Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Rottweiler attackerar barn igår i Brunnsparken, Göteborg


ATTACK Videoklippet nedan är från Göteborg igår måndag – men det kan man inte tro när man ser personerna. Den 6-åriga pojken fördes till sjukhus efter att ha blivit biten av en rottweiler i Brunnsparken, Göteborg.

På kvällen fick barnet lämna sjukhuset efter att läkare konstaterat att han trots allt fått lindriga kroppsskador. Ett av de vittnena beskrev hur pojkens kläder slets sönder och att han fick bett i rumpan av den aggressiva hunden. Mannen som ni ser försvinna med hunden efteråt, utan att fråga hur det gick med barnet, är inte ägaren. Ägaren efterlystes och polisen hittade ägaren. Det misstänkta brottet rubriceras som vållande till kroppsskada.

OBS – Varning för starka bilder

Det hände strax före klockan fyra på måndagseftermiddagen. Fler personer ingrep och försökte få hunden att släppa sitt grepp. När personerna till slut lyckade leddes hunden motvilligt bort av en icke svensk man i 30-årsåldern, som försvann utan att stanna och se hur det var med pojken och berätta vem han var.

Pojken fördes med ambulans till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. På kvällen fick han lämna sjukhuset efter att läkare konstaterat att han trots allt fått lindriga kroppsskador. Ett av de närvarande vittnena beskriver hur pojkens kläder slets sönder och att han fick bett i rumpan av den aggressiva hunden. Det kan man även se på filmen.

Mannen som filmade angreppet säger att han försökte kontakta polisen flera gånger. ”Men jag får inget svar om dom vill ha mina vittnesuppgifter eller filmen. Dom har fått mitt nr. Det lämnade jag till 114 14. Men dom har ju inte återkommit till mig”, säger han. Polisens pressinformatör Teresia Lagnefors säger vid 20.30-tiden på måndagskvällen:

- Vi vill självfallet ta del av filmen.

 • http://avpixlat.info Realisten70

  Oavsett om ungen petade på hunden så är det ägarens ansvar att sköta sin hund.

  Förväntar mig avlivning av denna jycke.

  • zelotai

    Jag förväntar mig avlivning av hundföraren som smet.

   • farsartat

    Ja, i det här fallet så verkar hundägaren totalt oansvarig, som gick därifrån.

  • farsartat

   Nja, jag håller inte riktigt med eftersom jag inte vet vad som hände innan hunden fick tag i ungen. Om du exempelvis kommer bakifrån och ”petar” på en hund, så reagerar ganska många hundar med att säga ifrån på olika sätt. Att avliva en hund görs alltför ofta helt i onödan. Denna typ av hund kräver däremot en hundvan och engagerat ägare. Har du hund själv?

   • MartinA

    Har man en hund som Rottweiler skall man ha pli på hunden. Hundföraren hade inte pli på sin hund utan fick brottas med den. Oacceptabelt.

    • farsartat

     Visst ska man ha pli på hunden. En rottweiler kräver ca 3-års träning från det att den är valp. Tyvärr så sker det sällan. Sen finns det hundar som inte tål barn. Sån är min hund. Av den anledningen så låter jag den inte komma i kontakt med barn den inte känner. Jag har min hund till sällskap och som vakthund. Det är liten hund, men eftersom jag behövde en vakthund (som signalerar med skäll)  så passar den perfekt. I alla fall så gjorde samtliga fel, när de skulle få loss ungen och den här hunden såg egentligen inte ut att vara aggressiv, utan troligtvis brist på uppfostran, motion etc.

     • Kubosuka

      Kan hålla med om att hunden inte är den enda att beskylla utan främst ägaren. Sen gjorde ju alla så mycket fel man kan göra i en sån här situation, man ska aldrig dra i hunden som biter eller den som blir biten för då förvärrar man skadorna avsevärt. Och när en stor klunga kommer och sliter i offret åt andra hållet så triggar det ju bara hunden ännu mer. Nej, ställ dig över hunden och lås fast den med benen så den inte kan röra sig, sen stryper man den med koppel/halsband eller livrem.

   • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

    Och kanske munkorg? Det brukar de sätta på min lilla tax hos veterinären.

