Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Advokatförbundet vill sparka ut SD från domstolarna


SKEV INSTÄLLNING Anne Ramberg, advokatförbundets generalsekretare, vill kasta ut alla representanter för Sverigedemokraterna som sitter som nämndemän. I SVT-inslaget nedan kan man tolka berättarröstens version som att det är en SD-man som varit jävig i Södertäljerättegången som måste göras om, men det var en nämndeman som även suttit i polisnämnden som utgjorde det.

Enligt den ”demokratiska” generalsekretaren skadar SD-politikerna förtroendet för domstolarna. Men att islamister som Waberi och Kaplan kan sitta i riksdagen och bestämma över folket eller att såna nämndemän som imamen Ayoub Chilbi, som är öppet islamist, homofob och ”själavårdare” för muslimerna på häktet i Malmö, får sitta som nämndemän bekymrar inte Ramberg alls. Hur ska man tolka hennes odemokratiska och patetiska uttalande?

Frågan om nämndemän ska döma i svenska domstolar har debatterats flitigt i flera år och fick nytt bränsle efter gårdagens beslut att den gigantiska rättegången mot det så kallade Södertäljenätverket måste göras om sedan en av nämndemännen funnits vara jävig.

Lyssna noga från start och säg hur ni tycker det låter i era öron. Det borde nästan vara åtalbart denna vinkling.

Anne Ramberg, generalsekreterare för advokatsamfundet, har naivt nog tidigare försvarat nämndemannasystemet på tingsrättsnivå. Där sitter det inga jurister, utan politiskt tillsatta. Hade det i stället införts en jury som fick bestämma, eller juridiskt kunniga som är objektiva hade desto fler fått fängelse, hårdare straff och fler utvisningar. Igår gick dock Ramberg ut och raljerar över att Sverigedemokrater kan sitta som nämndemän.

- Det tycker jag inte om, men det är en naturlig följd av det system som vi har. Jag tycker att den politik som Sverigedemokraterna för strider mot mycket av de grundläggande principer som kännetecknar en rättsstat. Om de till exempel sitter med i migrationsdomstolarna skadar det tilltron till domstolarnas oberoende och domstolarna som sådana, säger Ramberg till SVT.

Hon bedömer och uttalar sig alltså från sin egna politiska inre kompass och inte på ett proffsigt sätt som man borde kunna kräva av en sådan här högt uppsatt person.

Sverigedemorkaternas ledningen anser helt riktigt att det vore orättsvist att utesluta ett parti och att det finns stora åsiksskillnader mellan partierna, där till exempel moderaterna traditionellt varit för hårdare straff. Justitieminister Beatrice Ask säger däremot att det inte är aktuellt att riva upp nuvarande system.

- Det finns stort stöd för nämndemannainstitutet som helhet och det är väldigt sällan som det inträffar stora felaktigheter, säger Ask.

Något som är en sanning med en väldigt stor modifikation. Vi vet inte hur många domar vi presenterat där felaktigheterna är fler än det som är rätt i domen. Och att det är en sådan stor skillnad på tingsrätt och hovrätt påvisar den saken ännu mer.

SVT

 • Tompas

  Vore väl bättre att sparka ut henne ur domstolarna i stället.

 • j_london

  Den ene förrädaren efter den ande står i kö för att förinta Sverige! Hur i hela friden kan sådana här vulgära PK-häxor få uttala sig i nationella nyheter?

  Jo därför att:
  muslimsvensk DDR-television helt och hållet har annamat den allmänt vedertagna PK-destuktionspolicyn för Sverige.
  Att det i dag sitter muslimer och islamister i både regering, riksdag och svenska domstolar är fullständigt OK.

  Själv säger jag att det handlar om fullständigt oacceptabelt vanvett!

  Denna vidriga Anne Ramberg, advokatförbundets generalsekretare, skulle ha en spark i häcken så att hon flög så långt att hon aldrig någonsin  hittades… utan bara låg där och ruttnade någonstans.

  (Hoppas denna bisarra, vedervärdiga kvinnliga quisling läser det här!)

