Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Patient tappades bort under rond eller var det läkaren


Patienten tappades bort under en rond, undrar om det inte var läkaren som var borttappad. Allvarligt talat är detta förmodligen något som vi tack vara regeringen får vänja oss vid.

Hoppas verkligen att det är många som slår näven i bordet och berättar för läkare och annan personal vad man anser om beteende som är idag på våra sjukhus. Glöm inte bort att ha ett samtal, eller sänd ett mail till er politiker. Under förutsättning förstås att det finns möjlighet att meddela sig.

Skattepengarna som ska gå till vår sjukvård, som vi alla betalat till under många år, går ju numera till ”pensionsräddarna”. De är prioritet nr ett , känns det som. Sedan gör sjukhuset i det här fallet en Lex Maria anmälan.

Till vilken nytta då? Om det blir något negativt ut av det, blir det bara en erinran. De blir aldrig straffade. Det känns som ett spel för gallerian. Inklusive slöseri med skattepengar.

Patienten som kom till US med en fotledsfraktur kunde inte opereras genast på grund av resursbrist. Då det även var platsbrist tvingades patienten byta avdelning två gånger och tappades samtidigt bort under en rond. Hur tusan kan man tappa bort en patient?

På grund av vårdplatsbristen hamnar patienten till en början på en akutvårdsavdelning inom kirurgkliniken. Men när smärtan i foten senare ökar, beslutar personal om en flytt till ett ortopediskt vårdlag på onkologen. Det är en strålbehandlingsavdelning. Enligt informationen, var ortopedpersonalen som arbetade på onkologen ej tillräckligt kunniga i ortopedi.

Och när det är dags för rond missar man patienten.

Först dagen efter får patienten en läkarbedömning av sin skada. Då något ingrepp inte kunnat genomföras under de första två dygnen finns det risk för att muskler i foten tagit allvarlig skada. Den bedömningen gör ortopedkliniken som nu gjort en anmälan till Socialstyrelsen enligt Lex Maria.

En intern utredning av ärendet har utförts av verksamhetschefen. Av den framgår bland annat att det bland vårdpersonalen funnits flera sommarvikarier men även fast personal med begränsad ortopedisk erfarenhet

ÖC

  • farsartat

    Det gäller att hålla sig frisk. Lättare sagt än gjort.

  • http://tveklost.wordpress.com/ Tourni

    Ja, det kommer verkligen bli ett livs äventyr för landets anställda inom vården när illegala invandrare på allvar börjar kräva sin vård.