Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

T-banerånaren åtalas för två stölder


UPPDATERAD – ÅTALET MÅNGKULTURENS PRIS 28-årige Nadar Khiari från Tunisien som rånade medvetslöse Johnny, 38, på tunnelbanespåret åtalades på måndagseftermiddagen för två fall av grov stöld,

Två mobiltelefoner värda 2 500 kr resp 7 000, en guldhalskedja värd 4 000 kr, ett silveretui och 1 500 kr som tillhörde Johnny Granberg. Den mest uppmärksammade händelsen inträffade den 8 september på Sandsborgs tunnelbanestation i södra Stockholm. Johnny, 38, låg medvetslös på spåret och rånades på sin mobiltelefon och plånbok. Han lämnades sedan och skadades svårt av ett tåg.

Den åtalade, som har erkänt, misstänks också för att ha tagit en mobiltelefon från en sovande man på en tunnelbanestation i augusti.

 • Nadar Khiari, 840307, adress saknas i riket, medborgare i Tunisien. Tolkbehov på arabiska.
 • Mål nr B 12174-12
Ur åtalet:
Grov stöld 1: Nadar Khiari har olovligen tagit en mobiltelefon värd 2 500 kr, en halskedja i guld värd 4 000 kr, ett silveretui av okänt värde och 1 500 kr som tillhörde Johnny Granberg. Det hände den 8 september 2012 på Sandsborgs tunnelbanestation i Enskede, Stockholm. Tillgreppet innebar skada. Brottet bör bedömas som grovt eftersom det gällde föremål som Johnny Granberg bar på sig och att gärningen annars var av särskilt hänsynslös art då Johnny Granberg dels var mycket berusad och dels låg medvetslös och skadad på ett tunnelbanespår där han befann sig i fara att dödas eller allvarligt skadas. Nadar Khiari begick gärningen med uppsåt och hade också uppsåt att göra godset till sitt eget.

Grov stöld 2: Nadar Khiari har olovligen tagit en mobiltelefon värd 7 000 kr samt 100 kr som tillhörde Viktor Bingselius. Det hände den 18 augusti 2012 på tunnelbanestationen Enskede Gård i Enskede, Stockholm. Tillgreppet innebar skada. Brottet bör bedömas som grovt eftersom tillgreppet gällde ett föremål som Viktor Bingselius bar på sig och att gärningen annars var av särskilt hänsynslös art då målsäganden var berusad och sov. Nadar Khiari begick gärningen med uppsåt och hade också uppsåt att göra godset till sitt eget.

Relaterat:
T-banerånaren Nadar Khiari en notorisk grov brottsling – vill nu ha PUT
T-banerånaren erkänner båda t-banerånen
Den misstänkte spårrånaren gripen

 • Andersonszkan

  Ett utav dom vidrigaste brott som någonsin begåtts i Sverige och så blir han inte ens åtalad för det!

  Slöddret som halvt sparkade ihjäl Cedvander i Kortedala blev till 2/7 delar dömda och straffet blev ett dåligt skämt, en klapp på deras axlar och en skymf mot både offret och rättsmedvetandet.

  Den här kulturberikaren kommer väl att gå helt fri med påföljande PUT (skulle han skickas hem och hans släkt och landsmän skulle få reda på vad han hade gjort i Sverige så skulle han ju kunna råka ut kritik och rent av otrevliga kommentarer – en rättsstat som Sverige kan inte utsätta en individ från ett annat land för denna fruktansvärda behandling, fråga Mp).

  • ledsenfarmor

   Du har härlig ironi.

   • Andersonszkan

    Tack, men det var ingen ironi – det var inte länge sen en afghansk knarkhandlare och våldtäktsman fick PUT i Sverige eftersom hans släkt i Afghanistan inte skulle acceptera det liv han hade fört i Sverige och för att han skall få slippa deras vrede så får han alltså stanna i Sverige på vår bekostnad och fortsätta att förstöra livet för svenska ungdomar.

    • ledsenfarmor

     Ja, jag vet. Det är helt ofattbart.

 • ledsenfarmor

  Grov stöld? Mordförsök ska det vara. Det var inget annat när han lämnade Jonny på spåret.
  Jag blir så arg varje gång när dessa MENA-avarter blir särbehandlade. Oavsett hur

 • Erk23

  Utvisning???

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Det är inte olagligt att inte hjälpa personer som befinner sig i fara eller nöd. Det ska inte heller inte vara olagligt. Man kan inte lagstifta om vad som är moraliskt rätt eller fel. Den här människan saknar helt uppenbart empatisk förmåga och det är inget att göra åt.

  Och innan primalkören tar sats från tårna så nej; jag sympatiserar inte med rånaren. Jag hade i motsvarande situtation (mannen ligger på spåret) naturligtvis dragit undan mannen från spåret och sprungit in i tunneln och försökt stoppa tåget.

 • Hummlan

  Jösses så billigt det är att råna och sedan lämna offret till att kanske bli ihjälkörd. Hade killen fått sitta ifred på soffan i fyllan hade han kanske klarat sig med huvudvärk. Om Nadar inte råkat bli sugen på att stjäla lite och väckt honom.
  Fy f—–n räcker inte för föraktet för dessa gärningsmän.

 • biran

  Utvisning på livstid är det absolut viktigast i detta mål, annat kan inte accepteras.