Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Vill gå i skolan men blev skjuten av talibaner istället


Hon är en mycket modig 14-årig tjej. Ska ha all heder som vågar kämpa emot talibanerna för att kunna gå i skolan. Dessa extrema muslimer som finns runt om på vårt klot, verkar sakna det mest elementära i sina hjärnor. Att de inte har några hjärtan, har de klar bevisat under många år.

De vill att deras eget land ska stanna kvar på 500-talet. Inte utvecklas för att bli normala världsmedborgare. Denna unga tjej, Malala Yousafzai  14 år, har en enda önskan och det är att få gå i skolan tillsammans med alla andra tjejer i landet.

Att talibaneran inte förstår att utveckling innebär undervisning för både tjejer och killar är inte så svårt att förstå. Kusingifte har lämnat sina spår under alla århundranden. Enligt en talesman för den militanta gruppen, Ehsanullah Ehsan, ska flickan dödas om hon överlever. 

De säger också att hon stod på dödslistan för hennes ”sekulära” och ”antitalibanska” åsikter skull .

She was young, but she was promoting Western culture,” TTP spokesman Ehsanullah Ehsan told local news media, adding that it was a warning to other youngsters. ”Hon var ung, men hon främjar den västerländska kulturen,” TTP talesman Ehsanullah Ehsan sade detta till de lokala nyhetsmedier och tillade att det var en varning till andra ungdomar.

Den 14-åriga flickan har fått stor uppmärksamhet för sitt arbete mot talibanerna och för flickors rätt till utbildning.

2009, när hon var 11 år gammal, skrev hon en dagbok för BBC:s kanal på det pakistanska språket Urdu om sitt liv sedan talibanerna tagit över hennes hemstad och stängt alla flickskolor. 

Attacken mot Yousafzai och två väninnor när de var på väg hem från skolan i tisdags har fördömts av både aktivister och Pakistans ledare. Talibanerna som låg bakom mordförsöket anklagade flickan för att ”uppmuntra sekularism” och sade att om Yousafzai inte skulle skonas om hon överlevde.

Flickan uppmärksammades 2009 då hon som 11-åring började skriva dagbok för urduspråkiga BBC om livet under talibanskt styre.

Talibanerna kontrollerade Swatdalen från slutet av 2007 tills de drevs ut av pakistansk militär 2009. Under sin tid vid makten stängde de flickskolor och införde sharialag, skriver BBC.

Yousafza nominerades 2011 till det internationella barnfredspriset av organisationen Kids Rights Foundation. 

SVD

 

 • SveaLydig

  En upplyst person skulle aldrig svälja de fantasier som omger Islam. Därför är det för dessa medeltidsmänniskor livsviktigt att folk lever i tron att jorden är platt.

  • RobertSt2

   Det berorse på det… Om Muhammed profeten säger att jorden är platt… Ja då ÄR den det. End of diskussion.

 • antikomunisten

  Detta ar vad en majoritet av svenskarna med all kraft efterstravar.Tack
  vare okunnighet och motstand mot att inse.Dom bara sager.Jag bryr mig
  inte och det ror inte mig.Det finns till och med dom som sager.Jag vill inte
  se eller hora for jag ar borta innan det havererar.Kunskap ar farlig darfor har
  ocksa kristna kyrkor in pa 1800 talet hindrat utbildning.Hur skolan fungerat
  eller inte fungerat de senaste dessenierna kanner jag inte till men resultatet 
  talar sitt tydliga sprak.

 • Andersonszkan

  Snart verklighet i Sverige och då kommer svenska halalhippies att anklaga flickan för att hon har provocerat muslimerna och att hon får skylla sig själv – ungefär som med Lars Vilks.

  • Prellen

   Jag har ställ mig frågan. Bör de som råkar ut för Assads våld inte också skylla sig själv, de gillar ju inte Assad. Om de bör skylla sig själv föreligger väl knappast asylskäl.

   • Andersonszkan

    Asylskäl föreligger säkert men varför ska Sverige ta hand om alla muslimska flyktingar som själva skapar krig och annan oreda.

    I Syrien handlar det ju om en islamistisk revolt – dom islamister som anser sig behöva fly ska naturligtvis fly till ett islamistiskt land. Efter den arabiska våren råder det ju inte direkt någon brist på såna länder.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Socialdemokraterna fick reda på vad som hänt, dom skickade genast en representant för att dansa med Talibanerna.

 • Mariah_Magdalena

  En flicka som varken kan läsa, räkna eller skriva har man full kontroll över.
  Dessutom saknar hon rösträtt, vilket ger ett Moment 22-aspekt på det hela.
  Till detta tillkommer att hennes liv är så så hårt kontrollerat av släkten/maken att hon inte ens kan besöka en doktor om hon blir sjuk – utan att ha tillåtelse.Och det gäller inte bara läkarbesök, utan i stort sätt all aktivitet. Försök till frihet straffas med misshandel eller bråd död för att statuera exempel.
  Exakt så här behandlades slavarna i amerikanska södern. Vad gäller dessakan vi dock alltid lita på vänsterfolkets fördömmelse, deras indignation och förtrytelse, och deras aldrig upphörande påpekande att USA bär en skuld som -faktiskt - aldrig kan gottgöras nog.
  Men när islams kvinnor råkar ut för samma sak kan man höra en nål falla.Det svenska etablissmanget är tysta, frånvarande och låter islams kvinnor slåss för frihet ensamma. Och skulle de dö i sina försök döps en gata efter dem, och så är saken ut världen.Så, varför denna tystnad av de annars så högljudda ”humanisterna”?Det finns nog tyvärr bara ett svar på den frågan, och det är att det inte är människorna de bryr sej om.
  Huruvida dessa lever eller dör spelar ingen roll för dem.Det de bryr sej om är vilken poliska och ideologiska sfär de drabbade befinner sej i.Och det är det som avgör om de ska lägga två strån i kors.

 • medborgare

  Jag får en klump i halsen när jag läser detta. Om någon skulle få PUT i Sverige så är det väl Malala Yousafzai?

 • http://www.facebook.com/bitter.sanning Bitter Sanning

  Mördarideologin islam igen och den släpps in i Västeuropa fy fan.