  • http://sqworl.com/gscvmo MENA:s problemas

   Vet du hur turkungar beter sig mot hundar?

   • Andersonszkan

    Jag får också den uppfattningen att det var en turkunge som trodde att det var lika halal att sparka på en svensk rottweiler som på den svenske rottweilerns pensionerade ägare.

 • http://www.facebook.com/evalena.stridsman Eva-Lena Stridsman

  Förjävligt det som hänt,men hunden ser i mina ögon inte aggressiv ut,den har gått i byte,man ser hur roligt den hade eftersom den vände tillbaka blicken mot barnet och ville tillbaka….Hur som helst så är det inte försvarbart nånstans….

  • Andersonszkan

   Hunden verkar inte aggressiv, den varken morrar eller skäller. Har man sett och hört två rottweilrar som slåss, då kan man föreställa sig hur en större rovdinosaurie lät när den gick till attack – det kan mycket väl handla om att hunden kände sig provocerad av ungen som den uppfattade som en lekkamrat, ungefär som när min hund leker med frugans pudel.

 • antidotes

  41-årig somalier antastade småflickor. http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7989620

 • antidotes

  Ägaren är en kvinna i 20-årsålderm Hon hörde själv av sig till Polisen.

 • tokeskil

  Bättre att bli biten av en hund än av en arabjävel !

 • Andersonszkan

  Som gammal hundägare har jag erfarenhet av att vissa grupper i det svenska samhället inte klarar av att vistas på ett civiliserat sätt ihop med hundar och inte några andra djur för den delen heller.

  När jag ser på detta klipp så är detta en självupplevd situation – på exakt samma ställe!

  Jag står och väntar på min sambo tillsammans med min rottweilerblandning då ett gäng invandrarsnorungar rusar fram mot mig och hunden och en av dom, i samma ålder som ungen på klippet, slår till hunden rakt i ansiktet med knytnäven. Endast tack vare min blixtsnabba reaktion och råstyrka lyckas jag hindra hunden från att hugga ungdjäveln i ansiktet.

  Är det inte detta som som har hänt en än gång som vi kan se på klippet?

  Om ja så hoppas jag att den stackars  hunden kan få all den tröst och omvårdnad som den behöver efter denna traumatiska upplevelse. Hundar är mycket ”rasistiska” varelser och reagerar mot allt ovanligt och främmande – en hund som aldrig sett en sotare, en som går med kryckor eller en….neger kan bli så rädd att den går till  attack.

  Har man en hund som inte är van vid skränande och utåtagerande invandrarungar som inte behärskar koderna, utan dyker rakt på så kan det mycket väl sluta som på klippet.

  • majsan29

   Huuuh? Vad f-n är det för mentalitet eller livserfarenhet på denne vilken hund som helst som skulle bli *rädd* för en neger? Två armar, ben och ett huvud, typisk människoform? Svart i synen må vara, men … det är liksom rätt många hundraser som är det också. Är det vanligt att en hund reagerar extra första gången den ser en helsvart hund? Det finns säkert, men då tror jag det handlar mer om hundar som av någon anledning inte använder eller litar till sitt överlägsna luktsinne överhuvudtaget.
   .
   Skränande ungar …. vi råkade gå i vägen för en skolklass som tävlade från bussen till badhusets dörr där vi satt och väntade på egen unge. Det hade inte gjort någon skillnad om ungarna hade varit invandrare eller precis så svenska som de var. Vår hund var inte precis kollugn men snacka om att jag fick kvitto på en mentalt stabil hund som följer sin ledare.

   • Andersonszkan

    Om du inte har varit med om de erfarenheter vad gäller ”avvikande” människor som jag räknar upp så har du ingen större hundvana.

    Hundar reagerar även på utvecklingsstörda, berusade, rollatorer, folk som pratar konstigt eller beter sig konstigt i allmänhet – men sen finns det också hundar som helt enkelt är så slöa eller dumma i huvudet att dom inte reagerar på någonting.

    Du har säkert hört talas om att man gör mentaltest på hundar som ska utbildas till blindhundar, polishundar eller knarkhundar och då utsätter man dem för oväntade situationer. De hundar som klarar sig bra är såna som har ett stabilt psyke i kombination med träning.

