Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Benåda apjäveln med ett skott”


ZIGENARKULTUREN Medborgargardet Nattåkarna i Kopparberg hävdar att man jagar brottslingar – inte invandrare.

Men i deras hemliga diskussionsgrupp på Facebook kallas bulgariska bärplockare för kackerlackor och det har uttalats dödshot. Nu uppdagas det att bärplockarna har drivits ut ur byn med trakasserier och stenkastning.

Sedan i somras har byborna tagit lagen i egna händer och spanat efter brottslingar på nätterna. Nattåkarna, som de kallas, har organiserat sig i den hemliga Facebook-gruppen Vi som fått nog. Endast personer godkända av administratorn har släpps in men under ett par veckor har ETC Bergslagen haft insyn i gruppen.

De flesta av gruppens 400 medlemmar är personer boende i Kopparbergstrakten. Sedan gruppen bildades i juli har de 30-talet mest aktiva postat hundratals smygtagna bilder och inlägg med information om var misstänkta personer och bilar befunnit sig.

Med några få undantag är det uteslutande bulgariska bärplockare och personer med utländskt utseende som hängs ut. De kallas blattar, apor, råttor, svartingar. Det är också vanligt med ren rasistisk propaganda i gruppen.

Men Fredrik Heiser, talesperson för nattåkarna, försvarar sina inlägg där han liknar bulgarerna vid kackerlackor och gräshoppor.

– De förökar sig som gräshoppor. Från att ha bott här i gamla mejeriet i Kopparberg har de spridit sig till Ställberg och Mossgruvan, säger han.

Är det verkligen okej att använda sådana ord, det är ändå människor vi pratar om?

– Ja, det tycker jag. Det är inte meningen att någon utomstående ska läsa det.

Flera av inläggen är dessutom direkta hot. Medlemmarna fantiserar om hur de ska ta livet av bärplockarna. Inlägg som ”Skott i pannan är det enda rätta” är vanliga. Fredrik Heiser har själv skrivit: ”Dags för ett stort svampmoln över hela skiten” och att han ska ägna sig åt ”skyddsjakt på plattnackar”.

– Det är inte allvarligt menat. De som känner mig vet att jag aldrig skulle gör något sådant, säger han.

Polisen kan förutom ett snatteri inte binda någon brottslighet till bärplockarna. Men i gruppen anklagas bärplockarna för att ha trakasserat småflickor och för koppar- och dieselstölder. Till och med försvunna får och döda änder påstås vara offer för deras framfart.

Men brottsmisstankarna baseras på mycket lösa grunder. Bland annat riktas misstankar mot ett svenskt företag i Ulricehamn.

– Jag har ingen aning hur jag har hamnat i den där gruppen. Varken jag eller min bil har varit i Kopparberg på 30 år, säger bolagets vd Göte Haglund.

En av medlemmarna i gruppen som bor på annan ort skriver att han och ett gäng grabbar tänker åka upp och ”rensa upp lite i blåbärsträsket så ska vi nog se att dom inte blir kvar så länge till”.

Inlägget hyllas med utrop som: ”Äntligen” och en av gruppens administratörer informerar om var han kan hitta bärplockarna i byn. Men det blev aldrig någon konfrontation. Enligt Heiser så hade Bulgarerna redan lämnat Kopparberg innan mannen hann göra slag i saken.

Men det har skett incidenter där personer har gått från ord till handling. I ett videoklipp som postas i gruppen jagas en bulgarisk man av en nattåkare på moped. Fredrik Heiser påstår att den jagade mannen har trakasserat minderåriga. Heiser bekräftar också att andra nattåkare jagat bärplockare med bil.

De flesta konflikterna har uppstått runt det nedlagda mejeriet i Kopparberg där ett antal bulgariska bärplockare bott sedan i mitten av juli. Redan första veckan kände sig bulgarerna trakasserade, menar husets ägare Jasna Mujadzic.

– De har känt sig hotade och varit rädda för sina liv. De har ringt mig till mitt i natten då någon kastat sten på deras fönster. Det har stått hotfulla folksamlingar utanför huset på kvällarna. Till slut vågade de inte gå ut, säger hon.

Även hon är uthängd i den hemliga gruppen med namn, bild och personnummer. Bulgarerna bodde i Kopparberg på grund av att bäruppköparen fanns i närheten. Jasna Mujadzic tror att konflikten handlar om en kulturkrock.

– Om de har rotat i folks soptunnor eller stulit en cykel är det inget jag försvarar. Absolut inte. Men det rättfärdigar inte att de ska jagas dag och natt. Till slut var de tvungna att åka hem till Bulgarien.

