Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Mycket bra men inte speciellt roligt


Att forskningen inom medicin,har gått långt kan man förstå av detta Nobelpris i Medicin. Det finns många människor som är i behov av denna forskning. Men ack så tråkigt.

Samtidigt kan man undra, om vi människor blir enbart maskiner, då det bästa och roligaste tas ifrån oss. Kommer vi människor bli satta åt sidan? Till vilken nytta då?  Det är svindlande möjligheter som öppnar sig nu.

Vilka ska få födas i framtiden? Blir de enbart ”arbetsbin”? Vem ska bestämma det? Vad händer i labbet? Är det början på en supermänniska som har öppnat sig?

Kommer alla de ägg med sjukdomar att rensas bort? Vilka sjukdomar kommer i stället?

De kvinnor och män som drabbats av svårigheter att få barn, är bara att lyckönska. Det måste vara en fruktansvärd situation att hamna i. Det är en underbar känsla när man är gravid, går inte att förklara. 

Amerikanska forskare kommer att kunna skapa mänsklig sperma från stamceller inom två år, enligt Renee Pera vid Stanford University i Kalifornien till BBC News Health. Allt detta känns som ren Science fiction, men är inte så numera. Stamceller gjorda av hud har blivit ”morföräldrar” efter många år av experiment, uförda av forskare i Japan.

Mänskliga ägg kommer att ta ytterligare tre år att göra, gissar Renee Pera .

Det är japanska forskare som har gett sina amerikanska kollegor eld i baken. I förra veckan publicerade nämligen forskare vid Kyoto University forskning som visar att de lyckats med att skapa fungerande musägg genom att utgå från musens stamceller.

Renee Pera planerar att göra samma sak – fast på människa.

– Jag vet att folk tycker att detta är Frankenstein-medicin, men jag tycker inte att infertilitet är ett påhittat problem. Det påverkar hela ditt liv.

 Planen är att använda stamceller tagna från de embryon som blir över efter provrörsbefruktningar.

Gårdagens Nobelpris i medicin gick till två pionjärer inom stamcellsforskningen, britten John Gurdon och japanen Shinya Yamanaka.

Exp  BBC

 • SveaLydig

  Eftersom somaliska kvinnor tycker om att vara gravida så kan de kanske användas som surrogatmammor ,man plantera helt sonika in ett befruktad ägg från en svensk familj som i  stället för att vara gravida kan ägna sig åt sin karriär ,få ett färdigt barn levererat som de kan sätta på dagis. 

  • Gaikokujin

   Det handlar om infertilitet som är en helt annan sak än att välja karriär framför barn…

   • Maja Dacke

    De allra flesta svenskar väljer ingen karriär – varifrån har du fått det?! De som har jobb stannar så länge de orkar och kan, de som inget har försöker hitta ett för att bli mer oberoende … eller … eller … En del väljer att producera barn för att kunna försörja sig … Jodå, det finns svenskar som ser det så, också … Och andra undviker att sätta barn till världen som den ser ut.

    Ingen tänker på att det största hotet mot Jordens överlevnad är just överbefolkningen … som förflyttar sig från en plats till en annan.

    • Gaikokujin

     Läs den kommentar som jag svarade på:
     ”en svensk familj som i  stället för att vara gravida kan ägna sig åt sin karriär”
      
     Forskningen handlar om att hjälpa par som drabbats av ofrivillig barnlöshet. Mellan 10-15% av alla par i Sverige kan inte få barn även om de vill. Denna forskning kan hjälpa dem.

  • biran

   Och vem skulle vilja ha den bastarden?

   • Andersonszkan

    hahahahaha………….

 • Broktorp

  Jag läste att de hittat en Mammut med päls, muskler, fett och organ är intakta i norra Sibirien.
  Man kanske får uppleva levande Mammutar under sin livstid?

 • antikomunisten

  Jag sag ett amerikanskt TV program dar publiken fick fraga en expertpanel.
  En pesson fragade om apa och manniska kunde fa avkomma och svatret
  var JA.Om detta stammer har ju laboratorierna inte kunnat lata bli att prova
  vad resultatet blir.Svaret kanske ar allt for skrammande for att offentliggoras.

  • Andersonszkan

   Åk iväg till et köpcenter så kan du se livs levande exemplar.

   • antikomunisten

    Det var sa jag ocksa tankte,men man ar ju finkanslig
    sa jag sa det inte.

    Den 10 oktober 2012 05:11 skrev Disqus :