! Farväl förlegade ”forntid” !

 • ledsenfarmor

  Hoppas verkligen att Transport för en gåns skull åker på ett saftigt skadestånd.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Om det här hade gällt en Socialdemokrat eller någon från 7-klövern hade jag reagerat mot domen för narkotipåverkan och den starka misstanken om mordbrand (utreds nu för andra gången) samt att vederbörande sällan varit närvarande vid fullmäktemöten, inte lagt några egna motioner och inte deltagit i omröstningar. Jag skulle för egen del leta fram en annan politiker att rösta på vid nästa val. 

  Men nu handlar det om en Sverigedemokrat. Ska jag reagera annorlunda då? Nej, naturligtvis inte. Och det gör jag inte heller. Det blir inga pengar från mig.

 • Andersonszkan

  ”– Det gäller bland annat människors lika värde och rätt, säger partiets tredje vice ordförande, Martin Viredius”.

  Vilken floskelspruta – ska inte även svenskar onfattas av denna rätt?

  Svenska fackföreningar har blivit patetiska rövslickare av Reinfeldfascisterna och deras muslimska anhang.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   ”Svenska fackföreningar har blivit patetiska rövslickare av Reinfeldfascisterna och deras muslimska anhang.” F-n, du är en ren citatmaskin, mer sånt.  :)

   Jag fick intenågon hjälp av facket när jag väl behövde den och jag ser mina pengar som kastade i sjön.

   Det dröjer inte länge innan någon historieförfalskare på vänsterkanten anklagar SD för medverkan i judeutrotningen under andra världskriget.

   • Andersonszkan

    Men kära vän, det har dom ju redan gjort för länge sen – det var innan BSS/SD brände ner dom där 52 flyktingförläggningarna som bara Säpo känner till, men tyvärr är deras handlingar hemligstämplade så ingen kan bevisa motsatsen :(

  • j_london

    Från att tidigare slickat socialister & kommunister i häcken.

 • YOTHI_TARZAN

  Facket >>>> FUCK  IT  !!

 • j_london

  Transportarbetarförfundet hyllar bland annat Stalins program för MÄNSKLIGA VÄRDERINGAR…

  Transportarbetarförbundet i DDR-Sverige ingår tilsammans med 13 andra förbund i LO. 

  Sedan många år har LO & fackförbunden fungerat som Socialdemokraternas och Kommunisternas (socialisternas) förlängda arm.
   
  Under Socialdemokraternas och Kommunisternas politiska glansperiod i det kommuniatiska Sverige ca 1950-1986 (S & VPK regerade tillsammans och S var beroende av VPK för ”makten” i landet) var det i praktiken LO som höll i den politiska taktpinnen.

  LO har länge – och gör så fortfarande – stått socialdemokrater, kommunister och socialister mycket nära.
  Transportarbetarförbundet som länge suttit i knät på LO – och gör så fortfarande – tillhör den okrtitiska hyllningskören som under många, många år svansat runt bland socialister och kommunister – och dyrkat massmördarideologin som ligger till grund för deras gemensamma  MÄNSKLIGA VÄRDERINGAR.

  Transportarbetarförbundet har varit och är, vanliga simpla medlöpare till mördarideologin kommunismen. Och då den nu håller på att dö ut, och ersätts av en annan mördarideologi – islam/islamismen – är Transport naturligtvis inte sena att hänga på ”trenden”.
  De socialistiska ideologierna är alltid beroende av en mördar- och våldsideologisk ”back up” för att få igenom sina politiska (mar)drömmar.

  Vad blir då den politiska kontentan av det hela?

  Jo, att… om man vill gå till botten och finna grunden för Transportarbetarförbundets MÄNSKLIGA VÄRDERINGAR – så skall man söka sig till före detta Sovjetunionen med deras specialitet: folkmord. Man skall titta på vad som hände i den hyllade Maos Kina och den Långa marschen: folkmord. Pol Pots Kampuchea: folkmord. Vidare på Cuba, i Angola, Nicaragua, El Salvador, Chile, länderna i Östeuropa, Finland osv. osv….

  Mord, mord, mord… 100-tals miljoner människor mördade för den socialistiska och kommunistiska ”goda sakens skull”. Allt det här har Transportarbetarförbundet ställt sig bakom. Och nu inrättar man sig i ledet bland islamisterna!

  Slutligen: jag tycker nog att SD skall driva den här saken i domstol, och inte låta Maria Cimini ensam göra detta. Dessutom tycker jag att SD fullt ut skall stå för ALLA kostnader i detta rättsärende. Detta ligger främst i SD:s intresse, som givetvis måste bevaka sin legitimitet på den politiska scenen i Sverige.

  Samtidigt måste SD se till att få upp detta i Europadomstolen för mänskliga rättigheter. Detta är ett solklart fall av politisk diskriminering och ett politiskt övertramp som hörde hemma i Sovjetunionen och i DDR för en halv mansålder sedan. Dessa diktatoriska fasoner hör inte hemma i EU-Sverige år 2012.

