Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Jämtländskt rekord i asylsnyftare


ASYLSNYFTARE Östersunds-Posten försökte under lördagen sätta nytt jämtländsk rekord i en lååång asylsnyftare, men troligtvis är nog rekordet större än så i tårdryparen om den sjuka illegala asylsökaren ”Mustafa” från Afghanistan.

ÖP kör snyftvalsen från början till slut om hur jobbigt det är för stackars Mustafa 25, som heter något annat, som efter att han inte fick asyl ”tvingas” leva som illegal invandrare med sina hemska mardrömmar i den kalla svenska hösten där regnet öser ner. Det finns ingen hejd på allt negativt i snyftaren, där han ”tvingas” sitta i en näst intill omöblerad lägenhet på en sliten soffa och ser ut genom fönstret på det kalla höstregn som vräker ner.

ÖP drar på i ullstrumporna:

Mustafas längtan efter ett nytt liv har lett honom till en återvändsgränd. Efter att Migrationsverket beslutade att han skulle utvisas till Afghanistan i våras valde han att gå under jorden och sedan dess har han befunnit sig i ständig rörelse, på ständig flykt undan svenska myndigheter. Utan något att åka tillbaka till eller att se fram emot. Han är en av över 6 000 flyktingar som valt att gå under jorden i Sverige i år. När Mustafa var 9 år dog hela hans familj i en raketattack. Nu befinner han sig ensam i ett höstkallt Sverige, allt sjukare i sin epilepsi, lamslagen av tanken på att tvingas tillbaka och oförmögen att göra planer för framtiden. Efter sex år i Sverige beslutade Migrationsverket att afghanske Mustafa skulle utvisas. Men han var bortrest när polisen kom för att hämta honom i maj och sedan dess har han befunnit sig på flykt.”

- En raket träffade vårt hus i Kandahar när jag var 9 år. Jag var den ende i min familj som överlevde, och av chocken fick jag svår epilepsi som jag medicinerats för sedan dess.

Ingenstans ifrågasätter reportern om raketattacken eller hans epilepsi, eller skriver att de har sett intyg på det. I ställer skyddar ÖP en kriminell människa genom att dölja var han befinner sig. Och vem har hjälpt honom till tidningen? Knappast ”Mustafa” själv.

Stackars Mustafa har suttit på den slitna soffan sedan morgonen och är tvingad att sitta där tills nattmörkret kommer krypande då han än en gång tvingas överlämna sig till medicinen och de återkommande mardrömmarna, snyftar ÖP.

Mustafa kom till Jämtland för någon vecka sedan och då var hans pengar slut. Han han heller inte ätit ordentligt på tre dagar, påstår ÖP utan att ha fakta på något påstående. Bekantas bekanta har hjälpt till med en tom lägenhet, (som någon svensk bostadslös som köat i flera år hade kunnat fått i stället), mat och några enstaka möbler, men hur länge han kan stanna vet han ej. Utanför dörren går han heller inte av rädsla för att bli upptäckt.

ÖP ökar på nivån i snyftaren ett par snäpp för att få de känsliga att fälla en tår:

Aldrig har myllret, färgerna och lukterna i hans barndoms Kandahar känts så långt borta. Gatorna och gränderna där han lekte, flög drake och lärdes upp till skräddare redan som litet barn. Hettan på de karga vidderna som omgärdar staden har bytts mot ett höstkallt Sverige och de eldstrider som när som helst kunde bryta ut och skörda människoliv utspelar sig nu bara i hans drömmar.”

Ja jösses vilket relevant myller med färger och lukter. Rappakalja varenda ord. Men denna gång var det inte kriget som gjorde att Mustafa var tvungen att ta sig till Sverige, ÖP igen:

En tonårsförälskelse var hans stora misstag som han försökte fria till.”

– Jag är shiamuslim och hon sunni och att jag trots det friade till henne gjorde hennes pappa och bröder rasande. Min faster blev utslängd när hon gick dit för att få svar på frieriet och två hotfulla män kom till mitt jobb, brände mig med cigaretter och varnade mig för att komma i närheten av tjejen eller hennes familj igen, säger Mustafa.

Men inga bilder visar ÖP upp på ärren från brännmärkena, eller ens nämner att de sett några, som hade kunnat öka på trovärdigheten något i rövarberättelsen.

De rymde då tillsammans, flickan, Mustafa och hans faster, till Pakistan där Mustafa direkt började leta de kontakter han behövde för att de alla skulle kunna ta sig vidare till Europa och Sverige. Varför han inte stannade i Pakistan framgår heller inte. De var inte ens jagade där, utan de ville bara ha ett bättre liv i Europa, genom en uppdiktad asylhistoria.

