Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ung kvinna utsatt för våldtäktsförsök utomhus


VÅLDTÄKTSFÖRSÖK  En kvinna i 20-årsåldern utsattes under natten till söndagen för ett våldtäktsförsök i Valla. Kvinnan fick våldtäktsmannen att fly genom att slå till honom med ett tyngre lås i ansiktet.

Det var vid 04-tiden på söndagsmorgonen som kvinnan överfölls i korsningen Klarbärsgatan/Solrosgatan. Kvinnan hade deltagit i en studentfest i centrala Linköping och var på väg hem på cykel när hon blev överfallen av en man som var klädd i vitt. ”Han bar en vit hoodtröja med uppfälld luva”, säger kriminalkommissarie Bo Österberg. Det var det hela signalementet det – trots polisens vädjan till allmänheten om hjälp.

Mannen brottade ned kvinnan på marken och försökte dra av hennes byxor. Kvinnan lyckades dock få tag i ett större cykellås som hon använde för att freda sig.

- Hon slog till mannen hårt i ansiktet och han valde då att springa från platsen, säger kriminalinspektör Martin Hedberg.

Polisen misstänker att mannen åsamkades en synlig sårskada och vädjar nu till allmänheten om hjälp.

- Vi är intresserade av tips på män som har en synlig skada på vänstra ansiktshalvan.

Polisen har kontrollerat med akutmottagningen men ingen person med den typen av skada har än så länge sökt vård. Polisen har tagit cykellåset i beslag för en teknisk undersökning. Förhoppningen är att det ska gå att säkra gärningsmannens DNA-profil på låset.

Corren

 • http://www.facebook.com/krister.alsander Krister Alsander

  Tuff tjej. Kvinnor beväpna er.

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Håll utkik efter en vitpixl.., förlåt, vitklädd man med en finne på vänstra ansiktshalvan. Hon berättade säkert vilken färg han hade på skinnet, men men…!

  Bra gjort av tjejen! Tur i oturen att hon inte bor i t.ex. Indien.

  Detta kan man läsa idag:

  Våldtagen flicka avstängd från skola.
  Text: TT-AFP

  En 14-årig flicka har stängts av från en privatskola i Indonesien sedan hon våldtagits av människohandlare, uppger aktivister.
  Flickan påstås ha ”smutsat ned skolans rykte”.

  Indonesiens nationella kommission för barns beskyddande har sagt att man kommer att kontakta utbildningsdepartementet och be att skolans tillstånd ses över.

  - Flickan föll offer för människohandel. Skolan borde ha hjälpt henne att hantera traumat, säger kommissionens ordförande Arist Merdeka Sirait.

 • Oberst

  Svenska kvinnor, beväpna er!

 • biran

  Lägg märke till att pk aset inte ens frågar om förövarens utseende. Sluta köpa svenskfientlig slaskmedia.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Mannen som efterspanas saknar hudfärg och hårfärg. 

  Vadå säkra DNA-profil? Det vore bättre om dom koncentrerade sig på att hitta förövaren istället. Utan förövare har man ingen nytta av DNA.