Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Asylsökande vitryss stal på Åhléns i Frölunda – utvisas


EN RÖVARE IGEN  Vitryssen Dzmitry Yuryeu knallade in i butiken Åhléns och ansåg att han behövde lite varor utan att betala, så han stal produkter värda 4 507 kronor. Stölden skedde den 18 augusti 2012 i Åhléns butik på Frölunda Torg i Västra Frölunda.

Dzmitry Yuryeu förekommer under två avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast den 20 april 2012 av Göteborgs tingsrätt för två fall av snatteri till 150 dagsböter. Dessförinnan godkände han den 5 augusti 2011 ett strafföreläggande för stöld varvid påföljden bestämdes till villkorlig dom jämte 40 dagsböter. Han vill nu inte bli utvisad för då mister han kontakten med sitt barn – stackaren. Det skulle han tänkt på lite tidigare.

Han uppger att han kom till Sverige några dagar innan han begick stölden. Hans sambo kom någon dag efter och de ansökte om asyl hos Migrationsverket. Hans sambo är gravid och ska snart föda deras barn. Han har just fått avslag på sin asylansökan och hade tänkt lämna Sverige för att sedan ansöka om uppehållstillstånd igen på grund av anknytning till sin sambo och sitt ännu ofödda barn. Om han utvisas kommer han berövas möjligheten att upprätthålla kontakt med sitt barn. Hans sambo har fortfarande inte fått besked på sin asylansökan.

Med hänsyn till att Dzmitry Yuryeu inom kort tid har gjort sig skyldig till likartad brottslighet och att han saknar arbete och bostad i Sverige kan det antas att han kommer att göra sig skyldigt till fortsatt brottslighet här i riket. Han ska därför utvisas och förbjudas att återvända hit inom fem år.

I åtalet står det att en utlänning får utvisas om denne döms för ett brott som kan leda till fängelse och det kan antas att denne kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet här i landet. Då kan man fråga sig varför inte dessa zigenare, araber och somalier visas ut då som finns ett otal gånger i belastningsregistret.

Göteborgs tingsrätt dömde, och Hovrätten fastställde:

 • Dzmitry Yuryeu, 801113-823*, c/o Hetagyrov Tamaz, Gundefjällsgatan 303, Igh 1401, Mölndal. Medborgare i Vitryssland. För stöld till fängelse en månad samt utvisning ur riket på fem år.
 • Advokat Cecilia Kongbäck tillerkänns ersättning av allmänna medel med 12 050 kronor. HR: Cecilia Kongbäck tillerkänns ersättning av allmänna medel med 3 765 kr,
 • Mål nr B 10344-12

Nämndemannen Per-Henrik Berg var skiljaktig i frågan om utvisning och anser att Dzmitry Yuryeu har sådana personliga förhållanden, då hans gravida sambo sökt asyl i Sverige, att yrkandet om utvisning bör ogillas såsom oskäligt.

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  Stjäla varor –> utvisning.
  Vållande till annans död –> fängelse men ingen utvisning.
  Belönad med PUT när han sitter inne.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Grov misshandel -> Samhällstjänst, ingen utvisning. 

 • http://avpixlat.info Realisten70

  Jag tycker faktiskt att vi kan tillmötesgå honom här och visa lite barmhärtighet.

  Vi tar och utvisar hans sambo också så han kan få lov att umgås med henne och sitt barn.

  • NE_Mannen

   Veckan bästa förslag, borde bli vägledande norm, så kallat prejudicerande fall     ;-)

 • Mimmi Mus

  Så bra att snattaren inte får vara kvar i landet. Han är en stor fara för den allmänna säkerheten och ska givetvis utvisas, till skillnad från alla utomeuropeiska individer som rånar, våldtar, misshandlar och tar livet av sina offer men trots den grova brottsligheten får vara kvar i brottsparadiset.

 • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

  hade han varit muslim från menaträsket skulle han garanterad fått både stanna och put..

  • NE_Mannen

   Du glömde villan och BMW’n…….

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Glömde hans kompisar hemma att berätta att det inte är särskilt smart att begå brott när man söker asyl?

 • farsartat

  Våldtäktsmän har fått stanna, men inte en snattare?! Inte för att jag vill att snattaren ska få stanna såklart, men nog är det snett. Kanske ännu ett bevis på 7-klöverns iver att utrota folket?

 • NE_Mannen

  Det här med 5 år är ju löjligt, livstids utvisning ska det ALLTID vara, annars kommer de hit som ‘turister’ och snor allt som inte sitter fast, ääääh de tar det också. Kylspray + hammare eller skruvdragare.

 • j_london

  Men alla kriminella araber då…!

  Bra… det är rätt. Ut med utlänningar ut landet som inte kan sköta sig. Vad som dock är mycket märkligt, är:

  ALDRIG att någon arab eller muslim utvisas. Det kvittar hur förbannat illa en arab eller muslim bär sig – nog fan får han stanna kvar i landet!
   
  Han kan skjuta, knivskära, stjäla, plundra försäkringskassan på miljoner, mörda, våldta, slå ihjäl gamla kvinnor (Landskrona), misshandla intill döden åldriga svenskar (Kortedala Torg). Men aldrig att det blir fråga om utvisning. Aldrig!

  Uppenbarligen är islamiseringe så viktig för muslimträsket Sverige – att man inte kan undvara en enda kriminell och vidrig muslimarab!

  Men skulle en vitryss stjäla för 4 500 spänn, ja då blir det utvisning på stående fot! Jag försvarar naturligtvis inte vitryssen – men var i helvete finns konsekvensen?

  En sak vet jag: den finns i alla fall inte i muslimträskets korrupta domstolar…

  • blueviolet.sun

   Det jobbar araber på migrationsverket det ver jag för när jag kunde ansöka permanent uppehållstillstånd så var det en arab som va tjänsteman där på Migrationsverket i Västerås; och han va skit otrevlig mot mig (visst jag va inte muslim)
   D-: 

   • j_london

    Los arabes son maranos… y muy feos. Me odio a los arabes.

    • blueviolet.sun

     Son unos trogloditas xD

     No entiendo por qué no se saben adaptar D-: realmente están obsesionados con su librito y su profeta pedófilo D-:

     • j_london

       Si, si… vienen de las cuevas…

 • Talibananas

  Kanske barn är en metafor för stöld… Han skulle riskera att förlora kontakten med sitt skötebarn om han kom för långt bort från de svenska jaktmarkerna för tillgreppsbrott. Om ni letar efter en naiv svensk har ni kommit fel, utgå.

 • tokeskil

  Iväg hem med hela tjuvsläkten så kan dom återförenas bäst fan dom vill.

 • loofon

  Helt riktigt!
  Det enda sätt han skulle ha kunnat klara sig kvar här vore om han hade varit islamist.

 • Bolpen

  Per-Henrik Berg bör söka nytt jobb.
  SD 2014

 • tokeskil

  Per-Henrik Bög kan väl erbjuda honom att dela säng.