 • antikomunisten

  Den enogda karringen borde avga.

 • 585961

  Hur kan denna PK häxa välja bort en demokratiskt vald nämndeman , hon borde uteslutas ur advokatsamfundet direkt och betala själv de 200 miljoner kostnaden är i rättegångskostnader  för dessa muslimidioter som lever på bidrag plus en massa kriminalitet , finns det ingen skam i kroppen på en del bisarra idioter i samhället , dra kostnaderna  för advokater  från det dom har i bidrag  de lata missfostren ,

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Märkligt att advokaternas högsta höns inte förstått konceptet hur svenskt rättsväende är uppbyggt. I så fall borde väl alla med en annan åsikt än de tilltalade inte få döma i de mål det berör. DVS MP medlemmar skulle inte få döma i miljömål. Centerpartister inte i  mål rörande lantbrukare. Man kan göra en massa rubbade kopplingar om man vill. Ett typiskt falla av rubbad kärringlogik.

 • 530729

  Har hon ens den blekaste aning om vad Sverigedmokraterna står för? Har hon läst SDs partiprogram?
  För att travestera denna advokat lite… -Fru Ramberg, jag tycker inte om att du har en så hög post inom rättsväsendet, men det är en naturlig följd av det system som Sverige har. Jag tycker att ditt antidemokratiska uttalande strider mot mycket av de grundläggande principer som kännetecknar en rättsstat.
  Jörgen

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  I sann demokratisk anda. 

 • Professorme

  Hur kan man då tillåta en Muselmansk Imam sitta som nämndeman tillika ”själavårdare” på häktet. Han som dömer dem han känner. Vad går denna kvinnas retorik ut på??? Man måste snart börja undra vad i h-e som pågår här.
  Att advokatskamfundet överhuvudtaget skall yttra sig är märkligt. Detta är till syvende och sist ett politiskt beslut. Att tillhöra ett parti är ju grunden för att sitta i nämnden. Vad för parti man tillhör finns inte inskrivet i nämndemanna stadgan. Däremot är Jäv, inte tillåtet vilket borde rendera den muselmanksa imamen uteslutning.

 • Fryke

  Ja nog var detta vinklat till max – enbart för att ta bort focus från den som varit jävig.
  Vilket parti tillhör den personen EGENTLIGEN??

  Och som näms nedan – muslimer som nämdemän – DET är väl fan sjukt om något att ens tänka tanken på att ha dessa as som ska representara demokrati?? *vad fan?!*
  Finns inte en muslim som kan stava till ordet ens, och KAN dom stava så kommer ett tillägg: ”gud är stor”… *spyr på islam*

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Den jävla batikhäxan skall stå för vad hon säger och ”klädsamt” AVGÅ ! Klart olämplig med den inställningen till svensk lagstiftning !

 • j_london

  Anne Ramberg är en ärketypisk nyfascist…

  Det är inte alls bra för det lilla som finns kvar av demokratin – i det som finns kvar av Sverige – att en nyfascist som Anne Ramberg skall fungera som advokatförbundets generalsekretare.

  Hennes odemokratiska uttalande är ärketypiskt för en fascist. Hon vill lägga munkavle på det pluralistiska samhället.
  Genom att bara godkänna 7-klöverns korrupta politiker som dugliga att fungera som nämndemän – gör man sig till talesman för en fascistisk diktatur, den gången man önskar selektera de politiska representanterna.

  Hallå SD – nu måste ni agera. Undersök var man kan anmäla den här haggan… hon är oerhört farlig för svensk rättssäkerhet. Som definitivt inte tål mer skit än den redan är till bristningsgränsen är full av…

 • loofon

  Det borde vara möjligt att pröva  uttalandet ”den politik SD för strider mot mot principerna i en rättsstat” i rätten!

  Den här människan är generalsekreterare i advokatsamfundet och det är av ytterlig vikt för bevarande av demokratin att ingen opåtalat får komma med sådana uttalanden.

  Vem här tror att det hade saknats motfrågor om hon sagt samma sak om kommunisterna eller miljömarxisterna?