Jasna Mujadzic pekar ut en man som drivande i de påstådda trakasserierna. Polisen bekräftar att mannen förekommer i de anmälningar som inkommit till polisen både som misstänkt gärningsman och som målsägande men brottsutredningarna pågår fortfarande.

Mannen är en av nattåkarna och i gruppen har han skrivit flera grova inlägg och postat länkar till bland annat den militanta nynazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen.

– Jag vill inte vara med i någon artikel, säger han när ETC Bergslagen når honom på telefon.

Fredrik Heiser förnekar att han själv har deltagit i trakasserierna men tar inte heller helt avstånd från de andras agerande.

– Det är bra att bulgarerna är borta härifrån, säger han.

Nattåkarnas kartläggning och de smygtagna bilderna kan vara brottsliga handlingar. Men innan polisen fått in en anmälan kan inte brottsmisstankarna utredas.

Generellt sett är det tillåtet att publicera personuppgifter i löpande text på internet. Men uppgifterna får inte behandlas för förföljelse eller skandalisering, uppger Datainspektionen.

– Informationen får inte heller användas för att förtala eller förolämpa någon. Om det skett ett brott är det en fråga för polisen att reda ut, säger Maria Karlströms, Jurist på Datainspektionen.

Men polisen i Lindesberg kan inte agera förrän någon av personerna som hängts ut i gruppen lämnar in en anmälan. Polisen stöder generellt grannsamverkan och tar gärna emot uppgifter från allmänheten.

– Det är viktigt att de inte går över gränsen. Gör de övertramp ska de vara medvetna om att de inte har något extra stöd i lagen, säger biträdande närpolischef Tomas Jäderkvist.

Det är problematiskt att bunta ihop bulgarer, asylsökanden och ensamkommande barn och påstå att de begår brott baserat på lösa rykten, menar Tomas Jäderkvist.

– Grannsamverkan har inget med främlingsfientlighet att göra. Då har man helt tappat tråden, säger han.

Det har funnits en oro i bygden och det ska man ta på allvar men Tomas Jäderkvist är orolig för att diskussionsgruppen kan bidra till att hetsa upp en stämning.

– I gruppen dyker det upp rykten och information som inte kan bemötas av myndigheter. Alla små händelser som man annars inte skulle känna till får stor uppmärksamhet och det skapas en överdriven otrygghet. Då kan folk förmå sig att göra saker och ting, säger Tomas Jäderkvist.

Fler artiklar i ämnet finns på ETC. Det går även att kommentera där.

 • Elitemaster90

  för en gång skull gör ett gäng svenskar det vi gör dagligen på hemmaplan, visar ziggisarna vilka det är som bestämmer.

  • 585961

    Bra gjort

 • http://pkcensuren.net.tc/ 400.000 flyktingar

  Skulle behövas ”bounty hunter” som man har i USA 

  • Janne_2

   Fast det strider mot den svenska regeringens abitioner.

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Det kommer att komma fler grupper likt den i takt med att polis och myndigheter gör mindre och mindre mot själva grundproblemet

 • Riket

  Förbannade rasister, man kallar inte människor som tillför
  Sverige berikning för ” blattar, apor, råttor, svartingar ” -
  man kallar dem hedervärt för ”kackerlackor”.

  • Professorn

   .
   Att kalla zigenarj*vlarna för kackerlackor är
   faktiskt en kränkning av de trevliga insekterna.
   .

   • Guest

    Förlåt !

    • Professorn

     Du är förlåten!

   • Sven Olsen – (argdansk)

    Precis ‘fessorn – att jämföra dessa hitimporterade med något högre än en amöba skulle medge att de är smartare än en svensk politiker och det är de inte – det är samma s..t

    Men jag håller med – man skall vara snäll mot djuren – att man inte behöver vara snäll mot islamister och högförrädare är självklart, men de stackars djuren följer ju bara sina instinkt.

    • Professorn

     .
     Just det, du arge dansk!

     Om zigenare har någon instinkt,
     så går den bara ut på att lura, bluffa
     och stjäla från ärliga människor.
     Det gör inte ens kackerlackorna!
     .

 • PETER NYMAN

  Fler medborgare garden det finns ett jätte behov,för detta sätt att skydda SVENSKA värden

  • 585961

    Ja vi har ju inget val när inte skyddade  politiker bryr sig utan bara öser på med fler låt allemansrätten gälla  BARA svenskar och inga andra

  • Janne_2

   Vårt hem, vår familj, våra vänner, våra husdjur (marsvin, katter, hundar, hästar) ja allt vi har, måste i Det Nya Sverige skyddas mot regeringens ockupanter – regeringen skyddar oss ju inte mot dem. Vi svenskar har inte tidigare befunnit i en sådan situation. Något måste i alla fall göras av oss själva om vi ska klara oss. SGT är ett sätt som förklarats för mej och som nog skulle fungera rätt bra.

