Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Illegala invandrares subventionerade vård


MYGLET MED ILLEGALA Per Ramhorn (SD), ledamot i socialutskottet i Riksdagen rapporterar följande: ”Hade idag ett intressant möte om sjukvård och tandvård till personer som vistas här olagligt.

Den 28 juni 2012 enades regeringen och Miljöpartiet de gröna om att personer som håller sig undan verkställighet av avvisnings- eller utvisningsbeslut och personer som vistas i landet utan att ha ansökt om nödvändiga tillstånd för detta ska få tillgång till subventionerad vård. Det finns uppskattningsvis mellan 10 000 och 35 000 personer i landet som saknar tillstånd för sin vistelse. Vad kommer det här då att innebära?

Slutsatsen är att personer som vistas i Sverige utan tillstånd får en högre subventionerad vård än de som är bosatta i Sverige.

Exempel:

1, En person som vistas här olagligt betalar endast 50 kr för ett tandvårdsbesök.
2, En person som vistas här olagligt och som vårdas inneliggande på sjukhus betalar ingen avgift alls. En i Sverige bosatt person betalar 80 kr.
3, För en sjukresa med en taxi får den som vistas här olagligt betala 40 kr. Medan en bosatt i Sverige får betala 124 kr (avgiften varierar mellan landstingen)
4, En som vistas här olagligt kan få läkemedel för 50 kr medan en som är bosatt får betala upp till högkostnadstaket 2 200 kr för läkemedel i läkemedelsförmånen.”

 

Vad SweCon tänker på är hur lätt det är för en MENA-familj boendes i Tyskland eller Danmark att utan ID eller pass, ta sig hit och ”spela” illegal” och få all nödvändig vård gratis – och sätta sig i bilen tillbaka till sitt hem igen. Har regeringen ens tänkt?

 • dibben49

  Om man har PUT kan man låtsas vara ”papperslös” och på så sätt få gratis vård. Sverige är fantastiskt.

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Vill tillägga en aspekt på SweCons fråga. Är det möjligt för svenska medborgare med utländsk bakgrund att bege sig till en kommun långt från sin egen och spela illegal?
  Detta borde Per Ramhorn undersöka och ställa frågor om.

  • RealistRacist

   Om du kan prata arabiska – kanske …

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Dags avskriva sig som medborgare?

  Dom som vistas här illegalt ska inte få ett skit, förutom handbojjor och en enkel biljett ut ur landet!

 • biran

  Har regeringen tänkt, svar nej de har lyssnat på en knarkerska från skogstalibanerna.

 • BockenBruse

  Nu är ni världens soptipp GRATTIS alla skattebetalare jag
  vänder mig till PK maffian!

  Er som var vakna 2006 och 2010 kan jag bara beklaga, men ett
  gott råd dra fort som faen Sverige är rökt låt oss sedan göra upp med PK iterna
  citat ja ni vet ju varifrån ”varhelst ni finner dem”

  Må satan ta sjuklövern

  den politiska flyktingen

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  Detta visar bara på att M+MP politiker inte är tillräkneliga.

 • YOTHI_TARZAN

  Jag säger vi kommer att få en skatterevolt – visserligen har vi det redan alla företagare som kan skattefuska gör det – men det kommer att komma en vägran att betala skatt

  • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

   Svårt för en vanlig löneanställd att vägra skatt,  den tvångsindrivs ju.

 • 585961

  Ja detta är tacken för att vi betalt världens högsta skatt i en massa år nu får vi ge bort detta till kroknäsor och sandloppor som invaderar landet och bara kräver och kräver utan att ge något tillbaka  och detta med bistånd av  våra förståndshandikappade politiker i regeringen, fan ta dom och PK maffian 

 • Fryke

  Miljöpartiet har jag på känn gör allt för att tillfredställa sitt eget stora ego.
  Men dom har visat sig vara långt långt ifrån ansvar över pengar. Som ett barn med pengar i en godisbutik… och räcker inte pengarna till allt godis dom vill ha, så kan man låna till mer…
  Det började med idioten Wetterstrand som pussade Reinfeldt i rumpan för att få igenom sina krav – och vips så mycket somalier det kommer och fler är på väg.
  Var bor Wetterstrand? Ja inte fan lär hon bo där några somalier kommer bo..
  Oh vad jag hatar MPs invandringspolitik så förbannat mycket..
  Och Reinfeldt, han gillar ha ha MP pussande o smörande… Gör inte MP annat än går på knäna inför M? Dags att resa sig upp och sluta med att spendera VÅRA skattepengar som ska gå til VÅRA gamla och VÅRA unga – inte parasiter från somalia eller något muslimskt arabland…
  Och den där muslim-wanna-be Sahlin… oooh damn bitch.
  Jävla MP och hela 7-klövern!!