    En vanlig familjehund som aldrig sett en sotare kan reagera och bör också reagera med misstänksamhet om en sån dyker upp i trädgården.

    Men det är ju kul att ni har en mentalt stabil hund – hoppas att den åtminstone reagerar på en inbrottstjuv som rumsterar i huset när ni är på jobbet.

    • majsan29

     Alla mina hundar har gjort mentaltest, jag är i brukshundssvängen och f.d som hundförare i hemvärnet.
     .
     Självklart får de reagera för de du räknar upp. Det intressanta är hur de hanterar situationen. Fortsatt rädsla eller aggressivitet räknas som direkt diskvalficerande då hot ej föreligger.
     .
     Självklart skulle vilken som helst av våra hundar försöka göra sitt värsta med varje en som tränger sig in i vårt hus objuden. Vi har inte haft det nöjet av ett dylikt besök, men sådant går att testa det med om man är intresserad av att veta. Vi fick ett gratis minitest genom att hitta vår jättehanne uppe på diskbänken studerandes takläggarna som rumsterade om på baksidan förra sommaren. De berättade senare att det spelade ingen roll var de var. I det närmaste fönstret syntes ett hundhuvud.

     • Andersonszkan

      Ja, det är som du säger; hundar ska reagera mot oväntade eller okända saker och kunna hantera situationen, men om en hund i sin valpdom tex har blivit jagad av en skränande och hotfull skock ungar eller rentav blivit sparkad efter av sotaren, så sitter det i resten av livet och kan rentav leda till att den anfaller när den känner sig hotad.

     • majsan29

      Det finns helt klart områden i  Sverige där man får passa sig om man har hund, särskilt en ung en, så den inte får erfarenheter som slår igenom för livet. 

      Jag slutade binda hundar utanför affär (obundna och platsliggande istället så de kan sticka om de måste) efter en incident med stenkastande skitungar. Den enda gången räckte för att tiken skulle bli skeptisk till barn. Skeptisk, som i att om de som var förståndiga accepterades medan trögfattade flamsare fick ett nyp. Hundhatare skulle förmodlligen kalla det för ett bett eller hugg och kräva avlivning, men åtminstone då var föräldrar mer vettiga, än vad många verkar vara idag. De tog det precis för vad det var och ungarna kunde få en uppläxning i att respektera djur, de är inga leksaker..
      .
      Det är lika mentalt fel att fortsätta vara rädd/aggressiv då hot *ej* föreligger, som när det jycken stått bredvid och viftat på svansen under pågående våldtäkt.
      .
      Tillägg: Det slog mig att det kan finnas raser där aveln gått så långt att de har inget sinne för flocken längre, allt är vänligt och trevligt. (Det finns ju människor som är sådana också ….)

     • Andersonszkan

      (Det finns ju människor som är sådana också ….)
      Ja, dess värre…

  • cazzie123

   alldeles riktigt!..de senaste 5-6 åren har vårt bostadsområde fått sin befolkning utbytt så får jag skydda mina hundar från skrikande hysteriska ungar som vill provocera ..även vuxna,speciellt kvinnorna visar sin avsky o stora rädsla för hundar…männen ..de byter trottoar..de har aldrig fått lära sig o kommer aldrig att lära sig umgås med djur på ett naturligt vis..de skrämmer hundarna genom sitt primitiva beteende…nu har ett par hundar här blivit förgiftade efter att ha ätit matrester utomhus.. en av mina vovvar kunde inte sluta ”stirra” på en kvinna i niqab..han undrade förstås vad hon hade att dölja..en naturlig reaktion från en frisk hund..

   • Andersonszkan

    En muslimsk kvinna i burka måste ju för en hund vara som en Alienvarelse för en människa. Hundar har ju dessutom extremt känsligt luktsinne.

    • cazzie123

     absolut..min hund reagerade med skärpa o vaksamhet..som..”vad döljer sig för ”vapen” under detta skynke;))

 • Stuhre

  Hundar är äckliga och opålitliga djur.
  Springer runt och pissar och skiter samt sniffar efter andras piss och skit.
  Sedan kanske både matte och husse får en puss eller slick …

  • Andersonszkan

   Hundar är äckliga?