  • 530729

   När jag gick med i Grafiska facket på 70-talet fann jag mig samtidigt ha blivit medlem i Socialdemokratiska partiet! Det var nämligen kollektivanslutning av alla medlemmar i fackföreningen till ‘moderpartiet’… ville man inte vara med i SAP kunde man gå ur… efter en process med anskaffande och inskickande av diverse blanketter och man blev alltså noterad och uppmärksammad som oliktänkande! 
   Idag är jag medlem i ett annat, verkligt demokratiskt, parti, Sverigedemokraterna. Det är jag dock frivilligt och av eget val! Det känns mycket bättre.
   Jörgen 

 • Elitemaster90

  En anledning till varför jag aldrig gick med i IF Metall när jag jobbade som industriarbetare. När jag är med min C körkortsutbildning så kommer jag absolut inte gå med i Transportarbetarförbundet

 • gbmye

  Jag tar som vanligt en kopia av artikeln och skickar den till människor som inte har dator och bor på ställen där nättidningar inte når. De stackarna måste nöja sig med smutskastarblaskorna. Då jag berättar om sanningar de aldrig hört svarar de: ”Det där kan väl inte vara sant!”

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Bra!

 • Orregyllensnorre

  Nu har hycklarna gått för långt, det är dags att sätta hårt mot hårt !

 • veryoldfool

  Skickat in mitt bidrag nu! Skulle vara intressant att se en redovisning lite längre fram. Ett bra mått på stämningen i landet.

 • Observanten

  Undrar om någon i ledningen för Transport läst Staffan Skotts: LIKEN I GARDEROBEN? På Erlanders tid höll man efter kommunisterna. Precis som damm har dom spridit sig inom hela fackrörelsen. Tänk att en rörelse som kommunismen med mord på närmare 200 miljoner, helt går fri i svensk media. Vänstertaktik är ofta att rikta in sig på person eller rörelse och köra på med hela arsenalen vad gäller lögn och beskyllningar! Dagens Sverige är helt utan vetskap om kommunismens illgärningar, särskilt de unga. Då muren föll gällde det för vänstern att dölja brotten i öst. Fast man hatar Israel kör man stenhårt med att blanda antisemitism och islamofobi och beskylla alla med avvikande åsikter för densamma!

 • H@ck£r

  Om inte annat var hon jäkla snygg ;)
  -
  500 kr donerat.

 • Sverre

   500 kr till Maria insatt!

 • kingis

  Så vitt jag vet så utesluter SD medlemmar på löpande band. Det är väl ingen absolut rättighet att få tillhöra föreningar som SD eller Transport.
  Jag tycker vi ska värna föreningsfriheten. Den har byggt Sverige.

  • 530729

   Det utesluts inte medlemmar ‘på löpande band’ inom SD. Det är en lång process i demokratisk ordning när medlemmar utesluts, och då det sker är det inte utan goda anledningar.
   Jörgen

   • kingis

    1) Om du menar att några SD-toppars beslut om uteslutning är god demokrratisk ordning får det stå för dig.

    2) SD-medlemmar utesluts av goda anledningar ( till skillnad ifrån Transports skäl för uteslutning?).  Jag visste inte att SD:are förespråkar relativistisk och närmast kulturmarxistisk argumentation. Mycket intressant.

 • Katten Kattsvans

  Inte en krona ger jag henne…Etiopisk pojkvän, ush. Sd själva är jue väldigt bra på att utesluta folk. Gamla Sd,are som stod upp för de värderingar Sd en gång hade

  Svp-2014

  • 530729

   Det är den stora skillnaden mellan SD och SvP, som du tydliggör med att säga detta! Sverigedemokraterna är inte rasister som ni SvPare är.
   Jörgen

  • naviclima

   Hon får leva med vem hon vill,,  vi håller med SD att denna massinvandring som vi tyvärr måste betala för har gått för långt inte ens politiker,staten har kontroll det är två helt olika saker. 

 • tradarpojken

  transportarb.förbundet kan man vara utan då sparar man 700 kr i mån.Dom sitter bara på röven o dricker kaffe medans sverige svämmar över med östchaufförer som jobbar för jordnötter.O tidningen dom ger ut är en enda nidskrift mot sd,Nä gläds att du slipper dom istället

 • kalle008

  Maria Cimini ska inte på något vis behöva rättfärdiga sig genom att tala om etiopisk pojkvän eller framhålla sin verksamhet i Etiopien.

  Hon har helt rätt i alla fall.

 • PETER NYMAN

  Allas lika värde har facket ställt sig över genom att dom är en ekonomiskförening.Nu när fastighets ägare börjar använda sig av samma system för att utan diskriminerings risk kan välja hyresgäster,kommer undantaget att kallas rasistiskt.Och då är det slut även för facket

 • 585961

  Transport tappade  i ett nafs en massa medlemmar, just lagom åt de odemokratiska svinen

 • 585961

  Man kan gå ut facket men ha kvar A.kassedelen  och spara en massa hundralappar i månaden , blir som en extra lönehöjning, förhandla  gör man mycket bättre själv, har aldrig fått så hög  lönehöjning  än som när jag gick ur kassan och förhandlade själv, lycka till

 • bergdag

  Snälla det heter inte riksdagsman det heter sedan 70:talet riksdagsledamot!

 • http://twitter.com/Romania_13 Vampyria

  när Facket fick veta att jag är SD sa dom att jag måste bli S eller gå ur. Jag sa till dom att Facket är en organisation för arbetarnas klass, inte Sossarnas. Jag fick gå ur och ångrar mig inte en sekund. Varje månad sparar jag 500 kr, bortkastade pengar.
  Min lön höjds i samma takt  som alla andra som är kvar i facket.