  • Korpralen

   MP är riksdagens sköka som hoppar i säng med vem som helst för en spottstyver.

 • Voluspa

  Det förekommer tom organtransplantationer på papperslösa. Dom brukar dra hem när dom har fått organ.

 • Tant_Karin

  Vi är ju tillsagda att inte prata om vi och dem.
  För övrigt är det väl på förslag i något parti (?) att höja dygnskostnaden för att ligga på sjukhus. Vi måste ju ha finansierade reformer!

 • Ericage

  Jag förstår ändå inte hur i He..v..te kan folk ens ha möjlighet att vistas illegalt i Sverige?, utnyttja svensk sjukvård och ändock stanna kvar inom sveriges gränser. HAR DET SVENSKA POLISVÄSENDET TOTALT KAPITULERAT? Uppsöker man sjukvården måste man väl endå uppge namn och någon någon form av personnr/ Id, adress o.dyl? eller?
  På vilket sätt betalar dessa ”papperslösa” vårdavgiften egentligen? Om jag som vanlig dödlig urinvånare uppsöker vårdcentralen så får jag vackert betala patientavgiften direkt, med mitt bank-kort…. Om jag inte minns fel så kräver banken persnr, adress och diverse identifikationsuppgifter för att utfärda detta.. jajjaaaa en stilla undran och ett något ostrukturerat inlägg direkt från min lilla hjärna

  • RobertSt2

   De får alla ett ”samordningsnummer” skulle jag tro. Kolla på ”Uppdrag granskning” om bilexporten. Mycket behändigt att ha ett sådant. Som gjort för brottslingar!

 • Professorn

  .
  Ja, illegala invandrare (kriminella) får nästan allt gratis.
  Vart tog ”allas lika värde” vägen?
  Eller heter det kanske Allahs lika värde?
  .

 • Sweetasplumpie

  Man får färga håret , kasta passet, och prata obegripbart så kan detta kanske även gälla Svenskar.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1249981087 Hildur Annica Ahlskog

  vore det inte bättre att ge subventionerna på  ….fattiga pensionärer ….arbetslösa ungdomar….o så vi andra som faktiskt inte har råd att gå till tandläkaren….jag tillhör den grupp som betalar 2200 för att få den medecin jag har för mina diagnoser…kanske dom skulle få igenom att tänderna oxå tillhörde kroppen….o betalas via patientavgiften som övriga sjukvårdsärenden

 • pica_pica

  Detta beslut är det mest rasistiska regeringen och MP tagit. Sjukvården går på knäna och allt fler landsting drar in. Vad är det med oss svenskar som ”tar” detta? Det innebär att kriminella/olagliga går före oss skattebetalare! Det är allt för långt till valet…. 

 • tokeskil

  Har regeringen tänkt?  Svar: Det behövs en hjärna för att tänka.

 • RobertSt2

  Får vården ta emot svarta pengar? Ja hur skall de illegala annars kunna betala för sig om inte pengarna kommer från svartarbete eller brott?

 • friryttaren

  Jag har frågat på ett par vårdställen vid besök hur de gör om någon papperslös kommer. De har svarat att de har intyg från sociala eller imigrationsverket. men hur kan de utfärda dessa om de är här illegalt? Är det dessa samordningsnummer som gäller. då är de väl bara att dra till med tex 540163-3434 där sextionumret bekräftar att det är samordningsnummer. Dessa är tydligen inte lätta att spåra så det är bara att prova på apoteket och vårdcentralen om det går med lite bruten svenska. Ingen där vågar väl ifrågasätta ens uppgifter. Ut och försök med 50-lappen. Gratis vård för alla.

 • PETER NYMAN

  Har vi lagt alla dessa pengar på att uppnå en god vård,så måste väl någon få del av det.Då besparingarna ökar inom vården,då måste SVENSKEN fatta att dom vi bjudit in måste komma först i sjukvårds kön.