Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

YouGov oktober – nytt rekord för SD med 9,3 procent


UPPDATERAD 11 OKT BAROMETERN YouGovs oktobermätning är riktigt trevligt. Det verkar som den sovande svensken vaknar alltmer. SD sätter nytt rekord för YouGovs mätningar och ökar 2 procentenheter. 8,9 procent var den förra toppnoteringen för SD. Sämst har S gått – minus 1,9.

Men en liten felräkning är det någonstans då förra månadens ”Övriga” var 1,2 procent och denna månaden 0,7. För lägger man ihop staplarna blir det enligt Metro -0,3 och inte -0,5 som vi vill ha det. Så det finns en diff på 0,2 någonstans som vi ska utröna när vi pratat med YouGov. Därav anledningen till att vi inte släppt siffrorna tidigare idag.

Röda blocket 46,3 procent
Blåa blocket 43,7 procent (Inkl KD)
UPPDATERING 1 421 personer intervjuades mellan 5 sep och 2 okt
Undersökningen är gjord med 350 personer per vecka i 4 veckor

Metro, YouGov

Tomas Ledin hyllar SD:s nya toppnotering

 • http://farligatankar.wordpress.com Farliga Tankar

  Folkpartiet verkar närma sig samma siffror som KD och C. Det var inte länge sedan som FP var uppe på siffror kring 10%, men nu börjar det mörkna alltmer även där.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Prisad vare gud som vissa säger!!

 • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

  Det var inte länge sedan som Centern var störst av alliansen ;)

 • ledsenfarmor

  Härliga siffror. Gillar jag skarpt.

 • kokoo

  När skall Moderaternas nickedockor inse att dom blivit total lurade som Svenskafolket blivit av Moderaterna ? FP,C,och KD alla kommer att försvinna när moderaterna fullföljt sin nedrustning av Sverige. GRATTIS till SD ! Svenska folket står på er sida. Hoppas att Ni kan göra något för att rädda vårt land innan Alliansen totalförstört Sverige.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Med tanke på senaste årens utveckling är jag förvånad att siffrorna inte är högre. Som det har sett ut och regeringerns uttalade framtidssyn borde det vara minst 30%.

 • Professorn

  .
  Kanske det finns lite hopp för landet ändå?
  Och PK -media kan inte mörka precis allt.
  Vi är ju många som har Internet idag.
  .

 • Lassekolja

  Jag blir både glad och stolt, stolt eftersom jag en gång anmälde mig hos You Gov och sedan ett par år brukar deltaga i deras undersökningar. En gång per månad brukar dom komplettera med frågan om vilket parti jag skulle rösta på.

  Logga in på:   http://www.yougov.se  och anmäl Dig Du också!!!

  • H@ck£r

    Anmäler mig…

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Då blir det nog ett glas vin till maten idag fast det bara är tisdag.
  Glädjande också att vi passerat MP.

 • Andersonszkan

  SD befäster sin ställning som tredje största parti och alla de övriga nordiska länderna för en politik som SD bara kan drömma om i nuläget – ska man ändå våga hoppas på en sverigedemokratisk vår i höst?

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  SD rejält upp och MP ned. Suveränt.

  • H@ck£r

    Ja MP vill ju höja bränsle skatten med MINST 70 öre, vi som bor på landet är inte så pigga på det, sen att dom vill ha MERA invandrare med.
   -
   Nix, i soporna där MP hör hemma.

 • kalle008

  Det känns skönt, så jag tar fram mitt valutgångsprogram och kollar.

  Om det vore val, och OM M lyckas rädda kvar KD genom stödröstning, så kan Alliansen klara sig kvar genom att få hjälp av SD, inte annars. Och de rödgröna kan be SD om hjälp. SD har då fått  33 mandat.

  Om man förutsätter att KD åker ut så får blåa 147 mandat och rödgröna 168, så SD är även då vågmästare med sina 34 mandat.

  Mina beräkningar kan antas ligga rätt så när som på ett mandat.

  Men det är bara en undersökning, och inget val. Kolla i stället månadssammanställningen på status.st
  den ger mycket sannare resultat.

  Yougov ger för övrigt nästan alltid lite gynnsammare siffror till SD. det beror nog på hur de väljer ut och hur de fråga sina utvalda personer.

  För övrigt blir det precis 100%, när jag räknar ihop det. Då har jag utgått från siffrorna i staplarna, och använt Excel. Och räknat med osäkra. Sen tar jag bort de osäkra och räknar om det, så att det åter blir 100% av mandaten som partierna delar på.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   KD ska UT och samma gäller Hästflinet och hennes usla parti.

 • http://www.facebook.com/people/Ingvar-Gustavsson/663275604 Ingvar Gustavsson

  Nu blir inte så lätt för förtryckaren Reinfeldt och  frysa ut SD när dom växer sig starkare och starkare. Svenska folket är inte dumma ju dom ser väl vad som håller på att hända med Sverige.

 • flammastolt

  Härliga nyheter, men bättre kan vi. Minst det dubbla tills nästa val bör vara målet. Det finns ingen anledning att Sverige ska vara sämre än sina nordiska grannländer som har nationella partier som stadigt ligger runt 20 procent.

 • Brite_Liner

  Åkesson växer sakta in i rollen – jag tror att han känner sig säkrare för var gång han uppträder tillsammans med övriga minst sagt vilsna politiska kombattanter – frågor om skatter, arbete, segregering, försäkringar och brottslighet leder naturligtvis förr eller senare till insikten om orsaken till att just dessa frågor diskuteras – INVANDRING! Som man så riktigt påpekade häromdagen då man påstod att inledningen av partidebatten varit något ”rasistisk” med anledning av frågan om ”Hur mycket invandring tål Sverige?” Åkesson behövde inte göra mycket för att framstå som en vinnare i debatten – förr eller senare förstår även sovande etniska svenskar att problemen bara börjat och att det är hög tid att vakna om man inte vill invänta den eviga vilan förstås!

 • PETER NYMAN

  I samma hastighet som nybyggarna sprids till för mångkulturen tidigare inte funnits.Att nu äntligen låta dessa tidigare ej drabbade få del av dessa tillgångar och berikande för samhället i sin helhet.Det är den största och kraftigaste valkampanj som något annat parti än SD klarar

 • http://twitter.com/krickadollos krister wuopio

  det går spikrakt uppåt    : )

 • antidotes

  https://sverigedemokraterna.se/opinionsmatningar/

 • antidotes

  Bra invandrarkille. http://www.youtube.com/watch?v=-8ppyShmiqY

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Sådan vacker bild! :)