Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Barnen fick prova på att slå med batong


 

Man kan ha mycket olika åsikter om detta förfarande. Ska man vara lite elak, är det bättre att stämma i bäcken än i ån. Barnen hade garanterat roligt, och tänkte absolut inte på vad de gjorde.

 Om man nu vill gräla på någon är det ansvarig personal som ska klandras. Om man nu vill det.

Barnen fick prova både batonger och pepparsprej vid familjedagen i början av sommaren.

När Kriminalvården höll familjedag på Arnöanstalten utanför Nyköping fick besökande barn till de anställda prova på att slå med batong på en docka klädd i fångkläder. JO utreder nu händelsen.

Arnö är en anstalt med 75 platser i säkerhetsklass 2. Anstalten ligger i utkanten av Nyköping.

De intagnas förtroenderåd på Arnöanstalten uppger till Södermanlands Nyheter att personalens barn fick prova både batonger och pepparsprej vid en familjedag i början av sommaren.

”Det är mycket underligt att lära små barn att man kan slå dem som sitter i fängelse”, säger en representant för de intagna till tidningen.

Nu utreds händelsen av Justitieombudsmannen, JO, och Kriminalvården har startat en egen internutredning av vad som egentligen har inträffat:

”Om det här nu stämmer kommer jag vilja veta mer och gå till botten med det. I nuläget har jag startat en utredning men än så länge vill jag inte kommentera det här närmare, säger chefen för Kriminalvårdens Region mitt  Johan Modin.

- Syftet med anhörigdagen var att visa vår skyddsutrustning, säger Månika Hellberg, kriminalvårdsinspektör och chef får A-huset på anstalten.

 publikt 

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Den här nyheten är 5 dagar gammal och har gått runt två varv i varenda tidning. Kan vi inte få färskare nyheter?  

  • http://www.facebook.com/kalle.svensson.35110 Kalle Svensson

   Jag hade dock inte hört nåt om detta, men jag undviker visserligen gammelmedia som pesten så.

 • PETER NYMAN

  Vid nästa familjedag måste dockorna föreställa Afro,då kan barnen få lite vidgade vyer om att det är inte bara i fängelse som dessa utgör en fara utan i hela samhället

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Det är väl bra att barnen förbereds på framtidens svenska samhälle om Reinfeldt och hans gäng inte åker på en propp i ’14?

  Man glömde dock att låta dem testa gummikulor, hagelgevär, tårgas och elpistoler – det tycker jag är för dåligt.
  Johan Modin behöver inte bry sig – han kan ändå ingenting göra åt samhällsutvecklingen, så han kan koncentrera sig på att hålla buset inlåst och i övrigt ge blanka i personalens informationsdagar.