Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

RÅ överklagar zigenarnas människohandelsdom till HD


Riksåklagaren har överklagat domen från Hovrätten för Västra Sverige till Högsta domstolen för de familjemedlemmar som anklagats för att ha köpt en minderårig hustru, då 14 år, till sin förståndshandikappade son, 26-årige Gusti Sarkevic och haft henne inspärrad i en lägenhet på Timjansgatan 28 i Angered.

Mara Bogdanov och Lajos Sarkevic stod åtalade för att ha rekryterat en 14-årig flicka till Sverige för att hon skulle sexuellt exploateras av deras son, Gusti Sarkevic. Hovrätten kom dock fram till att flickan kom till Sverige för att bli flickvän eller hustru till de tilltalades handikappade son.

Av åtalet följer att det är mannens ”personliga särdrag och situation”, en psykisk och intellektuell funktionsnedsättning, som skulle göra relationen med honom till en nödsituation. Men hovrätten ansåg att det inte går att dra den slutsatsen att mannens personliga särdrag och situation varit sådana att en relation med honom skulle innebära ett nödläge.

Riksåklagaren skriver nu i sitt pressmeddelande att skälet för överklagandet är att det behövs vägledning när det gäller människohandelsärenden, eftersom Högsta domstolen tidigare inte har prövat ett sådant mål.

Relaterat:
Zigenarfamilj åter i rätten för människohandel

Zigenarna som köpte 14-åringen som sexslav friades (Med tidigare domen och annat godis)

Zigenarfamiljen frias även i HR i traffickingmål

Hovrätten för Västra Sverige friade:

 • Gusti Sarkevic, 860115-2351, c/o Sarov Valentina, Timjansgatan 28 Lgh 1102, Angered, medborgare i Serbien, åtalad för människohandel, misshandel, våldtäkt och våldtäkt mot barn.
 • Mara Bogdanov, 660220-4981, c/o Dragana Berta, Blåkullagatan 23 C Lgh 1201, Helsingborg, medborgare i Serbien, åtalad för människohandel, olaga hot, våldtäkt och våldtäkt mot barn.
 • Lajos Sarkevic, 621117-6059, c/o Lojos Sarkevic, Pimpinellagatan 59, Angered, medborgare i Serbien, åtalad för människohandel.
 • Jovan Novakov, 59 år, misstänkt för människohandel (flickans far).
 • Mål nr B 1689-12 Domen finn här.

 • Mariah_Magdalena

  Ja, det är ett unikt fall, och det behövs vägledning från HD.
  Fallet är synnerligen upprörande.
  Man har köpt en människa för pengar och för resten av hennes liv.
  Ren slavhandel alltså, men det är kanske så att vi även på detta område ska anpassa oss efter det muslimska levnadssättet, för i arabvärlden har slavhandeln med män och kvinnor aldrig upphört när den  blev förbjuden i resten av världen.
  Den pågår än i dag.
  Det har att göra med att kuffars ses som halvmänniskor som saknar värde.
  Så, ingen skada skedd alltså ut muslimsk synvinkel…..

 • Professorn

  .
  Leissner-kärringen har nog rätt:

  Sanningen om Romerna (Zigenarna!)
  måste lyftas fram.
  .

 • Guest

  Undrar vad det skulle kosta att köpa Maria Leissner som
  sexslav till en förståndshandikappad zigenare som självklart
  är både blind och har fel på luktsinnet ?

  • tokeskil

    Halva reapriset !

 • pica_pica

  Slavhandel i Sverige – är det ännu en kulturberikning vi ska vänja oss vid?

 • tokeskil

  Hovrättens folk och tattarungens IQ ligger på samma nivå.

 • naviclima

  Om en etnisk svensk hade stått åtalad för samma sak då hade det varit skriverier sida upp och sida ner i pressen och troligtvis hade det säkert blivit fängelsestraff..Men nu rör det sig om icke svenskar så då finns det inga bevis..Konstigt att det finns så lite bevis så fort det rör sig om icke svenskar vad har vi för rättsamhälle igentligen???????

 • PETER NYMAN

  Kan DOM inte  ens under Zigenaråret får dom ha slavar.

 • krickadollos

  orka!!!    zigenare vill inte!!!!! fatta det nånarnas gon gång! nu i zigenarnaas år så gnölar de men sedan ¨tebaka så är det bara  få zigenae ens vill ta ett vanligt jobb! fatta det kallhatar på rosenbad

 • krickadollos

  så trött på snack zigenare tattare somallier som får mijarder i bistånd men svenskar får inte tillnärmelse som lnte en spänn   pengar fanns från början hela tiden