Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Inga fler poliser i Vänersborg


Politikerna i Vänersborg vill inte ha några poliser kvar. Enligt brottsportalen har det begåtts 365 brott de senaste tre månaderna. Det är ungefär 4,05 brott om dagen.

Men det räcker tydligen inte för att behålla polisen kvar. Nu är det carte blanche för Vänersborg.

Enligt vad Välfärdspartiet säger, är det ingen av de andra politikerna som är intresserade av att stoppa denna idioti. Hela staden blir öppen för det kriminella klientelet.

Vänersborg har tydligen enbart en flyktingförläggning. Det räcker. Finns inga fler uppgifter om den mer än hänvisning till kommunen.

Välfärdspartiet skriver så här i en debattartikel:

Om ingen agerar kommer den lokala polisen i Vänersborg snart att vara ett minne blott, det som händer är skrämmande.

Sällskap som i framtiden går rundvandringar i Vänersborg om stadens historia, får reda på att här låg en gång polishuset, då det fanns poliser i Vänersborg!

Detta scenario känns overkligt i dag men riskerar att bli en sanning i en snar framtid om ingen gör något åt detta vansinne.

Den lokala polisen avvecklas i Vänersborg, detta har polischeferna Niklas Hallgren (Uddevalla) och Klas Johansson (Trollhättan) oförhindrat sysslat med under lång tid. Vilka har makt att stoppa detta? Jo, det har ledamöterna i Västra Götalands polisstyrelse, dessa är politiskt tillsatta av riksdagspartierna. Hade Välfärdspartiet haft makt att förhindra neddragningarna hade inte Vänersborgs polishus avvecklats. Våra lokala politiker Lidell (M), Dahlin (S), Ekström (Fp), Carlsson (C) med flera kunde ha reagerat, men de vill tydligen inte ha någon lokal polis i Vänersborg. Om vi har fel, kan ju dessa redovisa vilka åtgärder de har vidtagit och resultatet.

För några år sedan fanns det ordningspoliser i Vänersborg dygnets alla timmar. I dag finns dessa poliser i bästa fall några timmar någon dag i veckan fram till ca kl 23:00 på vardagar och ca kl 02:00 på helgerna. För något år sedan fanns det en väl bemannad kriminal- och spaningsavdelning som nu sakta avvecklas då inga vakanser tillsätts. Under sommaren ändrades polishusets öppettider från 25 timmar i veckan till sex timmar. Vad var anledningen till detta, blev det någon besparing? Nej inte ett enda öre eftersom samma personal nu finns i polishuset bakom dörrar som är låsta för allmänheten.

Vari består det viktiga brottsförebyggande och kontaktskapande arbetet med våra ungdomar? Vi vet, det finns inget. Polisen kommer i bästa fall till skolan när det har hänt något allvarligt.

När folk behöver hjälp och lyckas nå polisen i Göteborg kan man få till svar vi skickar ingen bil, gör inget eget ingripande, då riskerar ni själva att bli åtalade för brott. Det innebär att invånarna i Vänersborg då får klara sig själva.

Välfärdspartiet, som enda parti i Vänersborg, reagerar kraftigt på denna avveckling av polisen. I första hand vill Välfärdspartiet ha en öppen polisstation dygnet runt med lokala ordnings- och kriminalpoliser som har en nära kontakt med allmänheten.

Vi vet att det ibland kan komma ordningspolis från Trollhättan, men vi anser att det är långt ifrån tillräckligt.

Vänersborg är ändå en kommun med ca 37000 invånare.

Morgan Larsson, Åsa-Katarina Liewendal, Bengt Rydholm, Jan-Erik Strid, Sven-Gunnar Larsson och Magdalena Hansson – Välfärdspartiet .

 

 

 • antidotes

  Skyddade sin dotter – fick flaska i huvudet. http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7988986

  • Malmoman64

   Vi kan ju utgå ifrån att killen inte heter Kalle eller Per, snarare mohamed eller ali. Omedelbar transport till flygplatsen och enkel biljett hem. Är kräket Svensk medborgare, fysisk kastrering utan bedövning. Jag tycker att man ska kunna dra in ett Svenskt medborgarskap för en utlänning vid brottslighet.

   • 585961

     Så klart, ut med den kriminella skiten

 • Andersonszkan

  Vänersborg som förr kallades Lilla Paris har på ett par decennier förvandlats till en sunkig och kraftigt berikad håla som kanske skulle må bra av ett namnbyte till Lilla Tunis.

  Nu anser alltså svenska myndigheter att en stad av denna storlek och karaktär inte behöver någon polis till befolkningens skydd – som i vilken arabhåla som helst; det är bara för dom svenska tjejerna som ska promenera över Dalbobron till Folkets Park på fredag kväll att ta på sig sjalen och ta med sig några bröder och kusiner – svårare än så behöver det inte bli.

  Och skulle det ändå uppstå bråk så löser man det på plats utan att behöva ta dyra polisresurser i anspråk – skjutvapen är ju ingen bristvara direkt i muslimträsket Sverige.

 • http://gidlöf.se Tomas

  Jaha! Och hur tror läsarna att Välfärdspartiet agerar när de
  får kännedom om ”Fallet Axel, 20 år!” på 
  gidlöf.se (disqus har tydligen inte rättat till protokollet än.)

  Dom rövar Staffans lillebror! Klicka här för att läsa mer!

  http://tomasgidlof.se/hemsida02.html

  Troligen känner de samma samhällsplikt som övriga partier.  

  Med vänlig hälsning.   Tomas.

  • ledsenfarmor

   Det är fruktansvärt. Ofattbart. Läste hemsidan, och är mycket upprörd nu.

   • http://gidlöf.se Tomas

    Hej ”Ledsenfarmor” !
    Jag tackar för din deltagande kommentar. Det värmer. // Tomas.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Så länge dom tillåter alla medborgare som inte är dömda för våldsbrott att köpa handeldvapen att försvara sig med i dessa polislösa kommuner är jag med på det. Och att det blir lagligt försvara sig själv, sitt hem och familj. Med dödligt våld.

  Då är jag med på det, men nånting säger mig så inte är fallet….

  • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

   Du bör dock vara licensierad jägare eller vara medlem i skytteklubb.

 • 585961

  Ja då får vi ta lagen i egna händer och försvara hus , hem , egendom  och anhöriga mot ovälkommet besök , kommer inte att lägga vantarna mellan och då kommer alla dolda brott i dagen, skyll er själva ni i styret och mediahäxor

 • Rolexus

  Så…? Finns väl många städer i Sverige som inte har polis.

  • http://twitter.com/Vansterwiki Vänster Wiki

    Vänersborg är större än Säffle.

 • PETER NYMAN

  Det var ett gnällande,detta sker över hela landet.Alla resurser som går att uppbringa från halal korv grillning,till att fly från brottsplatsen för att inte provocera går till Malmö