Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Gambian dömd för brott mot utlänningslagen – för tredje gången


ÅTERFALLSFÖRBRYTARE  Genom beslut från Svea hovrätt den 20 november 2007 har Lamin Beer, som är medborgare i Gambia, utvisats från Sverige med förbud att återvända hit före den 12 september 2017.

Utvisningen har först verkställts den 25 juni 2008 och därefter på nytt efter att Beer återvänt till landet den 15 september 2009 och den 14 juli 2011. Åklagaren har yrkat att Lamin Beers återreseförbud ska förlängas i tre år med stöd av tidigare meddelat utvisningsbeslut. Lamin Beer har vidgått de faktiska omständigheterna men har förnekat brott på den grunden att han nekats inträde i Gambia och skickats tillbaka till Sverige av gambiska myndigheter.

Lamin Beer som nekar till brott påstår dels att de gambianska myndigheterna vägrade att ta emot honom och dels att det var fråga om nöd för att ta hand om sin familj och barn i Sverige. Efter att ha kontrollerat hans papper uppgav myndighetspersonen i Gambia att Lamin Beer inte längre var gambisk medborgare då han inte vistats i landet på mer än 18 år, och att han därför inte hade någon rätt att vistas i landet.

Myndighetspersonen kunde också se att gambiska myndigheter tidigare nekat Lamin Beer att komma in i landet och frågade Laman Beer varför den svenska polismyndigheten trots detta hade verkställt utvisning till Gambia igen. Lamin Beer uppgav att han inte visste varför. Han flög tillbaka till Sverige följande dag, något som betalades av gambiska myndigheter.

Han hade inget pass med sig och kom in i Sverige genom att visa upp de papper från Migrationsverket som han använde vid resan till Gambia. Sedan återkomsten till Sverige har han bott med sin fru och dotter och ägnat sig åt sina studier. Han tog kontakt med Skatteverket för att få ett nytt ID-kort men har inte varit i kontakt med Migrationsverket eller någon annan myndighet sedan han kom tillbaka till Sverige.

Lamin Beer dömdes for brott mot utlänningslagen år 2009 och år 2011. Enligt uppgift i belastningsregistret blev han villkorligt frigiven den 20 juli 2011 med en återstående strafftid om 20 dagar. Med hänsyn till att Lamin Beer har återfallit i likartad brottslighet kort tid efter den senaste domen ska påföljden bestämmas till fängelse två månader och den villkorligt medgivna friheten ska förklaras helt förverkad.

Enligt gällande utvisningsbeslut har Lamin Beer förbjudits att återvända till riket före den 12 september 2017. Att Lamin Beer nu döms för brott mot utlänningslagen för TREDJE gången utgör inte tillräckliga skäl för att förlänga återreseförbudet. Åklagarens yrkande om förlängning av reseförbudet ska därför ogillas.

Tingsrätten dömde, vilket Svea Hovrätt fastställde den 3 oktober:

 • Lamin Beer, 801225-923*, Saknar Adress. Medborgare i Gambia. Förmodligen tolkbehov då tre olika jurister tagit betalt. För brott mot utlänningslagen till fängelse två månader. Yrkandet om utvisning ogillas.
 • Carla Pantzar tillerkänns ersättning av allmänna medel med 2 950 kr.Max Fredriksson tillerkänns ersättning av allmänna medel med l 506 kr. Mats Floden tillerkänns ersättning av allmänna medel med 10 294 kr. HR: Mats Floden tillerkänns ersättning av allmänna medel med 5 019 kr.
 • Mål nr B 11441-12, B 7922-12

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Dags att införa pass/visum kontroller vid gränserna. 

 • tokeskil

  Sätt elstängsel 10meter högt samt stora råttfällor så slipper vi såna här kloakråttor som inte ens är välkomna i sitt eget land.

 • Saxtorparen

  Är man Neger så gäller inte vitingarnas lagar .
  Så är det .

 • Fryke

  Att hans hemland inte ens vill ha honom bevisar väl att nåt är fel?
  Kan man inte inrätta en ö där statslösa kan få bo o ta hand om sig själva – lite typ som i  Escape from New York?
  Bara att dumpa dom där och låta dom göra det dom gör bäst… ja vad nu det kan vara? :D

  • antikomunisten

   Dom gamla franska besittningarna i Gayana har gott om plats.Dom
   gamla fangelserna inklusive Javulson star ju tomma.

 • PKcensuren

  Svenska systemet läcker som ett såll

  Undrar om det är medvetet?

 • 585961

  Måste inte en sån neger finnas på  nån stopplista vid  infarten till Sverige, se till att negerskiten inte kommer in nån fler gång dom tar inte ett nej för ett nej det är dom för korkade för, nej nu får det vara nog ut med hela familjen dom verkar ha gott om respengar