Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

86-årig cancersjuk fick vänta på hemresa i fyra timmar vid entrén


SKAMVÅRDEN  Man undrar om politikerna sitter och gottar sig åt detta när det händer dagligen. 86-åriga cancersjuka Elsa Iverbring fick vänta i fyra timmar i sjukhusets entré på att få sjukresa hem.

- ”Skrämmande att gamla och sjuka behandlas på det här viset”, säger sjukhusvärdinnan Ing-Britt Svensson om misären som gjorde att den svårt sjuka och rullstolsbundna Elsa inte kom hem till sitt Simrishamn på fyra timmar. När Elsas kontroll, som tog 30 minuter, var klar var klockan 11.30 och vårdpersonalen ringde då efter sjukresa. Beskedet de fick var desto dystrare. Elsa inte kunde få sin hemresa förrän klockan 16 – fyra timmar senare.

Elsa och hennes dotter Elisabeth fick alltså sitta och vänta i Centralsjukhusets entré i över fyra timmar.

– Hon har väldigt ont i stjärten och har bajsat på sig. Vi fick ta oss till akuten för att få hjälpa att byta, säger Elisabeth med gråt i rösten. Mamma har inte haft någon aptit, men som tur var tog jag med näringsdryck. Hon är svårt sjuk. Vem tar ansvar om det händer henne någonting.

Sjukhusvärdinnor hjälpte mor och dotter att ta sig till akuten och med kontakten med färdtjänsten. De berättar att deras chef har gjort en avvikelseanmälan i Elsas fall.

– Utan er hade jag ringt polisen eller brandkåren, säger Elisabeth.

– Det har hänt ett antal gånger den senaste tiden att det har blivit tre timmar eller längre väntan för patienter, säger sjukhusvärdinnan Ann.

Det har varit stora tekniska problem med färdtjänst och sjukresor som har lett till många förseningar, när Skånetrafiken tog över beställarverksamheten från 24 av Skånes 33 kommuner. Som vi har skrivit om innan så beställer man delvis resorna i Skånetrafiken via Senegal.

Relaterat
Fel ställa höga krav på att prata svenska
Färdtjänst i Skåne bokas via Senegal

kristianstadsbladet

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Vidrigt. Vi reserverar lyktstolpar år skånetrafiken ansvariga och ansvariga politiker. Er tid kommer.

  • j_london

   Du menar de stolparna som i toppen avslutas med en vinkel i ca 50 grader…

   • Mariah_Magdalena

    Visst är det lägligt…….;-)

   • antikomunisten

    He he he

 • YOTHI_TARZAN

  Det måste vara så att politikerna i Skåne tycker att det är kulturberikande att färdtjänsten går via negrer i Senegal.
  Som en parentes ska jag säga att vi som har något i skallen kunde redan på 80 talet förutse att åldringsvård och sjukvård skulle vara ett stort stort problem när åldringsboomen skulle komma igång på 2000 talet.

  • Blodsven

   Åldringsboomen är en piss i Nilen jämfört med asylbluffsboomen. Det är detta vansinne som slukar alla resurser. Men så länge folk röstar på sjuk-klövern så är det bara att hålla käften och gilla läget….

 • Mariah_Magdalena

  Baserat på hur våra gamla behandlas idag kan man bara dra slutsatsen att ur politisk synvinkel skulle det vara en oerhörd lättnad om de bara ville dö så snart som möjligt så pengarna kan gå till mer angelägna saker, som invandringen.
  Alla unga och friska med långt till eget vårdbehov,  tycker givetvis att detta ämne inte rör dem i ryggen, men det är mycket enkelt……Det vi tillåter idag kommer att träffa oss själv i ars*et i morgon, för då är ribban satt.

 • http://thoralf.bloggplatsen.se/ SM811

  Detta är ingen Skåneproblem. Händer samma sak där jag bor. Passar inte tiderna i körschemat är det bara att vänta för de gamla. De åker sin runda och stiger man på först får man så snällt följa med på turen när de andra skall hämtas upp. Till invandrare vräker Fredrik med bihang ut 100 tals miljarder men för de sjuka svenskarna finns inga pengar över utan det skall sparas. 

 • Guest

  För att spara mer pengar kommer färdtjänstebilarna att utgå
  från Senegal.

  • j_london

    Stämmer nog bra det, då bensin och diesel är billigare där…

 • PKcensuren

  Varför drabbar detta aldrig ”svenskar” med utländsk bakgrund?

  1993: Fredrik Reinfeldt – Det sovande folket

  Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd

  Kap 2 sid 52
   
  Det är precis vad som händer 20 år senare. Det finns många citat som är skrämmande lik hur svenskar blir behandlade idag!

  Fredrik Reinfeldt är välfälrdsdödaren och utför det han skrev i sin bok för 20 år sen! Varför konfronterar ingen dåren?

