Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Bröstcancer-reklam i arabvärlden


Är lite svårt att inte le fast bilden har ett svårt budskap. I våra ögon så otroligt dumt och humoristiskt. Inte sjukdomen, den är fasanfull. Utan reklambilden. På sätt och vis är reklambilden som den ska, då även män i stor utsträckning kan få bröstcancer. Men i detta fall handlar det om att kvinnorna ska söka sig till en läkare i tid.

Under oktober uppmärksammas bröstcancer världen över. I Saudiarabien har en kampanj inletts för att öka kunskap om bröstcancer i landet. Men i stället för att placera kvinnor i reklamen, har reklammakarna beslutat att låta fyra glada män synas i kampanjen.

Sedan 90-talet har oktober specifikt tillägnats för att öka medvetenheten kring bröstcancer genom rosabandet-kampanjer världen över.

I Saudiarabien, där bröstcancer är den vanligaste formen av cancer, är sjukdomen tabubelagd och ofta lämnas cancern obehandlad till ett sent sjukdomsstadium.

Zahra Beast Cancer Association  har under oktober inlett en kampanj i Saudiarabien för sprida kunskap om sjukdomen i syfte att uppmuntra kvinnor att undersöka sig via mammografi och på så sätt förebygga allvarliga fall av sjukdomen.

Allt väl så långt, men i reklamen för denna kvinnliga sjukdom syns fyra män i stället för kvinnor. Till höger om dem finns den signifikativa rosa färgen.

Under förra månaden ifrågasattes Ikeas bortretuscherande av kvinnor till sin Saudiarabiska varukatalog.

SVT

 • Andersonszkan

  Vad jag tycker om att värna och vårda skäggubbarnas bakugnar ska jag nog låta vara osagt….

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Art

  Bilden är osannolik!!!
  Man baxnar och känner en mycket stor sympati över kvinnorna i Saudi.

   

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Arababiska homofiler hela bunten!

 • TraderT

  Enligt studier från olika håll i världen, drabbas cirka 0,5 % av all bröstcancer män vilket nog inte kan betecknas som ”en stor utsträckning” i förhållande till kvinnornas situation. Som ”gammal” medicinare har jag inte heller sett att denna officiella siffra ändrats under de senaste åren.

  Bifogar URL till en länk som visar hur vi med våra värderingar på ett seriöst och vettigt sätt försöker uppmärksamma denna sjukdom, utan att vi måste blanda in idiotiska och religiösa hänsyn i sammanhanget och som framgår av ovanstående bild.

  http://www.cancerfonden.se/rosabandet

 • antidotes

  En bild säger mer än tusen ord..

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  De hade säkert velat ha kvinnor på bilden, men det är ju inte tillåtet med kvinnor på bild i detta land.

  • Oxis

   Istället för svarta sjok och spökplumpar kunde väl fyra damer i rosa niqab(eller vad just den modellen heter) fått passera! Tycker man!

   • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

    Inte i saudi. Där riskerar män att bli sjukligt upphetsade bara det antyds att en kvinna närvarar.

 • PETER NYMAN

  Att IKEA följde denna inhemska kultur,det får man se som ett större problem för toleransen,än att MP önskar ta bort alla löjliga SVENSKS historiks minnes märken,eller med shairalags förespråkare i riksdagen.

 • Talibananas

  Bröstcancer är trist, prioritera bröstförstoringar istället. /Gubbaslemmet

 • Stuhre

  Fyra glada män och en i toppluva …Måhända en svensk?

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Hur gör dom reklam för prostataundersökningar? Visar glada getter?

 • pica_pica

  På Petterssons finns flera bilder från kampanjen i Saudi, med flera män och två svenska sponsorer – ja, IKEA var en av dem. Märkligt att araberna kan föröka sig så utan kvinnor?

  • blueviolet.sun

   Det heter Binary fission:

   Binary fission of prokaryotes

   Prokaryotic fission, which is binary fission, is a form of asexual reproduction and cell division used by all prokaryotes, (bacteria and archaebacteria), and some organelles within eukaryotic organisms (e.g., mitochondria). This process results in the reproduction of a living prokaryotic cell (or organelle) by division into two parts that each have the potential to grow to the size of the original cell (or organelle).

   LOL

 • Voluspa

  Fy fan vad tragiskt, kvinnor som skulle haft en bra prognos i västvärlden. Istället offrar dom sina liv på islams altare ( eller bönematta?). För att det är skamligt att ha bröst.