   Hört talas om youporn?

   Varsågod, det är helt gratis:

   http://www.youporn.com/

   • Andersonszkan

    Take a trip on the wild side and then we can talk disgusting :)

    Mach man einen spatziergang und dann können wir Hunde und andere Ekeligkeiten reden – Tschüsschen :(

   • pungrat

    Tycker du just nu visar en väldigt aggressiv och tråkig sida.
    Du förlorade ansiktet här. Trist.

    • Andersonszkan

     Det går bra att hoppa över dom kommentarer/kommenterare man inte gillar :)

     De som är intresserade av sanningen och verkligheten kan dock konstatera att youporn ligger bland dom 100 mest besökta webplatserna i världen med hundratals miljoner besökare varje dag – apropå att hundar skulle vara särskilt äckliga och sniffa och slicka och ha sig.

     Google ligger på plats nr 2 med ca 1 miljard googlingar om dagen.

     Pornhub ligger på plats nr 60 och youporn på plats nr 83 totalt i hela världen – välkommen till verkligheten.

     Första gången jag fick höra talas om youporn och pornhub var på en av Tysklands mest ansedda nyhetssajter, welt.de – har dom också tappat ansiktet tycker du?

     • Andersonszkan

      Här har du 22 artiklar om youporn på welt.de pungråttan – en av de färskaste artiklarna handlar om att hundratusentals användare är avslöjade med användardata och lösenord, samma lösenord som dom använder bla på FaceBook…..nu har dom tappat ansiktet fullständigt, eller?

      http://www.welt.de/wirtschaft/webwelt/article13883695/Hunderttausende-Passwoerter-bei-Pornoseiten-geknackt.html

  • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

   Ingenting mot vad folk gör. Vad vet du vad din fru sugit på?

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000102347491 Yair Geirshtein

  Måste säga att ni som sitter här och försöker lägga skulden på en 6 åring och menar att det alltid har provocerats fram en attack. Ni äcklar mig. Dessutom spekuleras det vilt i att det är en invandrarunge. För det första. Han attackerades bakifrån. Han är 6 år gammal, ingen ligist. Han ser Svensk ut och skriker ”Hjälp mig” på svenska. Om nu det skulle göra någon skillnad. Jag har själv blivit attackerad av en hund när jag stod med ryggen mot den. En hund behöver inte provoceras för att attackera någon. Skulden till denna händelse ligger helt hos personen som höll i kopplet, alternativt ägarinnan. Hunden borde troligtvis haft munkorg. Sitt för h-e inte här och påstå att en 6 åring som blir attackerad i ryggen av en Rottweiller, bär skulden till detta. Skäms.

  • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

   Jaha du. Du kan inte ett skit om hundar. Eller babbar.

  • majsan29

   Normalt skulle jag hålla med, men efter att ha sett filmen och noterat att polisen inte vet vem den bitne är och det öppnar för att det kan finnas ugglor i mossen. Som inte finns på film. Hundägaren har ju hört av sig. Det är väl vanligtvis tvärtom, polisen vet offret men inte hundägaren. Vi får väl se vad som som blir utrett.
   .
   Det du har helt fel i är ”en hund behöver inte provoceras för att attackera någon”. Som med människor: uppväxt, uppfostran och livserfarenheter. Om du blivit oprovocerat biten så är min första tanke en ägare som uppfostrat den i tanke på gud vet vad. Eller ingen tanke alls. Sådant uppfostrade barn finns ju också.

  • Andersonszkan

   Hur kan du påstå att pojken attackerades bakifrån – var du där, eller har du sett klipp som vi andra inte sett?

   Men om han nu skulle ha blivit attackerad bakifrån – om du springer fram till en hund, provocerar den och vänder dig om för att springa därifrån så kommer du också att bli attackerad bakifrån – det finns klipp på tuben som visar hur hunden drar pojken i livremmen baklänges, men inte någonstans kan man se att hunden är aggressiv.

