Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

SD-nämndeman avstängd från gängkrigsrättegången – jävrisk


SVENSK DUMSTOL Gängkrigsrättegången fortsätter nu utan SD-politikern Adam Marttinen (bild), som under lunchen idag röstades ut från att sitta med som nämndeman. 

Det var idag under lunchtid som frågan väcktes av målets domare efter att han fått uppgifter om att Marttinen även sitter som suppleant i polisstyrelsen  i Sörmland. Det uppstod då en diskussion ifall det skulle anses om Adam Marttinen (SD) kunde fortsätta vara nämndeman eller ej, i den så kallade gängkrigsrättegången. Överläggningar gjordes av berörda parter där det beslutade att SD-politikern inte fick fortsätta uppdraget.

Överläggningen handlade om huruvida Adam Marttinen kunde anses ha en förutbestämd uppfattning i skuldfrågan eller ej. Samma visa var det i fredags i förra veckan då Svea hovrätt bestämde att den stora gangsterrättegången med Södertäljemaffian skulle tas om sedan det även framkommit fakta om att en av nämndemännen också suttit i polisnämnden – men den nämndemannen är inte från SD, trots att SVT försökte vinkla det så.

Eskilstuna tingsrätt beslut blev alltså att Marttinen inte var mer välkommen att sitta kvar som nämndeman eftersom han anses vara jävig på grund av information i polisstyrelsen om rivaliserande gäng. Rättegången, som av säkerhetsskäl hålls i Västerås, fortsätter med reducerat antal nämndemän. Beslutet får ej överklagas.

ekuriren

 • Suecote

  Konstigt att ingen kommer på tanken om jäv när invandrare ska bedöma om andra invandrare ska få stanna i Sverige och få livstidsförsörjning av oss skattebetalare…

 • Skattkistan

  Alla risker att jäv kan finnas, skall naturligtvis kontrolleras. Då menar jag ALLA. Även om det gäller islamiska själasörjare i Malmö eller personer som är involverade i polisstyrelsen.
  Har förstått att nu går försvarsadvokaterna igenom massor av rättegångar för att hitta fall där jäv kan bevisas/anföras.
  Som skattebetalare suckar jag djupt och ser mina skattekronor försvinna ner i advokaternas fickor. I min enfald trodde jag att skola, omsorg osv kanske skulle få några kronor mer. Förstår nu att det blir inget över till den delen av ”välfärden”.

 • j_london

  Muslim-, gäng-, zigenar- och krimträsket Sverige är en parodi på sig själv. Knappt ens den mest tragiska bananmornarki man kan lyckas hitta i mörkaste Afrika, kan mäta sig med det som en gång i tiden var nationalstaten Sverige…

 • antikomunisten

  Sverige har domt sig sjalv till undergang och majoriteten av svenskarna ar SAAAA
  nojda.Lycka till ni svenskar som befinner er i coma.Det torde vara 90 %. 

  • j_london

    … lite drygt 90 procent…

 • Lucidor

  Att Fru Justitia är blind är ju allmänt bekant men att hon även är dum var en nyhet…

 • stefan101

  Man överreagerar någonting otroligt, polisstyrelsen sysslar väl med organisatoriska frågor och inte med enskilda fall, men så länge man kan pungslå skattebetalarna så är det tydligen frid och fröjd….

 • http://www.facebook.com/roger.jansson.3950 Roger Jansson

  Skulle det här vara bättre?

  Homofientlig imam får fortsätta som nämndeman

  http://www.dagensjuridik.se/2011/03/homofientlig-imam-far-fortsatta-som-namndeman