Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Du måste vara frisk för att vara sjuk


 

Detta börjar bli en oroväckande vardag för oss/de som blir sjuka och behöver akutvård. Politikerna har gräddfiler, i Stockolm till exempel har de FRI SJUKVÅRD PÅ SOPHIA-HEMMET.

Ändå så ska det sparas i varje budget som tjänstemän och politiker runt om i landet presenterar varje år. 

Personalen gör allt de kan med de få resurser de har till förfogande. För det mesta dras det in på personalen och sedan på de maskiner som anses för dyra. Det dags att dra in på politiker. Sedan har vi den nya ”adeln” som KRÄVER vård innan de knappt har satt foten innanför akutens dörr. De brukar ha hela släkten med och det bråket som då uppstår gör att de får gå före alla andra mycket svårt sjuka.

Inte att tala om alla illegala som får gratis vård, på vår bekostnad. Diskrimineringen av normala människor här i landet är fruktansvärd. Besöket på akuten på Gävle sjukhus blev en chockupplevelse för Roxanna Tingvall och Ellen Pousette.

Extremt långa väntetider, ett överfullt väntrum, där det inte ens fanns någon sittplats och en patient som inte fick någon hjälp, utan valde att lämna ­akuten och ringa efter ambulans.

– Det var förskräckligt, säger Roxanna Tingvall.

De kom dit på måndagskvällen med Roxannas mamma, som mådde dåligt. Ingen tog emot dem för att göra någon bedömning av vårdbehovet. De blev bara tillsagda att ta en nummerlapp och vänta. Efter två och en halv timme fick de komma in med Roxannas mamma.

– Det var bara för att vi tjatade, säger Roxanna.

Men det var inte deras egen väntetid som var det stora problemet. En kvinna vars familj de pratade med hade väntat i sju timmar.

Kvinnan hade så svåra smärtor att hon skrek. Hon fick morfin, men ingen mer hjälp. En äldre man med hjärtproblem hade väntat på akuten i fem timmar.

En kvinna hade väntat så länge att hon övertalade sin man att lämna akuten. De valde att ringa efter en ambulans för att över huvud taget få någon vård.

– Det var kaos. Det var jättemånga som klagade, säger Roxanna.

En familj med en litet spädbarn satt också länge och väntade. Barnet hade ändrat hudfärg och de oroliga föräldrarna fick bara sitta och vänta.

– De skyllde på att de inte hade tillräckligt med personal, säger Roxanna.

Hela situationen på akuten var obehaglig och enligt Roxanna Tingvall var det tydligt att mottagningen var underbemannad.

– Om min mamma blir sjuk igen åker vi inte in till Gävle. Det är inte ens värt att åka dit, säger hon.

GD  Swe Con

 

 • Emse1

  Denna nedåtstigande spiral inom vården  har jag skådat i de sista 15 åren minst.
  Och som sjukvårdsanställd kan jag vittna om att vår ”nya adel” tar upp hysteriskt mycket av tid och plats.

  * Sjukvården får ställa in alla planerade operationer tills vidare för det råder akut platsbrist.

  * Sjukvården skickar hem nyopererade för tidigt för de måste prioritera sängplatserna till någon som är än mer akut sjuk.

  * Sjukvården  minskar personaltätheten på sådant sätt så det äventyrar patientsäkerheten.

  * Sjukvården tvingas stänga hela vårdavdelningar och omplacera patienter för att  den ”nya adeln” ser till att ha hela släkten närvarande dygnet runt vilket i sig äventyrar både övriga patienter och personal.

  * Sjukvården är tvungna att bekosta ombyggnader och bepansra akutmottagningar för att ”nya adeln” annars äventyrar allas säkerhet.

  * Sjukvården måste anlita vaktbolag för att försöka trygga sina och patienternas liv

  SJUKVÅRDEN SKYLLER PÅ  ”sparbeting fr politikerna!!! ”
  Klart de vågar inte säga som det är för då lir de uppsagda och svartlistade på andra vårdinrättningar,men jag vågar iallafall skriva verkligheten här.

  • http://avpixlat.info Realisten70

   Det är i alla fall en början att du skriver här och förklarar läget.
   När ordningen i detta land ändras till det positiva så kan man se vilka som stod på rätt sida av staketet så att säga och det är inte våra politiker vill jag lova.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Jag trodde aldrig att Catch 22 (moment 22) litterärt skulle kunna bli verklighet.

 • biran

  Politiker skall absolut inte ha en gräddfil inom sjukvården, dessutom till ett privatsjukhus som hälften av dem är emot, hur skall de då veta hur verkligheten gestaltar sig. Jag utgår ifrån att SD motionerar i frågan. Lika för alla skall gälla inom vården, eller som skojarna inom sosseriet brukar bräka ”till varoch en efter behov och av var och en efter förmåga.

 • bandruidh

  Pratade med en väninna som varit gift med en man ifrån mellanöstern om just detta med att söka vård.
    Hon skrattade så fort det kom på tal och förklarade att,personer ifrån MENA anser att det är ”status” att gå till läkaren. Läkare ska sökas för minsta lilla krämpa eller misstanke om krämpa.
  Det ska inte vara vilken läkare som helst utan det ska vara på akuten. Hennes x familj och släkt samt vänner tänker alla likadant. Vården är gratis och den bästa vården fås på akutmottagningen.
    Det förklarade ju en hel del.

 • PETER NYMAN

  Nu är politikerna inte först i köerna till den goda vården längre.Nu är Zoomaliska annhörings invandrare före alla.

 • micklaren

  Det låter som en normal dag på akuten i Malmö.
  Precis så illa och värre har det varit de senaste tjugofem åren.

  Hur de än har organiserat eller byggt om så har det inte förändrats ett dugg.
  Väntetider på upp till tolv timmar och mera är inget ovanligt där.

  Sjukhuset i Malmö som man genom åren gett nya namn såsom MAS, UMAS och SUS, har varit föremål för ständiga besparingspaket på hundratals miljoner kronor varje år.

 • PolitiskVilde

  Låter också som ett normalt besök på slakthuset i Borås.
  Att få vård numera är ett lotteri. Väntrum fulla med ouppfostrade ungjvlar i samtliga kulörer, halvsur personal som surfar privat och pimplar kaffe, väntetider så man hinner dö eller gå i pension innan man får träffa en läkare som ändå är mer intresserad av att stöta på småbrudar och sköterskor än att bry sig om patienten, och av ngn jvla anledning har det ALLTID hänt en stor olycka så det är ”lite extra körigt ikväll”… Hur i helvete har ngn tänkt att något som inte fungerar nu, skall fungera med en sjöcontainer papperslösa ovanpå detta?Inte bara flyget som har apklass numera. Pöbeln som har oturen att bli sjuk efter kontorstid, lär ju inte bli friskare av att söka vård. Åtm inte mentalt.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Detta blir ju tyvärr mer och mer vanligt.  Och värre kommer det bli……….

 • Oberst

  Det står inte på förrän svårt sjuka etniska svenskar dödas med giftinjektioner. Resurserna och sängplatserna måste gå till de nyanlända svenskarna…

 • Nohjarntvatt

  Svenskar ska tydligen skrämmas iväg från sitt eget land. Ingen vill väl ha det så här om man blir akut sjuk?