Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Asylsökande bråkstakar med avvisningsbeslut blir inlåsta på anstalt


RÄTT HÅLL  Skogomeanstalten i Göteborg har som första anstalt i Sverige öppnat en särskild avdelning för missanpassade och våldbenägna asylsökande bråkstakar som suttit häktade samt väntar på utvisning, och dessa klarar inte Migrationsverket av att ta hand om.

Det här kommer göra väntan lättare menar Kriminalvården, medan blåögda och naiva Amnesty är kritiska till förehavandet. ”De vi tar emot är de som Migrationsverket bedömer att de inte kan ta hand om, för att de är för komplicerade. Utåtagerande, eller desperata”, säger Christer Isaksson som är säkerhetschef på Kriminalvården. Tidigare har de här personerna fått sitta i häkte, ibland med många timmar av isolering.

På den nya avdelningen kommer det bli bättre menar kriminalvården. Niklas Axelsson, ansvarig för dessa frågor på Migrationsverket säger att det inte handlar om att straffa någon, utan att skapa en trygg miljö för resten av de asylsökande som migrationsverket tar hand om.

Men Madelaine Seidlitz på Amnesty anser att Migrationsverket ska ta hand om alla asylsökande, och att Kriminalvården inte borde blandas in över huvud taget. En mycket naiv och enkelspårig aspekt eftersom de aggressivas humör givetvis går ut över alla andra och startar ofta upp mer bråk än nödvändigt.

– Att frihetsberöva en individ är väldigt inträngande för den personliga integriteten. Att då sammanblanda personer att som inte är dömda eller misstänkta i en fängelsemiljö är inte lämpligt.

Upp till sju personer kommer att lejonparten av dygnet sitta inlåsta i celler på avdelningen. Nu inväntar vi bara krigsrubrikerna i slaskmedia och morgonsofforna överfulla av politiskt korrekta vänsteranhängare som kommer sjunga rasism i kanon.

David som själv är kriminalvårdare, är nu mycket upprörd över den nya hårda avdelningen och har gett den uppmärksamhet på sin blogg. David själv är engagerad i flyktingfrågor och tycker detta är fel att folk som inte är dömda för något brott sätts i fängelse.

David tänker lika långt som sin lilla näsa räcker, och som tips till Daniel att byta jobb då detta uppenbarligen inte passar honom. En kriminalvårdare kan inte vara en mjäkig och blödig person som ömmar för aggressiva farliga personer.

– Det kommer in individer som inte är dömda, inte kriminella. De är inte vana vid att sitta isolerade, inte vana vid att bli visiterade och bli av med sin frihet, säger David.

DN, SR

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  Bra. Sluta att dalta med dessa som skall UT.
  Alla som skall utvisas skall sitta inlåsta tills de avvisat från Sverige.

  • RobertSt2

   Det värsta är väl att de återkommer till Sverige igen. Som med vändande post. Och orsakar mera uttag ur den svenska statskassan…

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  OT: Viktigt.
  STÖD MARIA CIMINIS STÄMNING AV TRANSPORTARBETARFÖRBUNDET
  http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/10/11/8799277-stod-maria-ciminis-stamning-av-transportarbetarforbundet/ 

 • Talibananas

  Mindre dalt, mer anstalt. (:D)

  • Dyster Sanning

   Mindre dalt, mindre anstalt men mer utvisning. Så heter det ;)

 • Oberst

  It’s OUR WAY or the doorway!

 • pica_pica

  Det måste vara bättre än häkte? Eftersom de inte kan/vill umgås med  svenskar är det bäst att de får umgås med likasinnade då blir allt frid och fröjd, eller…..

 • http://www.facebook.com/people/Mikael-Hirviniemi/1469103217 Mikael Hirviniemi

  Dom är väl inte asylsökande om dom fått avslag och ska förpassas ut ur riket?

 • http://profiles.yahoo.com/u/XPROUKPZYMBUCTVZZ5E2GXEKEE Per

  De kallades för ”utåtagerande” på P1-morgon. Snacka om eufemism och nysvenska.

 • Hummlan

  Aawww så synd om dessa asylovic det är.
  I Växjö har man inte bostäder till syriska anhöriga som knackar. Då måste kommunen fixa lägenheter och hus.
  Notisen under ger besked om att till de gamla som står i kö för särskilt boende får ” moduler” tas i anspråk. Baracker antar jag att de menar. Ja det är skillnad på folk och fä i vårt inte dem eller vi land.
  http://www.smp.se/nyheter/uppvidinge/bostader-saknas-till-22-anhoriginvandrare(3473566).gm
  http://www.smp.se/nyheter/alvesta/(3473567).gm

  Skriva kommentar på SMP om detta är ingen idé, mina kommentarer tas aldrig in om de inte osar av samtycke.

 • ledsenfarmor

  Inte en dag förtidigt.

 • Andersonszkan

  ALLA asylsökande borde interneras vid ankomsten till Sverige och släppas ut först när man har utrett vilka dom är, om dom inte varit kriminella och om dom har asylskäl och så ska man göra en bedömning om dom har möjlighet att försörja sig på egen hand och om dom kan tillföra landet något positivt – sen kan man släppa ut dom och hjälpa dom skaffa sig arbete och bostad.

 • RobertSt2

  Jaha ja! Verkligheten kryper allt närmare oss.
  Bra iniativ, men borde inte detta gälla samtliga ankomande? Som i Australien. Jaja, det kommer väl snart om inte MP får något att säga till om.

 • PETER NYMAN

  Släng ut dom fortare,gärna direkt avisning vid gränsen.

 • tokeskil

  Tvinga SAS att köra 20 vänder om dan raka vägen till Somalia utan att passera gå.

 • tokeskil

  Dags att damma av Långholmen igen,slänger man in 20 i varje cell så slipper vi se riktigt alla molusker.

 • krickadollos

  bra! lås in sräpet fast 90% är ute i vårt samhälle å vittjar  regeringen tittar på som fågelhokar mumla om pensionsräddare   iiidioter

 • krickadollos

  kolla in fyrklövern do hatar näsatn varandra sen när det kommer till invandring så blir det gruppsex bara för att markera till sd ganska äckligt tycker jag