Mustafa fann nu ett sätt, han skulle åka i förväg och bereda väg för de andra att komma efter. Med människosmugglare via Kirgizistan, Ryssland, Vitryssland och Polen lyckades han till slut av en ”ren slump” komma till det förlovade bidragslandet Sverige där han sökte asyl och blev skickad till en norrländsk flyktingförläggning.

ÖP höjer sin snyftnivå ytterligare, *snyftsnyft*:

Men därefter började olyckorna komma slag i slag. Efter lång väntan meddelade Migrationsverket att han inte uppfyllde kraven för att få asyl och trots att han överklagade både en och två gånger, med hänvisning till sin allt svårare epilepsi, stod beslutet fast. Han skulle utvisas.”

– I maj åkte jag till Stockholm för att hälsa på en vän. När jag kommit dit upptäckte jag att mitt kort slutat fungera och när jag ringde hem sa mina kompisar att polisen varit där och sökt mig. De hade lägenheten under bevakning i flera dagar och jag vågade inte åka tillbaka, säger Mustafa, som varit på flykt inom landets gränser ända sedan dess.

Det är nu sex långa år sedan han lämnade sin familj i Pakistan med förhoppningen om att kunna ge dem alla ett bättre liv i Sverige och sedan dess har han inte haft kontakt med dem. Han har inte lyckats hålla något av det han lovat dem och upplever att han inte längre har någon möjlighet att vända tillbaka.

– Jag vill inte åka tillbaka. Jag kan inte åka. Jag får tre till fem epilepsianfall varje dag numera och har bara medicin för två veckor framåt. Jag har försökt förklara för Migrationsverket att jag inte känner någon i Afghanistan och att de mediciner jag behöver inte finns där, men de lyssnar inte. Eller så är det tolkarna som inte översatt ordentligt, säger Mustafa som inte längre vet vad han ska göra med sitt liv.

Jag har ingenting längre. Jag bara sitter här hela dagarna och försöker att inte tänka för mycket, för det är då jag får mina anfall. Jag har börjat få allvarliga problem med minnet och klarar inte att planera. Jag känner ingen. Jag kan inte gå ut, säger han med låg röst, medan det kalla höstregnet oförtrutet trummar på mot fönstret i hans lånade lägenhet.

Det känns som ett fängelse.

Sanna Vestin, påstådd sakkunnig på Flyktinggruppernas riksråd, Farr, som går ut på att syna Migrationsverkets beslut i sömmarna, säger:

– Om vi säger att Mustafa skulle dyka upp på vår rådgivning, då kan vi se på om det finns brister i Migrationsverkets handläggning. Om något överklagande blivit missat eller om det finns några helt nya juridiska omständigheter som kan påverka hans fall. Som exempelvis att han fått barn eller anställning i Sverige, säger hon, men betonar att hjälpen kan ta lång tid eftersom allt arbete görs av ett fåtal frivilliga och att det inte finns några garantier för att engagemanget kan få myndig­heterna att ändra sina beslut.

Ett utvisningsbeslut är giltigt i fyra år och de som lyckas hålla sig undan lagens långa arm så länge kan prova att söka asyl igen, så fungerar dårhuset Sverige. Uppskattningsvis enligt media finns det mellan 10 000–30 000 illegala invandrare i Sverige som kostar och snyltar varje dag, för att inte tala om alla brott de begår för ”att överleva”. I realiteten är det säkert uppemot 50 000.

ÖP skriver att ”Det är inte brottsligt att vara papperslös eller att hjälpa papperslösa människor att gömma sig undan myndigheterna.” Vi vet inte från vilken lagbok ÖP har läst ur, men om man uppehåller sig illegalt i landet efter ett domslut så är det brottsligt. ÖP märkte heller inte av något epilepsianfall trots att Mustafa får såna upp till fem gånger per dag. Ge honom ett mirakel-PUT och han garanterat blir frisk samma dag.

Det är inte konstigt att svensk gammelmedia går sämre och sämre när dessa låtsas-journalister med sina höga löner sitter och ska överträffa varandra med sina kilometerlånga snyftalster i slask-tidningarna. Vilket nyhetsvärde har det? NOLL. Vilken trovärdighet har det? NOLL.

ÖP

 • Mariah_Magdalena

  Det är naturligtvis en sorglig historia.
  Om den nu mot alla förmodan skulle vara sann.

  Men det finns miljoner liknande historier där ute i världen, och att ta hit alla, skulle ju snabbt omvandla vårt land, så att de problem och religionsströmningar som de sökte fly ifrån skulle de ha i lika hög grad här.