 • Kleagles

  Är medlem i FB gruppen, kommer från byn och det har varit ett jävla inferno av bärplockare som har roat sig rikligt på Svennes bekostnad.
  Skit bra att Fredrik mfl har agerat och gjort något åt saken.

  Mao en stor eloge och kram till Fredrik H.

  Lite positivt är att det har blivit syster grupper i Grängesberg och Ydre.

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Med den utvecklingen – eller rättare avvecklingen av svenska samhället som pågår, så är jag säker på att du har rätt.

   Jag är lika säker på att det i o f s är en dålig idé, men det är den bästa som finns för tillfället, då inte politikerna vill fatta och gör allt vad de kan för att förstöra den egna nationen.

   Så – för min skuld: gå på grabbar och tjejer – bara se till att det är de rätta ni tar hand om – det finns j…..t många bra invandrare i detta land också – det vet jag allt om – jag är én av dem! 

   ;o)

 • Sverre

  Inte så smart att använda sig av ansiktsbok som kontaktmedium. Ett garde är precis så anonymt som sin svagaste länk. Någon kanske har en kvinna som är opålitlig. Det är ju bekant att svenska kvinnor inte är alltför avvisande till multikulti.  Tre gånger så många män som kvinnor röstar ju på SD.

 • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

  ”Tjo alla”, låter ju som en riktig blatte. Vilken svensk svensk säger ”Tjo” istället för tja?

  I övrigt så ser jag inga fel med detta, dom skyddar sig själva när makten förtrycker dom. Klart man hetsar upp varandra för att palla göra sånt. Allt är maktens fel.

 • kokoo

  Detta är resultatet av regeringens import av folk som inte kan anpassa sig i vårt land.
  Hatet mot utläningar blir större för varje vecka som går. Det kommer att bli ännu värre om inte politikerna sansar sig och minskar vansinnes invandringen. Landet Sverige sjunker allt djupare ner i avgrunden. Orsaken är att det finns politiker som inte förstår allvaret med deras beslut.

  • 585961

    Hoppas att fler och fler ser vart det barkar och röstar SD nästa val

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Politikerna förstår mycket väl vad de håller på med, men ger blanka fan i egna befolkningen så länge de blir finansierade av internationella islamismen.

 • humanalltoohuman

  Hmmmmm, lite sorgligt… men detta har inte något med invandringskritik att göra, bara lite ”hederlig” svensk drängstugementalitet.
   
  Det handlar inte heller om rasism, även om uttrycken är delvis grova, utan om ett psykologiskt försvar. Och detta är förståeligt. Det väller in en stor grupp människor från ett annat land, till en tidigare fridfull och trygg plats. Plötsligt känner sig inte folk trygga längre, egendom stjäls eller förstörs, oron sprider sig, det börjar gå rykten om snart nog allting och att Bulgarerna är de skyldig – en perfekt grogrund för pöbelmentalitet och primitiv aggressivitet således.

  Hade det handlat om t ex ryssar som vällt in i 100-tal, så hade förmodligen responsen blivit densamma, endast epiteten hade vara andra – t ex ryssjävlar.

  Det jag reagerat på, när jag läst om ”bärplockargate” och alla gråthistorier om hur de blivit lurade till Sverige, är hur fruktansvärt slapphänt och oansvarigt EU agerar, som tillåter att enskilda EU-länder kan våldgästas så här.

 • Suecote

  Åh när ni tar saken i egna händer… :)

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Sådan främlingsfientlighet är ju inte särskilt typiskt svenskt eller nordiskt, eller rättare – det var inte det tidigare.

  Men i dagsläget, då landet översvämmas av alla möjliga från alla möjliga länder och områden, med mera eller mindre rent ”mjöl” i påsen, så händer sånt – att man tröttnat och bildar vaktvärn är en logisk följd på den totalt vansinniga politiken som förts de senaste 30 åren – inte minst vad gäller invandring, men även i andra sammanhang.

  Detta kan ses som isolerade fall, men det är ändå ett tydligt tecken i skyn att det kommer att bli ändringar i svenska samhället – och ändringarna kommer inte att vara till gagn för invandrare och definitivt inte för svenska regimen.