   Och visst spekuleras det i att han var en invandrarunge, liksom ägaren – ta en titt på klippet igen och säg vem som inte är invandrare.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Om man kan någonting om hundar ser man tydligt att den hunden INTE är aggressiv. Om han så vore hade ungen varit levande typ i 2 sek. En 60 kg rottis drar inte av brallorna på en liten tvåbening när den är arg. Den tar strupen.
  Jag undrar var babbeungen gjorde. Kastade sten?

 • Catinka

  Oavsett hur detta gått till kan jag inte sluta fundera på hur den som filmat är funtad. Borde man inte instinktivt försökt stoppa anfallet hellre än att plocka fram telefonen?

  • majsan29

   Har funderat på samma sak. Men i alla tider har det väl funnits de som sett att andra ryckt in och nöjt sig med att titta på. Idag har de mobiler med kamerafunktion.

   • Rednecknick

     Det är bra om folk filmar. Det var tillräckligt med folk framme vid hunden. Det bästa är trots allt om ägaren/handhavaren kan ta bort hunden, om inte annat för att personen känner hunden bäst och ingen annan kommer till skada.
    Hade misshandeln av Cedvander filmats hade kanske hela gänget kunnat fällas. Naturligtvis ska alla som kan stoppa en misshandel göra det. Men det vill å andra sidan oftast till att man skramlar ihop ett tiotal arbetsföra män till att ge sig in i ett sånt getingbo.

 • Andersonszkan

  @Stuhre:
  Hundar är äckliga och opålitliga djur. Springer runt och pissar och skiter samt sniffar efter andras piss och skit.

  Hundar är som folk är mest skulle jag vilja påstå (har du kollat på länken förresten?) dom sniffar och har sig – precis som svenska och alla andra kvinnor som stoppar fingrarna i skrevet och sniffar var på menstruationscykeln dom befinner sig – många smakar tom på fingret, rekommenderas tom av RFSL och andra sexrådgivningssajter.

  Muslimer….näh vi skiter i dom, dom behöver inte dras in i detta sammanhang, det är lite för hög nivå. 

  Tyskar har en sorts toaletter där bajset och annan avföring hamnar på en nivå ovanför vattenlåset så att man kan studera och lukta på sin avföring innan man spolar iväg den. Avföringens färg och lukt kan nämligen avslöja en hel del om i vilken kondition man befinner sig; lös, blek, urvattnad och sprutande diarrélik avföring tyder på akuta leverproblem förorsakad av ett kopiöst intag av starköl och sprit medan en fast, nästan välluktande mörkbrun/vinröd avföring tyder på att man har fastnat i den röda vinboxfällan.

  Visst är hundar äckliga som sniffar efter ANDRAS piss och skit.

 • pica_pica

  Nej, jag tycker inte heller att hunden verkar aggressiv. Har vana av polisdresserad mastiff som var ganska tuff. På väg till motionspasset  tvingades jag passera en lekpark och det var en pärs. När en hoper ungar kom skrikande för att kasta sig på hunden och ”klappa”. Jag fick en del skäll av föräldrar när jag sa att man aldrig ska låta sina barn rusa fram och klappa okända hundar.

 • 0Z_eastwitch0Z

  se mitt inlägg på fria tider

 • wisdom60

  Vad föranledde till detta??  Vi ser ju bara slutet….. Och han som filmade, bra att någon gör det, så att vi kan få detta dokumenterat…  Kan inte vara svårt att finna hunden kolla skattemärket……

 • antidotes

  Aldrig fel på hundarna bara dess ägare eller handhavare! Jag älskar hundar och har haft med hundar att göra i nästan hela mitt liv. Det finns inga dåliga hundar bara dåliga ägare. Så det så! Man måste lära sig och respektera signalerna hunden ger ifrån sig och alltid låta den ta första steget, aldrig trvinga den att hälsa på en osv, då kan det gå snett!

  • Sockna

    Jo det finns visst dåliga hundar, då man avlat på fel saker t.ex. aggressivitet, vilket ger en svårbemästrad hund. Dock är de dåliga hundägarna fler. Inför hundförbud för de som inte sköter sig. Hjälper inte det så måste vi förbjuda vissa hundraser bara för att slippa problemen, så är det.

 • Pingback: Sandra lämnade sin hund att svälta ihjäl för sin utländska killes skull