  När Sverige inte längre är ett västland – då kan vi inte hjälpa någon som flyr från förtryck, hedersvåld och religiös terror.
  Ett samhälle ska inte ta emot fler än det kan absorbera för att behålla sin identitet.

  • Blodsven

   Ja, skulle den mot förmodan vara sann, så är det naturligtvis en mänsklig tragedi.
   Nu är ju artikeln skriven av  svensk fulmedia, så att kontrollera sanningshalten eller att ifrågasätta en asylant finns ju inte på kartan. Skulle ex.vis vilja veta vad det kostade honom att anlita flyktingsmugglare, och hur fan han hade stålar till det. Likaså undrar jag vem som pröjsar medicinen han behöver, samt att såg inte reporterarslet några symptom på epilepsi under intervjun? Som sagt, jävligt tragiskt om det stämmer, men eftersom vi har den media vi har så går iallafall inte jag på denna ihåliga story…

   • 585961

     Har själv träffat en muslim som aldrig själv skulle tro på en muslim , alla ljuger säger han för att få som dom vill

 • http://www.facebook.com/people/Anders-Gorro-Johansson/626841038 Anders Gorro Johansson

   ”Det känns som ett fängelse. ”

 • monamuslim

  Han kan köpa Kockens kryddor från Rosengård, sen blir han väl nöjd och kan ta hit sina 100 anhöriga. Miljöpartiet fixar det och vi andra betalar

  • 585961

    Och knarkpartiet MP åker ur  riksdagen

 • StefanTenn

  Han har alltså varit borta från sin flickvän och faster i 6 år som kanske finns i Pakistan. Hmm…

 • Guest

  Denna artikel utlöste ett redigt epileptiskt sprattlande, alla mina anhöriga
  har tidigare avlidit genom plötsligt ändtarmsframfall.

  Tyck synd om mig !

 • Catinka

  Vad beror epilepsi på:
  ”Störningen i nervcellernas elektriska funktion kan bero på att cellerna
  har skadats eller t.ex. på en genetisk funktionsstörning i
  hjärncellerna. Skadan kan ha uppstått t.ex. under graviditeten eller vid
  förlossningen. Hjärncellerna kan på ett visst område av hjärnan ha
  utvecklats olika eller ordnat sig avvikande i förhållande till varandra.
  Epilepsin kan också vara följden av ett kraftigt, ofta till
  medvetslöshet ledande slag eller av hjärninflammation. Också växter i
  hjärnan, förändringar i blodkärlen i hjärnan, förändringar i hjärnans
  blodcirkulation eller förändringar i ämnesomsättningen kan vara orsak
  till epilepsi.”

  Därmed är en av hans lögner överbevisad, epilepsi uppkommer inte av chock!

  • 585961

    Men den kan bero på  inavel i flera hundra år, borde åka hem och fortsätta inaveln för här vill ingen ha  muslimlögnaren

 • DrThomasJackson

  Detta ovan är med ALL SANNOLIKHET EN TOTALT FABRICERAD HISTORIA som torde juridiskt sortera under grovt bedrägeri.

  Tack och lov att vanliga svenskar som de som driver Sweden Confidential känt sig manade att beskriva verkligheten när de som vi betalt för att göra det, Sveriges svinjournalister, inte gör det. Jag är väl insatt, via många kollegor i Stockholm och egen erfarenhet, hur det fungerar.   En av mina kollegor blev nyligen tillfrågad av en psykiater på Röda Korsets mottagning i Stockholm, ni vet de här patetiska läkarna som inte kan skilja verklighet från fiktion, om hen inte kunde skriva ut intyg åt en asylsökande som hade en liknande historia som den som skildras ovan en flykting som fått asyl och önskade förtidspension men hade fått avslag pga otillräckligt intyg från Röda K, detta tydligen eftersom Försäkringskassan inte litar på Röda Korsets intyg längre.  

   Hen (min kollega) frågade då Röda Korset om de någonsin ifrågasätter det som en flykting/”tortyrskadad” berättar. Min kollega blev totalt utskälld och nästan slagen av Röda Korsets läkare som skrek illröd i ansiktet ”hur kan du våga ifrågasätta flyktingar? Du kränker dem och fortsätter deras tortyr, ALLT SOM DET EN FLYKTING SÄGER MÅSTE TAS PÅ HÖGSTA ALLVAR FÖRSTÅR DU INTE DET DIN DJ-A IDIOT”.    
  Så fungerar det alltså på Röda Korsets flyktingmottagning.   Och i stort sett överallt där immigrationsindustrin florerar.