  Detta kommer att sprida sig – var så säker: Att tonen är stenhård och attityderna likadant är knappast att förvåna sig över, det är direkt motsättning till politikers svamlande och framåt-böj-för-mottagande-av-islamistisk-berikare mentalitet.

 • ren_svensk

  Och! Vad är problemet? Dessa så kallade bärplockare har väl detta endast som en täckmantel för att komma hit och göra räder med inbrott, rån och stölder. Är det någon som undersöker vad de har med sig när de reser hem? Möjligen är det organiserade ligor och någon annan transporterar ut stöldgodset. Tullen borde även kolla misstänkta utresenärer. 

 • Mariah_Magdalena

  Det blir lätt olämpliga ord när folket körs över av makthavarna så brutalt som svenska folket blivit.Vi har inte blivit tillfrågade om vi vill ge bort vårt land, våra pengar och våra barns framtid.
  Men ska några kallas apor är det våra egna makthavare.

 • spiderbeam

  I takt med massinvandringen och en allt besvärligare arbetsmarknad kommer detta att bli vardagsmat!

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Ett alldeles utmärkt sätt att bli av med ett sanitärt problem när stat och kommun visar en konstant motvilja. Det visar att folk kan mobilisiera sig och gå till egen aktion. Sverige behöver fler sådana initiativ. 

 • Tigeraldrig

  Det är såhär det kommer att bli.
  Tackochlov. Det finns folk som törs agera.
  CRED till Kopparbergsgardet.
  Svensken har börjat lacka ur äntligen.

 • thomas59

  När man inte får kalla dem Tattare, Zigenare eller Resande så blir det bärplockare. Rätta ordet är plockare. Hade polis bara avhyst folk som bryter mot allemansrätten :
  ”campa en natt och plocka upp skräpet efter dig” så hade det inte varit något problem.
  Men nu är de ägna soporna det enda plockare inte klarar att plocka.
  Metall, saker på privat mark, saker i sommarstugor plockar man gärna

 • denaknakejsarna

  Tja, det är ju så här det blir. Det är ju det här politikerna strävar efter.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Har dom inga skogar i Bulgarien packet kan plocka bär i? Eller är det mer värdefullt stöldgods och slapphänta poliser som lockar?

 • j_london

  Bra! Medborgargardet Nattåkarna i Kopparbergbidrar bidrar med goda nyheter på SweCon. Sådant tycker vi om!

  Den här typen av medborgargarden kommer snart att växa upp som svampar ur jorden i zigenar- och muslimträsket Sverige.
  Så går det när politiker och myndigheter överger sitt eget folk. Vi får helt enkelt själv försöka lösa problemen och allt det skit som politikerna ställt till med. Så enkelt (eller svårt) är det.

  Politikerna i zegenar- och muslimträsket är så förbannat korkade, och tror att svenskarna skall finna sig i allt djävulskap som man ställt till med. hur länge som helst.

  Där har politikerna fel. Grundligt fel…!

  • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

   vad innebär Nattåkarna ?

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  När bildas medborgargarden ?

  • Oberst

   När du vill.

   • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

    Nu, men hur ?

 • Rolexus

  Tja, några som tröttnat på sk*ten, kallar en spade för en spade och tar saken i egna händer, vad är det för konstigt med det? Äntligen några som gör något vettigt kan man väl säga. ”Rasism” och ”främlingsfientlighet” är INTE det centrala. Svenskar vill ha lugnt, tryggt, rent och ordning omkring sej. Om vår regering inte vill hjälpa till i dessa för oss högst normala ambitioner, så är det naturligt att folk till slut tar saker i egna händer.

  Hade vår överhet skyddaat oss mot vilddjuren från början – i stället för att bussa dem på oss – så hade allt varit lugnt, eller hur?

 • SluggoTuff

  Detta är den tragiska konsekvensen av den vansinniga politiken som pågått i 40 år med konsekvensen att vi nu har ett polisväsende som inte är värt namnet. Hade samhället fungerat som det ska så hade de som inte uppfört sig lagförts och förpassats ur landet. När inte detta görs innebär det sannolikt att en massa oskyldiga också drabbas m a o laglösheten får råda. Det ger tillfälle för pöbelfasoner där bonnläppar tar till samma metoder som de, som med all rätt, kritiseras. Man får komma ihåg att det även finns gott om primitiva individer även bland svenskar vilket är märkbart bland många av kommentarerna nedan.

 • tokeskil

  Alla nattåkare skall tilldelas medalj av ädlaste valör !

 • Exilenskalman

  ”Polisen kan inte binda någon brottslighet till bärlpockarna”. Nej, självklart inte men det är inte samma sak som att det inte har begåtts kriminella handlingar.