  • Blaator

   Instämmer ! Hela verksamheten i Samfundet bygger på 8 kap. RB, Rättegångsbalken. Vare sig RB eller Samfundets ledamöter har mig veterligt lämnat mandat till Generalsekreteraren att driva sina egna politiska frågor. Uttalandet är, som sådant, snarast författningsvidrigt. 

 • Blaator

  Ramberg använder Advokatsamfundet som sin privata megafon. Antagligen har det inte gått upp för henne att om man skulle ports sd-nämndemän så måste man också ”porta” sd-sympatiserande juristdomare. För att det skall vara möjligt måste någon, antagligen SÄPO, spana och utröna vilka domare som har ”fel” sympatier. Alla domare utom möjligen de som är politiskt aktiva för apk+v+mp+sap+c+kd+fp+m kommer att bli telefonavlyssnade i personalkontrollsyfte. Givetvis måste advokater och andra jurister också kontrolleras.
  Så sent som i förra veckan hörde jag två advokater säga att ”nästa gång blir det Åkesson”. Hinner åsiktspolisen byggas ut före valet ?
  Sveriges Advokatsatsamfund får hänga upp porträttet av sin Generalsekreterare bredvid andra Sanna Demokrater som Generalsekreteraren i Högsta Sovjets Presidium Iossif Vissarionovitj Stalin och Generalsekreteraren i Koreas Arbetareparti och Demokratiska Folkrepublikens Evige President, Kim il Sung.
  Har man blivit generalsekreterare så har man.

 • scarface_sweden

  Ärligt talat.
  Detta borde anmälas till Europadomstolen eller liknande. Hade jag haft tid hade jag skrivit, men sitter nu förfullt och jobbar med nya hemsidan. Vissa tekniska funktioner vill inte riktigt som vi vill :-(

  • 530729

   Gör som jag brukar göra när datorn jävlas med mig… skrik åt den eller sparka till den! Se’n brukar den fungera igen.
   Jörgen

   • scarface_sweden

    Det gör jag när jag är sur på datorn :-) Men nu vet jag att problemet ligger utom min kontroll. :-)

 • bogartius

  JAG HOPPAS
  att ni som reagerar på hennes påhopp
  också visar detta omgående i mail.
  Vi måste visa Ramberg att vi inte tolererar hennes agerande. 

  SD-s representanter har valts av svenska folket, och detta respekterar  hon inte.

  Hoppas att hennes avsky mot SD slår tillbaka med full kraft!

  Maila NU…..

 • tokeskil

  En kvinna som ”sugit” sig sakta men säkert mot toppen!

 • antidotes

  ”Släng ut SD…”. Hahaha – fy f… vad genomskinligt!!! Dom rövkn*llar sig själva med sin egen ignorans!! Vidrigt!!

 • ghost22

  Kvinnor som Anne Ramberg är dom första islamisterna
  kommer att göra ett huvud kortare när dom tar över!
  Hon har allt vinna på ett starkt SD och eller SVP,ND

 • Andersonszkan

  Den svenska advokatkåren är jämte glasmästarna de aktörer som tjänat mest på den misslyckade svenska massinvandringspolitiken – Anne Ramberg är lika trovärdig som hennes hårfärg.

 • kirre

  Dags att sparka ut Anne Ramberg från Advokatsamfundet.

  • tokeskil

    Visst menar du från planeten?

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  http://annerambergs.wordpress.com/2012/10/08/om-behovet-att-reformera-namndemannainstitutet/
  Hon drar här upp vissa åsikter och i samma andetag nämner hon SD inte ska
  få vara nämndemän. Det hon glömmer är extremideologin islam. Bara att
  lyssna till vad islamisten Waberi (M) säger
  http://www.youtube.com/watch?v=wNDeeoUNvAk som skall företräda islams
  läror. Muslimerna har deklarerat att demokrati skall bort och ersättas
  med sharialagar. Varför sitter det då en islamist som nämndeman
  http://www.swedenconfidential.info/2012/10/06/islamiseringen-av-svenska-domstolar/