  Kolla på SVT TEXT och Reinfeldts stöd ökar när man läser

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Det_sovande_folket

  Det sovande folket är en bok från 1993 författad av Fredrik Reinfeldt och utgiven av Moderata ungdomsförbundet (ISBN 91-86194-10-0). I boken, som gavs ut när 1990-talskrisen var som djupast, argumenterar Reinfeldt för ett övergivande av den generella välfärdspolitiken
  i Sverige, för kraftiga skattesänkningar och för ett tillbakarullande
  av statens åtaganden även i fråga om till exempel utbildning,
  lagstiftning, kultur och medier. På 124 sidor sammanfattar Reinfeldt
  sina visioner. Boken består av fem kapitel. I det första presenterar
  författaren en dystopisk
  bild av framtiden, i de följande det moderata handlingsprogrammet, dess
  implementering i det dagliga livet och de moraliska ståndpunkter de
  bygger på. Det sista kapitlet är ett ”exempel från verkligheten”. I sitt
  inledningsanförande på socialdemokraternas kongress 2009 rekommenderade
  partiordförande Mona Sahlin läsning av boken, inte som en bok att inspireras av utan för att förstå den borgerliga ideologin.

  I Reinfeldts bok finns en formulering som ofta citeras: Svenskarna är mentalt

  handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd

 • Emse1

  Då skulle ni bara veta hur illa ställt det är med hemtransport mellan olika län.
  Blir du sjuk medan du är i ett annat län, behöver du opereras i ett annat län och detta län inte har hemtransportavtal med ditt hemlän får du vara så god och ta dej hem bäst du jitter ! Sveriges vård är på dekis !

 • monamuslim

  Hade hon varit MENA, talat arabiska eller kurdiska hade hon både varit hemma och fått ersättning av DO. Jag vågar inte fundera vad en zigenare hade tjänat

 • svartamalin

  Sju(k)klövern skyr inga medel för att avliva våra gamla för att byta ut svensken mot negrer, araber och analfabeter-extrem-islamister. Om detta hade varit en zoomalier eller zigenare så hade DO gått i taken och personligen ryckt ut med 150.000 kr, kontant och ”SKATTEFRITT”!!:(((

 • SluggoTuff

  Helt sjukt. Om det är något vi skulle lägga ut på entrepenad så är det fängelserna. Då kunde ju internerna göra sig förstådda på de språk de förstår samtidig som vi, till skillnad från lyxhotellen i Sverige, skulle spara enorma pengar. 
  Nu lägger man bara ut sådant som drabbar vanliga svenskar plus det faktum att några får stämpla då samhällsinstitutionerna lägger ut tjänster till slavlöneländer istället för att vi har arbetstillfällen i Sverige.

  • svartamalin

   Bra tänkt och skrivet…Detta måste bli den NYA SVENSKA MODELLEN: Bort med de ”nya moderaterna”och övriga politiska-landsförrädare som ALLA har utarmat VÅRAT-SVERIGE! Lås in alla förrädare för all tid.Men med det billigaste sättet är Dr. Giljotins metod den humanaste, ÖVER HUVUDET- taget-om de är värda förbarmande?

 • antidotes

  Finns ett fint ord för sånt – ENTEPRENAD.

 • Malmoman64

  Kan man inte lägga ut flyktingmottagningen på entreprenad ochså?? Jag tar gärna över den på entreprenad. Jag skulle gör det för en 1/3 av dagens kostnad. Så fort någon ska söka asyl. Samlas dom med andra asylsökande, därefter flygs dom till förläggningar i Sibiren. Dom får bo i baracker bevakade av anställda Ryssar. Där sköts hela asylprocessen. Det hade blivit mycket billigare för skattebetalarna. Vi hade sluppit en massa brott. Dom kan inte begå brott när dom sitter i ett läger i Sibirien. Efter 2-3 år i lägret hade dom flesta valt att åka hem frivilligt. Vad tycker ni en bra ide?? Jag tycker att det är en bra ide.

 • svartamalin

  Fhürern med politisk ”majoritet” skall nu för att spara in den sista kronan innan Islamistiska/muslimträsket-Sverige utrotat den siste svensken. Därför enhälligt med Waberi beslutat att alla sjuktransporter av svenskar skall utföras med likbil !

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Vad hade hänt om Elsa inte haft sin dotter med sig? Hade hon överlevt? 

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Kräk till politiker fördtjänst från Afrika där de inte ens vet hur en telefon ser ut säkert

 • 585961

   Hade det varit en Mena neger hade hon eller han inte behövt vänta på färdtjänst  då hade dom fått  taxi gratis, det får dom tom från tandläkaren,vet jag från säker källa och det kostar dom inte ett öre, svenska skattebetalare står för notan, FY FAN , SD blir det 2014

  • svartamalin

   Zoomalie kvinnoadeln får gratis taxi hem från sjukhuset här fast de är unga och ”FRISKA”!! De har även gratis busskort.

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Ring taxi och skicka räkningen till sjukhuset som de varit på – om tillräckligt många gör det (vilket jag kan tänka kan bli många på en månad), så lär väl landstingen att inte anlita färdtjänst som ska gå genom utlandet!!