Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Levande död 16-åring får 10 000 kronor i skadestånd


PLÅSTER PÅ SÅREN  En 16-årig pojke registrerades på ett felaktigt sätt av Skatteverket genom att blanda ihop siffror som då gjorde att tonåringen helt plötsligt visades som avliden.

Det var i januari 2012 som en 16-årig pojke blev felaktigt registrerad som avliden i folkbokföringsdatabasen, genom att en klåpare till handläggare på Skatteverket hade angett felaktiga siffror i ett visst personnummer. Pojken får nu ”postumt” ett skadestånd på hela 10 000(!) kronor. Borde inte detta anses mer kränkande än när en busschaufför gör en obscen gest med ett finger till muslimer? De skulle först få 100 000 kronor för det.

Efter en knapp vecka upptäcktes den felaktiga uppgiften vilken också rättades till samma dag. Men då varken pojken eller dennes föräldrar hade blivit underrättade om den felaktiga registreringen har familjen nu, för pojkens räkning, begärt skadestånd av staten om 10 000 kronor för ideell skada.

Såväl Skatteverket som Justitiekanslern, JK, konstaterar att staten gjort sig skyldig till skadeståndsgrundande fel. Med hänvisning till praxis finner JK att skälig ersättning kan uppskattas till begärt belopp. Denna summa ska därför betalas ut till pojken.

Dagens Juridik

 

 

 • LtHornblower

  Men vafan? Han har registrerats som död i en knapp vecka utan att ha märkt det. Felet rättades. Vad är problemet? På vilket sätt har han lidit skada? Kan ge mig fan på att det är en migrant i farten.

 • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

  Hade det varit en muslim eller en zigenare hade DO gett honom 60 000:-

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    :)

 • Oberst

  Levande död? Förmodligen första gången en zombie får skadestånd. Eller inte.