  I en mindre by i nordvästra Skåne för ca tio år sedan uppstod samma situation med inflyttade zigenare. Polisen kunde inte göra nåt, kommunen ville inte göra nåt och stölderna var många och frekventa. Ett gäng lokala gentlemen gjorde gemensam sak och påtalade för zigenarna att de, för sin hälsas skull, borde flytta från byn. Zigenarna fick en tidsfrist på tio dagar och innan den tiden hade gått ut hade de flyttat.

  Argumenten var tydliga och innehållsrika och hade avsedd effekt. Stölderna upphörde omgående och idag är byn lika lugn som den har varit sedan zigenarna lämnade. Trimmade mopeder, misshandelsfall och enstaka fyllekörningar är den kriminalitet som förekommer i byn idag.

 • Sveapatriot

  Medborgargarden blir väl det enda alternativet för svensken när även SD lurats ner i PK-träsket: http://www.swedenconfidential.info/2012/10/12/akesson-vill-stada-upp-i-sd/

 • YOTHI_TARZAN

  Jag brukar höra om dieselstölder i Uppland och då talar vi inte om 25 liter.
  Sveriges skogar tillhör svenskarna

 • Pingback: Ilskan i Kopparberg: Känns som ett drev « Sweden Confidential

 • http://www.facebook.com/anna.etterstad Anna Etterstad

  INNVANDRINGS POLITIKKEN MÅ ENDRES:Det er fryktelig å lese på nettet og i avisene hvordan Nattåkarna Medborgargardet hetser opp folk til å jage uskyldige Bulgariske bærplukkere. Kaller dem for ”Rotter” ”Kakkelakker” ”Aper” … Kaster stein på dem og deres bolig, jager dem med mopeder og utaler at det det eneste rette er et skudd i nakken. Våre lands invandrings politikk er ikke den smarteste, men jeg forstår ikke hvad disse uskyldige mennesker har gjort. Skogene står fulle av bær og sopp som vi nordboere ikke plukker mer enn en brøkdel av. Om de kan tjene seg ”rike” på å la syltetøy fabrikkene kjøper bær av dem, så ser ikke jeg noe feil i det. Når høste kommer reiser de hjem til Bulgaria forhåpentligvis med penger som kan forsørge familien deres under vintern.

  Under andre verdenskrig stod norsk politi, vakt i skogen fram til et bestemt datum, så at nordmennen ikke skulle plukke umodene bær. Fra det datumet det var lov å plukke bærene, var skogen helt full av bærplukkere som sammla in hver enste bær vi h…adde i skogen. Skogens bær, sopp, fisking, jakt på duer, kråker, andre fugler, kanin oppdrett og potet dyrking i alle blomsterbedd og Oslos parker, var det som gjorde at norges befolkning overlevde krigen. Nå kan ikke disse nattåkerne unne Bulgarerne noen få kroner, for at de plukker bær til oss. Kan der ikke heller bruke krefter på å få en bedre innvandrings politikk? La alle invandrere og assylsøkere som rømmer fra krig og fattigdom bli en resurs. Gi dem en jobb så de kan brø fø seg selv. Gi dem språkopplæring. Ikke la dem bo i asylmotak og invandrer gettoer. Hvorfor ikke la staten betale Svenske og Norske familier for å la dem bo i deres hjem eller hybel eller del av parr-hus i steden for å betale på flyktninge motak. Verd familien får i oppgave å ta invandrerne med på grill party, ski, jule feiring, påske tur, mittsommer feiring o.s.v. Da lærer de seg språket fort, blir kjent med oss, våre tradisjoner, kultur og integrert i vårt samfunn. Asylmotagerne som kommer hit i nød, er villig til å jobbe og gjøre hva som helst for å få et bedre liv. Viss staten, setter krav på dem i steden for å plassere dem på sosial kontoret, med forbud mot å jobbe, tror jeg samfunnet hadde blitt bedere. Breivik har rett i mye, men det er invandringspolitikken det er feil på og ikke den skyldige nødlidende innvandrer som blir møtt med arbeidsforbud når han søker lykken i et annet land. Vold er ikke løsningen. Hekse jakt er ikke løsningen. Hitler metoder er ikke løsningen. Jeg har selv sommer hus i Kopperberg, og hvet at våre svenske naboer stjeler kobber og dyrker narkotika inne i husene. Politiet har tatt mange, men ikke alle. Kan der ikke hjelpe politiet å få dem i fengsla i steden for å gi dere på uskyldige fattige bærplukkere?