Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Och årets Nordiska rådets filmpris går till – ”Play”


FILMPRIS Den kontroversiella och omdebatterade filmen ”Play” av Ruben Östlund, som återspeglar verkligheten där ett gäng invandrarpojkar rånar andra vita barn, vann årets ”Nordiska rådets filmpris” i Oslo.

Det känns i alla fall bra att andra länder uppskattar folk som belyser den mindre trevliga invandrarbrottsligheten, allt medan svensk PK-maffia blundar, döljer och förnekar in i döden det som händer utanför Stockholms gräddhylla. ”In your face, PK”, som någon så bra kommenterade priset för filmen Play. Filmen visar det råa tillvägagångssättet som de svarta barnen utsätter de vita för.

Ruben Östlund blev mer än en gång kallad för rasist av – ja ni vet vilka, vilket inte förvånade dem så mycket. Sebastian Blyckert och Anas Abdirahman (bilden ovan) i Ruben Östlunds film Play, blev favorit bland fyra av sex recensenter när SvD utsåg årets filmer 2011.

Den omdebatterade filmen ”Play” av Ruben Östlund, producerad av Erik Hemmendorff, tog hem det prestigefulla priset i konkurrens med danska ”A royal affair”, finska ”Kovasikajuttu”, isländska ”Á annan veg” och norska ”Kompani Orheim”.

I sin motivering skriver juryn bland annat ”Ruben Östlunds Play klev rakt ner i verkligheten, rörde om, provocerade och skapade en debatt som sträckte sig långt utanför filmvärldens råmärken. Play är en komplex, insiktsfull och begåvad socialpsykologisk fältstudie i mänskligt beteende, som tvingar åskådaren att spegla sig i sina egna fördomar och förutfattade meningar.”

– Det är både fantastiskt och otroligt smickrande på samma gång att få ta emot Nordiska rådets filmpris. Även om vi under 2012 har rest runt med ”Play” i fyra av de fem nordiska länderna och upplevt fantastiska reaktionerna och mottagandet av filmen, skulle vi aldrig ha vågat hoppas på att få priset i år, då konkurrensen har varit stenhård, säger Östlund och Hemmendorff i en första kommentar till priset.

Klippet från 2011

SvD

 • Andersonszkan

  Bra, mera sånt!

 • http://twitter.com/Askorbinsyra Tobias Andersson

  Härligt, grattis till de båda! :)

 • PETER NYMAN

  Nordiska Rådet har en förmåga att se sanningar.
  Viljan att se sanningar och realismen saknas i SVERIGE.
  Vad den breda allmänheten tycker är ointressant,vad som gäller är vad en mycket liten del anser
  .Men nu när nu så stor del av SVENSKARNA fått nya grannar och skolkamrater,nya arbetskamrater var det enda SVENSKEN klarade sig från
  Detta avspeglas i  mätningarna .

 • NE_Mannen

  Har inte Nordiska rådet blivit smittad av PK-Bacillen än, det är jättebra men förmodligen bara en tidsfråga innan Bonnierjudarna sätter tänderna i det också.

 • YOTHI_TARZAN

  Har denna film visats på SVT eller teve 4 ?????

  • intemeranu

   Nej. Den kommer aldrig att visas i TV4, möjligen i SVT, men först efter kraftig omredigering och sent på natten så att inga ”vanliga” människor har möjlighet att se den. Självklart kommer den att inledas av en halvtimmes pekpinneri och även efterföljas av ett timslångt studiosamtal mellan ett urval förnumstiga förståsigpåare som kan lägga allt tillrätta.