  Slutligen – man kan inte få epilepsi av chocken efter en granatattack. Till det fordras en organisk hjärnskada som oftast förutsätter medvetslöshet, IVA-vård etc.   Jag har under årens lopp haft en del flyktingar som försöker lura mig om just epilepsi eftersom narkotika typ sobril, stesolid etc ofta används vid epilepsi, de vill ha dessa mediciner som de sedan går ut och säljer och drygar ut kassan med. Sannolikt säljer Östersundsflyktingen sina epilepsimediciner och tjänar OK på det.   En doktor som nekar att delta i dessa bedrägerier blir inte långlivad någonstans i vårt superkorrupta SKL (landstingsförbund).
  mvh
  dr tj

 • biran

  Ännu en kriminell storskojare som vill att vi skattebetalare skall försörja honom.

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

  Värt att observera: artikeln är illustrerad med en bild av vad som förmodas vara Mustafa (endast benen syns) där han sitter i soffan och han är barfota. Förstärker eländesbilden som uppmålas i artikeln. Hur många kommer att tänka på Nils Ferlins dikt: ”[...] du barfotabarn i livet […]”?

 • svartamalin

  Är alla i Sverige så genomkorrumperade att någon eller flera i sin maktposition inte kan få stopp på detta. Det som pågår nu i Sverige är det värsta bedrägeri och landsförräderi som någonsin skett i ett fredligt land!! Och Ni galna journalister är nyttiga idioter:(!

  • 585961

    PK (politiskt Korrupt) journalister är lika stora lögnare som muslimerna slutat läsa den värdelösa lögnaktiga skit dom sprider. hoppas dom är arbetslösa snart så kan vi skicka ut hela högen när de lögnaktiga muslimerna ska ut ur landet , SD 2014

 • diskriminerad_svensk

  Det här är ett bra exempel på den sinnessjuka journalistik vi har i Sverige där asylsökande som ljuger alltid får sina lögner framförda utan minsta ifrågasättande. 

 • Broktorp

  Sex år i Sverige och är helt beroende av tolkar.
   
  Jag bodde drygt två år i ett annat land där jag inte kunde språket. Jag lärde mig språket själv och när jag åkte hem talade jag språket, om än dåligt. Redan första kvällen lärde jag mig räkna till 99 genom att titta på Bingo på TV.

  Karl måste vara fullständigt tappad bakom en vagn om han efter sex år i Sverige inte kan få fram att han behöver mediciner.

  • tokeskil

    Han har spelat bingo med bara 75 nummer därav den dåliga kunskapen i matte.

 • http://www.facebook.com/people/Olle-Hilmersson/1839672612 Olle Hilmersson

  skickade ett mail till journalisten nu.

  marcus.berglund@op.se 

  • SWEbuilder

   Hur löd mailet?

   • http://www.facebook.com/people/Olle-Hilmersson/1839672612 Olle Hilmersson

    Hej

    Läste din vinklade artikel om Mustafa. Har ett råd till dig: Skaffa dig ett nytt jobb, för journalist duger du inte som. Har sällan läst en sämre artikel än den du skrev. Var finns det kritiska förhållningssättet? Var finns objektiviteten? 
    Lycka till!Mvh Olle

    • SWEbuilder

     Hehe, publicera svaret om du får nåt :)

 • SWEbuilder

  Och JAG får epilepsi när jag läser sån förljugen smörja!

 • 585961

  Dårhuset Sverige blir bara värre och värre, ingen svensk vill ha dom här , inga bostäder finns, snart är alla pengar slut vad fan gör du då herr Ullentott FP och Svinfelt M och knarkaren Romson MP tar ni pengar ur egen plånbok  och försörjer dom hemma hos ER????? Folkomröstning behövs omedelbart och varför stannade inte lögnaren i Ryssland eller första EU land Polen var det för dåliga bidrag där???

 • Snodden

  En person som fick flera ep anfall om dagen skulle ha så mycket att hjärnskador att den skulle vara som ett kolli, vore nog bättre om han spelade apatisk för att verka lite mer trovärdig.

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  En mycket bra kommentar i pk-blaskan som censuren inte begrep:

  ”Lycka till Mustafa (som heter något annat)!
  Du verkar ha en positiv och bra inställning och jag håller tummarna för att du och din familj får återförenas i Pakistan eller Afghanistan, och att ni kommer trivas och äntligen känna er trygga tillsammans i ditt gamla hemland.”

 • bloodgrape

  Kandahar har från December till Mars under 10°. Januari ligger tempen nära noll! Regnar gör det också, så sluta å gnäll om taskit väder!  Varför Mustafa måste skydda sitt namn är konstigt, alla har ungefär samma namn, typ Muhammad,Acmed,Ismail,Mustafa osv. Om han hette Gösta så förstår jag att hans namn skulle skyddas!